Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 21:10   #481
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
bo ustaliliśmy kiedys że nie stawiamy alkoholu na dziecka imprezach.. ale że to świeta i ludzi w święta zapraszam to chyba cos kupimy bo wiem że ludzie z reguły ida do kogos i cos w świeta saczą..
w sumie nikt przecież sie nie nawali na urodzinach dziecka
Już rozumiem

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja też nie uznaję to dziecka impreza , na chrzcinach nie było , na komuni też nie będzie . Było tylko wino do obiadu i beczka 5 litrowa piwa , ale może połowa tego piwa zeszła i jedno wino . Jak komuś nie pasi niech nie przyłazi . Oczywiście miałam koment jednego wuja , że nudno bo nie ma się co napić . To mu powiedziałam że może na 18 to się dopiero napije
Na chrzcinach nie było nic na komunii Wojtka też nie było i nic nikomu do tego.
Urodziny Zosi to jeden z 2 dni w roku kiedy teściowie na dłużej nas nawiedzają więc jest lampka wina dla teściowej i mojej mamy i piwko miodowe dla teścia, siostra Tża raczy się ze mną picolo. Nie pamiętam kiedy u nas się jakiś mocny alkohol piło, chyba jeszcze przed ciążą.
Stary 2013-02-28, 21:17   #482
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Gianna moj mały miał autko . Polecam on je uwielbiał . Zaraz
Poszukam jakie miał młody . Tez je uwielbiał do dziś są w użytku , miałam jeszcze rowerek 3 kolowy a raczej rower ale go oddaliśmy na szczęście sie zepsuł . Zara fotkę wkleje.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-28 o 21:38
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:18   #483
libra777
Zakorzenienie

Iza no lampki wina nie można raczej uznać za alkohol , miałam na myśli wódkę.
Właśnie idę sobie winka polać

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Gianna moj mały miał autko . Polecam on je uwielbiał . Zaraz
Poszukam jakie miał młody . Tez je uwielbiał do dziś są w użytku , miałam jeszcze rowerek 3 kolowy a raczej rower ale go oddaliśmy na szczęście sie zepsuł . Zara fotkę wkleje.
Monka Twoje dzieci są boskie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:20   #484
monka23
Zakorzenienie

A tu młody z "rowerkiem" , śmiać mi sie chce , ale to tz kupił bo młody nie chciał zejść

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-28 o 21:38
Stary 2013-02-28, 21:21   #485
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Monka Twoje dzieci są boskie
tylko po kim ?
Stary 2013-02-28, 21:22   #486
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania no widzisz a ja wyrzuciłam stary odkurzacz
pokaż fotkę jak to wygląda
z takich recyklingowych rzeczy to mieliśmy jeszcze kiedyś zrobionego grila z bębna ze starej pralki ,fajny był ,duży

Też tak mówię jak ktoś marudzi że chce się napić ,że co najwyżej na weselu się napije
Mój teść takie rzeczy robił . Ale hitem u nas jest szklarnia ze starych okien

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym kupić Olkowi jakiś rowerek trzykołowy lub coś podobnego - myślałam o Smart Trike, ale trochę szkoda mi kasy bo pewnie tylko przez ten rok nam posłuży. Może macie jakieś tańsze sprawdzone typy (Ania P?)? Chciałabym coś lepszego za rozsądną cenę.
Szczerze smart trike fajny ale mały , te wszelakie 3 kołówki też są strasznie małe i chyba za małe dla naszych dzieci . Jeździć na tym i tak się nie nauczy , bo na tym się raczej samodzielnie nie da jeździć .
Ja bym spróbowała 4 kołówkę na kołach 12stkach , a jeśli jeszcze za wcześnie to bym odpuściła ten rok Taki trzykołowy to szybko się znudzi .
A macie hulajnogę ?

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Myslalam ze juz dawno wiesz ze czytam
Zdrowka dla Gabi

Ania- nie za brak utargow, za caloksztalt. Co kontrola to wpadka...
A myslałam , bo czasem kierownik leci za to że nie jest w stanie z czegoś nie możliwego zrobić wielkiej kasy .

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Już rozumiem

Na chrzcinach nie było nic na komunii Wojtka też nie było i nic nikomu do tego.
Urodziny Zosi to jeden z 2 dni w roku kiedy teściowie na dłużej nas nawiedzają więc jest lampka wina dla teściowej i mojej mamy i piwko miodowe dla teścia, siostra Tża raczy się ze mną picolo. Nie pamiętam kiedy u nas się jakiś mocny alkohol piło, chyba jeszcze przed ciążą.
U mojego TZta piło się w święta jak żył teść .
Oczywiście skasowałam już tą tradycję
Państwo katolickie , a dla 3/4 ludzi święta to picie
Stary 2013-02-28, 21:29   #487
gianna
Wtajemniczenie

Monka śliczny kierowca autko fajne - a jakiej firmy?
Ania P ja dla Młodego chcę ten rowerek - ma rok Jula będzie miała hulajnogę (jeździła na pożyczonej już w tamtym roku) i rowerek biegowy, a dla Małego coś zamiast wózka chcę na krótkie spacery i do jeżdżenia (pchania go) wokół domu

Co do alkoholu to u mnie w rodzinie generalnie wódka nie cieszy się powodzeniem. Mam w domu kilka, jeśli nie kilkanaście napoczętych butelek wódki (wypite nie więcej niż pół półlitrowej butelki), prędzej wino schodzi, ale też nie w dużych ilościach.

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2013-02-28 o 21:34
gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:30   #488
monka23
Zakorzenienie

Gianna a starszy mial ten http://www.ebay.co.uk/itm/Mothercare...item3a7eb4ec62 , z oby dzieciaki zadowolone .
Kup jakies autko dopchania, do wyboru do koloru nowsze modele, upelszone, a potem mu bezpedalca kupic , ana autku bedzie smigal sam potem .
Stary 2013-02-28, 21:30   #489
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
A tu młody z "rowerkiem" , śmiać mi sie chce , ale to tz kupił bo młody nie chciał zejść
i dawał radę kręcić pedałami? bo mój za chiny nie chce
Cytat:
tylko po kim ?
no wygląd to raczej po rodzicach
a charakter ponoć po dzidkach
Cytat:
Mój teść takie rzeczy robił . Ale hitem u nas jest szklarnia ze starych okien

U mojego TZta piło się w święta jak żył teść .
Oczywiście skasowałam już tą tradycję
Państwo katolickie , a dla 3/4 ludzi święta to picie
zazdroszczę szklarni , nawet nie wiem co sie stało u nas ze starymi oknami

Też nie znoszę picia w święta , u nas w domu się nie pije ale u teściowej to i owszem , mój tż na szczęście nie pije bo miał żółtaczkę w dzieciństwie i na pijaka to on się nie nadaje bo bardzo mu szkodzi na wątrobę
Taaa katolicka tradycja nachlać się w święta bożego narodzenia , na wielkanoc , na święto zmarłych
Stary 2013-02-28, 21:37   #490
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ania P ja dla Młodego chcę ten rowerek - ma rok Jula będzie miała hulajnogę (jeździła na pożyczonej już w tamtym roku) i rowerek biegowy, a dla Małego coś zamiast wózka chcę na krótkie spacery i do jeżdżenia (pchania go) wokół domu
wlasnie my z tym autkiem to wszedzie latalismy , na krotkie spacery kolo domu i na zakupowe .
Zaraz zlukam jaka firma, ale jak pisalam, jest tego od groma

Cytat:
i dawał radę kręcić pedałami? bo mój za chiny nie chce

no wygląd to raczej po rodzicach

:

nie nie krecil, bo za maly byl , i mielismy go chyba 3 dni cos sie zepsulo oddalismy . Taki zakup pod wplywem chwili , mlody chcial to tz kupil .

nie po rodzicach nie oby nie jak charakter po dziadkach to mam przekichane tosz to same czubki
Stary 2013-02-28, 21:38   #491
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Gianna a starszy mial ten http://www.ebay.co.uk/itm/Mothercare...item3a7eb4ec62 , z oby dzieciaki zadowolone .
Kup jakies autko dopchania, do wyboru do koloru nowsze modele, upelszone, a potem mu bezpedalca kupic , ana autku bedzie smigal sam potem .
Dzięki Właśnie chciałabym coś sprawdzonego. Mam w domu rowerek trzykołowy Smoby z plastikowymi kółkami (pożyczony) i nawet jak woziłam nim Julkę wokół domu to wszyscy sąsiedzi w oknach - tak to cudo hałasuje

Stary 2013-02-28, 21:41   #492
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mój Tż ciężko znosi alkohol. Jak już się zdecyduje umówić z kumplami na coś to później cierpi a rano Zosia szybko go stawia na nogi
Stary 2013-02-28, 21:42   #493
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Co do alkoholu to u mnie w rodzinie generalnie wódka nie cieszy się powodzeniem. Mam w domu kilka, jeśli nie kilkanaście napoczętych butelek wódki (wypite nie więcej niż pół półlitrowej butelki), prędzej wino schodzi, ale też nie w dużych ilościach.
ale porąbaniec ze mnie .
Szczerze w tych rowerkach co miałam w pracy to raczej nie ma co nawalić .
A mieliśmy od tych wypasów po takie z rynku .
Tylko te rynkowe mają okropne melodyjki i jakieś zwierzaczki z przodu ciężko znaleźć coś ładnego .
zobacz teraz mają jakieś promo nawet
http://allegro.pl/smart-trike-rowere...036434131.html
i te lepsze też po 288 już można kupić .
I te są na 100% super
http://allegro.pl/super-rowerek-mill...031368562.html
i ładne są
Stary 2013-02-28, 21:42   #494
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie krecil, bo za maly byl , i mielismy go chyba 3 dni cos sie zepsulo oddalismy . Taki zakup pod wplywem chwili , mlody chcial to tz kupil .

nie po rodzicach nie oby nie jak charakter po dziadkach to mam przekichane tosz to same czubki
to by wiele wyjasniało po kim dzieciaki rozbrykane
Mój tż ma to samo poszedł do sklepu po dentkę a wyszedł z rowerkiem
Stary 2013-02-28, 21:44   #495
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Właśnie chciałabym coś sprawdzonego. Mam w domu rowerek trzykołowy Smoby z plastikowymi kółkami (pożyczony) i nawet jak woziłam nim Julkę wokół domu to wszyscy sąsiedzi w oknach - tak to cudo hałasuje
te tez sa na plastikach takze wiesz , moze poszukaj jeszcze cos w necie .
http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/B...rchPosition=99 ten fajny i pisze z cichymi kolami , swietny , chyba se bobo zrobie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 21:49   #496
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Myslalam ze juz dawno wiesz ze czytam
Zdrowka dla Gabi

.
fakt, powinnam się już przyzwyczaić

Cytat:
no tak, DZIDKi to mają niezłe charakterki
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:50   #497
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
to by wiele wyjasniało po kim dzieciaki rozbrykane
Mój tż ma to samo poszedł do sklepu po dentkę a wyszedł z rowerkiem
moj to mial szajbe bo to pierwsze dziecko , i mowil, ze on tego nie mial to chce mu kupic i w ten sposob go rozpiescil troche mi zajelo naprawianie .
Zreszta ja tez z deczka zbzikowalam , ale juz tak nie kupuje , za kazdym razem jak jestem na zakupach.
Teraz jak cos chca to za swoje maja kupowac a najpierw uzbierac, albo mowie, ze na jakas okazje , urodziny swieta itd .
Stary 2013-02-28, 21:50   #498
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
ale porąbaniec ze mnie .
Szczerze w tych rowerkach co miałam w pracy to raczej nie ma co nawalić .
A mieliśmy od tych wypasów po takie z rynku .
Tylko te rynkowe mają okropne melodyjki i jakieś zwierzaczki z przodu ciężko znaleźć coś ładnego .
zobacz teraz mają jakieś promo nawet
http://allegro.pl/smart-trike-rowere...036434131.html
i te lepsze też po 288 już można kupić .
I te są na 100% super
http://allegro.pl/super-rowerek-mill...031368562.html
i ładne są
Dzięki A kojarzysz może czy w tych Milly Mally kółka są w miarę ciche? Sorki, że tak męczę

Monka do trzech razy sztuka celujecie w dziewczynkę?

Stary 2013-02-28, 21:52   #499
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka ma 93 cm i 12,1 kg. Pomiar dzisiejszy. Wazona wieczorem po wypiciu mleka.

Ana - sliczne ciuszki kupilas.

Libra - siedzisko wyszło super. Szkoda ze tak daleko jestes bo podeslalabym Ci trochę butelek. My pijemy dużo wody i pełno tych butelek mamy.

Megi - miałam Cię pytać czy wybierasz sie na ten roczny czy nie. Teraz juz wiem ze chcesz ten roczny.
Mi sie udało cały rok wypłate miec ale ja miałam sporo urlopu no i wykorzystalam 60 dni opieki na dziecko.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2013-02-28 o 22:04
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 21:53   #500
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki A kojarzysz może czy w tych Milly Mally kółka są w miarę ciche? Sorki, że tak męczę

To jest taka dość twarda pianka , Kurde nie wiem jak to po chodniku ale w sklepie nam hałasu nie robiło . Na bank będzie lepsze niż te rynkowe plastikowce .

Ja mam jeździki na gumach , ale to prezenty .
Olka ma taki
http://www.google.pl/search?q=baby+r...2F%3B550%3B387
A Szymek taki
http://www.google.pl/search?q=baby+r...ml%3B336%3B269
i te rzeczywiście mają gumę i nie robią w domu hałasu

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2013-02-28 o 21:54
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-28, 21:57   #501
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest taka dość twarda pianka , Kurde nie wiem jak to po chodniku ale w sklepie nam hałasu nie robiło . Na bank będzie lepsze niż te rynkowe plastikowce .
Podumam jeszcze, ale właśnie oglądałam te Milly Mally kilka dni temu na All

Stary 2013-02-28, 21:59   #502
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

nie nie , ja tak tylko bredze 3 dziecko to za duzo jak narazie dla mnie, moze kiedys
Stary 2013-02-28, 22:04   #503
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
nie nie , ja tak tylko bredze 3 dziecko to za duzo jak narazie dla mnie, moze kiedys
Ja zawsze chciałam trójkę, teraz też nie mówię nie, ale dopiero za min. 3 lata Chociaż patrząc na rosnące ceny wszystkiego, nie rosnące pensje i redukcje etatów to jakoś tą myśl o trzecim maluchu odsuwam coraz dalej

Stary 2013-02-28, 22:04   #504
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
no tak, DZIDKi to mają niezłe charakterki

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Libra - siedzisko wyszło super. Szkoda ze tak daleko mieszkasz bo podeslalabym Ci trochę butelek. My pijemy dużo wody i pełno tych butelek mamy..
no szkoda bo u mnie to idzie jedna zgrzewka na półtorej tyg, średnio albo na 2. Tż jeszcze czasem kolorowe kupuje.

Monka no później ciężko dziecko odzwyczaić od kupowania
Stary 2013-02-28, 22:13   #505
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze chciałam trójkę, teraz też nie mówię nie, ale dopiero za min. 3 lata Chociaż patrząc na rosnące ceny wszystkiego, nie rosnące pensje i redukcje etatów to jakoś tą myśl o trzecim maluchu odsuwam coraz dalej
jak nie mialam dzieci, to mowilam , ze bede miec 5

Cytat:

no szkoda bo u mnie to idzie jedna zgrzewka na półtorej tyg, średnio albo na 2. Tż jeszcze czasem kolorowe kupuje.

Monka no później ciężko dziecko odzwyczaić od kupowania
oj tak ciezko, ale mysle ze dalam rade

o my tez zlopiemy duzo wody , tylko w tych pol litrowych butelkach , ale u was pewnie wiecej herbaty sokow czy cos w tym stylu idzie , ta?

Wlasnie moj maly za duzo sokow pije , zaczelam mu zabraniac , nie daje, ale gnoj maly bierze telefon i dzwoni do tz- ta , ryczy do telefonu, ze chce "piciu siok" , czub przyjezdza i mu daje po kryjomu, albo z maslanymi oczami, ze tylko jeden.
A potem bedzie po zebach nooo, i ciagle dre jape o to.
Sok kupuje dla mlodego na lunch, nie mam gdzie schowac .
Jak mu sie pic naprawde bedzie chcialo to wode wypije i tak ze mna jest, mowie, ze nie, masz wode i pije , za chwile sciamnia mnie, ze potem "siociek jeden" i palucha jednego pokazuje z usmieszkiem , "

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-28 o 22:16
Stary 2013-02-28, 22:23   #506
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie moj maly za duzo sokow pije , zaczelam mu zabraniac , nie daje, ale gnoj maly bierze telefon i dzwoni do tz- ta , ryczy do telefonu, ze chce "piciu siok" , czub przyjezdza i mu daje po kryjomu, albo z maslanymi oczami, ze tylko jeden.
A potem bedzie po zebach nooo, i ciagle dre jape o to.
Sok kupuje dla mlodego na lunch, nie mam gdzie schowac .
Jak mu sie pic naprawde bedzie chcialo to wode wypije i tak ze mna jest, mowie, ze nie, masz wode i pije , za chwile sciamnia mnie, ze potem "siociek jeden" i palucha jednego pokazuje z usmieszkiem , "
Męska solidarność No to nieźle Mały manipuluje

Co do kupowania - czemu siebie też tak ciężko odzwyczaić

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2013-02-28 o 22:24
Stary 2013-02-28, 22:25   #507
libra777
Zakorzenienie

Monka głównie herbatę chlejemy ,kompoty ,latem to wiadomo więcej ,ale jakoś zimą nie lubimy za bardzo zimnego picia ,mało tego idzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-28, 22:39   #508
gianna
Wtajemniczenie

Czy któraś ma jakieś "przecieki" kiedy tytułowa wiosna zawita?

Stary 2013-03-01, 05:54   #509
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Gabrysia znow poczatek przeziebienia
biedna mała

ania p - ja też z Kubusiem do okulisty idę, ale niech już te 3 lata skończy, byliśmy jak miał rok i teraz na kontrolę po 2 latach mamy iść moje dzieci obciążone ślepotą po mnie mogą być oby nie musiały nosić okularków
Iza - dla Ciebie

Ja czekam na siostrę, ma zostać z dzieciakami a ja lece zaprowadzić dominikę do przedszkola i zostawić karty moją i siostry - tak coby baby wiedziały, że ja to po części od tej grzecznej dziewczynki więc synek mój pewnie też taki pamiętacie jak wam pisałam, ze tam wolą przyjmować dizewczynki??kurka nadal tak jest...w grupach jest raptem po kilku chłopców co za dyskryminacja
Idę sie malować

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 06:09   #510
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Iza no lampki wina nie można raczej uznać za alkohol , miałam na myśli wódkę.
Właśnie idę sobie winka polać [COLOR="Silver"]
dla mnie i wino i piwo to alkohol.Nie ma różnicy dla mnie czy wóda czy te wcześniej wymienione.Rodzina tż nie wyobraża sobie imprez chrzcin,urodzin dzieci bez chlania(u nich zawsze alkoholu od cholery)ale u nas w zeszłym roku na urodzinach małej nawet kropli picolo nie było i tak będzie zawsze.Pewnie mają mnie za ostatnie chore dziwadło,ale zwisa mi to jak ten topniejący się śnieg.
Cytat:
Czy któraś ma jakieś "przecieki" kiedy tytułowa wiosna zawita?
u mnie od 3 dni jest tak wiosennie,że jestem w stanie uwierzyć,że to już się dzieję.Ptaki mi od rana śpiewają,lada moment pewnie bociany i gęsi zawitają

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-03-01 o 06:11
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości