|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najwyżej pójdę na żywca ![]() Lineczka Zależy jaka będzie temperatura w domu.Ale lepiej żeby było chłodniej i coś zarzucić na ramionka niż wyższa temperatura.Takie jest moje zdanie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Napisz rybce na czerwono żeby cię z stamtąd usunęła, widocznie przeoczyła, ma tyle inf że mogło jej umknąć ![]() A ty co byś chciałą? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie robię carbonary bo mąż woli zwykłą więc nie pomogę ![]() ale robiłam kiedyś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie jak droga bez wybojów i spokojnie kręcisz to luz.Ja bym jeździła ale nie mam odpowiedniego roweru. Peggy Ćwiczy Waszą cierpliwość ![]() Też bym tak chciala rodzić,a przede wszystkim w pozycji odpowiadającej mi a nie lekarzowi ![]() Paulina Ale masz dobrze z ta koleżanką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę płeć mi jest obojętna. Częściej myslę o Chłopcu, ale za to dla Dziewczynki mamy wybrane imię (Tatko wybrał Sara). Cały dzień na bananach i śledziach i ja się dziwie że mam zgagę ![]() basiula19 ja już swoje zdanie wypowiedzialam, ale sie powtórzę. Nie chcę mieć znieczulenia, ale chce mieć możliwość zmiany zdania już w trakcie "akcji". W UK pisze się plany porodu i ja właśnie przewiduje napisać tak jak powyżej. Chcę spróbować gazu, ale bardziej na zasadzie "ciekawe jak to jest" TŻ też stwierdził że sie zaciągnie jak położna wyjdzie na kawę ![]() nemosek dla mnie też bardzo ważne bym mogła swobodnie zmienieć pozycję i rodzić jak chcę. Na szczęście szpital w którym rodze zapewnia świetny konfort i "domowe ciepło". Mam nadzieje że się uda i będziemy miec jednoosobówke z wanną ![]() A jak rodzicie: z Tatusiami czy bez??
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-07-03 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
śledzie ![]() ![]() a ja ostatnio zjadlam : kebaba w cieście i "zapiłam/zajadłam" mlekiem w tubce ![]() a dzisiajj dostałam całą torbę ciasteczek maślanych z dżemem i od rana chodze z tą torebką i wszystkich częstuje bo sama jestem przejedzona.. a innego nic nie jadłam ![]() ja rodzę z mężem... tzn.jak będzie taka możliwość to chcę z nim rodzić !! ![]() aaa, zmieniłam Cię na 1 liscie ![]()
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie z. Nie wyobrażam sobie aby Go nie było przy mnie w takiej chwili. Poza tym takie wsparcie będzie nieocenione, zarówno psychiczne jak i fizyczne (będzie mnie trzymał jak trzeba będzie przeć na stojąco lub masował plecy
![]()
#489 |
Wtajemniczenie
|
peggx-ciekawa jestem, czy bedziesz tego zdania taka pewna juz w trakcie porodu
![]() ![]() ![]() Ja rodze z tatusiem. On chce znow koniecznie byc. |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzic tylko z meżem jak dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to taksówkarz chyba się zdziwił i to bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TRELE- poważnie byłaś na Grand ? i co fajnie? ![]() dużo imprezek? ;>
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
I dlatego chciałabym jak najdłużej wytrzymać w domu zanim pojadę do szpitala
![]() Ale jak będzie w praktyce zobaczymy.... ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- A ja griluje i pisze do Was z laptopa nienormalnam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż ci pozwala? albo komary? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co mam bezpodstawne przeczucie ze urodze przez CC mam nadzieje ze przynajmniej takie z gory zalozone .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#499 |
Wtajemniczenie
|
Beatka-normalnie,polozna-z miejsca na porodowke i urodzila
![]() Ja nie wiem, naprawde, jak kobiety moga sie pomylic i jezdza po 3-4 razy bo nie sa pewne czy sie porod nie zaczal. Moim zdaniem tego nie da sie przeoczyc, z niczym innym pomylic. Mialam od 32 tygodnia skurcze przepowiadajace a jednak wiedzialam, ze tym razem nie mina. Kapiel, sniadanie, chcialam jak najdluzej w domu byc. I udalo sie. Kupilam dzis i wlasnie tz zamontowal adapter do römera-rewelacja-W miescie nie potrzebowalam, bo wszedzie metrem i wystarczyl gleboki wozek a tutaj wszedzie autem i ten adapter sie przyda. Np chocby odebrac malego z przedszkola.Zostawiam stojak od wozka przed przedszkolem i wyjmuje tylko krzeselko.Nie musze budzic dziecka itp. Latwe w obsludze, sklada sie i nie trzeba zdejmowac, by np uzyac wozka jako spacerowki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos rodzenia z Tatuśkami to... Mój powiedzial że gdybym odmówila jego obecności na porodówce to poczółby się bardzo odepchnięty na boczny tor. Naszla Go taka refleksja po rozmowie z kolegą z pracy, którego to żona zdecydowała że rodzić będzie z Mamą, a On ma ich tylko do domu odebrać. W śród moich znajomych i rodziny nie rodzi się z mężami. Uslyszalam że 1-1,5 roku i rozwód po "widokach porodowych" ![]() ryba91 ![]() nemosek w UK zbyt szybko na porodówkę nie przyjmują i... i mnie to wręcz cieszy. Ja chcę jak najdlużej być w domu (wiadomo, u siebie najlepiej) i jak najszybciej wrócić. Trele_Morele mi cesarka śni się po nocach ![]()
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-07-03 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Jestem po awaryjnej wizycie u lekarza. Okazało się że mam grzybka jakiegoś, dostałam globulki na receptę i ma szybko przejść. Bo niestety maści nie leczą tylko łagodzą objawy. Lekarz powiedział, że dobrze, że przyszłam bo im szybciej to wyleczymy tym lepiej dla dziecka.
Przy okazji podglądaliśmy dzidzię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ![]() a ja dalej nie mam nic, nawet mężowi kazałam oglądać czy jest ale nie ma, pewnie póżniej się pojawi, bo brzucha dużego nie mam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
A propos tempetatury w domu zimą. Temat rzeka w mojej rodzinece. My z TŻ uwielbiamy chłodek i u nas zazwyczaj zimą temperatura nie wzrasta powyżej 15 stopni. Na sama myśl że zimą w mieszkaniu będzie 20-22 stopnie robi mi się gorąco. Tu gdzie mieszkam (North Yorkshire) taka temperatura na dworze to już upał. No ale jakoś przywykniemy. TŻ twierdzi że będziemy nago latać
![]() 89Beatka moim zdanie ja też mam mały brzuch. Myślalam że na tym etapie będzie dużo większy ![]() ![]() Robie sobie listę Wyprawkową ![]()
![]() |
#508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja sobie osobiście nie wyobrażam żeby męza miało przy mnie nie być. Dał mi dużo bardzo dużo jak był ze mną przy porodzie...masował przy bólach krzyżowych....ciężko mi było patrzeć mu w oczy bo on też cierpiał nie czuł bólu ale bolało go, że ja tak cierpie a on nic nie może zrobić.......już w ostatniej fazie porodu jak już leżałam to cały czas trzymał mnie za ręke ani na sekunde nie puścił. Miałam poród wywoływany zaczeli wywoływać o 10:00....o 14:00 miałam dopiero rozwacie na pół palca a bolało juz okropnie....o 16:00 gin przebił pęcherz niby miało to przyspieszyć poród ale szczerze ![]() ![]() mam nadzieje, ze was nie nastraszyłam heheh bo każda kobieta rodzi inaczej np moja koleżanka to w 1,5 godziny urodziła ![]()
![]() |
#509 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
To ja juz powinnam byc po rozwodzie
![]() Facet moze byc tylko przy twojej glowie, a wtedy nie widzi wiele. No moj widzial wszystko ![]() ![]() ![]() basiula-super,wyspana chociaz bylas. Chcialabym, zeby tym razem zaczelo sie rano.U mnie zaczelo sie o 2 w nocy a skonczylo o 16. I caly bol minal jak reka odjal. Tylko jeszcze dlugo trzeslam sie z wysilku. Pocieszam sie, ze tym razem gorzej byc nie moze. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-03 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.