|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Poa alpina, Ervisha dziêkujê Wam piêknie za te s³owa, nie s±dzi³am, ¿e kiedy¶ na nie zas³u¿ê... Jest mi niezmiernie mi³o
![]() I oczywi¶cie wzajemnie, Wasze jad³ospisy te¿ s± wspania³e ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
Wiem, ¿e zdrowszy by³by jogurt naturalny, ale jestem chyba strrrasznym ³akomczuchem i po prostu lubiê te owocowe (a wiem, ¿e powinnam unikaæ cukru, wiêc kupuje te light, które moim zdaniem smakiem wcale nie s± gorsze od 'normalnych') |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | ||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 221
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#485 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 520
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak nie twaróg to mo¿e serek homogenizowany naturalny z jakimi¶ dodatkami? Owoce, orzechy, miód, kakao, wiórki... Jest tysi±c mo¿liwo¶ci, naprawdê.
Edytowane przez Mahaszi Czas edycji: 2013-08-28 o 09:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
O,z kakao i...stewi±?
#487 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
wczorajsze P
¦niadanie:2 kromki razowca z dzêmem z dyni w³asnego wyrobu ![]() 2 ¦niadanie:pó³ kostki twarogu,sa³atka z pomidorów,papryki,oleju lnianego,gar¶æ mieszanki studenckiej Obiad: 8 pierogów z serem bia³ym,miêta, polanych ¶mietan± 12% podwieczorek (na mie¶cie z mam±) dro¿d¿ówka prosto z pieca ze ¶wie¿ymi malinami ![]() Kolacja:sa³atka (makaron,pier¶ kurczaka w zio³ach,kukurydza,ogórek, ¶mietana) po:jogurt naturalny z wêgierkami,pasek czekolady i jak????????/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Dzisiejsze R:
1. placek owsiany z makiem i p³atkami migda³ów + pasta z kakao, awokado i banana (¶ci±gniêta od kogo¶ tutaj, pycha!) 2. sa³atka: pó³ broku³a, pó³ fety, p³atki migda³ów, jogurt, czosnek nektarynka 3. pó³ pojedynczej piersi kurczaka pieczonej (zjad³am ¿eby by³o jakie¶ bia³ko :P), dwie kanapki domowego pszennego chleba z ziarnami z serkiem homo i reszt± pasty ze ¶niadania, kawa bez mleka i bez cukru Bêdzie: pewnie jedno ciastko owsiane (kupne), bo siostra wpadnie z mê¿em na chwilê 4. Pstr±g pieczony, kalafior (tym razem bez bu³ki tartej), jaglanka z olejem lnianym 5. pó³ kostki twaro¿ku z jogurtem naturalnym z sezamem
#489 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Dziêkujê, ¿ebym jeszcze chud³a to ju¿ w ogóle by by³a rewelacja
![]()
#491 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 306
|
R
1. 3/4 kubka malin, 125 g jogo naturalnego, 2 ³y¿ki serka wiejskiego, 3 ³y¿ki owsianych, 3 ³y¿ki crunchów sezamowych, po ³y¿eczce oleju z wiesio³ka, , ostropestu plamistego, ³y¿ka s³onecznika 2 sa³atka: rucola, pietruszka, szczypiorek, kie³ki rzodkiewki, mozarella, pomidorki koktajlowe, ¿ó³ta papryka, sezam, s³onecznik, oliwki, kukurydza; kawa³ek razowej bagietki z serkiem Turek, polêdwic± spock±, sosem z papryki 3. du¿a miseczka borówek i malin, pó³ jogo waniliowego, pó³ wiejskiego 5%, ³y¿ka wiórków kokosowych,4 ³y¿ki crunchów sezamowych, ³y¿eczka ostropestu 4. bêdzie: pieczona pier¶ z kurczaka, ziemniaki, sos paprykowy, sa³atka podobna jak na 2gie ¶niadanie 5. nie wiem, na pewno kawa³ek bagietki i mo¿e serek wiejski, a jak nie to sa³±tka z jajkiem jak na 2gie ¶niadanie ![]() Czy mogê prosiæ o ocenê? zaczynam z eRk± po du¿ej labie, a muszê przyznaæ, ¿e po ¶niadaniu zrobi³am siê g³odna b³yskawicznie...
#493 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
no to dzisiejsza eRka (po ostatnim prze³adowaniu)
![]() I: owsianka z mann± (4³y¿ki p³atków, 1 ³y¿ka kaszy manny, 1 ³y¿ka otr±b i szkl. mleka 2%) II: udko (æwiartka) z ro¿na + surówka w miêdzy czasie: 2 nektarynki III: serek wiejski 5% 200g z ³y¿k± orzechów laskowych IV: 3 kromeczki prawdziwego chleba ![]() no i do tego herbata zielona ok. 3 kubki i woda ![]() ciê¿ko na brzusiu strasznie, ledwie wcisnê³am, ale...cierp cia³o jak chcia³o ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Cytat:
![]() Dzisiaj obiad by³ ze ¶niadaniówki, ale i tak jestem z siebie bardzo dumna, bo w³o¿y³am (jak na mnie) sporo trudu w przygotowanie go (nawet wsta³am 5 min wcze¶niej!) U/P* I(7.45): owsianka (20g p³atków owsianych, 15g otrêbów), ze 100g malin, 100g nektarynki i ³y¿k± mieszanki bakaliowej II(11.00): kanapka z ciemnej bu³ki, pó³ z serkiem kanapkowym, pó³ z li¶æmi bazylii, 6 pomidorków koktajlowych (po raz pierwszy w ¿yciu zrobi³am sobie kanapkê do pracy! ![]() III(14.00): marchewka, pó³ jab³ka IV(15.00): Danio light waniliowe (od dawna chcia³am spróbowaæ, drogie to i kaloryczne, ale faktycznie dobre ![]() V(17.00): jab³ko, puszka pepsi light VI(19.00): kromka razowca z serkiem kanapkowym, kromka razowca z pomidorem, marchewka * nadal nie jestem do koñca przekonana do tycia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#496 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 102
|
P
I¦: pó³ grejpfruta, owsianka z 5 ³y¿ek na mleku sojowym, cynamon, miód, ma³a m³oda starta marchew, maliny podjada³am troche fistaszków II¦: fistaszki chyba z jakies 150 g ;p dlatego nic wiêcej mi sie nie zmie¶ci³o ju¿ jak siê dosiad³am to jako¶ tak wysz³o ;D, du¿e jab³ko O: leczo z kie³bask± ogromna miseczka po: 3 kostki czekolady gorzkiej, nektarynka P: du¿y jogurt wi¶niowy z ziarnami (s³odzony fruktoz±, podobno jaki¶ "zdrowszy" zakupiony w lidlu, jaki¶ niemiecki ale smaczny ![]() K: nie mam pojêcia... ale chyba bêd± kanapki z twarogiem i miodem ![]() na pewno przed snem inka na mleku ![]() wci±¿ jem podobnie a raz tyje, znowu potem chudne ( chocia¿ jem podobnie) potem znowu tyje, chudne i tak non stop mi ucieka ten 1kg a potem znowu sie pojawia... :/ ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 186
|
mój dzisiejszy R: (co¶ nie chudnê
![]() I: owsianka z 5 ³y¿ek, mleko ry¿owe, surowe kakao, sporo malin II:koktajl z malin i kefiru, bu³ka pe³noziarnista z ziarnami ~ dwa kawa³eczki sera brie z orzechami III:dwa jajka sadzone na szynce, z pomidorkami koktajlowymi, po³ow± serka wiejskiego i bêdzie: IV:sa³atka z tuñczyka, twarogu, kukurydzy, pomidora, z oliw± z oliwek i siemieniem lnianym do picia: woda, miêta |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 102
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
bardzo brakuje mi tu konkretnego bia³ka, zdrowego t³uszczu.wrzuc jakie¶ orzechy, jajka, miêso + wêgle z³o¿one na obiad... moje R 1. Tosty z 3 kromek razowca z ¿ó³tym serem, wêdlin± drobiow±, czarnymi oliwkami, ketchupem i zio³ami prowansalskmi; kakao naturalne na mleku z cynamonem, ga³k± muszkato³ow± i miodem lipowym. 2. Leczo (papryki, pomidory, cukinia, cebulka) z kawa³kami piersi kurczaka, makaron pe³noziarnisty. 3. Wysoka szklanka koktajlu: borówki, brzoskwinia, sok pomarañczowy; gar¶c pistacji. 4. Serek wiejski, pomidor z bazyli±. ostatnio bardzo s³abo jad³am, nie tyle jako¶ciowo co ilo¶ciowo, usprawiedliwiam siê stresem (¿o³±dek jakby przewrócony na drug± stronê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Dzi¶ dziewczyny nie zerknê ju¿ na Wasze jad³ospisy - tylko szybko "ku pamiêci" umieszczam swoje dzisiejsze U i uciekam daleko w góry z T¯!
![]() ¦niadanie: Jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynk± i szczypiorkiem; 2 kromki ziarnistego razowca z serkiem bazyliowym, rzodkiewkami i sa³at± Do kawy: 50g ciemnej czekolady z je¿ynami i imbirem Przek±ska: jab³ko, brzoskwinia, kilka mirabelek, szklanka mleka z przypraw± do szarlotki Obiad: Makaron z pszenicy durum z kawa³kami schabu i piersi kurczaka sma¿onymi bez t³uszczu, sosem pomidorowym, paprykami, ananasem, kie³kami bambusa, ¶wie¿ym oregano i papryczk± chili Kolacja: 4 kromki ziarnistego razowca z pomidorem, papryk±, rzodkiewk±, sa³at± i: szynk±, serkiem typu w³oskiego, kozim camembertem (kto¶ tu pyta³ - Turek produkuje ![]() I pijemy pyszny american stout na wspó³ê przed wyjazdem ![]() Trzymajcie siê! ![]()
#501 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
U.
Sn. Owsianka 40g platkow, lyzka otrab zytnich, garsc orzechow wloskich, plaster twatogu pó³t³ustego, szklanka mleka 2%, szklanka borowek. Obiad. 150g dorsza pieczonego pol worka ry¿u kapusta pekinska duzy pomidor z koprem calosc polana lyzka oliwy. Podwieczorek. Jogurt naturalny prawdziwy piatnica 150g wkrojona nektatynka ³y¿ka otrab zytnich, kawa Rower 40min. ( jedyny ruch dzisiaj ) Kolacja o 21. 2 kromki razowca jedno jajko xl cale z drugiego bialko xl. Pietrudzka salata rzodkiewki sztuk 5. Po herbata z dzikiej ró¿y. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-08-29 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
Cytat:
jeste¶ naprawdê zabawna. kalorycznie to ubogie R, o warto¶ciach od¿ywczych lepiej nie mówiæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
A skoro o tym mowa... Moje w za³o¿eniu U. ¦niadanie * serek wiejski 200 g z pomidorami, marchewk± i szczypiorem * kromka chleba ko³odziej z serkiem i wêdlin± * Inka na wodzie ze s³odzikiem (moja s³abo¶æ ![]() II ¶niadanie * 2 kromki chleba ko³odziej z d¿emem rabarbarowym * herbata (aronia) Przewidziana by³a te¿ nektarynka, ale nie zd±¿y³am zje¶æ. ![]() Obiad * 1/2 woreczka ry¿u ja¶minowego * filet z indyka sma¿ony w papirusie * broku³y gotowane na parze (ca³o¶æ udoskonalona ziarnami s³onecznika, musztard± i tartym parmezanem - swoj± drog±, ziarna i ry¿ to ca³kiem zabawna mieszanka) * sok marchewka-jab³ko (szklanka) Podwieczorek * jogurt 150 g z orzechami laskowymi * nektarynka - gigant Kolacja * sa³atka (kie³ki, pomidorki, sa³ata, papryka, marchewka + ³y¿eczka sosu sojowego + 2 ³y¿eczki pestek dyni) * 2 kromki chleba ko³odziej z serkiem i plastrem szynki * herbata (melisa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
bardzo ³adny jad³ospis ![]() ![]()
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 202
|
Dzisiejsze R- i jak?
I musli fitella z ¿urawin± z mlekiem 2%, fili¿anka czarnej kawy z ³y¿eczk± cukru pó³ godziny biegania II jajecznica z dwóch jaj z 3 plasterkami wkrojonej szynki i po³ow± papryki, dwie kromki chleba s³onecznikowego, herbata. III pa³ka z kurczaka, pó³ woreczka kaszy, szklanka zupy pomidorowej IV gar¶æ orzechów w³oskich V pól makreli wêdzonej + ogórek kiszony
#506 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
P
Wczorajsze ¦niadanie - 3 kromki razowca -delma/ 1/4 puszki tuñczyka na to ogórek ma³osolny -delma/ ser kozi do smarownia turek na to ³y¿eczka miodu ![]() - delma/ ser kozi do smarowania na to ³y¿eczka miodu ponownie ![]() - 1 pajda chleba s³onecznikowego ( du¿a kromka pajdy ,ale grubosc zwyk³ego) -delma/ sa³ata/ 2plastry poledwicy drobiowej/ ¿ó³ty pomidor + szczypiorek po: rz±dek ritter espresso 2 ¶niadanie -p³atki ry¿owe z cukrem na mleku ( 2 szklanki mleka 2% , 4 kopiaste ³y¿ki ,ale te drewniane kuchennne i cukier oraz sól <-- nie wiem ile dawa³am zeby bylo slodkie) Obiad - 9 pierogów ze szpinakiem i serem bia³ym wielko¶æi piê¶ci ( szpinak, ser bia³y, ¶mietna, czosnek, mas³o, posma¿ona cebulka) - 1 pieróg z kasz± gryczana i grzybami ( ukrad³am mamie) obiadek z pierogarni u nas podwieczorek -micha truskawek kolacja - 3 kromki razowca -delma/ szynka wedzona wiejska surowa wieprzowa 2 plastry na to ogórek ma³osolny -delma/ ser kozi do smarowania na to ³y¿eczka miodu -delma/ szynka/ pomidor ¿ó³ty + szczypiorek po: kubek mleka koziego z ³y¿k± miodu ![]() I DZISIEJSZE JAK NA RAZIE ¦niadanie - jajecznica z 2 jaj wiejskich ze szcypiorkiem na ³y¿ce mas³a czubata - 2 pajdy chleba - ser kozi do smarowania du¿o mniam plus ³¿eczka czubata miodu akacjowego - 1/2 tej pajdy z delm±/ 2 plastry szynki wedzonej surowej na to ogórek ma³osolny i szczypiorek - 1/2 z 3 plastrami sera pe³not³ustego camemmbert koziego z konfitur± borówkow± z ikea ![]() ![]() po : 3 kostki ritter espresso Na obiadek mama robi go³±bki z ³opatki ![]() ..................... Do Basi ---> ser camemmber kozi kupuje z turka jest rewelacyjny z miodem jak i z borówk± w almie lub tesco, carrefour, real ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jad³ospis bardzo dobry jak na P ![]()
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
Poproszê o ocenê mojego U
![]() Trochê gubi± mnie s³odycze i bojê siê ¿eby nie przytyæ ![]() 1. 2 kanapki ¿ytniego z pieczonym pasztetem drobiowym + pomidor, szczypiorek 2. 2 du¿e ¶liwki, nektarynka, 2 kanapki z ¿ytniego z mas³em szynk± + pomidor 3. chili con carne z po³ówk± torebki ry¿u br±zowego 4. du¿y koszyk malin, pasek czekolady milki, batonik sk³adaj±cy siê z samych suszonych owoców 5. jeden rolmops po kaszubsku, pó³ cukini sma¿onej na oleju okosowym
#509 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Odp: Dot.: Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
Sn o 6.40 tak jak wczoraj. 2 sn 11. 2 kromki razowca z twarogiem poltlustym 40g awokado 1/4 salata i ogorkiem. Obiad. 14.30 Tak jak wczoraj. Rower rekreacyjnie pol h. ( nie najadlam sie jakos tym obiadem albo mam zaburzenia syto¶ci) 17.30 Podwieczorek 2 babeczki kruche z budyniem smietankowym miseczka malin pasek mlecznej czekolady lindt 21. Kolacja. 2 kromki razowcs z 2 lyzeczka chryanu 50g wedliny z indyka pomidor serek wiejski 200g. Ehhhhhhhhhhh. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-08-29 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 212
|
A ja mam pytanie: jaki powinien byæ sk³ad dobrego jogurtu naturalnego? Jaki najczê¶ciej kupujecie? Czy to ma jakie¶ znaczenie?
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.