Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 21:04   #481
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Moja droga też mam cc najprawdopodobniej 13 09, chyba że będą pilne przypadki to będę sobie kwitła i czekała
faktycznie, Kasiu, zapomniałam

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:04   #482
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
miałam cudowny dzień ale sis tż a teraz moja kolezanka zje*aly go doszczetnie

mowilam wam ze mam miec zalatwione pampersy oryginaly duze pudla za mała kaske, no i bylam pewna ze te pudla juz stoja u znajomej bo juz dawno zamawialam ale podobno mialy byc po jakims czasie
okazuje sie ze pampkow nie ma, nikt nic nie wie, ogólnie moja prosba zotsała głeboko w poważaniu
zrobilo mi sie przykro bo juz bym miala kupione kilka paczek lub chcociaz odlozona wieksza kase, a nie martwilam sie bo tu mialam zaplacic naprawde grosze
i od slowa do slowa poklocilysmy sie, bo zaczela do mnie wyjezdzac z tekstami ze nasteponym razem nie bedzie o mnie pamietac itd ze zale sie ze nie mam kasy

pozniej rozmawialam z moja przyjaciółką która jest tez kolezanka tamtej i mi wyznala, ze planowaly mi zrobic baby shower i gadaly z moja sis ale tamtej od pampersow nic nie pasowalo, negowala kazdy pomysl i nie chciala udostepnic działki by tam zrobic, bo u mnie w domu ja ciagle jestem, a przyjaciolka jest spoza wrocka

i nie dosc ze pampków nie ma to i baby shower mi uciekł sprzed nosa.
nie ma to jak dobre znajome.
wiem ze to maly problem przy innych ale i tak mi przykro, ze zostalam zwyzywana w 9 mscu ciazy
Wrrr też bym się wkurzyła Olej je obie ciepłym sikiem.
Pampersy są teraz na promocji w Naturze i w biedrze jest promocja na pieluszki Dada.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:05   #483
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

tak sobie patrzylam na 1 strone i wszystkie dzieciaczki które sie urodzily sa grubo albo troche przed terminem....
i to mnie motywuje do streszczenia posladkow z tym pakowaniem
a tak chojraczkę zgrywałam hehe

a to mozliwe, ze młody się obnizył i dlatego tak mnie boli dół i sikaczu muszę chodzić co chwilę? chyba zaczynam miec stresa

ogladacie sopot?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:08   #484
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Jedyne czego mi szkoda to tego że moja bliska koleżanka, która jest położną i pracuje tam gdzie będę rodzić jest aktualnie na urlopie macierzyńskim. Pamiętam że była jak miałam drugie cc i była mi wielką pomocą po wszystkim

Lolaa oglądałam ale mi dzieci zwerbowały tv. Ale słuchałam na początku jak była piosenka Lombardu "Przeżyj to sam " i standardowo się poryczałam. Ach te hormony .....

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-08-23 o 21:10
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:11   #485
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Wrrr też bym się wkurzyła Olej je obie ciepłym sikiem.
Pampersy są teraz na promocji w Naturze i w biedrze jest promocja na pieluszki Dada.
no wlasnie ide jutro do biedry
pewnie, że ja oleje ale zostalam potraktowana jak biedaczka, i zwyzywana od zalosnych itd ogólnie olana, a nigdy nie zdawałam sie na innych za bardzo, jak widać ten jeden raz też mogłam sobie darować
zreszta dzisiaj ona mi napisala 'umiesz liczyc licz na siebie' jakbym w pysk dostała
aha i zeby nie bylo to mialo byc 170 szt pampków za 30 zł dlatego mi sie oplacalo i zamowilam bo dla kilku zlotych to bym miala w tyłku

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Jedyne czego mi szkoda to tego że moja bliska koleżanka, która jest położną i pracuje tam gdzie będę rodzić jest aktualnie na urlopie macierzyńskim. Pamiętam że była jak miałam drugie cc i była mi wielką pomocą po wszystkim

Lolaa oglądałam ale mi dzieci zwerbowały tv. Ale słuchałam na początku jak była piosenka Lombardu "Przeżyj to sam " i standardowo się poryczałam. Ach te hormony .....
no ta piosenka działa na ciary
teraz leci life is life
ale chyba przerwa zaczyna sie

Aleksander
Stary 2013-08-23, 21:13   #486
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie patrzylam na 1 strone i wszystkie dzieciaczki które sie urodzily sa grubo albo troche przed terminem....
i to mnie motywuje do streszczenia posladkow z tym pakowaniem
a tak chojraczkę zgrywałam hehe

a to mozliwe, ze młody się obnizył i dlatego tak mnie boli dół i sikaczu muszę chodzić co chwilę? chyba zaczynam miec stresa

ogladacie sopot?
Mnie te przedwczesne porody zmotywowały i nie ociągam się z dokończeniem wyprawki, a mam jeszcze tego sporo.
Oglądałam chociaż Krzycha nie trawię.
Idę leżeć, bo młoda mnie tak kopytkiem ładuje po piczy, że chyba mi zaraz ją przebije
Stary 2013-08-23, 21:14   #487
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Bajkowa Amelka urodziła się dziś o 15:59 SN, ma 3040 g i 51 cm.

Gratulacje dla naszej Bajeczki
Obiecała opisać poród, jak wróci do domu, podobno to prawie powieść fantasy
wiedziałam ze dziś się to stanie gratki bajka!! trzymajcie się tam!!
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Wrzucam wam po raz pierwszy zdjęcie swojego brzusia
sliczny bunio
Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Aaa pokaze wam sukienke.Jeszcze nie wyprasowana i bez dodatkow ,
do dupy swiatlo...no ale nic tam
super sukienka!! choć ja bym więcej odsłoniła
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Bojatoja, bajka - GRATULACJE!!! Przesliczne malenstwa

Nie dawalam znac co po wizycie. Otoz nie dosc ze czekalam 3 godz az zrobia mi ktg, to jeszcze okazalo sie ze lekarz sie pochorowal i nikt inny nie mial mnie czasu zbadac Mam przyjechac w poniedzialek. Na ktg wyszly 3 skurczybyki na 100% w ciagu jakis 15-20min ale niby wszystko ok. Ciekawe czy z tym rozwarciem i skurczami dotrwamy do terminu...

W ogole mialam jakis pechowy dzien. Rano zlapalam gume, po naprawie kola na wulkanizacji okazalo sie ze cos zaczelo w nim stukac wiec wracalam sie zeby poprawiali, potem tyle godz u lekarza ktory w koncu mnie nie zbadal i na koncu podczas tankowania na stacji prawie oblalam sie olejem bo cos dystrybutor zle dzialal Jeszcze do tego po drodze straz miejska wystawila fotoradar ktory zauwazylam w ostatnim momencie ale cale szczescie foty nie cyknal. To sie nazywa pechowy dzien :-P
oj rzeczywiście pechowy dzień ale skurcze na 100% to już coś

zanim weszłam na wizaż stałam pod prysznicem i ryczałam bo pokłóciłam się z tż o to ze jego mamusia miesza się w jego/nasze życie. oczywiście on problemu nie widzi, ja jestem straszna, bo mściwa, bo złośliwa, bo chce ograniczać mu kontakty z rodziną, a on będzie robił co mu się podoba. to mu powiedziałam ze odkąd zmienił prace, czyt. 4 mc temu, nic nas nie łączy, ja mam Anusie, a on swoja mamę, która non stop truje mu dupe ze powinien znaleźć pracę bardziej zbliżona do branzy szkoda gadać
ale bajkowe narodziny poprawiły mi humor dobrze ze mogę tu czasem zaglądnąć
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 21:16   #488
Madziuchna27
Zakorzenienie

zmykam już
dzisiejsze przygotowania do obiadu trochę mnie nadwyrężyły, ale było sympatycznie

Stary 2013-08-23, 21:17   #489
passion80
Zakorzenienie

promocja na pieluchy i chusteczki
http://www.biedronka.pl/cenydowziecia/
Stary 2013-08-23, 21:18   #490
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
zanim weszłam na wizaż stałam pod prysznicem i ryczałam bo pokłóciłam się z tż o to ze jego mamusia miesza się w jego/nasze życie. oczywiście on problemu nie widzi, ja jestem straszna, bo mściwa, bo złośliwa, bo chce ograniczać mu kontakty z rodziną, a on będzie robił co mu się podoba. to mu powiedziałam ze odkąd zmienił prace, czyt. 4 mc temu, nic nas nie łączy, ja mam Anusie, a on swoja mamę, która non stop truje mu dupe ze powinien znaleźć pracę bardziej zbliżona do branzy szkoda gadać
Asiu, To hormony....

Stary 2013-08-23, 21:18   #491
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 21:19   #492
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ide jutro do biedry
pewnie, że ja oleje ale zostalam potraktowana jak biedaczka, i zwyzywana od zalosnych itd ogólnie olana, a nigdy nie zdawałam sie na innych za bardzo, jak widać ten jeden raz też mogłam sobie darować
zreszta dzisiaj ona mi napisala 'umiesz liczyc licz na siebie' jakbym w pysk dostała
aha i zeby nie bylo to mialo byc 170 szt pampków za 30 zł dlatego mi sie oplacalo i zamowilam bo dla kilku zlotych to bym miala w tyłku
To samo miałam Ci napisać, że niestety i tym razem tak się stało :/ powiem Ci, że świnia z tej Twojej koleżanki. Najpierw naobiecywała, a teraz jeszcze na Ciebie naskoczyła, że co Ty w ogóle od niej chcesz beznadziejna laska. Nie przejmuj się nie warto
Stary 2013-08-23, 21:19   #493
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dziś już podobno było pusto w biedrach po tych pieluchach i chusteczkach, któraś pisała
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:21   #494
Larysa88
Zakorzenienie

Lola a miej w doopce te pampersy i tą koleżankę! kiedyś i do niej los się odwróci skoro tak postępuje w życiu. I w ogóle to wiesz nie rób zapasów pampersów bo nie wiadomo które podejdą Twojemu Alkowi ja też chciałam kupić bo promo fajne były i w tesco na pampersy i w biedrze na dady, ale no pierw muszę wypróbować co spasuje więc szkoda tracić kasę w razie w

logoasia szkoda że tż nie widzi problemu a Tobie przez to jest przykro, mam nadzieję że mój tż będzie wiedział kto teraz jest jego rodziną i że ja będę na pierwszym miejscu, nie mama ....
Stary 2013-08-23, 21:23   #495
passion80
Zakorzenienie

nadrobiłam, widać niedokładnie

idę spać, dobrej nocy!
Stary 2013-08-23, 21:23   #496
kaska87
Zakorzenienie

40 minut gadałam z małżem, ale mnie siki wezwały idę spać, jutro o 10:30 wizyta

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:24   #497
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam ze dziś się to stanie gratki bajka!! trzymajcie się tam!!

sliczny bunio

super sukienka!! choć ja bym więcej odsłoniła

oj rzeczywiście pechowy dzień ale skurcze na 100% to już coś

bosz nie płakaj
i po co nam te teściowe? chyba tylko by zatruwały zycie
powiem ci ze moj tż tez kiedys taki byl, ale po latach zrozumial pewne sprawy, i nie daje sie juz tak mamusi wtracac chociaz wiem ze oddalby za nia zycie

Aleksander
Stary 2013-08-23, 21:24   #498
papalinka83
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Bajka - gratulacje

Dzisiaj na SR było o odżywianiu w czasie KP i położna powiedziała, że w 1 miesiącu czasem dziecko ma tak niedojrzały układ pokarmowy, że bez względu na to, co byśmy nie jadły i tak może mieć problemy z brzuszkiem i żeby się nie obwiniać i nie przestawać jeść, bo nawet na suchym chlebie czasem też by miało to samo... Ciekawe jak to będzie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:26   #499
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie dziewczyny mowily ze wykupione ale mam plan pojechac rano i sprawdzic czy nie bedzie jesczze nowego sortu;D

a powiedzcie mi bo ta oferta wylacza newborn, a te mini to sa duze?
czy miedzy newborn a mini w dadzie jest taka sama roznica jak miedzy newborn a 2 w pampresach?

Aleksander

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 21:26   #500
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam je babcia kupiła dwójeczki, bo chyba newborn promocja nie obejmuje. Szkoda, że trzeba kupić dwa opakowania. Fajnie byłoby, żeby mała je tolerowała. Zastanawiam się, czy kupić jeszcze jakieś mniejsze Chyba wezmę jeszcze Pampki Newborn 1, bo są na promocji w Naturze a są do 5kg, więc powinnam zużyć. Jak myślicie?
Stary 2013-08-23, 21:26   #501
Madziuchna27
Zakorzenienie

Kacha, jutro!

Stary 2013-08-23, 21:27   #502
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
To samo miałam Ci napisać, że niestety i tym razem tak się stało :/ powiem Ci, że świnia z tej Twojej koleżanki. Najpierw naobiecywała, a teraz jeszcze na Ciebie naskoczyła, że co Ty w ogóle od niej chcesz beznadziejna laska. Nie przejmuj się nie warto

jutro sis ma mi zrobic masaż twarzy i dekoltu i dokonczyć syrki więc poprawie sobie rano humor
dzisiaj stwierdzilam ze musze wziasc sie za siebie bo jakby alek chcial wczesniejw yskoczyc to musze sie jakos preznetowac

Aleksander
Stary 2013-08-23, 21:28   #503
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Mam je babcia kupiła dwójeczki, bo chyba newborn promocja nie obejmuje. Szkoda, że trzeba kupić dwa opakowania. Fajnie byłoby, żeby mała je tolerowała. Zastanawiam się, czy kupić jeszcze jakieś mniejsze Chyba wezmę jeszcze Pampki Newborn 1, bo są na promocji w Naturze a są do 5kg, więc powinnam zużyć. Jak myślicie?
Ja mam pampków 1 w sumie 86 sztuk Pewnie mi sporo zostanie....
Tak w ogóle to mam w sumie 5 opakowań różnych rozmiarów. Oby Julo nie miał na nie uczulenia

Stary 2013-08-23, 21:29   #504
beaciakiss
Raczkowanie

GG do beaciakiss

aaaa i zapomniałam Wam napisać ze ostatnio po wizycie poszłam sobie na moją porodówkę(bo moja przychodnia jest na dole w szpitalu, a porodówka na 3 pietrze) żeby się dopytać co to to ja mam przytachać ze sobą na poród a pani mi powiedziała że mogę nawet z ulicy przyjść i rodzić i nic nie potrzebuję. dadzą mi wszystko, wszelkie artykuły higieniczne, szampony, mydełka, koszule, podkłady, pasty, szczoteczki, podpachy i co mi tam się jeszcze okaże niezbędne. oczywiście mam już swoje i wezmę ze sobą te moje osobiste rzeczy ale nie będę sobie zawracała głowy przynajmniej tymi podkładami itp. ale dobrze wiedzieć że w razie w można na nich liczyć. bardzo pozytywnie jestem nastawiona do całego oddziału. wszyscy są mega mili i pomocni. już byłam tam 2 razy z racji tych moich dróg moczowych bo przykazano mi że jak coś się dzieje po 20tym tygodniu ciąży to nie na pogotowie tylko tam prosto na mój oddział. także tego... będzie dobrze u każdej z nas
beaciakiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:29   #505
dirtymagic85
Zadomowienie

cześć mamuśki

Po pierwsze ogromne gratulacje dla Bajeczki, Karolson, Bojatojki i Susanny!

Super, że powoli zaczynamy się rozpakowywać Jak zaglądam na forum to od razu na pierwszą stronę, żeby obczaić czy już jakieś dzieciaczki są na świecie

A my z Lilą wychodzimy już na bank w przyszłym tygodniu, myślę, że w środę, bo wtedy ma mieć jeszcze okulistę, kurczę 5 tygodni zleciało od porodu a ja się czuję jakbym się ocknęła z ręką w nocniku, w domu nic nie posprzątane jeszcze, bo przecież całymi dniami w szpitalu siedzę, jeszcze na szybko zamawiałam brakujące rzeczy z neta
A wagowo 1960g dziś było, więc obstawiam, że jutro może Lilunia mieć te wyczekane 2kg

Buziaki dla was wszystkich i trzymam kciuki za mamusie, którym dane będzie rodzić w najbliższych dniach, na kogo padnie na tego bęc!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:29   #506
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas na 5 biedronek zero pampersów. Siostra wkurzona bo jej się kończą a nie wiadomo kiedy będą chociaż po normalnej cenie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:30   #507
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
dziś już podobno było pusto w biedrach po tych pieluchach i chusteczkach, któraś pisała
Matall to chyba pisała wczoraj, ale w mojej Biedrze wczoraj jeszcze było sporo.

Cytat:
no własnie dziewczyny mowily ze wykupione ale mam plan pojechac rano i sprawdzic czy nie bedzie jesczze nowego sortu;D

a powiedzcie mi bo ta oferta wylacza newborn, a te mini to sa duze?
czy miedzy newborn a mini w dadzie jest taka sama roznica jak miedzy newborn a 2 w pampresach?
Właśnie chyba newborn nie są w promocji, a te mini "2" są od 3-6kg. Ja te wzięłam, bo taka ilość, czyli 78szt. x 2 bardziej się przyda niż dwa opakowania newborn.
Stary 2013-08-23, 21:30   #508
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki

Po pierwsze ogromne gratulacje dla Bajeczki, Karolson, Bojatojki i Susanny!

Super, że powoli zaczynamy się rozpakowywać Jak zaglądam na forum to od razu na pierwszą stronę, żeby obczaić czy już jakieś dzieciaczki są na świecie

A my z Lilą wychodzimy już na bank w przyszłym tygodniu, myślę, że w środę, bo wtedy ma mieć jeszcze okulistę, kurczę 5 tygodni zleciało od porodu a ja się czuję jakbym się ocknęła z ręką w nocniku, w domu nic nie posprzątane jeszcze, bo przecież całymi dniami w szpitalu siedzę, jeszcze na szybko zamawiałam brakujące rzeczy z neta
A wagowo 1960g dziś było, więc obstawiam, że jutro może Lilunia mieć te wyczekane 2kg

Buziaki dla was wszystkich i trzymam kciuki za mamusie, którym dane będzie rodzić w najbliższych dniach, na kogo padnie na tego bęc!
Duża już Lilusia
Wszystkiego dobrego, kochane

Stary 2013-08-23, 21:31   #509
dirtymagic85
Zadomowienie

Aaaa, gratulacje jeszcze dla Natali84!!!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:31   #510
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
raz, że może być problem z dostaniem tego. mój tż jak reklamują te promocje "ceny do wzięcia", to zawsze komentuje to tekstem: "oo, czego w tym tyg nie będzie w biedronce?" - bo zawsze jak po coś jedziemy, to już puste pułki. w lidlu jak są promocje na jakieś artykuły spożywcze to uzupełniają to chociąz.

a dwa, to osobiście uważam, że ich chusteczki są beznadziejne Sroka oceniła je źle i ja sprawdziłam na własnym tyłku - jak używałam je częściej to piecze skóra, więc dziecku za chiny tego nie podam
te z lidla są dużo lepsze,nie mają parabentów i takich tam... te, które były ostatnio w dwupakach (których z resztą nie było jak już tam dotarłam) miały lepszy skład. miałam też jakieś z kauflanda i też były ok.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości