![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: masażer na cellulit
jeśli ktoś ma na zbyciu taki masażer to jestem chętna by odkupić, jesli znajdzie się ktoś taki to proszę o prywatną wiadomość, dzięki
![]()
pachnę Edytowane przez iwi_83 Czas edycji: 2007-11-08 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Przyczajenie
|
Różne zabiegi - a która najlepsza na cellulit?
WItajcie,
chciałam wzmocnić moją walkę z cellulitem o profesjonalne masaże. Dodam, że stosuję chyba wszystko (pije duzo wody, jestem na diecie, chodze na basen i biegam na orbitreku, smaruje sie roznymi kremami codzinnie). Przeczytalam cale forum o masażach, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. ALe ponieważ jestem z Białegostoku mam tu trochę ograniczone możliwości. A może tych mozliwości jest zbyt wiele i sama nie wiem co wybrać. Dzwoniłąm po roznych salonach kosmetycznych (bo studia masazu to jakos nie moglam znallezc) i co salon to inna forme proponuja - i kazdy zapewnia ze ich jest najlepsza. Ale moze ktos z was korzytsał i może coś doradzić. Znalazłąm takie zabiegi: - masaż wyszczuplający - PRESSO PORGRAM drenaż limfatyczny - http://beastudio.pl/zabiegi.php?id=85 - masaż antycelulitowy - masaż ujędrniający - masaż redukujący - masaż próżniowy (Terapia próżniowa to nieinwazyjna metoda polegająca na zasysaniu próżnią powierzchniowych warstw skóry) - SPM (tu Pani mowila, ze to jest bardzo bolesne i moga byc siniaki ale ponoć bardzo skuteczne) - Guam ALgi morskie - Zabiegi Rös's Kestos http://salon-masazu-carolin.pl.tl/Za...h-s-Kestos.htm - i jakieś masaże czy zabieg z bankami chinskimi w sumie ręczny drenaż limfatyczny też znalazłam. - piszecie, że podobno to najskutecznijesze. ALe czy warto go stosować na przemian z jakims innym? I czy ten drenaż limfatycznyc Presso jest rónie skuteczny? Może mniej? czy te rozne rodzaje masazu (ujedrniajacy, redukujacy, wyszczuplajacy, antycellulitowy) to ten sam rodzaj masazu tylko z inna nazwa? Co wybrać - nie chce wydac kupy forsy na marne... zwlaszcza, ze to trzeba zastosowac serie... Z gory dziekuje za odpowiedź, bo czuję się trochę zagubiona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
Dot.: Różne zabiegi - a która najlepsza na cellulit?
acha i jeszcze jedno - może ktoś ma do polecenia jakiegoś dobrego masażystę/salon masażu/miejsce w Białymstoku gdzie mi zrobią dobry drenaż czy cokolwiek innego skutecznego?
Edytowane przez Nimrodella Czas edycji: 2007-11-19 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym podnosze watek... ![]()
![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Faktycznie można się pogubić ![]() - masaż wyszczuplający - tutaj może masaż dynamiczny z określonym indywidualnie uciskiem. - drenaż limfatyczny - to wiemy... - masaż antycelulitowy - masaż jak sama nazwa mówi tutaj może z zastosowaniem środków kosmetycznych w połączeniue z masaże i technikami. - masaż ujędrniający - tutaj moze autor miał na myśli masaż wykorzystując napięcie izometryczne mięśni - masaż redukujący - nie wiem... wyszczuplający z antycelulitowym i ujędrniającym naraz ![]() - masaż próżniowy - próżniowy czyli podciśnieniem np: bańki chińskie lub specjalistyczne urządzenie pneumatyczne posiadające własną pompkę ssącą (coś takiego widziałem w gabinetach lecz nie używąłem) TMam nadzieję, że coś troszeczkę objaśniłem, ale znaczenie może być całkiem inne więc proponuje rozmawiać z autorem dokładnie i wnikać w szczegóły... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Przyczajenie
|
Dziekuję za odpowiedź - w międzyczasie obdzwoniłam rozne gabinety i na jote madrzejsza nie jestem. Kazdy ciagnie w swoja strone tylko jego metoda jest najlepsza i daje najlepsze rezultaty. Dodatkowo dzwonilam do jakiego studia masazu i tam mi bardzo madry pan powiedzial, ze owszem wykonuja drenaz limfatyczny ale na pewno nie na celulit tylko na powazne obrzeki itp. a celullit jest wada kosmetyczna i do kosmetyczki z tym trzeba. To jakas zalamka - chce wydac pieniadze i nie wiem na co...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Drenaż limfatyczny jak najbardziej tak... A pan, który Tobie tak powiedział poprostu nie wykonuje tą metodą takich zabiegów lub żadną...
Zresztą roi się i troi tych różnych masażystów... Każdy ma swoją metodę i neguje inne a wystarczy przeczytać kilka mądrych książek ciutkę się pouczyć i wszystko staje się takie proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Może tak w paru słowach:
1. Masaż antycellulit to w sumie ogólne pojęcie, cel masażu ale nie określenie metody. 2. Drenaz limfatyczny, owszem zwłaszcza manualny (reczny) to podstawowa metoda o potwierdzonej skuteczności w terapii cellulit. Jest tez wiele artykułów o badaniach, wnioski dostepne min w Magazynie Medycyny Estetycznej, itd. 3. Masaż ujędrniajacy na wybrane partie - dlaczego nie, zwłaszcza posladki, tylna strona uda lub powłoki brzuszne. Stosuje sie np DMA. Tak przy okazji, dlaczego drenaż? Bo pierwotnym problemem jest mikroobrzęk. Swoja droga jest wielu terapeutów wykonujacych na przykład drenaz limfatyczny po mastektomi czy pracujacych na oddziałach w szpitalach, przychodniach nie pracujacych jednak z takimi problemami jak cellulit. Choc to dziwne bo cellulit to poprostu schorzenie, rodzaj panikulopatii, objawiajacej sie defektami estetycznymi. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
no i upadł wątek odnoście masażerów...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
Z doswiadczenia moge polecic:
- oklady z Guam (na zmiane z masazem ujedraniajacym lub drenujacym) - masaz paleczkami bambusowymi (wykonuje - odpowiednia metoda dla kazdej skory) - masaz banka chinska (wykonuje rowniez - uwaga na kruche naczynka i wrazliwa, delikatna skore) - masaz izometryczny na zmiane z masazem limfatycznym (w polaczeniu z dieta przyniosl u mnie zadowalajace efekty) Pozdrawiam, J. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
a ma ktoraś z Was masazer Zeptera? jestem ciekawa czy sa po nim jakies (widoczne) efekty, i po jakim czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
To moze podziele sie troche doswiadczeniami. Na razie zapisalam sie na presso (juz 3 razy bylam) i na masaz wyszczuplajacy (tu bylam raz) (akurat taka promocja wpsolna byla). PO presso wydaje mi sie, ze mam lepsze efekty. Na razie nie jest to moze dramatyczna roznica. Ale jakby sie wygladzilo...
A ta moja masazystka mowila tez ze warto sie zastanowic nad banka chinska. I polecala masaz miodem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
e tam ja w domu nie mam na nic siły i ochoty... po prostu po pracy do domciu i aaa. Stytuacja zmienia się gdy jestem gdzieś umówiona ide po pracy do gabinetu i tam się roluje. Wystarczy 2-3 razy w tygodniu po 1 godzince!! Efekty rewelacyjne. Jeśli jeszcze kosmetyczka posmaruje mnie kremem regukującm cellulit to już nie ma we wsi by tego dziadostwa się z pośladów nie pozbyć!! Gorąco polecam ROLLMASAż na Stysia we Wrocławiu! Bardzo dobra obsługa i w dodaku dziewczyny pracują na kosmetykach guamu. Karnet wychodzi taniej niż te wszystkie maszynki o których piszecie i w konsekwencji nie stosujecie...Gorąco polecam!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
a ja się zastanawiam nad takim masażerem, juz o podobnym jedna wizażanka pisała, ale chchiałabym widzieć czy ktoś coś takiego stosuje i czy jest to warte kupna http://www.allegro.pl/item300246277_...rancja_fv.html
niestety ja mam słomiany zapał jeśli chodzi o chodzenie na baseny czy codzienne cwiczenia czy smarowanie się kremami ![]() ![]()
![]() |
#496 |
Przyczajenie
|
Bolesny drenaż limfatyczny????
Witam. Byłam niedawno na zabiegu drenażu limfatycznego kończyn dolnych. Zaciekawiło mnie dość bolesne wykonanie masażu węzłów chłonnych po wewnętrznej stronie ud, w pachwinach i pod kolanami, ponieważ z tego co się orientuję, nie masuje się samych węzłów chłonnych. Mnie uczono masażu okolic węzłów chłonnych w pasmach wykonując techniki takie same jak w drenażu innych powierzchni ciała. Teraz juz sama nie wiem jak to ma w końcu wyglądać! Proszę o radę specjalistów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
BAN stały
|
Bolesny drenaż limfatyczny masaz warszawa
jesli twoj system limfatyczny jest przeciazony (infekcja) czy oslabiony (zima, to oprocz chlodu, mniej witamin ze swierzych owocow/warzyw) to wezly moga byc bolesne przy dotyku.
poniewaz sa one polozone gleboko pod miesniami i tluszczem, wymagaja one silnego nacisku, nie tylko zeby przepchnac chlonke w ich okolicach, ale rowniez zeby pobudzic je same do wydolniejszej pracy. po wewnetrznej stronie ud nie ma wezlow chlonnych - jakkolwiek jest to miejsce wrazliwsze na dotyk niz inne czesci ciala i gdzie czesto zbiera sie limfa (zwiazane z hormonami cyklu miesiecznego). Rowniez napiete miesnie wewnatrz uda (powszechne) blokuja przeplyw limfy - nawet rozciaganie tych miesni przez cwiczenia, joge powinno pomoc. w czasie zabiegu powinnas powiedziec terapeucie, jesli zabieg jest bolesny - zebrana limfa wywiera nacisk na nerwy, staja sie one wrazliwsze i nawet delikatny nacisk moze byc na granicy bolu. Gdy tylko pojawi sie bol, zabieg powinien zostac przeniesiony na druga noge czy inna czesc ciala. nie specjalizuje sie w manulanym drenazu limfatycznym, ale go znam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy wam pisalam ale kupilam wreszcie ten masazer z Loreala z ebay.Nie uzywalam go przez jakies 3 miesiace bo dostalam go z Angli a ze jestem w USA to nie mialam tej odpowiedniej wtyczki.Gdy wreszcie ja kupilam okazalo sie ze masazer nie dziala! tzn chodzi bo slysze jakis dzwiek ale nie wciaga skory....co robic???
![]() ![]()
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
dostałam od szwagierki masażer philips cellesse (zdjęcie poniżej) , starszy typ ale lepszy taki niż rzaden. Mam pytanie w związku z nim ile czasu powinnam masowac jedną nogę oraz czy robic to codziennie czy kilka razy w tygodniu oraz ostatnie pytanie: używam koncentratu antycellulitowego z serii eveline , czy powinnam wmasowywac go w nogi przed uzyciem masażera czy po ??
acha mam problem z pękającymi naczynkami czy masażer może pogłębic pękanie naczynek ??
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2009-03-17 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
![]()
Jako że dotyczy masowanej osoby masażystki, to moze odpowiedz za pomocą pytań?
1. Co w sumie bolało, sam masaż okolic węzłów? 2. Czy może jakieś bolesne miejsce w ich okolicy? 3. Dlaczego koleżanka o to nie zapytała juz w trakcie samego zabiegu? 4. Dlaczego w manualnym drenażu mówimy raczej o tzw chwytach, niż technikach? 5. Czy te same techniki na prawdę stosujemy na różnych partiach ciała? To nie są jakieś podchwytliwe pytania na test egzaminacyjny, ale zdrowy rozsądek podpowie .... Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Julka a on jest na gwarancji ?? jeżli tak to chyba zwrócic możesz.
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
Witam
mam pytanie...co myslicie o tym aparacie i czy ktos moze uzywal go?Do tej pory bylam sklonna kupic aparat Philipsa,ale jak sie naczytalam,ze moze sprawiac bol,siniaki i wogle trzeba miec sily,to juz nie za bardzo jestem za kupnem...Ten mnie bardzo zainteresowal ![]() Prosze o ocene takich urzadzen i co myslicie o tych z aukcji? Warto sie na nie skusic? http://allegro.pl/item296113991_prof..._6_5cm_gl.html
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny po pierwsze czy masujecie masażerem całe nogi od łydek do ud ?? oraz po drugie czy masujecie wewnętrzną częśc ud ?? ja masuję (narazie 3 razy tylko) ale w tych miejscach naprawdę boli
![]()
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
też tak sobię myślę, że nawet jak takie cudeńko kupię to nie wytrwam, zeby regularnie używać. W każdym razie polecam tę oliwkę Ziaja antycellulitową - taka pomarańczowa. Nawet samo wklepanie jej w uda wieczorkiem powoduje, że jest lepiej, dobre są też balsamy z AA.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, właśnie wygrałam aukcję na ten masażer, jestem very happy
![]() Będę was informować o postępach w walce z moim cellulitkiem. Dziewczyny coś pisały o siniakach, ja dodam od siebie, że to raczej normalna sprawa przy masażu, na początku masowane ciało boli, jest czerwone i zdarzaja sie siniaki. Po jakimś to ustępuje, gdy ciało przyzwyczaja się do takich ruchów. Po masażach ręcznych u masażysty na cell również takie efekty są! Taki masaż wcale nie jest taki delikatny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
Ja czytałam dziś wypowiedź masażysty i on stwierdził że siniaków powinno nie byc
![]() Według was lepszy jest masaż ręczny czy z pomocą masażera ?? Candibar tak z ciekawości jaki masażer wygrałaś ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
dzisiaj się okazało ze jestem w ciąży , po raz trzeci z resztą
![]()
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Dynamiczny Masaż Antycellulit
Witam, zapraszam do kolejnej lektury Dynamiczny Masaż Antycellulit - Masaż w terapii cellulit i modelowaniu sylwetki. Publikacja dostępna na www.bodywork.com.pl/wydawnictwo.html
z pozdrowieniami, zyczę ciekawej lektury Piotr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Konto usunięte
|
gratulacje kkasiaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.