|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści! ! !
|
|
#482 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam z całej siły!! Musi być dobrze!!
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
J0zefina współczuje sąsiadki. Ja bym z nią już polubownie nie rozmawiała i pewnie nasłałbym na nią mojego Małża, oskarżyła o nękanie i bezpodstawne oskarżenia, wyciągnęła jakiś paragraf i postraszyła sądem
![]() em ma łupy bardzo ładne, szczególnie mi się podoba bluza w kwiatki, różu brak, a jednak dziewczeńska ![]() pilotka86 współczuje uziemienia. Jeszcze trochę ![]() Muminek1991 trzymam mocno kciuki, wierzę, że jak Maluch będzie na świecie to śladu po torbielach nie będzie. No akurat w solidność Niemieckiego narodu wierzę, więc myślę, że solidnie Cię przebadają ![]() Ja wróciłam z pracy i mam mega zamulacza, upały były fee, ale trochę słońca to by mi się jeszcze przydało. Załączam zdjęcie prezentu od przyszłego wujka mojego Maluszka, który bardzo wierzy, że będzie mała Marysia, a że jest w Finlandii to motyw oczywisty (kolor to chyba mi na złość, ale chociaż zieleń jest). Ps. to pierwsze rzeczy ubraniowe mojego dziecia |
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Wiesz co Ci będą robic? W sensie jakie badania?
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#487 | ||
|
Zadomowienie
|
Muminku trzymam kciuki
Cytat:
Co do szkoły to szczerze polecam wyjście które wybrała moja siostra-szkołę wieczorową. Maturę też tam można spokojnie zdać Pod koniec ciąży nie była już w stanie nawet tam chodzić na zajęcia (strasznie plecy ją bolały) a po porodzie po prostu nie była w stanie na tyle rozstać się z synkiem i cieszyła się że wybrała wieczorówkę, bo tylko maks 4 godzinki wieczorem. Cytat:
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ruchów, to wczoraj pierwszy raz poczułam je nie leżąc i nie siedząc - jak robiłam obiad
i też pierwszy raz TŻ poczuł je ręką - jeszcze delikatnie bardzo ale jednak.A jutro połówkowe. Mam nadzieję, że lekarka faktycznie jest już po urlopie. A w czwartek normalna wizyta u prowadzącego.
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Caly czas nie będziesz chciała poznać płci?
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za czwartek oby było wszystko dobrze Siostra zrobiła dziś dwa testy, wyszły pozytywne i pokazały 4 tydz. zapłodnienia. Po poronieniu miała tylko 1 raz miesiączkę. Narazie nikomu nic nie powiedziała oprócz mnie. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-16 o 18:21 |
|
|
|
|
#491 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę tym z Was, które mogą ćwiczyć, sama bym się chętnie poruszała, przez to wymuszone leżenie to za trzy miesiące trzeba mi pewnie będzie endoprotezy w biodra wstawiać...
![]() Czy na tą cholerną glukozę nadal można wziąć cytrynę? Mnie to czeka za tydzień, a bez cytryny chyba się . Jak byłam w ciąży z Wiką, to można było wcisnąć pół cytryny... Oby teraz też było można![]() Cytat:
Cytat:
Spory ten brzusio Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Souri, olej teściową, to Wasze Dzieciątko, niech się ugryzie!!! Ja dzisiaj już po wizycie u neurologa, dowiedziałam się, że jednak mam migrenę ciężarnych, przepisała mi Nimesil, z tekstem, że "kobiety w ciąży choruja na padaczkę i biorą leki stale, więc raz na jakiś czas mi nie zaszkodzi". Mam mieszane uczucia i wolałabym zostać przy Apapie... Niby babka ma doświadczenie w leczeniu ciężarnych, ale... Co myślicie? :confu sed:
Wika - 13.06.2007 Moje ![]() Kubuś - 04.01.2014 Edytowane przez EVI07 Czas edycji: 2013-09-16 o 18:24 |
|||||||
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie dalej nie chcę, a TŻ tylko się na mnie wkurza: bo do dziecka trzeba mówić po imieniu itd (taaa, do nas rodzice nie mówili po imieniu i jakoś nie widzę, żebyśmy przez to mieli jakieś braki rozwojowe czy psychiczne).
Na ostatniej wizycie powiedziałam ginowi, żeby nie mówił jaka płeć, tylko czy wszystko jest w porządku. No i jutro też chcę, żeby lekarka skupiła się na dokładnym zbadaniu dziecka (mój gin podkreślał na wizytach, że mam jej powiedzieć o poprzednim obumarciu, żeby tym bardziej się przyłożyła) a nie na próbie podejrzenia płci. Może w późniejszej ciąży jak wszystko dalej będzie w porządku Teraz są dla mnie inne sprawy ważniejsze.
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do szkoły to zapewne będzie trudne, żeby być na bieżąco. Wieczorówka albo zaoczne będą bardziej realne, ale sama zobaczysz czy idzie to pogodzić. Mnie od czwartku boli głowa. Boli, nieważne czy wzięłam apap, czy wypiłam kawę, czy się położyłam/przespałam. Cały czas. mocniej lub słabiej. Zauważyłam, że jak nie muszę patrzeć w monitor to jest trochę lepiej, ale już naprawdę idzie zwariować.
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej u mnie na usg w 21 i 24 tygodniu z grubsza po minucie badania zapytali czy mają mówić jaka płeć.
|
|
#495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() --------------------------------- Idę robić pomidorówkę
|
|
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badanie ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
gratulacje dla siostry
|
|
|
#498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() za siostrę!!!Cytat:
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem.... z jednej strony to lekarz ale z drugiej strony jak apap pomaga i nie ma wyraźnej potrzeby brać czegoś mocniejszego to po co brac
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź. Trochę jestem spokojniesza bo małe dało mi znać.
MUMIMKU będzie dobrze,ale będę mocno mocno zaciskać kciuki za tę mała istotke.
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tej mojej teściowej to mi mówi, że karmienie dziecka naturalnie jest niepotrzebne, uważa że chce oszczędzać na dziecku dlatego będę chciała karmić sama, a przecież, jej zdaniem, sztuczne mleko jest zdrowsze. Ona wykarmiła tak 2 dzieci i żyją. |
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do płci zawsze powtarzam,że to małe istotne byle by było zdrowe.
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam z kontrolnej wizyty,wszystko dobrze tylko miałam troszkę za wysokie ciśnienie ale jeszcze mieściło się w normie
![]() No i na 80% będzie LENKA Ale tylko na 80 % mam nadzieje że 27 września dowiem się na 99% Po prostu po mimo starań nie było widać antenki ![]() Chciałam dziś kupić kocyk i pościel i co wróciłam z wkładem do poscieli bo nie było na stanie ale w piątek mam podjechać bo towar przyjdzie Muminku trzymam kciuki mocno
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
muminku trzymam kciuki bardzo mocno, zeby wszystko bylo dobrze!
lolita25 super, ze wszystko ok., ja mam wizyte w srode i juz sie troche zaczynam stresowac
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-16 o 19:07 |
|
|
|
#505 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ta twoja teściowa to chyba powalona jest (sorry za brutalne określenie), karmienie piersią to ma być oszczędzanie na dziecku?! Chory pogląd! Ludzie są dziwni...
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Souris teściowa to niech swoje opinię zachowa dla siebie. A co do karmienia to karmienie piersią jest sto razy lepsze niż mlekami. Ją teraz bym bardzo chciała.
|
#507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rany... Nie wiem czy kobietom, których synowie znajdują swoją wybrankę, wyparowuje mózg? Nie chce obrażać tu nikogo, niczyjej teściowej broń Boże! Ale jak można takie głupoty gadać, po co? Ja mam złe doświadczenia już się staram nie przejmować, ale ciśnienie mi zawsze, zawsze, zawsze podniesie !!! Rrrrr! Mam ochotę na kanapki z jajkiem i majonezem, dzidzia chyba też bo się tak słodko wierci, kocham to uczucie. Coraz więcej jem i ciągle jestem głodna. Wczoraj wieczorem przeglądałam aukcje (bo chciałam kupić taki duży koc/ narzutę na łóżko) i tam były bardzo wykwintne nazwy kolorów, np lawendowy gaj, beżowa fantazja, oglądam, czytam iiiii budyń śmietankowy... no tak mnie ścisnęło w żołądeczku a nie było mleka (bo sama wcześniej wypiłam) lece szamać
|
|
|
|
|
#508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za siostre Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam jutro wizytę u dentysty . Niby miałam małą dziurkę w zębie ale nie wiem czy pozwolę coś zrobić . Ponieważ ja bardzoooo strasznie przeżywam wizyty u dentysty a raczej mam zdrowe żeby i czuję , że to byłby duży stres dla małego . Więc zobaczę co powie jeszcze dentysta ale chyba sobie daruję zeba .
|
||||
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołku zrób tego zęba,bo w ciąży lepiej mieć poleczone ząbki.
SHILOH kciuki za siostrę, wiem co oznacza następna ciąża po stracie. Moje dziecko właśnie chodzi i mnie całuje po czole.
|
#510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
debil
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Pod koniec ciąży nie była już w stanie nawet tam chodzić na zajęcia (strasznie plecy ją bolały) a po porodzie po prostu nie była w stanie na tyle rozstać się z synkiem i cieszyła się że wybrała wieczorówkę, bo tylko maks 4 godzinki wieczorem. 

. Jak byłam w ciąży z Wiką, to można było wcisnąć pół cytryny... Oby teraz też było można

:confu sed:

16.06.2012
Ludzie są dziwni...
. Niby miałam małą dziurkę w zębie ale nie wiem czy pozwolę coś zrobić . Ponieważ ja bardzoooo strasznie przeżywam wizyty u dentysty a raczej mam zdrowe żeby i czuję , że to byłby duży stres dla małego . Więc zobaczę co powie jeszcze dentysta ale chyba sobie daruję zeba .
debil