Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 13:29   #481
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Co za burak z tego lekarza, nawet moja siostra nie potrafi mnie tak oburzyć jak ta historia
No burak, dlatego wierzyc mi sie nie chce ze on chcial dla mnie dobrze.
Stary 2013-09-23, 13:42   #482
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Co do fotelika samochodowego to warto również zastanowić się nad bezpieczeństwem dziecka większość fotelików w zestawie z wózkami nie ma żadnych testów, więc ja bym się bała przewozić maleństwo w czymś takim. My kupiliśmy x-landera z pompowanymi kołami - gondola(z adapterami do fotelika maxi cosi) i spacerówka. Fajna sprawa, bo nawet do lasu można z dzieckiem się wybrać. A jak mała miała ponad rok kupiliśmy typową parasolkę na wypady do sklepu itp.
Polecam Wam stronę http://fotelik.info/ na której są testy fotelików samochodowych.
No to moje dziecko nie będzie bezpieczne
Nie stać mnie na fotelik wart 1500zł
Foteliki z oceną bezp. 3 mają cenę ok 700zł Na ten też mnie nie stać, ale pocieszam się, bo chyba większość naszego społeczeństwa nie stać na takie foteliki. A do lekarza muszę dziecko wozić jakoś. W autobusie to chyba mniej bezpiecznie.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:49   #483
mona1
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Foteliki z oceną bezp. 3 mają cenę ok 700zł Na ten też mnie nie stać, ale pocieszam się, bo chyba większość naszego społeczeństwa nie stać na takie foteliki. A do lekarza muszę dziecko wozić jakoś. W autobusie to chyba mniej bezpiecznie.
Poszukaj dobrze np. Maxi-Cosi Citi SPS z oceną "4" kosztuje 370zl, a moze uda Ci się kupić używany taniej
Stary 2013-09-23, 13:54   #484
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie

Cytat:
Ja sobie dzisiaj kupiłam w netto te pasy podtrzymujące brzuch i są bardzo wygodne Mam nadzieję, że plecy przestaną mnie po nich boleć
a czy możesz podać linka? bo ja nigdy nie słysząłam o takim sklepie a prawdę powiedziawszy to mnie zainteresowałaś tym pasem sama bym sobie go sprawiła bo chodzić z bólu nie mogę i co zrobię krok to leci wiązanka
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
Położna puścila mi serduszko na detektorze i śmiała się że to już półmetek .Za miesiąc zapisuje się do szkoły rodzenia
Troszę mi spadło żelazo więc muszę je uzupełnić, ale szukać go w jedzeniu nie w tabletkach

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Jestem po wizycie. Dzidzia pieknie rosnie ma prawie 200gramów. Wszystkie pomiary super. Ginka mówiła że dzidzia ksiazkowa. Przytyłam narazie 2 kg.
Wizyta za 4 tygodnie.
ZNAM PŁEĆ

Przesyłam wam zdjecie dzidziulka.
Załącznik 5419408
gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Sublokatorka i tak miala lepsze cyrki z tym lekarzem - w trakcie badania USG dopochwowego jeknela (z bolu), a on zapytal "dobrze Ci?"
zbaraniałam i mnie zatkało... bezczelny **am

Cytat:
No burak, dlatego wierzyc mi sie nie chce ze on chcial dla mnie dobrze.
też bym do niego szacunku nie miała trzymaj sie dzielnie w szpitalu
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:57   #485
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
kochana takie skurcze mięśni mogą świadczyć o niedoborze magnezu to z kolei jest niebezpieczne w czasie ciąży, bo może wywołać skurcze macicy. Mnie też łapały skurcze łydek i jak powiedziałam o tym lekarce to mi kazała zażyważ magnez - Magne B6 (3x2). Nie bagatelizuj tego i jeśli nie bierzesz magnezu to prawdopodobnie powinnaś zacząć myślę że musisz powiedzieć o tym lekarzowi na najblizszej wizycie
Dziękuję Magnez już kupiony

Cytat:
Prosze Cie przeczytaj ostatnie zdanie na glos i zastanow sie czy pracodawca jest tego wart
Uwierz mi ze gdyby on mial na mysli Cie zwolnic i mialby zastepstwo to nawet przez ulamek sekundy by sie nie zawahal
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
No właśnie. Umowa do dnia porodu pensja glodowa i chcesz byc lojalna?!
Dodajcie do tego pracę w weekendy
Już niedługo, już niedługo... Jakiś tydzień

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam w II trymestrze

I to w sumie koniec moich radości.

Dla dziecka nic nie mam, nic też nie dostanę(bo nie ma od kogo)

Nic nie kupiłam jeszcze a Wy takie piękne ciuszki macie

Od kiedy jestem w ciąży mąż kochał się ze mną 2 razy bo ochoty nie ma

W ogóle ucieka ode mnie - w tygodniu praca, w weekendy grzybki, rybki i co tylko się da.

W domu syf i malaria, łaskawie wczoraj odkurzył i umył podłogę (Zajęło mu to 30 min). I to tyle jego pomocy.

Nikt mi nie ugotuje, nie upierze, w niczym nie pomoże.

Do tego zainteresowanie moją osobą ze strony męża ogranicza się do głaskania i klepania mojego brzucha, pytania co i kiedy dziecko teraz robi. Jakbym ja była tylko opakowaniem. Nie zapyta nawet czy mi coś potrzeba, czy mi pomóc, jak się czuję. Wczoraj wyłam pół dnia...

Do dupy z tą ciążą...

Ps. tu też się boję pisać, bo jeszcze będę miała inne zdanie niż wszyscy i znów będzie kłótnia.

Nie mam siły
Mam nadzieję, że jeszcze wszystko się ułoży, że się dogadacie, że TŻ się "ogarnie" i będzie mężem i ojcem z prawdziwego zdarzenia

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Ja mam podobne z tż. Nie jesteś sama. Albo go nie ma albo ma wszystko gdzieś. W domu nie robi dosłownie nic. I nawet mnie po tym ogromnym brzuchu nie poglaszcze. Za to ciągle słyszę od niego, że strasznie się ze sobą pieszczę. Pocieszam się tym, że jak byłam w pierwszej ciąży to zachowywał się tak samo do momentu gdy położył głowę na moim brzuchu i dostał mocnego kopa od Amelki w twarz. Wtedy obudził się w nim ojciec. A gdy mała się urodziła to zakochał się w niej i we mnie bo mu taki prezent dalam. I tak było dopóki w ciążę teraz nie zaszłam. Także głowa do góry może z Wami też tak będzie. Choć wiem jak to jest jak kogoś tak bardzo potrzebujesz, a on Cię odtrąca.:banghead:
Trzymam kciuki za to, żeby tacierzyński instynkt TŻ-ta obudził się i to szybko!

Cytat:
Dzięki chociaż za wysłuchanie. W kupie raźniej. A tak to nie mam z kim pogadać bo nikt nie rozumie albo słyszę, że tak źle to ja nie mam i nie ma co narzekać tylko za robotę trzeba się brać.

Właśnie po rozmowie (sobota wieczór jak to mnie chciał samą zostawić i sobie wypoczywać) taki humor załapałam.

Mąż twierdzi, że skoro mnie nie bije, nie pije, wypłatę do domu przynosi to nie mam co narzekać. Tylko dla mnie to za mało. Jestem z nim samotna. Mam dość skamlania o jakiekolwiek zainteresowanie i uczucie.

teQuiba: to nie hormony, to błąd życiowy w doborze partnera.

Chyba samotną matką zostanę. Wtedy będę wiedziała, że liczyć mogę tylko na siebie.

Nie no, z tym niedobraniem to palnęłam. Ale mój mąż po ślubie baaaaardzo się zmienił. Na gorsze
Co za facet...

Ale miałam sen!!!
Śniło mi się, że poszłam do innego gina, żeby poznać płeć bejbika i... okazało się, że będę miała córeczkę
Nawet wpisał mi płeć w kartę ciąży
Zobaczymy, czy się sprawdzi

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:06   #486
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a czy możesz podać linka? bo ja nigdy nie słysząłam o takim sklepie a prawdę powiedziawszy to mnie zainteresowałaś tym pasem sama bym sobie go sprawiła bo chodzić z bólu nie mogę i co zrobię krok to leci wiązanka
Netto to supermarket
Wypatrzyłam te pasy w ulotce
http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=184
strona 11
W zestawie są dwa pasy biały i czarny rozmiary uniwersalne.

Można też coś takiego kupić na allegro, ale musiałabyś poszukać. Wpisz sobie pas ciążowy podtrzymujący

Edytuję:
To coś takiego:
http://allegro.pl/medela-pas-ciazowy...509022762.html
tyle, że ja kupiłam taniej, bo za dwie sztuki 30 zł. Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-09-23 o 14:09
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:23   #487
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z wizyty
Położna puścila mi serduszko na detektorze i śmiała się że to już półmetek .Za miesiąc zapisuje się do szkoły rodzenia
Troszę mi spadło żelazo więc muszę je uzupełnić, ale szukać go w jedzeniu nie w tabletkach
TeQiba zapisz mi proszę wizytę 30.09 usg połówkowe
Aaaa najlepsze w połowie drogi do domu spojrzałam na moje zwolnienie, a tam brak kodu choroby więc musiałam drałować spowrotem żeby to uzupełnić
tak niedawno testy robiłysmy, a już do połowy ciązy się zbliżamy. Usłyszeć serce maluszka to najlepszy dźwięk, zawsze się wtedy uspokajam

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Jestem po wizycie. Dzidzia pieknie rosnie ma prawie 200gramów. Wszystkie pomiary super. Ginka mówiła że dzidzia ksiazkowa. Przytyłam narazie 2 kg.
Wizyta za 4 tygodnie.
ZNAM PŁEĆ

Załącznik 5419408
gratuluje synka, będzie przewaga chłopaków
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 14:27   #488
mona1
Zadomowienie

Mam kolejne pytanie do doświadczonych mamuś Czy w łóżeczku jakieś zasadnicze znaczenie ma kształt szczebelków??? Są łóżeczka z okrągłymi drankami i z płaskimi deseczkami, czy to robi jaką różnicę w praktyce?
Stary 2013-09-23, 14:39   #489
justine_87
Raczkowanie

kicia, gratuluję SYNKA

Cytat:
Netto to supermarket
strona 11

Można też coś takiego kupić na allegro, ale musiałabyś poszukać. Wpisz sobie pas ciążowy podtrzymujący

Edytuję:
To coś takiego:
tyle, że ja kupiłam taniej, bo za dwie sztuki 30 zł. Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować
Fajne te pasy Daj znać, czy się sprawdzają

Cytat:
Mam kolejne pytanie do doświadczonych mamuś Czy w łóżeczku jakieś zasadnicze znaczenie ma kształt szczebelków??? Są łóżeczka z okrągłymi drankami i z płaskimi deseczkami, czy to robi jaką różnicę w praktyce?
Dobre pytanie
Też chętnie się dowiem, które są bezpieczniejsze
A teraz lecę robić swoje pierwsze w życiu muffinki

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-09-23, 14:44   #490
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam z wizyty

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Wizyta za 4 tygodnie.
ZNAM PŁEĆ
Gratuluję siusiaka i 200 gramów szczęścia

Cytat:
Statam sie nie byc pesymistka
Sublokatorka i tak miala lepsze cyrki z tym lekarzem - w trakcie badania USG dopochwowego jeknela (z bolu), a on zapytal "dobrze Ci?"
Takze optymistyczne jest to ze moze decyzja o dluzszym pobycie uratowala mnie od podobnej historii
Nie wiem nawet, co powiedzieć. Złozyłabym skargę.

Cytat:
A ja wczesniej nie mowilam?
Strasznie sie boje zeby nie zapeszyc
Hehe, jak to zapeszyć? Wiesz, że już nie masz na to wpływu? Gratulacje upragnionego - jestem pewna, że usłyszysz (zobaczysz ) potwierdzenie

Cytat:
No właśnie, ja mam wypatrzony ten fotelik, co Mona pisała. MC SPS na all z przesyłką 370 zł.

Co do wózków, to ja chyba kupię gondolę ze spacerówką, bo przecież prawie jak nastanie czas przeniesienia się do spacerówki to jesień i zima przyjdzie, więc lepsza nawet taka większa i cięższa, która lepiej dziecko osłoni i będzie radzić sobie w gorszej pogodzie. A w następnym roku pewnie trzeba będzie zaopatrzyć się w parasolkę.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Mona, ja nie doświadczona , ale myślę, że największe znaczenie ma raczej rozstaw szczebelków - taki, żeby dziecko nie zaklinowało sobie rączki albo główki nie daj Boże. A wybrałabym chyba okrągłe szczebelki

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:48   #491
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukaj dobrze np. Maxi-Cosi Citi SPS z oceną "4" kosztuje 370zl, a moze uda Ci się kupić używany taniej
OOO no faktycznie
Jestem spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
tak niedawno testy robiłysmy, a już do połowy ciązy się zbliżamy. Usłyszeć serce maluszka to najlepszy dźwięk, zawsze się wtedy uspokajam

gratuluje synka, będzie przewaga chłopaków
Ja się bardziej uspokajam jak widzę bijące serce, tak fajnie miga. Natomiast dźwięk serca mi się nie podoba Taki niewyraźny i nie przypomina mi serca

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że to za jeden taka cena i nie poszłam a byłam dzisiaj obok. Może się ubiorę i pojadę? W sumie cena spoko wychodzi, a myślałam na noc też taki pas nosić czasami

Stary 2013-09-23, 14:50   #492
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
też jestem bardzo ciekawa bo znalazłam bardzo nowoczesne łóżeczko w którym się z mężem zakochaliśmy bo pasowałby do naszego mieszkania idealnie ale jest z mdf i ma ciekawe szczeble (zupełnie nie podobne do zwykłych łóżeczek), ale nie wiem czy to wogóle ma jakikolwiek wpływ na dziecko ? http://www.pinio.com.pl/elementy-uzu...oon-120x60/135
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:52   #493
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana

Zgubiłam swoją kartę ciąży, a niestety muszę iść dzisiaj do położnej. Aż się boję
Poza tym idę do netto kupić sobie pas ciążowy, odciążę trochę kręgosłup, bo ostatnio boli mnie codziennie.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Co do wózków, my właśnie oglądaliśmy i w oko wpadł nam x-lander x-move 2 w 1 bo fotelik będę miała od sąsiadki, który będzie pasował.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie też sie podobał x-move ale jak zobaczyłam go na żywo to się rozczarowałam, taki badziewny się wydawał

Cytat:
Nie wychodze...
Ale wiecie co jestem zalamana tym lekarzem ktory zlecil mi to USG na dzisiaj. Ordynator na obchodzie powiedzial ze w zadnym wypadku bo jeszcze za wczesnie, na co ten zlecajacy SKLAMAL ze ja mu wczoraj mowilam ze plamie
Kretyn - nie umie sam bronic swoich decyzji to na mnie zgonil Strasznie mnie wkurzyl

co za pajac

Cytat:
teQuiba: to nie hormony, to błąd życiowy w doborze partnera.

Chyba samotną matką zostanę. Wtedy będę wiedziała, że liczyć mogę tylko na siebie.

Nie no, z tym niedobraniem to palnęłam. Ale mój mąż po ślubie baaaaardzo się zmienił. Na gorsze
ach...
Cytat:
Cześć dziewczyny!
Wizyta za 4 tygodnie.
ZNAM PŁEĆ

mało co widać na tej focie
Stary 2013-09-23, 14:58   #494
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dam znać, ale za kilka dni, żeby obiektywnie stwierdzić czy pomagają na kręgosłup

Cytat:
Ja myślałam, że to za jeden taka cena i nie poszłam a byłam dzisiaj obok. Może się ubiorę i pojadę? W sumie cena spoko wychodzi, a myślałam na noc też taki pas nosić czasami
To cena za dwa, w dodatku są w dwóch kolorach, bo ja myślałam, że trzeba, albo dwa czarne, albo dwa białe. A w zestawie jest czarny i biały więc dla mnie lepiej

Zamierzam je też używać jako przedłużenie bluzek jak już zaczną robić się za krótkie. Dzięki nim też zimą będzie cieplej w nerki, bo fajnie przylegają

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
też jestem bardzo ciekawa bo znalazłam bardzo nowoczesne łóżeczko w którym się z mężem zakochaliśmy bo pasowałby do naszego mieszkania idealnie ale jest z mdf i ma ciekawe szczeble (zupełnie nie podobne do zwykłych łóżeczek), ale nie wiem czy to wogóle ma jakikolwiek wpływ na dziecko ? http://www.pinio.com.pl/elementy-uzu...oon-120x60/135
Fajne te łóżeczko
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:05   #495
amelka2006
Raczkowanie

Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I

Cytat:
W łóżeczku najważniejszy jest porządny materac. Szczebelki to już raczej sprawa naszego gustu. Ważne by łóżeczko miało atest i było zrobione z porządnych materiałów. Gdy dzieciom rosną pierwsze ząbki to lubią gryźć wszystko co w ich zasięgu. Ważne by elementy łóżeczka nie kruszyły się zbyt łatwo, bo jeszcze dziecko coś połknie. Dlatego polecam zobaczenie łóżeczka na żywo i dopiero zakup. Ja na szczęście mam łóżeczko po Amelce. A ona spała w nim tak rzadko, że wygląda jak nowe. Tradycyjne białe z okragłymi szczebelkami.

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 15:10   #496
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Fajne te łóżeczko
TŻ podskoczył prawie a radości jak zobaczył coś innego niż standardowe łóżeczka. Kosztuje 430zł ale jest potem tapczanikiem więc myślę że kwota nie jest kosmiczna tylko adekwatna z racji że będzie służyło dłużej niż rok. Koleżanka używa takich łóżeczko tapczaników u swoich bliżniaków które mają 4,5 roku i jeszcze spokojnie się mieszczą i wyglądają fajnie.
Tu zdjęcia z bloga w rzeczywistości: http://olgaiokolice.blogspot.com/201...o-wasnego.html

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
W łóżeczku najważniejszy jest porządny materac. Szczebelki to już raczej sprawa naszego gustu. Ważne by łóżeczko miało atest i było zrobione z porządnych materiałów. Gdy dzieciom rosną pierwsze ząbki to lubią gryźć wszystko co w ich zasięgu. Ważne by elementy łóżeczka nie kruszyły się zbyt łatwo, bo jeszcze dziecko coś połknie. Dlatego polecam zobaczenie łóżeczka na żywo i dopiero zakup. Ja na szczęście mam łóżeczko po Amelce. A ona spała w nim tak rzadko, że wygląda jak nowe. Tradycyjne białe z okragłymi szczebelkami.
dzięki za odpowiedź myślę że MDF jest bezpieczny. Będzie przynajmniej obrzydliwiej smakował niż drewno
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:12   #497
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Zamierzam je też używać jako przedłużenie bluzek jak już zaczną robić się za krótkie. Dzięki nim też zimą będzie cieplej w nerki, bo fajnie przylegają :
Jade!
Może jeszcze będą

Stary 2013-09-23, 15:19   #498
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kochana mnie też nie stać, więc będe szukać w używanych ,a fotelik to wybrałam Maxi Cosi Cabriofix (widziałam używane nawet po 300zł)

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:05   #499
111kicia111
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za Gratulacje!

teQiba po cichu Ci gratuluje synka żeby nie zapeszyć

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość

mało co widać na tej focie
No wiem jakies niewyrazne te zdjęcie dostałam. Na poprzednim za to bardzo ładnie widać. Pewnie się za bardzo wiercił maluch.

Piszecie dziewczyny o wózkach i fotelikach. Ja nie musze kupowac, bo bratowa juz mi wszystko obiecała pozyczyć. Jej synek ma 3 latka i ma dosłownie wszystko: wózek 3w1 i osobną lekką spacerówkę, bujaczek, krzesełko do karmienia, pełno ciuszków itd. Wszystko to nawet jest u mojej mamy w domu ale nie chciałam wczesniej przegladac póki nie poznam pułci. Mam tez po córci ubranka ale wiele sie nie przyda bo przewaga rózowego.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:26   #500
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
TŻ podskoczył prawie a radości jak zobaczył coś innego niż standardowe łóżeczka. Kosztuje 430zł ale jest potem tapczanikiem więc myślę że kwota nie jest kosmiczna tylko adekwatna z racji że będzie służyło dłużej niż rok. Koleżanka używa takich łóżeczko tapczaników u swoich bliżniaków które mają 4,5 roku i jeszcze spokojnie się mieszczą i wyglądają fajnie.
Tu zdjęcia z bloga w rzeczywistości: http://olgaiokolice.blogspot.com/201...o-wasnego.html

dzięki za odpowiedź myślę że MDF jest bezpieczny. Będzie przynajmniej obrzydliwiej smakował niż drewno
My dla Niki kupiliśmy łóżeczko 140x90cm i musimy pomyśleć już o większym, bo ona się nie mieści (a ma niecałe 3 latka). Tak więc bym nie liczyła na to, że dziecko do 4 lat będzie spało w takim
Choć łóżeczko samo w sobie bardzo ładne

Używała któraś z was czopków torecan na mdłości? Psychicznie już wysiadam od tych mdłości a wizyta u gina w czwartek. Mam te czopki jeszcze z czasów 1 ciąży (cały czas ważna data przydatności ). I waham się czy wziąć jutro czy nie
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:27   #501
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:

Rzeczywiście jest bardzo ładne. Myślę, że będziesz zadowolona

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 16:45   #502
Ela87
Zakorzenienie

Mam pasy
Ciepłe są to na pewno Jak zakładałam je przez biodra, to myślałam, że strzelą ale spoko rozciągnęły się Tylko nie wiem czy do 9 miesiąca wytrzymają, ale teraz w sam raz

Cytat:
Kochana mnie też nie stać, więc będe szukać w używanych ,a fotelik to wybrałam Maxi Cosi Cabriofix (widziałam używane nawet po 300zł)
Właśnie widzę, że na tablicy u mnie w okolicy za 200zł są
Nie wiem jak szukałam

Stary 2013-09-23, 16:50   #503
mariolasl
Zakorzenienie

111kicia111 gratuluje Syna
Stary 2013-09-23, 16:58   #504
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

gratuluję synka

zbaraniałam i mnie zatkało... bezczelny **am

też bym do niego szacunku nie miała trzymaj sie dzielnie w szpitalu
Cytat:
Netto to supermarket
strona 11

Edytuję:
To coś takiego:
Wydaje mi się że jako przedłużenie bluzki są ok jak chodzi o plecy badziew bynajmniej jak o mnie chodzi mam taki i nie zauważyłam różnicy a wręcz mnie drażni bo mój brzuszek im większy tym bardziej tkliwy i w domu potrafię bluzkę podciągać żeby mi nie opinała brzucha bo czuje dyskomfort. Bo mimo że nie przytyłam dużo brzuszek mam ogromny piersi też i moje plecy odmawiają posłuszeństwa i myślę bardziej nad czymś takim :

http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...17&tx=75&ty=48

http://www.ortmed-jarocin.pl/miekkie.php pas ciążowy

Cytat:
Wydaje mi sie że jedyna różnica (prócz wizualnej) jest taka że jak dziecko wciśnie nóżkę miedzy szczebelki to okrągłe mu nic nie zrobią a takie deseczki mogą nieźle porysować...

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
My dla Niki kupiliśmy łóżeczko 140x90cm i musimy pomyśleć już o większym, bo ona się nie mieści (a ma niecałe 3 latka). Tak więc bym nie liczyła na to, że dziecko do 4 lat będzie spało w takim
Choć łóżeczko samo w sobie bardzo ładne

Używała któraś z was czopków torecan na mdłości? Psychicznie już wysiadam od tych mdłości a wizyta u gina w czwartek. Mam te czopki jeszcze z czasów 1 ciąży (cały czas ważna data przydatności ). I waham się czy wziąć jutro czy nie
Ja używałam ale tylko w szczególnych okolicznościach jak musiałam gdzieś jechać w dłuższa drogę i wiedziałam że będzie ciężko w domu starałam się wytrzymać... Jeśli Ci ciężko to bym wzięła.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:22   #505
paulina_radom
Raczkowanie

A co myślicie o koszu mojżesza?? http://allegro.pl/lezaczek-mamaspapa...557803607.html ja chyba będe polowac na jakiś taki zestaw tylko jak się dobrze zastanowie czy warto bo w sumie po za lozeczkiem turystycznym z takich rzeczy nie mam nic i nawet nie mam do niego podwieszenia do łóżeczka a na sam dół raczej się schylać od początku nam się nie będzie chciało..
Stary 2013-09-23, 17:42   #506
(t)asia
Zadomowienie

Hej dziewczyny. gratuluje udanych wizyt! Kicia gratuluje synka.
Na razie chłopcy dominują, bo tą płeć można chyba szybciej ustalić, nie? Czy się mylę?
Ja już się nie mogę doczekać przyszłego tygodnia. We wtorek genetyczne. Pisałyście wcześniej że strasznie drogo będę płaciła. Powiem szczerze, że nie dopytywałam się dokładnie dlaczego aż tyle to kosztuje. Pani z instytutu powiedziała że to usg i pobranie krwi. Ale szczegóły poznam na miejscu.
Mój gin zlecił mi anty HCG, anty HIV, VDRL, i Toxo. To chyba wszystko z krwi się robi, nie? Wiecie, czy długo się czeka na wyniki? Czy to takie standardowe badania?

Mi już trochę brzuch wysadziło =) Jutro 12 tydzień dopiero zaczynam, co to będzie później
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:51   #507
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Też myślę o Maxi Cosi

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
A co myślicie o koszu mojżesza?? http://allegro.pl/lezaczek-mamaspapa...557803607.html ja chyba będe polowac na jakiś taki zestaw tylko jak się dobrze zastanowie czy warto bo w sumie po za lozeczkiem turystycznym z takich rzeczy nie mam nic i nawet nie mam do niego podwieszenia do łóżeczka a na sam dół raczej się schylać od początku nam się nie będzie chciało..
Myślę, że taki kosz mojżesza to fajna sprawa Ale tylko do pewnego momentu - do czasu, gdy dziecko nie nauczy się przewracać na bok?
My na początku będziemy mieli coś takiego (odziedziczone po siostrzeńcu):
http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...&tx=117&ty=106

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 17:54   #508
Rossa1988
Raczkowanie

Dziewczyny, jestem taka szczęśliwa... dzisiaj dowiedziałam się o wyniku na awidność toxo i okazało się, że jest wysoka czyli to stare zakażenie... spłakałam się ze szczęścia niesamowicie... mam jeszcze tylko za tydzień iść do poradni po jakąś opinię dla ginekologa i cieszyć się ciążą... ale ulga... nie życze nikomu takich przeżyć.
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 17:54   #509
cobra115
Zakorzenienie

Ja dzisiaj byłam na badaniach (podstawy krew i mocz) - jutro odbiore wyniki, mam nadzieję, że będą dobre a w czwartek do lekarza
Stary 2013-09-23, 17:58   #510
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem taka szczęśliwa... dzisiaj dowiedziałam się o wyniku na awidność toxo i okazało się, że jest wysoka czyli to stare zakażenie... spłakałam się ze szczęścia niesamowicie... mam jeszcze tylko za tydzień iść do poradni po jakąś opinię dla ginekologa i cieszyć się ciążą... ale ulga... nie życze nikomu takich przeżyć.
SUper.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. gratuluje udanych wizyt! Kicia gratuluje synka.
Na razie chłopcy dominują, bo tą płeć można chyba szybciej ustalić, nie? Czy się mylę?
Ja już się nie mogę doczekać przyszłego tygodnia. We wtorek genetyczne. Pisałyście wcześniej że strasznie drogo będę płaciła. Powiem szczerze, że nie dopytywałam się dokładnie dlaczego aż tyle to kosztuje. Pani z instytutu powiedziała że to usg i pobranie krwi. Ale szczegóły poznam na miejscu.
Mój gin zlecił mi anty HCG, anty HIV, VDRL, i Toxo. To chyba wszystko z krwi się robi, nie? Wiecie, czy długo się czeka na wyniki? Czy to takie standardowe badania?

Mi już trochę brzuch wysadziło =) Jutro 12 tydzień dopiero zaczynam, co to będzie później
A z krwią dlatego tak drogo. Ja nie zdecydowałam się na krew.
Co do badań, to zależy od laboratorium. U mnie wszystkie są na drugi dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości