Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 20:44   #481
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Ja tylko jeszcze zburzę spokój niektórych Zapieluchowane dzieci nie zawsze są bezpieczne dla otoczenia tzw. 'pieluszki kąpieluszki' zatrzymują tylko grubszą sprawę,wszytskie płyny się przez nie przedostają.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:45   #482
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Aa przeczytałam "i po klopie"

To co napisałaś o plaży kojarzy mi się z plażą w Międzyzdrojach. Poszłam o 6 rano, a tu syf, kiła, mogiła, zarzygani ludzie, butelki, pety i prezerwatywy .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:47   #483
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość

To co napisałaś o plaży kojarzy mi się z plażą w Międzyzdrojach. Poszłam o 6 rano, a tu syf, kiła, mogiła, zarzygani ludzie, butelki, pety i prezerwatywy .
Plaża w Sopocie pozdrawia
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:49   #484
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Oszem, każdy ma prawo wybrać. Dopóki swoim wyborem/ postępowaniem nie ingeruje w innych. Smrodek kupki na plaży we mnie uderza niestety i wiem, że nie jestem całym światem - ale w tym przypadku myślę, że porażającą większość również to odrzuca
na głupotę innych nic nie poradzę, podejrzewam że i tobie sie nie uda
a że głupi ludzie tak robia nie oznacza ze ktos kto umie sobie pobyt w miejscach publicznych zorganizowac -musi zrezygnowac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:58   #485
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
na głupotę innych nic nie poradzę, podejrzewam że i tobie sie nie uda
a że głupi ludzie tak robia nie oznacza ze ktos kto umie sobie pobyt w miejscach publicznych zorganizowac -musi zrezygnowac
Zgadzam się. Tylko ktos tu wczesniej pisał o załatwianiu potrzeby za parawanem, co niestety uważam za kiepska organizację, bo to na bank czuć. Wiele pomysłów już niestety widziałam, bo mieszkam 15 min od plaży i latem bywam praktycznie codziennie o różnych porach.

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2013-11-18 o 20:59
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:01   #486
bordowa
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4377538 4]
Tak pytam, chcialam zobaczyc w jakim kontekscie to bylo napisane.
No ale nie pamietasz. Szkoda. Tyle, ze to z znowu glupie MzK pisza o takich rzeczach. Coz za przypadek, ze nie wiesz gdzie czytalas [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
przyznam ze przeszukałam MzK pod kątem słów 'kupa,przykryć,liście' i nic takiego mi nie wyskoczyło,nawet nic zbliżonego
Taaak, wymyśliłam to sobie, żeby zabłysnąć a Wy mnie nakryłyście

Co do dzieci na plaży jest wiele sposobów na to, żeby nie "robiło" na piasek. Jeśli się boimy, że maluch nie zdąży do łazienki/w krzaki można zabrać pieluchę i mu ją założyć a potem wyrzucić do kosza, np. zawiniętą w foliowy woreczek, co by aromat się nie ulatniał.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:04   #487
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Co do dzieci na plaży jest wiele sposobów na to, żeby nie "robiło" na piasek. Jeśli się boimy, że maluch nie zdąży do łazienki/w krzaki można zabrać pieluchę i mu ją założyć a potem wyrzucić do kosza, np. zawiniętą w foliowy woreczek, co by aromat się nie ulatniał.
Akurat to jest całkowicie bezsensowny pomysł, nie po to się odpieluchowuje dzieciaka przez miesiąc zeby wszystko zniszczyć własną wygodą każąc mu załatwić potrzebę do pieluchy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 21:07   #488
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat to jest całkowicie bezsensowny pomysł, nie po to się odpieluchowuje dzieciaka przez miesiąc zeby wszystko zniszczyć własną wygodą każąc mu załatwić potrzebę do pieluchy
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:09   #489
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Cytat:
Nie. Po prostu jesli podajesz jakas informacje to wypadaloby, zebys napisala skad ona pochodzi. Proste.
A takie: czytalam gdzies, ale nie pamietam gdzie to wiesz, o kant tylka mozna rozbic IMO
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:09   #490
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
i tu sie zgodze całkowicie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:38   #491
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
No niby tak, ale co w takim razie? Bo robienie centralnie pod siebie na plaży to też średni trening czystości...
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:41   #492
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
No niby tak, ale co w takim razie? Bo robienie centralnie pod siebie na plaży to też średni trening czystości...
wiaderko,woreczek,ewentua lnie skok w krzaczory w przypadku sikania

Stary 2013-11-18, 21:44   #493
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
No w tym problem żeby rozegrać to tak by nie cofać się do początku bo to dla dziecka niezbyt komfortowe. I bezsensowne właściwie. Tym sposobem to można do 10 roku życia mu wkładać pieluchę bo właściwie tak jest wygodniej jadąc np w długą podróż (i dlatego właśnie ja przez okres odpieluchowania który nie trwa latami, zorganizowałabym wycieczki czy atrakcje tak bym mogła dziecko do kibelka odprowadzić, bo wiem jakie to na początku może być nieznośne - chce siku, nie chce, jednak chce, ale nie, bo jeszcze nie wie )
Stary 2013-11-18, 21:46   #494
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wolę to niż pozwolić córce robić kupę na plaży na piasek.

Cytat:
wiaderko,woreczek,ewentua lnie skok w krzaczory w przypadku sikania
No przecież pisałam, że w przypadku, kiedy można nie zdążyć, bo jest za daleko.
Każdy ma własne sposoby.
Stary 2013-11-18, 21:49   #495
201604181004
Konto usunięte

A ja wolę wstrzymać się na miesiąc z plażą albo wybrać taką gdzie są toitoie. Albo jechać nad jezioro ;- ).*

*dodajcie sobie tryb przypuszczający, bo dzieci nie mam.
Stary 2013-11-18, 21:49   #496
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No w tym problem żeby rozegrać to tak by nie cofać się do początku bo to dla dziecka niezbyt komfortowe. I bezsensowne właściwie. Tym sposobem to można do 10 roku życia mu wkładać pieluchę bo właściwie tak jest wygodniej jadąc np w długą podróż (i dlatego właśnie ja przez okres odpieluchowania który nie trwa latami, zorganizowałabym wycieczki czy atrakcje tak bym mogła dziecko do kibelka odprowadzić, bo wiem jakie to na początku może być nieznośne - chce siku, nie chce, jednak chce, ale nie, bo jeszcze nie wie )
Może nieprecyzyjnie się wyraziłam - nie chodziło mi o to, żeby tę pieluszkę dziecku założyć. Tylko żeby mieć ją przy sobie i kiedy dziecko mówi "mama, kupa, nie wytrzymam!" a do toalety kilka minut drogi no to ja bym jednak wolała dziecku pieluchę ubrać, niech do niej zrobi a nie wali na piach albo po nogach w drodze do toalety.
Stary 2013-11-18, 21:50   #497
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Może nieprecyzyjnie się wyraziłam - nie chodziło mi o to, żeby tę pieluszkę dziecku założyć. Tylko żeby mieć ją przy sobie i kiedy dziecko mówi "mama, kupa, nie wytrzymam!" a do toalety kilka minut drogi no to ja bym jednak wolała dziecku pieluchę ubrać, niech do niej zrobi a nie wali na piach albo po nogach w drodze do toalety.
No nie, ja zrozumiałam o co ci chodzi i moim zdaniem to jest bezsensowne. Jak już się dziecko odstawia od pieluchy, to się je od pieluchy odstawia. Naprawdę warto iść na tę plażę (czy gdziekolwiek gdzie nie można się za bardzo jak załatwić) i zaprzepaścić wszelkie starania twoje i dziecka?
Stary 2013-11-18, 21:51   #498
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja wolę wstrzymać się na miesiąc z plażą albo wybrać taką gdzie są toitoie. Albo jechać nad jezioro ;- ).*

*dodajcie sobie tryb przypuszczający, bo dzieci nie mam.
No tak, to uważam za najlepszy pomysł, jak odpieluchowywałam córkę to na plażę nie chodziłyśmy, znalazłam jej inne rozrywki.
Stary 2013-11-19, 12:49   #499
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkam całe życie nad morzem, moi znajomi też w większości jeżdżą całe życie nad morzem, ale jakoś obyli się by z noworodkiem czy dwulatkiem nie siedzieć na plaży, bo są inne fajne alternatywy spędzania czasu nad wodą, gdzie po pierwsze jest zaplecze sanitarne, po drugie jest odrobina cienia. A ten tekst to naprawdę jest twoje przewrażliwienie bo ja nie wiem, może ja piszę niewyraźnie, może ja piszę po chińsku, albo ze wschodnim akcentem, ale piszę, że znajome matki bo już takowych mam kilka, obyły się bez plażowania jak dzieci były małe i znalazły fajniejszą alternatywę spędzania wolnego czasu latem. To już nie chodzi o sikanie na piasek bo kijem wisły nie zawrócę, dorosłe kobiety wyrzucają tampony w przebieralniach plażowych, więc mi to generalnie rybka w co kto sika bo na miejskie plaże nie chadzam ale nie wkładaj mi tylko w usta słów których nie użyłam, bo wydaje mi się że troszeczkę się po pierwsze zapędziłaś, po drugie uniosłaś to trochę przypomina tak naprawdę walkę z wiatrakami (żeby nie powiedzieć z drabinami) bo tak naprawdę nikt tu nie jest przeciwko tobie

wat ?
to ze twoje znajome matki obyly sie bez plazowania to inni tez maja, kazdy ma swoj sposob na odpoczynek i dla niektorych plazowanie jest najleszpym odpoczynkiem

moje dzieci spedzaja wakacje na plazy od malego i nigdy nie robily na piasek, mozna sie tak zorganizowac by wybrac odpowiednie plaze dla dzieci

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 12:55   #500
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
No tak, na ustny. Świństwo, ale on ogólnie był z tych zlośliwych i zero dyskusji. Nie wiem czy drabineczka odnosiła się do mojego posta, że dziewczyna mogla to zmyślić. Nie zmyśliła, na egzamin wchodziło się po 3 osoby, 2 się przygotowywały, 1 już odpowiadała.Tamte to słyszały.
A profesor może coś słyszał o niej wcześniej, specjalnie się nie kryła z tym, że celowo podchodzi do sesji z brzuchem żeby ją puścili. Nawet się chwaliła, że szybko jej idzie.
Dla mnie zachowanie profesora karygodne. Ja bym tak tego nie zostawiła. Nawet jeśli słyszał, że laska ma jakieś bezpodstawne oczekiwania to powinien ją przepytać, jedynym kryterium powinna być wiedza. No i gdyby się jednak okazało, że poszła "na pałę" to wtedy mógłby to jakoś skomentować, ale przechwalanie się, a nie bycie w ciąży.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
tak przy okazji wybordowanego fragmentu: oglądałam dzisiaj "1 z 10". no i tam wszyscy uczestnicy opowiadają kto co robi, czym się zajmuje i interesuje. standard. no i nadchodzi kolej jedynej uczestniczki i ona mówi, że się nazywa tak i siak, jest z stamtąd, no i pada to magiczne stwierdzenie: "jestem mamą, dwóch wspaniałych synów". trochę to przykre tak szczerze powiedziawszy.
Też tak uważam... Sorry, to jest "1 z 10" a nie jakaś "Perfekcyjna Pani Domu".

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:36   #501
patiasym
Zakorzenienie

Mnie doprawadzają natomiast do szewskiej pasji kobiety/mamusie, których życiową misją jest wychowywać cudze dzieci. Żebyście dobrze zrozumiały - jak dziecku dzieje się krzywda, to reagować trzeba. Ale one zaczynają wtranżalać się we wszystko począwszy od modelu wychowania po ubiór. I to ich ciamkanie w myśl hasła "wszystkie dzieci nasze są" i rzucane głośno uwagi: "biedne dziecko, mamusia ubrała cię tak na taka pogodę", "bietactwo, mamusia nie daje Tobie tego/owego", "taka brudna jesteś.. mamusia patrzy i tego nie widzi". Normalnie wzbiera we mnie jak coś takiego widzę
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:41   #502
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też tak uważam... Sorry, to jest "1 z 10" a nie jakaś "Perfekcyjna Pani Domu".
ale tak serio...kazdy tam mówi 'coś o sobie',o tym co jest dla niego wazne,dla jednego to będzie 5 fakultet,dla innego 5 dziecko,trudno i głupio to wartościować

Stary 2013-11-19, 13:44   #503
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Mnie doprawadzają natomiast do szewskiej pasji kobiety/mamusie, których życiową misją jest wychowywać cudze dzieci. Żebyście dobrze zrozumiały - jak dziecku dzieje się krzywda, to reagować trzeba. Ale one zaczynają wtranżalać się we wszystko począwszy od modelu wychowania po ubiór. I to ich ciamkanie w myśl hasła "wszystkie dzieci nasze są" i rzucane głośno uwagi: "biedne dziecko, mamusia ubrała cię tak na taka pogodę", "bietactwo, mamusia nie daje Tobie tego/owego", "taka brudna jesteś.. mamusia patrzy i tego nie widzi". Normalnie wzbiera we mnie jak coś takiego widzę
samej mi się to zdarza powiedzieć, nie głośno, do dziecka, a do osoby z którą idę bo czasami ręce opadają, kiedy widzę, że dzieciaczki są bardzo nieadekwatnie do pogody ubrane.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 13:47   #504
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
ale tak serio...kazdy tam mówi 'coś o sobie',o tym co jest dla niego wazne,dla jednego to będzie 5 fakultet,dla innego 5 dziecko,trudno i głupio to wartościować
Chciałabym, by któryś facet w programie powiedział "jestem ojcem wspaniałych dzieci, zajmuję się ich wychowaniem"

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
samej mi się to zdarza powiedzieć, nie głośno, do dziecka, a do osoby z którą idę bo czasami ręce opadają, kiedy widzę, że dzieciaczki są bardzo nieadekwatnie do pogody ubrane.
Do kogoś innego - no OK, ale głośno, tak by dziecko słyszało? Poza tym ja będąc dzieckiem ciągle słyszałam głosy, że mam mnie za lekko ubiera
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 13:58   #505
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam ten odcinek. I rzeczywiście mi też "rzuciło sie to w uszy". Bo nie do końca tak o mówi się tam cos o sobie, tylko użyta była ta formułka "nazywam się.., interesuję się/ interesuje mnie..." A tamta kobieta powiedziała jako jedyna "nazywam się..., jestem mamą dwóch synów". Prawie jakby poza bycia mamą nie istniała jako po prostu autonomiczna osoba z zainteresowaniami. I nie wartościuję , tylko jedynie pomyślałam, że może trochę przykre, że nic innego nie jest w stanie powiedzieć o sobie.

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2013-11-19 o 14:01
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 14:40   #506
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Oglądałam ten odcinek. I rzeczywiście mi też "rzuciło sie to w uszy". Bo nie do końca tak o mówi się tam cos o sobie, tylko użyta była ta formułka "nazywam się.., interesuję się/ interesuje mnie..." A tamta kobieta powiedziała jako jedyna "nazywam się..., jestem mamą dwóch synów". Prawie jakby poza bycia mamą nie istniała jako po prostu autonomiczna osoba z zainteresowaniami. I nie wartościuję , tylko jedynie pomyślałam, że może trochę przykre, że nic innego nie jest w stanie powiedzieć o sobie.
Ale w sumie... jak ktoś powie że interesuje się fizyką kwantową to też nie ma życia poza tą fizyką?
Stary 2013-11-19, 14:45   #507
201604181004
Konto usunięte

No nie. Ale to jest nie wiem teleturniej intelektualny i edukacyjny wiec imo logiczne ze zaczynasz od tego jakie masz wyksztalcenie i zawod, a tak, to zabrzmialo smutno. Jakby kobieta sprowadzila sie tylko do roli matki.
Stary 2013-11-19, 14:54   #508
mary_poppins
sissy that walk

Nie no, oni tam o swoim wykształceniu i pracy zawodowej nie opowiadają przecież To jest kilka sekund - mam na imię Janek, interesuję się astrologią i poezją romantyczną. Tak samo to świadczy o wiedzy ogólnej Janka jak fakt bycia mamą podany przez Kasię.
Stary 2013-11-19, 15:06   #509
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Stary 2013-11-19, 15:08   #510
201604181004
Konto usunięte

Ja bardzo czesto slysze - jestem marek, kontnuuje studia doktoranckie, pan henryk historyk z wyksztalcenia, pan stefan - zajmuje sie mechanika

Eeeettttcccc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości