|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
koci świat
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
toner? a co to?? o matko!
to po kapieli aż żółć będę miała???
|
#483 |
|
koci świat
|
ja po rozjaśniaczu kurczak byłam
potem ci napiszę jak on się dokładnie nazywa |
|
|
|
#484 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam takie pytanie ( jak już gdzieś było to przepraszam, ale mam takie zaległości w wątkach o hennie, że przy braku czasu raczej nie nadrobię) czy jak nałożę hennę khadi ciemny brąz na powiedzmy 20-30 min jako maseczkę to zdąży zacząć farbować? Kiedyś farbowałam nią regularnie bo schodziłam z chemicznego czarnego, i lubiłam włosy zaraz po hennie, jakoś samo wyszło, że przestałam farbować bo po ciemnym brązie khadi nie było widać u mnie żadnych odrostów.
Pytam w sumie z ciekawości bo zostało mi jeszcze henny i szkoda mi wyrzucić (a nie jest jej znowu aż tak dużo, żeby wystarczyło na normalne farbowanie) |
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
polecam glossy w takim razie- po prostu dodać łyżkę mieszanki khadi do ulubionej odżywki/maski, wymieszać, nałożyć na ok pół godziny. Taki zabieg można powtarzać co tydzień, i w ten sposób wykorzystać zapas
![]() Jeśli efekt kolorystyczny miałby być wyraźniejszy, najpierw zmieszać łyżkę mieszanki z wodą i odstawić, a dopiero potem dodać odżywkę. |
|
|
|
#486 |
|
Przyczajenie
|
hennaya dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#487 |
|
Z deszczem w butach
|
W czwartek zamierzam hennować czystą henną. Poradźcie mi, na jak długo zostawić ją na włosach (to będzie drugie hennowanie, widoczna jest granica między farbowanymi a hennowanymi włosami) i czy zakwaszać cytryną?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny poradźcie jakiej henny najlepiej użyć by uzyskać brąz o zimnym odcieniu w dodatku taki, który nie uwidoczni rudych refleksów? Włosy mam przejarane chemią, raz nałożona była Naturalna Khadi. Aktualnie na włosach mam trzy odcienie, u nasady ciemny brąz (prawie czarny), ok 4-5cm miedzi? (po khadi) i reszta intensywnie rudy. Jeżeli uda mi się zrobić zdjęcie w świetle dziennym to wrzucę.
|
|
|
|
#489 |
|
Przyczajenie
|
znów mnie dawno nie było i znów wracam po poradę...-_-
http://allegro.pl/100-naturalna-farb...010147084.html co myślicie o tej hennie i o innych produktach sprzedawcy??myślicie,że są całkowicie naturalne?? |
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny powiedzcie mi bo wlasnie zafarbowalam wlosy henna eld,czy ja moge pojsc w tym spac i zmyc to rano ?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#492 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
to chna wiec ok ?
|
|
|
|
#494 |
|
koci świat
|
|
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
thx
a rano jak ja zmyc ? splukac ? i umyc szamponem +nalozyc odzywke ?
|
|
|
|
#496 |
|
koci świat
|
jak kolor ci się spodoba to umyj szamponem bo jeśli nie umyjesz to może trochę z ciemnieć
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dobra duszo
|
|
|
|
#498 |
|
koci świat
|
a proszę bardzo
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
rano jak to zmylam i zobaczylam moje wlosy to sie zakochalam !
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#500 |
|
koci świat
|
fotkę proszę
|
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
kobito ile ja dzis fotek zrobilam
zaraz cos wybiore
|
|
|
|
#502 |
|
koci świat
|
ooo to ja czekam
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
![]() w sloncu pieeekne ! ![]() z lampa bez flesza swiatlo dzienne ![]() tu troche spuszone i suche ale naprawimy
|
|
|
|
#504 |
|
koci świat
|
po hennie są niestety trochę przesuszone ale dokładnie naprawisz to
a włosy |
|
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Bo zwyczajnie nie chce mi się dobierac proporcji i boję się ,że bym cos źle pomieszała albo dobrała i byłyby za ciemne albo za jasne;/ Edytowane przez ZysiaA Czas edycji: 2014-03-01 o 20:02 |
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
przyszłam troszkę pomarudzić w następującej sprawie: od kilku lat farbuję henną, kolor wychodzi mi dość ciemny, miedziano - czerwono-kasztanowy. Ale oczywiście chce mi się jakiejś odmiany Raz myślę o powrocie do naturalek (ciemny blond/jasny brąz), a raz o sprawdzeniu jak bym wyglądała w ciemniejszym kolorze. Nie chcę się porywać na próby z indygo, bo jeśli mi się efekt nie spodoba, to z powrotem na jaśniejszą stronę może być kiepsko Macie pomysł, czego popróbować z przyciemnianiem i zmianą odcieni, żeby efekt był w miarę odwracalny? Ostatnio próbowałam z amlą, ale to nie do końca było to o co mi chodzi. Jakieś jeszcze ziółka można wykorzystać? Myślę też nad jakąś szamponetką (np.Marion) dla zaspokojenia ciekawości w kwestii ciemnego brązu - czerni ale czy to dobry pomysł Ehh, przydaly by się jakies peruki w różnych odcieniach do pomierzenia
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
siedze z henna na włosach, baq + heenara + neem + brahmi + cynamon + glutek z siemienia. po dodaniu glutka było za rzadkie, to dosypałam ziółek.
moim marzeniem jest juz tylko zrobienie takiej henny, która by nie spływała... |
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehehehe, coś o tym wiem ^_-
Też mnie to wkurza ;p |
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadam po poradę: mam jeszcze od poprzedniego farbowania 50g henny i 50g indygo od polahenny. Jak to zmieszam i nałożę na brązowe włosy to wyjdą czarne? Czy dałoby się coś dołożyć aby ten kolor rozjaśnić: cytrynę, rumianek aby kolor wyszedł brązowy z poświatą rudego? Bo na razie nie chce kupować kolejnych ziół a na moje włosy potrzeba 100g
|
|
|
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
czarny kolor wyłącznie dzięki farbowaniu dwustopniwemu. henna z indygo położona razem daje czekoladowe, ciemne brązy (tylko najpierw trzeba przygotować hennę, odstawić do uwolnienia barwnika, a indygo dodać przed samym nałożeniem na włosy i ew uzupełnić wodą)
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Nie wiem jak na gęstość i konsystencję pasty wpływa siemię, nigdy tego nie dodawałam, nie było mi potrzebne. Wydaje mi się że henna BAQ jest wystarczająco kremowa w konsystencji. A jeśli chodzi o 'przesusz' to może lepszym rozwiązaniem byłoby nałożyć siemię po spłukaniu henny? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

Macie pomysł, czego popróbować z przyciemnianiem i zmianą odcieni, żeby efekt był w miarę odwracalny? Ostatnio próbowałam z amlą, ale to nie do końca było to o co mi chodzi. Jakieś jeszcze ziółka można wykorzystać? Myślę też nad jakąś szamponetką (np.Marion) dla zaspokojenia ciekawości w kwestii ciemnego brązu - czerni ale czy to dobry pomysł
Ehh, przydaly by się jakies peruki w różnych odcieniach do pomierzenia