|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja idę wcinać uszka z barszczem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#482 | ||||||
Wtajemniczenie
|
No to nadrabiam
![]() Pewnie, cześć! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A usg mam w abonamencie w LuxMedzie. Za to genetyczne i połówkowe będę robić prywatnie, jak w poprzedniej ciąży, u sprawdzonego, dobrego specjalisty (wiecie, że gin powinien mieć papiery na te specjalne usg?) i to mnie będzie kosztować 200zł... Można nawet głośno! ![]() ![]()
![]() |
#483 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() hej ![]() ![]() hej ![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do latania samolotem, to właśnie się zastanawiam czy nie lecieć w marcu/ kwietniu na wakacje na teneryfę, to będzie 22 tydzień.. Jeszcze w 3 nie byliśmy nigdzie dalej bo zawsze coś ważniejszego wypadało, później znów nie polecimy przez rok, bo z małym dzieckiem to trochę daleko.. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tasia, a jak zdrowie Krzysia? Cytat:
Cytat:
![]() |
#485 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() Krzyś na szczęście ok, albo wirus, albo zatrucie mm, jak Go zaczęłam przestawiać... Ale już po wszystkim ![]() ![]()
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedziesz na usg między 11-13 tyg. na Finlandzką? Tż wraca do domu, synek akurat zaraz wstanie i jedziemy po choinkę ![]()
![]() |
#487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do objawow ciazowych najbardziej dokucza mi sennosv, najchetniej caly dzien bym spała ale niestety moje łobuzy mi nie daja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na Inflancką? Nie, idę prywatnie, ale do lekarza, który tam pracuje ![]() ![]() Choinka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Hej. Nie mam czasu odpisać na wszystko, teściowa się domaga wizyty dzisiaj. Nie dość, że w pracy młynek to i po pracy brak odpoczynku, a spać się chce
![]() Co do moich bóli podbrzusza to zdarzyło się tak ostro tylko w sobotę. Mój gin do mnie oddzwonił i kazał brać no spe 3 razy dziennie przez kilka dni. Tak piszecie o tych wizytach a ja pierwsza miałam w 5 tc a następna dopiero w 9 tc. Wy chyba macie częściej te wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie trzeba co 4 tygodnie? Czy jak to jest potem?
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny Ja tak na szybko.
Po konsultacji telefonicznej z moim ginekologiem trafiłam wczoraj do szpitala późnym wieczorem z wysoką tachykardią. Puls 120. Szybko zrobili mi USG. Lekarz nic nie mówił...cała byłam w nerwach to puls znowu do góry skoczył.... Okazało się, że serduszko dzidzi bije (pierwszy raz miałam okazję dopiero się o tym przekonać bo wizytę u mojego gina miałam mieć dopiero w środę) Niestety krwiaczysko nadal jest ![]() ![]() ![]()
#492 |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez Aisog1987 ![]() Jestem po wizycie - 140zł poszło sie je... je... bać - czy u Was też tak drogo????? ![]() za to są i plusy - potwierdzona ciąża, 6t3d ![]() ![]() Ja płacę za wizytę z usg 200zł ale ostatnio gdy miałam dwie wizyty w ostępie 2 tygodni, za drugą zapłaciłam 160zł. Super uczucie zobaczyć bijące serduszko, prawda? ![]() Super, super. ![]() ![]() a mam pytanie - mój lekarz kazał mi poczytać o badaniach prenatalnych i na następnej wizycie mamy porozmawiać. Jak Wy się na to zapatrujecie???? Edytowane przez Aisog1987 Czas edycji: 2013-12-17 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja idę gdzie indziej, ale gość też robi bardzo dokładnie. Moja ginka zna tego dr i akceptuje mój wybór ![]() Mamy piękną jodłę ![]() ja w tym roku po raz pierwszy boję się o bombki. nie wiem ile ich przeżyje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W poprzedniej ciąży miałam wysoki puls i chyba od II trymestru brałam leki na jego obniżenie. Teraz też mam szybsze tętno ![]() Cytat:
![]() |
#494 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A to już tachykardia ciążowa? W II połowie ciąży jest chyba raczej... Może jakieś stresy miałaś? Spokojnie! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() Tak, słyszałam o dr Roszkowskim, mój też jest b. dobry ![]()
![]() |
#495 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Rozeznanie
|
Witam
Cały czas chce mi się spać, jestem wykończona. Co do usg to w ciągu trzech tygodni będę miała trzy. Na pierwszym nie było nic widać na drugie udałam się do innego lekarza na lepszy sprzęt, a kolejne mam zaplanowane na nfz na piątek. Trochę za często.. ale co zrobić? Wizyty nie odpuszczę ale powiem o wcześniejszym badaniu i zadecyduję czy robić kolejne usg. Na tej wizycie dostanę skierowanie na usg genetyczne i mam zamiar je zrobić, mam tylko nadzieję że będzie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie w 5tyg3 dniu były dwa pęcherzyki w 7t2d już tylko jeden Cytat:
![]() Cytat:
ja już po wizycie dzidziuś jest młodszy od terminu om o tydzień i termin mam na 14 sierpnia około. Pęcherzyk 26 mm zarodek 7,2 mm i serduszko bije 140/min ![]() wg usg to 6t4d więc następna wizyta dopiero za 6 tyg żeby wg usg był to 12 tydzień wtedy jak to pan doktor powiedział pooglądam sobie nóżki rączki i takie tam ![]() a i drugiego pęcherzyka brak więc dzidziuś będzie jeden
![]() |
#498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#499 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeżeli wada jest poważna czyli dziecko i tak umrze to można zgodnie z polskim prawem taką ciążę usunąć. A jeżeli to np. z Downa to ciążę uważniej się monitoruje, rodzi się w ośrodku gdzie będzie odpowiednia opieka dla takiego noworodka. To tak w teorii a w praktyce wszyscy lekarze mi mówili "małe to dziecko, ale pewnie zapłodnienie było później niż wynika z OM, jest ruchliwe, rozwija się, większych wątpliwości nie wzbudza". a w test pappa wyszedł koszmarnie. jak poroniłam to poza oczywistym żalem i uczuciem niesprawiedliwości wiedziałam że dobrze się stało, że matka natura sama sprawę zakończyła. Nie mówię że każdy powinien bezwzględnie zrobić, ale jak ktoś ma dostęp i kasę to powinien to rozważyć. Bo po to latamy na usg co 3-4tyg żeby urodzić zdrowe dziecko i to jest następny krok w tą stronę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#500 | ||
Wtajemniczenie
|
Widzę, że nikt mnie nie przebił. W sierpniu 2014 będę świeżo upieczoną 28-latką
![]() ![]() Wczoraj byłam u Gin. Wszystko dobrze. Nie ma już krwiaka. Słyszałam serduszko! Ciąża wg OM = USG (6t5d). Dostałam skierowanie na badania krwi i mam przyjść za miesiąc. Termin porodu to 7 sierpnia - proszę o zmianę ![]() ![]() Wczoraj miałam trochę doła. Szok, przerażenie co to teraz będzie, poczucie braku gotowości do macierzyństwa. Wiem, że rodzice i teściowie będą się bardzo cieszyć, ale mam też obawy co do powiedzenia im. Zastanawiam się czy zrobić to w Wigilię jak będziemy wszyscy razem czy jeszcze poczekać.. Cytat:
![]() Cytat:
Jak tylko lekarz Ci pozwoli to leć! Ja też się zastanawiam kiedy by zrobić sobie wakacje gdzieś dalej.. angelika__2014, trzymaj się!
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2013-12-18 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
asix86
Ja w sierpniu 2014 będę miała skończone 31 lat i będzie to moje pierwsze dziecko |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty mocno byłaś nastawiona na 2? Ulga że jesten czy żal? Cytat:
![]() Super, że pozytywne wieści z wizyty ![]() A z tym czy mówić czy nie to myślę że powiesz jak będziesz czuła że jesteś gotowa, bo z jednej strony pewnie możesz liczyć na wsparcie a z drugiej strony trzeba liczyć się z ciągłymi pytaniami jak się czujesz, to rób tamtego nie rób ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
no własnie,chyba trudno bedzie nie powiedziec, tym bardziej ze znajac zycie, przy łamaniu opłatkiem kazdy bedzie dzidziusia zyczył...przynajmniej u mnie tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Widzę że rozmawiacie na temat wieku. Ja mam 33 lata. Ale to moja 2 ciąża. Córę urodziłam mając niecałe 26 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Ja w sierpniu 2014 bedę mieć 27 lat i tez pierwsze dziecko
![]() No i w Wigilię przy życzeniach powiemy rodzicom, a teściom w Boże narodzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei mając 23 lata sądziłam , że o dziecku zacznę mysleć za 3-4 lata. I tak w sumie się stało, ale powiem szczerze, że przed zajściem stwierdziłam (wraz z mężem), że emocjonalnie to my nigdy nie dorośniemy i spróbujemy teraz, bo przecież tyle par ma problemy. Co będzie, jak się zdecydujemy za klika lat i nie będziemy mogli. I stało się. I powoli się oswajam ![]() ![]() No właśnie.. jak się powie rodzinie to będą męczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy macie robione badania przeciw różyczce? Mój Gin pytał, czy miałam, bo wydawało mu się, że robiłam przed ciążą. Ale nie miałam.. I teraz mi też nie dał skierowania na to badanie..
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2013-12-18 o 18:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój gin też chce zrobić prenatalne i porozmawiać o tym na następnej wizycie. Ktoś się orientuje jakie są za i przeciw? Cytat:
Nam się udało tuż przed 30-stką. Urodzę w sierpniu a we wrześniu urodziny. Ale starania ponad 3-letnie więc decyzja zapadła wcześniej ![]() Zaczęły się u mnie mdłości. Nie powiem, jest ciekawie ..zwłaszcza w pracy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
Badań na różyczkę nie miałam
Co do wieku to jeszcze kilka tygodni temu bardzo żałowałam że tak późno się zdecydowaliśmy. Dwie pierwsze moje ciąże zakończyły się zabiegiem i już zaczynałam myśleć że nie mogę mieć dzieci. Byłam zła bo myślałam że będę musiała przechodzić przez to wiele razy a i tak może nigdy się nie uda. Gdy zobaczyłam zarodek na usg byłam totalnie zaskoczona. Teraz czekam do piątkowej wizyty bo muszę to jeszcze raz zobaczyć. Oczywiście jeśli lekarz uzna że nie zaszkodzi tak często. A swoją drogą co Wy o tym sądzicie? Niby mówi się zeby za cz ęsto nie robić usg ale czy wiadomo że to szkodzi? Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2013-12-18 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.