kto ze mną zaczyna odchudzanie - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-19, 21:11   #481
SandraBullock
Wtajemniczenie

Dot.: kto ze mną zaczyna odchudzanie

No laski,ja sie dziś nie mam czym pochwalic,w sumie dietka utrzymana,ale nie ćwiczyłam,bo mam nadwerężona łydkę.Mam nadzieję,że do jutra przejdzie,bo inaczej poćwiczę tylko brzuszki i na twisterku.Ale życzcie mi szczęścia bo jutro musze poćwiczyć
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 21:16   #482
SandraBullock
Wtajemniczenie

I w ogóle załamuje mnie jedna koleżanka-już zwracałam jej uwagę,ze za mało je a ona znowu swoje,więcej jej uwagi nie zwrócę.Trudno się mówi,niech robi co chce,tylko ja ostrzegałam,żeby nie było.
Stary 2005-10-19, 22:26   #483
Paris Paris
Zadomowienie

GG do Paris Paris

dobry wieczór dziewczynki

sandrunia, ty sie nie przejmuj , bo i tak laska jestes!!!!!!!!

a ja kupilam sobie wage elektroniczna z pomiarem zawartosci wody i tluszczu - na allegro, dałam tylko 106 zl, ale przesylka jeszcze nie dotarla, wiec czekam z utesknieniem
Paris Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 14:44   #484
naughty18
Zakorzenienie

właœnie zjadlam sobie obiadek czyli słynne placuszki z płatków owsianych zrobilam je sobie wielkoœci ciasteczek i zjadlam 4

naughty18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 14:45   #485
naughty18
Zakorzenienie

za 2 godzinki zjem ryż z warzywami , a póki co popijam sobie herbatke zielonš

Stary 2005-10-20, 15:09   #486
Madzia007
Zadomowienie

Ja jestem 3 dzień na diecie. Co prawda wczoraj za bardzo się obżarłam Ale piję cały czas zieloną herbatę, nie jem po 18 i ćwiczę przynajmniej pół godziny dziennie (wieczorem).
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 17:52   #487
iziz08
Zadomowienie

GG do iziz08

tez sie trzymam mojej diety i odkad tu zagladam jestem wytrwala w postanowieniu zjadam sniadania!troche za malo pije wody ale mysle ze sie poprawie juz schudlam 1,48 kg przez 4 dni to sukces
iziz08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 18:06   #488
Paris Paris
Zadomowienie

GG do Paris Paris

Cytat:
Napisane przez iziz08
tez sie trzymam mojej diety i odkad tu zagladam jestem wytrwala w postanowieniu zjadam sniadania!troche za malo pije wody ale mysle ze sie poprawie juz schudlam 1,48 kg przez 4 dni to sukces
to za dużo
max 1kg/tydz.
bo potem moze byc przykry efekt jojo i cala praca na darmo!!!!!!!!!
a tak właściwie, to jesz tylko śniadania??
Stary 2005-10-20, 19:39   #489
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

hej dziewczyny
ja dzis jestem w swietnym nastroju! bylam u fryzjera i sprawilam sobie calkiem nowa fryzurke
dzis za malutko zjadlam.. tylko 3 kanapeczki, jogurt i pomarancze.. ale przez siedzenie 3h u fryzjera na nic wiecej czasu nie bylo.. wiec niestety dzis musze zrobic wyjatek od diety i zjesc cos po 18 hehe

trzymajcie sie
malalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 19:57   #490
inna_ona
Raczkowanie

ii dziiisiaj:
śniadanie: płatki z mlekiem, marchewka
na uczelni: jabłko
po powrocie: jabłko, truskawki, serek piątnica light
dalej: jogurt naturalny, płatki z mlekiem
inna_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-20, 19:59   #491
Paris Paris
Zadomowienie

GG do Paris Paris

a ja od dzisiaj jestem szczesliwa posiadaczka wagi elektronicznej

jest śliczna, szklana i bedzie mnie ważyć
i mam nadzieje, pokazywac coraz mniej:
Stary 2005-10-20, 20:03   #492
naughty18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inna_ona
ii dziiisiaj:
œniadanie: płatki z mlekiem, marchewka
na uczelni: jabłko
po powrocie: jabłko, truskawki, serek piątnica light
dalej: jogurt naturalny, płatki z mlekiem
po Twojej diecie wystšpi efekt jo-jo
moim zdaniem jest mocno nierozsšdna
ale to moje własne zdanie
koniec kropka
Stary 2005-10-20, 20:07   #493
naughty18
Zakorzenienie

ja dziœ œniadanko zjadlam dopiero koło 11 chyba:| bo bylam na pobieraniu krwi

wypróbowalam dziœ jogurt acitivia pychota

na œniadanko (póŸnie œniadanko) była standardowo kanapeczka

buziaki dla Was dziewczynki
Stary 2005-10-20, 20:54   #494
SandraBullock
Wtajemniczenie

Dzis mogę się pochwalić,że ćwiczyłam prawie 2 godzinki(chyba bez pięciu minut!Najpierw brzuszki a potem rowerek i rozciąganko.Na rowerku 45 min i 3995 obrotów
Stary 2005-10-20, 21:45   #495
inna_ona
Raczkowanie

naughty, ja nie mam więcej okazji do jedzenia kiedy sięnie odchudzam, jem niewiele więcej, tylko że pozwalam sobie a posiłki po 18. także po osiągnięciu TEJ wagi nie rzucę się jakoś specjalnie na jedzonko, bo nie jestem przyzwyczajona do jakichś jego ogromnych ilości czy szczególnych kalorycznych rodzajów
pozdrawiam
Stary 2005-10-20, 21:56   #496
SandraBullock
Wtajemniczenie

A ile ty ważysz kochana? Pytam się koleżanki Inna_ona.
Stary 2005-10-20, 22:19   #497
inna_ona
Raczkowanie

przed rozpoczęciem odchudzania- 56.5kg przy wzroście 163cm
Stary 2005-10-21, 12:03   #498
SandraBullock
Wtajemniczenie

No to dobrze ważysz.Z czego chcesz sie odchudzać?Jakiś tłuszczyk?Nie lepiej wziąć się za treningi?
Pozdróffka
Agnes
Stary 2005-10-21, 13:09   #499
Paris Paris
Zadomowienie

GG do Paris Paris

zgadzam sie z sandra

ja mam 166 cmi waze 59.5 kg - to sporo, ale nie az tak bym miala takie glodówki stosowac jak kolezanka inn ona
Stary 2005-10-21, 14:44   #500
naughty18
Zakorzenienie

ja dziœ 2 godzinki spacerowałam

i już po obiadku jestem (ryż +sałatka warzywna(papryka,ogórek,s ałata, kukurydza, szczypiorek,rzodkiewka, jogurt naturalny)+jajko gotowane)

jutro będzie mięsko na obiadek

zaraz próbuje kolejny smak jogurtu activia

Stary 2005-10-21, 18:26   #501
inna_ona
Raczkowanie

zazwyczaj ważyłam 49-51kg i ostatni skok wagowy był szokiem. po prostu siebie takiej nie akceptuje i chce wrócić do 'tamtej'ja
Stary 2005-10-21, 18:29   #502
SandraBullock
Wtajemniczenie

No to powodzenia życzę.
Stary 2005-10-21, 18:43   #503
Vika
Raczkowanie

Hej,
to znow ja). Nie bylo mnie tu 3 dni,a dzis juz zaliczylam wpadke..Przez ostatnie 2 dni bylo w porzadku - codziennie dzien rozpoczynam od platkow owasianych ( podobno mimo duzej kalorycznosci dzialaja jak miotelka dla orgranizmu) ze slonecznikiem, pozniej schab z brokulami, 3 macrchewki, jajko i na wieczor tunczyk..
Dzis niestety wlasnie wsunelam taka bulke "warkocz" z maslem- cos w stylu malej chalki i wlasnie mam szalone wyrzuty sumienia ( - szkoda, ze mysle po fakcie..

Powoli wracam do aktywnosci ruchowej - jestem po chorobie i jestem jeszcze slaba.. np. cwiczenie, ktore 2 miesiace temu powtarzalam 100 razy, jestem w stanie zrobic tylko 20 razy...to strasznie demotywujace!

Chcialabym powtorzyc moje pytanie odnosnie surowej marchwi - czy jest ona pozadana na diecie? Bo bardzo fajnie zabija u mnie glod, ale nie wiem, czy rownie dobrze wplywa na odchudzanie... Czy wiecie moze cos na ten temat?
Vika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-21, 18:46   #504
Vika
Raczkowanie

Zapomnialam jeszcze dodac, ze dzis w nocy snilo mi sie, ze obzeram sie slodyczami..Obudzilam sie przerazona . Czy komus jeszcze snia sie takie rzeczy na diecie czy mi po prostu brutalnie ujmujac odbija??
Vika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 20:53   #505
SandraBullock
Wtajemniczenie

Sorki Viko,że nie odpisałam od razu jak zadałas to pytanie,ale tylew było tych pytań,że po prostu nie wyrabiałam z odpwiadaniem.Otóż marchewkę surowa jak najbardziej możesz jeść.Ma niskie IG,więc kilka możesz spokojnie,bez wyrzutów sumienia chrupać.Taka marchewke można nawet przed snem zjeść.Pozdróffka

Agnes
Stary 2005-10-22, 20:22   #506
SandraBullock
Wtajemniczenie

No ja dziewczynki melduje,że wykonałam trening na dwie godzinkiNiestety na rowerku pojeździłam tylko 30 min,bo na więcej nie mogłam sobie pozwolić bo bym przekroczyła magiczne 2 godzinki,a za mało zjadłam w ciągu dnia.
Stary 2005-10-23, 11:45   #507
naughty18
Zakorzenienie

ale ja leń jestem niedawno wstałam

dziœ obiecałam sobie, że wypiję ok 2,5-3 litrów płynów(woda mineralna, herbata zielona, herbata czerwona)

teraz popijam sobie powoli herbatkę

na œniadanko dziœ jogurt activia, dziœ dzień bez kanapek

póŸniej salatka warzywna(rzodkiewka, kukurydza, ogórek, sałata, papryka, jogurt naturalny) z ryżem(niestety nie bršzowym, bo póki co go nigdzie nie mogę dostać) i do tego schab gotowany

Stary 2005-10-23, 13:34   #508
Suzanne
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: kto ze mną zaczyna odchudzanie

Czesc.
Nigdy nie odchudzalam sie jeszcze z internetem, ale to chybadobry pomysl" skoro moja siostra jest niedostepna.
Wrocilam kilka dni temu ze Stanow, prace tam mialam nie wymagajaca wysilku miesni, ale stresusjaca i czesto w nocy. Bilans na powitanie: okolo 70 kilogramow przy 168 cm wzrostu.
Nie wiem dokladnie, ile mi przybylo.
Tylko jest z tym jedna sprawa: w Polsce, chodzac po ulicach stwierdzam, ze to raczej duzo, bardzo wiele szczuplych, nawet bardzo chudych dziewczat spaceruje po ulicach. Wiec ja sie czasem czuje, ze se wybijam. Ale musze powiedziec, ze od bardzo dawna sie tak dobrze ze soba nie czulam.
Zwiekszyl mi sie cellulitis w uwagi na bardzo nieegularne i ciezkie posilki tamze, pupa i biust mi znacznie urosly, policzki troche przyrumienialy, ale ze z mojej figury grucha, to wszystko sie tak rozmiescilo, ze wygladam, jak to mowia za granica "curvy".
Przepraszam, ale nie znam Polskiego slowa.
Ale do czego ja wracam: wczorajszej nocy ogladalam swoje zdjecia w koszulkach na ramiaczkach i tak dalej i musze powiedziec, w ogole, wspominajac, nawet patrzac na siebie teraz, ze dawno nie czulam sie tak zadowolona ze swojego ciala i tak kobieca. W ogole przez ten czas kupilam wiele kolorowych ubran, biale, opinajace nogi spodnie i bardzo dobrze nawet w tym wygladam: nawet na zdjeciach.
Jedyne, co zauwazylam i co spowoduje niewatpliwie mala diete to to, ze te kilka dodatkowych kilogramow dodaje mi lat.

Z tego dluugiego listu inauguracyjnego nie wynika zdaje sie, ze chce sie odchudzac, ale to zdecydowalam: tylko z umiarem, oczywiscie.
Ale co chce powiedziec: jesli jestem niezalezna finansowo i kompetentna w tym co robie, odkad wypracowalam w sobie odwage do siegania po to, o czym marze i odkaz zauwazylam, ile z moich marzen sie spelnilo: razem z poczuciem mocy pojawilo sie poczucie, ze jestem piekna taka, jaka jestem.
A razem z tym przyszla wieksza odwaga w doborze chocby garderoby i tego, ze nie boje sie byc zauwazona.

Final finalow wrocilam, w dawnych spodniach znacznie bardziej opietych niz zwykle i pierwsze, co uslyszalam, to jak dobrze wygladam.

Moja waga bedzie zrzucona, chocby ze wzgledow zdrowotnych: cellulit. Mam 26 lat, a on jest tuz bardzo widoczny - inna sprawa, ze mam do niego rodzinne bardzo silne sklonnosci.

Ale mam do siebie po prostu bardzo pozytywny stosunek, chyba to chcialam powiedziec. I ze moim zdaniem, poczucie piekna czy satysfakcji z zycia nie jest polaczone z tym, ile waga pokazuje kilogramow, tylko z poczuciem wewnetrznej sily.

Wiem, ze bede piekna i wartosciowa obojetnie od tego, ile bede wazyc.
Dolaczam sie do was dziewczyny, wkrotce napisze, jaki plan dla siebie wymyslilam i jak go wprowadzam w zycie. Do usyszenia
Suzanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-23, 14:55   #509
naughty18
Zakorzenienie

witam nowš koleżankę Suzanne

czekamy na Twoje relacje z diety

życzę wytrwałoœci
Stary 2005-10-23, 16:59   #510
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suzanne
Czesc.
Nigdy nie odchudzalam sie jeszcze z internetem, ale to chybadobry pomysl" skoro moja siostra jest niedostepna.
Wrocilam kilka dni temu ze Stanow, prace tam mialam nie wymagajaca wysilku miesni, ale stresusjaca i czesto w nocy. Bilans na powitanie: okolo 70 kilogramow przy 168 cm wzrostu.
Nie wiem dokladnie, ile mi przybylo.
Tylko jest z tym jedna sprawa: w Polsce, chodzac po ulicach stwierdzam, ze to raczej duzo, bardzo wiele szczuplych, nawet bardzo chudych dziewczat spaceruje po ulicach. Wiec ja sie czasem czuje, ze se wybijam. Ale musze powiedziec, ze od bardzo dawna sie tak dobrze ze soba nie czulam.
Zwiekszyl mi sie cellulitis w uwagi na bardzo nieegularne i ciezkie posilki tamze, pupa i biust mi znacznie urosly, policzki troche przyrumienialy, ale ze z mojej figury grucha, to wszystko sie tak rozmiescilo, ze wygladam, jak to mowia za granica "curvy".
Przepraszam, ale nie znam Polskiego slowa.
Ale do czego ja wracam: wczorajszej nocy ogladalam swoje zdjecia w koszulkach na ramiaczkach i tak dalej i musze powiedziec, w ogole, wspominajac, nawet patrzac na siebie teraz, ze dawno nie czulam sie tak zadowolona ze swojego ciala i tak kobieca. W ogole przez ten czas kupilam wiele kolorowych ubran, biale, opinajace nogi spodnie i bardzo dobrze nawet w tym wygladam: nawet na zdjeciach.
Jedyne, co zauwazylam i co spowoduje niewatpliwie mala diete to to, ze te kilka dodatkowych kilogramow dodaje mi lat.

Z tego dluugiego listu inauguracyjnego nie wynika zdaje sie, ze chce sie odchudzac, ale to zdecydowalam: tylko z umiarem, oczywiscie.
Ale co chce powiedziec: jesli jestem niezalezna finansowo i kompetentna w tym co robie, odkad wypracowalam w sobie odwage do siegania po to, o czym marze i odkaz zauwazylam, ile z moich marzen sie spelnilo: razem z poczuciem mocy pojawilo sie poczucie, ze jestem piekna taka, jaka jestem.
A razem z tym przyszla wieksza odwaga w doborze chocby garderoby i tego, ze nie boje sie byc zauwazona.

Final finalow wrocilam, w dawnych spodniach znacznie bardziej opietych niz zwykle i pierwsze, co uslyszalam, to jak dobrze wygladam.

Moja waga bedzie zrzucona, chocby ze wzgledow zdrowotnych: cellulit. Mam 26 lat, a on jest tuz bardzo widoczny - inna sprawa, ze mam do niego rodzinne bardzo silne sklonnosci.

Ale mam do siebie po prostu bardzo pozytywny stosunek, chyba to chcialam powiedziec. I ze moim zdaniem, poczucie piekna czy satysfakcji z zycia nie jest polaczone z tym, ile waga pokazuje kilogramow, tylko z poczuciem wewnetrznej sily.

Wiem, ze bede piekna i wartosciowa obojetnie od tego, ile bede wazyc.
Dolaczam sie do was dziewczyny, wkrotce napisze, jaki plan dla siebie wymyslilam i jak go wprowadzam w zycie. Do usyszenia
Super Suzanne,że się do nas przyłączasz.Przejrz yj sobie tak pobieżnie cały temacik,to sie dowiesz ogólne zasady odchudzania,wiele rad daję.Polecam ci tez zwiększenie aktywności ruchowej.Nic tak nie wpływa dobrze na cellulit,jak fitness.Tzn. po prostu sie go pozbywasz dzięki ćwiczeniom.Pozdrawiam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości