|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z innej beczki,moja 4 letnia córcia ostatnio powiedziała mi,że niczego się nie boi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-07-04 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Alez ja sie nie obrazam, bo to samo slysze od rodzicow i babci i wiem, ze przeciez wszyscy to mowia w dobrej wierze ![]() ![]() Jeszcze w liceum zawsze po mnie tata przyjezdzal, o losie jak mnie to wkurzalo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-04 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja córcia taka właśnie jest,ufna do wszystkich i odważna.Ja też kiedyś byłam taka ufna,ale zycie weryfikuje wszystko ![]() ![]() ![]() O zobacz moje 3 letnie dziecko tam na górze ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-07-04 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Moderator
|
U małych dzieci to normalne. Jak byłam mała to też mi nic nie było straszne. Co roku jeździłam z mamą nad morze i właziłam głęboko do wody - pewnego roku jak już byłam większa to bałam się już wejsć mimo braku fal. Jak uczyłam się na rowerze i wyrąbałam w stodołę tym rowerem u siostry to sie pozbierałam i jechałam dalej. Boję się teraz więcej rzeczy niż za dziecka w sensie nie ze trzęsę portkami tylko jestem bardziej ostrożna i uwrażliwiona. Jak podrośnie to jej się włączy taka zapora troszkę i zacznie zwracać uwagę na więcej rzeczy ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Moderator
|
Akurat dzieci są niesamowite pod tym względem, że mają mnóstwo energii, nie przeszkadza im mróz zy upał, cały czas coś odkrywają.
Mam siostrę w Twoim wieku, ma już syna 14 lat i córkę 10, młody się już uspokoił a był taki psotny, młoda to też taki diabeł mały ale dzieciaki z czasem trochę przystopowują. Znajoma też ma córcię 5 lat to też cały czas biega i wszędzie jej pełno, ale to dobrze. Lepiej żeby się bawiło i było grzeczne w taki sposób energiczny niż broiło i wszystkim nerwy psuło. Ja tam lepiej pamiętam zdarzenia z 3-6 lat życia niż jak miałam 10-13 bo jakoś intensywniej sie to wszystko przeżywało ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Klaudenc ciagle Ci zapominam powiedziec. Wielkie dzieki za przepis na piling kawowy do twarzy! Bardzo fajnie sie u mnie sprawdza. Nie jest jeszcze idealnie, ale w ostatnim czasie moj mr 1
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ostatnio jak nie chce mi sie bawić w olejowe mycie buzi to biorę trochę pudru dla dzieci, mieszam z wodą i masuję tym dokładnie twarz - makijaż schodzi idealnie, a skóra jest czyściutka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Może trochę źle się wyraziłam (już nie pamiętam) i wyszło, że się nie boję chodzić nocą po mieście. Wiadomo, że zawsze jest może nie tyle czysty strach, co po prostu czujność, patrzę, czy nic się nie dzieje, niby słucham muzyki, ale zawsze cicho i słyszę, co się wokół dzieje.
Drogę mam prostą, wzdłuż jednej z głównych ulic miasta, zawsze jacyś ludzie (normalni, nie menelnia czy dresy) się tam kręcą. Może nie dużo, ale spotyka się co parę kroków, np. parę idącą razem albo grupę 3-4 osób też wracających do domu. U mnie na osiedlu kręcą się takie dresiki, ale mieszkam tu od dziecka i myślę, że prędzej by pobili kogoś, kto by mnie zaczepił, niż sami zaczepili (nie mówię o "masz ognia?", bo tak mnie parę razy zaczepili). Taka jakaś mentalność, że mimo że znam ich wyłącznie z widzenia, to jestem dla nich "swoja". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny idziemy z TŻ tem na koncert Metaliki w piątek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#493 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ja raz oglądałam film gdzie była pokazana mocno chora sytuacja i mnie wstrząsało... żem ożna kogoś tak okrutnie potraktować i komuś tak bardzo zniszczyć życie i to doszczętnie. Tż znał taką kobietkę co po gwałcie zaszła w ciążę i to dziecko wychowała, druga tak smao ale oddała je do adopcji, nie usuwała bo i tak się zdarza czasem. Momentami ściska mnie smutek jak słyszę o złych rzeczach. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-07-04 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Rozeznanie
|
Klaudenc, pytałaś mnie w zakręconym czy do PL jadę na urlop
![]() ![]() ![]() Jak możesz, to przypomnij mi ten przepis na peeling kawowy ![]() Curly81, dzieci nie liczą się z konsekwencjami, stąd ich brak zahamowań. Tłumacz, tłumacz i tłumacz... podawaj przykładowe sytuacje i pytaj, co powinna zrobić, jak się zachować, co się może stać. Ja wiem, że wielu powątpiewa w działanie teorii u dzieci, ale zawsze coś w ich pamięci pozostanie. Córka znajomych też jest bardzo ufna, pamiętam jak kiedyś tłumaczyliśmy jej, że do łazienki może ją zaprowadzić tylko mama, tata, ciocia, babcia, dziadek lub pani w przedszkolu i kiedy byliśmy u znajomych i koleżanka chciała ją wysadzić, bo była pod ręką, to młoda powiedziała: ale ty nie jesteś tą ciocią z którą mogę iść do toalety. - Na wschodzie również ![]() ![]() Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-07-05 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie przeżywam tak filmów, oglądam bardzo dużo i bardzo różne, często też właśnie brutalne i nie mam z tym żadnego problemu. Ale może jestem dziwna, mama czasem mi mówi, że powinnam się leczyć na głowę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Moderator
|
Cytat:
Filmów nigdy nie lubiłam oglądać za specjalnie i ich nie przeżywałam poza właśnie tego typu scenami. Są filmy które lubię i działają na mnie jakoś umacniająco, wzruszająco ![]() Doe - ło, no to nieźle. ja mimo że leczyłam się z prywatnej klinice to miałam za free i miałam super pana doktora oraz panią okulistkę - dobrzy w tym co robią i ogólnie jako ludzie. mam obok siebie polską klinikę to 70 fucniaków na ginekologa też mnie trochę boli no ale trzeba, żeby sprawdził co tam nie gra a raczej żeby sprawdził czy mam dobre przypuszczenia, o. a peeling kawowy to tak: kawa zalana wrzątkiem łyżeczka troszkę ulubionego oleju szczypta cynamonu dla zapachu i rozgrzania buzi parę kropli amolu dla zakonserwowania i lepszego przenikania składników |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Konto usunięte
|
Ja wracam z zakupow, zla jak osa. Te ceny sa chore. We wtorek wyjezdzam, poszlam kupic stroj, a tu mi mowia 170zl za sama gore! Kogo na to stac do ciezkiej cholery. Serce mi peka, choc na szczescie w starym mi sama gora puscila wiec przynajmnie dolu nie musialam kupowac :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Moderator
|
Cytat:
Stroju też chyba nie widziałam takiego drogiego, chyba że jakiś specjalny z jakiejś konkretnej marki jak te firmowe staniki to pewnie więcej. Ale nawet jakby ktoś te 30-40 funtów miał wywalić to nie jest to takie obciażenie dla portfela. Ludzie zarabiają 4 razy mniej ,a ceny wysokie lub wyższe niż w Anglii są, to jest dla mnie nienormalne. Też pewnie sprawię sobie jakiś strój ale to w takim zwykłym sklepie to koszt nie jest wysoki. Tż mi opowiadał też jak kiedyś koledzy do niego przylecieli, weszli do sklepu sportowego i nakupowali sobie firmowychk oszulek piłkarskich itd. bo byli w szoku jak mało pieniędzy tutaj to kosztuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wlasnie pierwszy raz podcielam sama grzywke *peka z dumy*. Wyszla prosto bo cielam na sucho :p Ladne, ostre te rossmanowskie, niczego wiecej mojej grzywce nie trzeba. A duzo wlosia polecialo, bo juz malo co widzialam i w sumie sie az zdziwilam, ze z glupiej grzywki tyle wlosia. Ladne bylo. I blyszczalo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() To ozstawiasz sobie grzywkę, nie zapuszczasz? No, podrosły Ci włoski ładnie, widać na fotkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Narazie zostawiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-05 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Też mam z Calzedonii, bo tam jest o tyle dobrze, że dół i górę kupuje się osobno. Ja akurat trafiłam wtedy na promocję i całość kupiłam za ok. 150 zł chyba. Górę oczywiście wiązaną, bo też mam obwód 65 i miseczkę H, to w takim sklepie nie kupię.
Ale jak się zorientowałam, to często w tych braffiterskich sklepach lub choćby Gorsenii (nie wiem, czy masz u siebie taki sklep) ceny są bardziej przystępne i warto zajrzeć. Edit. Sprawdziłam sama i Gorsenia jest tylko w Łodzi i Rzgowie w CH Ptak. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-07-05 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Moderator
|
a to ja mam małe cycki, wiec 75B taki sklepowy pasuje zazwyczaj ^^ aczkolwiek niełatwo znaleźć wygodny co by sie trzymał.
Mi się grzywki podobają i sama bardzo żałuję, że nie mogę mieć mimo że od 4 lat usilnie próbuję - za mocno się włosy kręcą i jak już mam grzywkę to ją rozczesuję na przedziałki. A jakieś krótsze pasma zawsze mam to jak koczek robiłam majac dłuższe to dodawałam taką fałszywą grzywkę z krótszych włosów. Mam wysokie czoło i grzywka byłaby wskazana ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Stroje zwykle w calzedonii, po dół często też do cubusa wpadam, bo mają za 40zł majtasy ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-06 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Moderator
|
U mnie to się nawet na szczotce ani prostownicy nie trzyma. Loczę jest i koniec kropka, proste nie chcą być paskudy - więc po prostu to co jest grzywką jest zawsze krótsze i mam tak długości do ust ta pasma, więc mogę podpiać jak grzywkę
![]() mój tż sie zadeklarował, że mi makijaż dziś zrobi. Uznał, że nie ma w tym żadnej filozofii i on potrafi. Aż się boję, chyba ze śmiechu umrę jak będzie mnie mazał xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do braffiterskiego, w którym są różne marki - między innymi Dalia. I widziałam, że Dalię można przez internet kupić i za 80 zł, ale ja nie potrafię się przemóc do kupowania staników przez internet. To całe odsyłanie, bo rozmiar nie ten, bo dziwnie i nieładnie leży, nie jest na moje nerwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też muszę przymierzyć, porównać z 10 innymi (albo i 20). I nawet jak mam zapłacić te 20-30 zł więcej, to wolę tak niż w ciemno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.