Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 15:11   #481
Ewelinka13
Rozeznanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

A Dziewczyny powiedzcie mi czy macie mdłości jeszcze?
Ja jeszcze starsznie wymiotuję jak poczuję coś smierdzącego. Mdli mnie jak mięso poczuję jakieś gotowane albo perfumy, które mi nie pasują albo dym papierosowy. A czasem wejdziemy do sklepu i zobacze tylko jak leżą nieświeże owoce i już mam odruch wymiotny.
Uciążliwe to jest bardzo, z Amelką miałam tak do 13 tyg tylko, a teraz tak długo.
Co do porodu to nie wiem jak będzie tym razem. Pierwszy miałam masakryczny, peknięcie 3 stopnia, a teraz gin zastanawiał się nad cc bo mam w środku starsznie pozszywane wszytsko i są nierówności, blizny i różne cuda. W ogóle to cud, ze zaszłam w ciążę.

Mój najdroższy i najpiękniejszy skarb - Amelka
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:11   #482
OkoPani
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

ja, jak ktoras z dziewczyn pisala, zamierzam wziąć butelki pod laktator. jestem nastawiona na elektryczny avent, ale nadal się zastanawiam czy przypadkiem nie wybrać recznego...
o butelkach TT tez widziałam same dobre opinie, ale o laktatorze już niekoniecznie.
Stary 2014-06-17, 15:14   #483
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Pisałyście o szpitalach Krakowskich, ja chce na Kopernika, nic nie czytałam, nic nie oglądałam, byłam tylko kilka razy w ambulatorium i za każdym razem trafiałam na bardzo dobrych lekarzy. A jak wygląda reszta itp. nic nie czytam. Swojego gina mam z Kopernika z czego się bardzo cieszę.

Skończyłam nadrabianie postów ! Normalnie szok ile od wczoraj napisałyście. Nie ogarniam kto co pisał.

Na pewno witam mamusię nową Ewelinka13

Co do niani i monitora to zupełnie nie wiem. Koleżanka ma miesięczną córkę i już jej 2 razy pikało ! I to za jednym razem naprawdę mała nie oddychała, troszkę nią szturchnęła i już było ok, ale sama nie wie czy to nie było jakieś naturalne, jakiś zastój, a panika pewnie była mocna. W każdym razie ta koleżanka nie żałuje i mówi, że śpi spokojniej. Elektryczna niania u nas to zbędna, chyba że faktycznie w gości jak się pójdzie gdzieś, ale i tak chyba nie kupimy.

Jeszcze pisałyście o porodach, ja to jeszcze nic o niczym nie wiem. Jak to wygląda itp. Ale na myśl o igle w plecach to też nie mogę - przerażające.

A co do butelek to na logopedii głównie kobieta mówiła o pionizacji języka. Jak się karmi piersią a butelką dodatkowo to też dobrze mieć butelkę działającą na ssanie - tylko na ssanie, ale jak zobaczyłam jak taka butelka jest zbudowana to zwątpiłam, czytałam też opinie, że niby na ssanie, a jak dziecko pociągnęło to się leje mocno, zależy jak się ułoży tak działa i już sama nie wiem. W każdym razie - pionizująca na pewno

Nie wiem czy coś pominęłam z ważniejszych kwestii. Jak tak to przepraszam
Kochana moja teściowa jest logopedą i to jeszcze nagradzanym (czyli ZAWSZE ma rację ) Ileż my ćwiczymy język, ileż wykładów słyszałam na temat butelek, ostatnio wsadzała Ami takie urządzenie pod język co wygląda jak tłuczek do ziemniaków aaaaaaaaaa. Moje dziecię teraz mówi do niej, ze jej nie lubi

Stary 2014-06-17, 15:17   #484
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Gosia jest tak nie mam bo po prostu mija sie to z celem przy moim tż'cie ale miałam tak bardzooo długo No i wiadomo ze nikt lepiej nie sprząta ode mnie to akurat mam po mamie

Ewelina ja mdłości nie miałam i ani razu nie wymotywałam więc nie pomogę…

ja pierdziu ale grzeje normalnie czuje jak skórka parzy na brzuch dałam se mokry ręcznik i taki okład chłodzący na stłuczenia ,co by się wody nie zagrzały zbytnio

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:20   #485
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Gosia jest tak nie mam bo po prostu mija sie to z celem przy moim tż'cie ale miałam tak bardzooo długo No i wiadomo ze nikt lepiej nie sprząta ode mnie to akurat mam po mamie

Ewelina ja mdłości nie miałam i ani razu nie wymotywałam więc nie pomogę…

ja pierdziu ale grzeje normalnie czuje jak skórka parzy na brzuch dałam se mokry ręcznik i taki okład chłodzący na stłuczenia ,co by się wody nie zagrzały zbytnio
hehehehe dobre! U mnie temp spadła i się zachmurzyło.

Ale Ci dobrze, ze nie miałaś mdłości!

Stary 2014-06-17, 15:20   #486
siuska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelinka13 Pokaż wiadomość
Kochana moja teściowa jest logopedą i to jeszcze nagradzanym (czyli ZAWSZE ma rację ) Ileż my ćwiczymy język, ileż wykładów słyszałam na temat butelek, ostatnio wsadzała Ami takie urządzenie pod język co wygląda jak tłuczek do ziemniaków aaaaaaaaaa. Moje dziecię teraz mówi do niej, ze jej nie lubi
O ja! To ciekawie Ogólnie to niby tyle takich wskazówek logopedycznych się człowiek nasłucha, a jak dziecko będzie miało mieć wadę wymowy to i tak pewnie będzie miało - tyle jest przyczyn . Ale o butelce na pewno mówiła, PIONIZACJA języka Tyle wiem. I na pewno do 1 roku życia wygasić odruch ssania - czyli pierś, smoczek już odpada. To nam powtarzała chyba 3 razy podczas pół roku - ,,do 1r.ż. wygaszamy odruch ssania''. Mam to w zeszycie i oczywiście w głowie, ale życie i tak swoje zrobi

Edytowane przez siuska
Czas edycji: 2014-06-17 o 15:22
siuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:26   #487
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
O ja! To ciekawie Ogólnie to niby tyle takich wskazówek logopedycznych się człowiek nasłucha, a jak dziecko będzie miało mieć wadę wymowy to i tak pewnie będzie miało - tyle jest przyczyn . Ale o butelce na pewno mówiła, PIONIZACJA języka Tyle wiem. I na pewno do 1 roku życia wygasić odruch ssania - czyli pierś, smoczek już odpada. To nam powtarzała chyba 3 razy podczas pół roku - do 1r.ż. wygaszamy odruch ssania. Mam to w zeszycie i oczywiście w głowie, ale życie i tak swoje zrobi
Dokładnie! Jak ma miec wadę to będzie miało i koniec. Z córką brałam w ciązy nospe. O matko najświętsza ile ja sie osłuchałam o tej nospie, ze szkodzi na szczęki dziecka i będzie miało luźne szczęki czy coś takiego (nie wymysł teściowej!!!!, są podobnież takie publikacje na ten temat, na wykładach logopedów to mieli). Potem to już nawet nie mówiłam co biorę bo aż strach słuchać hahahaha.
W tej ciąży z kolei nic nie brałam, tyle, zę dwie poważne infekcje górnych dróg oddechowych miałam. Nie biore witamin, zadnych tabletek. Piję kawkę i jem ananasy no i truskawki i duuuużo nabiału. Oczywiście nie bardzo się tym chwalę przed teściową bo może coś wymysli znowu na temat jezyka, szczęk i takich tam

Tak tak PIONIZACJA ogólnie bardzo ważna rzecz. Cwiczymy cały czas język do góry, mówienie z podniesionym językiem literki L i konika (wiecie o co mi chodzi mam nadzieje).

Edytowane przez Ewelinka13
Czas edycji: 2014-06-17 o 15:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 15:30   #488
nowa8686
Zakorzenienie

U mnie mdłości skończyły się wraz z 1 trymestrem.

Moja swagierka z 1 dzieckiem nic zero a z drugim od 7 tyg jak kot rzygala i to dość długo.
Współczuje tak w ogóle bo przechodziłam przez to i dłużej bym nie dała rady. po drugie ciągle mi spadała waga więc trochę lipa.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:39   #489
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość

Moja swagierka z 1 dzieckiem nic zero a z drugim od 7 tyg jak kot rzygala i to dość długo.
Współczuje tak w ogóle bo przechodziłam przez to i dłużej bym nie dała rady. po drugie ciągle mi spadała waga więc trochę lipa.
Ja do 16 tyg to po prostu z domu nie wychodziłam, prawie nie gotowałam bo nie dałam rady, lodówki nie otwierałam. Potem to mi przeszło, ale wymioty zostały na coś śmierdzącego lub nieprzyjemnie wyglądającego, Wygląda na to, że chyba tak do konca będzie.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A jeszcze Was podpytam, nareszcie mam kogo!
Macie czasem ciągnięcie w pachwinach?

Stary 2014-06-17, 15:41   #490
Lilotka
Zakorzenienie

Hej kobietki.

Nie wiem co się dzieje, ale maleństwo zadziałało na mnie usypiająco (nie pamiętam kiedy drzemałam w dzień) i jak tylko zasnął ja tez zapadłam w śpiączkę. Maluch nadal śpi

CoffeeMonster To dziecko mojej koleżanki. Miesięczny Piotruś

Natalka staram sie go nie nosić, ale to taki cud, że ciężko mi się oprzeć. Siadam sobie z nim na sofie i patrze w śliczne oczka.

Ewelinka ja miałam mdłości do końca pierwszego trym. , ale nie wymiotowałam za to z córką Rzygałam do 7 miesiąca każdy zapach mi przeszkadzał o jedzeniu nie wspomnę.
Ciągniecie w pachwinach mam od niedawna i to bardzo bolesne...

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-06-17 o 15:45
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:43   #491
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Ja do 16 tyg to po prostu z domu nie wychodziłam, prawie nie gotowałam bo nie dałam rady, lodówki nie otwierałam. Potem to mi przeszło, ale wymioty zostały na coś śmierdzącego lub nieprzyjemnie wyglądającego, Wygląda na to, że chyba tak do konca będzie.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

A jeszcze Was podpytam, nareszcie mam kogo!
Macie czasem ciągnięcie w pachwinach?
no z tym brakiem rzygania to mi się upiekło w ogóle bardzo bardzo łagodnie przechodzę ciążę Od kilku dni mam te ciągniecia w pachwinach szczególnie na wieczór ale to normalne z apartamentowca dziecko robi sobie willę

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Hej kobietki.

Nie wiem co się dzieje, ale maleństwo zadziałało na mnie usypiająco (nie pamiętam kiedy drzemałam w dzień) i jak tylko zasnął ja tez zapadłam w śpiączkę. Maluch nadal śpi

CoffeeMonster To dziecko mojej koleżanki. Miesięczny Piotruś

Natalka staram sie go nie nosić, ale to taki cud, że ciężko mi się oprzeć. Siadam sobie z nim na sofie i patrze w śliczne oczka.
chwilkę jak go ponosisz to się nic nie stanie , ale wiesz z umiarem ,pamiętaj tez o swojej dzidzi
Heh to taki mały sprawdzian przed październikiem masz)

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 15:45   #492
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
no z tym brakiem rzygania to mi się upiekło w ogóle bardzo bardzo łagodnie przechodzę ciążę Od kilku dni mam te ciągniecia w pachwinach szczególnie na wieczór ale to normalne z apartamentowca dziecko robi sobie willę
Oj tak, też mam to wieczorem. Ale np. w pierwszej ciązy nic takiego nie miało miejsca, a teraz mam zupełnie wszystko inaczej. Inne smaki, inne zapachy, inne samopoczucie.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Lilotka to my w tym samym tygodniu jesteśmy

Stary 2014-06-17, 15:47   #493
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Oj tak, też mam to wieczorem. Ale np. w pierwszej ciązy nic takiego nie miało miejsca, a teraz mam zupełnie wszystko inaczej. Inne smaki, inne zapachy, inne samopoczucie.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

jak to mówią "każda ciąża jest inna"

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-17, 15:49   #494
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

chwilkę jak go ponosisz to się nic nie stanie , ale wiesz z umiarem ,pamiętaj tez o swojej dzidzi
Heh to taki mały sprawdzian przed październikiem masz
)
Wiem, wiem uważam i jak go trzymam na rękach to raczej staram się siedzieć. Taki sprawdzian to rzeczywiście mi się przyda!!

Głowa mnie rozbolała, chyba przez tę drzemkę.

Paulina
Stary 2014-06-17, 15:49   #495
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

wiecie co już Wam się nie pochwale pogodą i jak to nie grzeje bo za każdym razem serio za każdym jak tylko Wam napisze to nie wiem skąd się chmury biorą i po słońcu Już od pół godziny nie ma słonka

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-17, 15:50   #496
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jutro zaczynam 23 tc.
Zrób sobie podpis z tc

Paulina
Stary 2014-06-17, 15:56   #497
Malutka2509
Raczkowanie

Witam Was mamuśki)
ja dopiero wróciłam.. Matko u nas znowu ciepło i jakoś jak człowiek szybciej się męczy

Witam nową Mamusie Ewelinę moją imienniczkę

Ja uwielbiam mieć porządek ale od kiedy w ciąży miałam się oszczędzać bo plamiłam postanowiłam odpuścić. Mieszkanie nie zając nie ucieknie

A ja dzisiaj się nie mogłam powstrzymać kupiłam jesie jedne bodziaki, takie malusie trampeczki i skarpetki chyba muszę omijać wszystkie sklepy dziecięce

Powiedzcie mi skąd wy macie aż tyle energii na gotowanie. Ja chciałam kupić dziś świeży bób ale kosztuje u nas jeszcze 24 zł więc się wstrzymam.

Ktoś pisał o wymiotach ja do dzisiejszego dnia wymiotuje jak jakiś zapach mi nie podejdzie bądź coś mojemu Synkowi nie smakuje..

Lilotka No to dobrze Ci idzie.. Ale zazdroszczę normalnie sama bym wycałowała takiego maluszka

Gosia szkoda że nie dostałaś zdjęcia. My mamuśki tyle czekamy na wizyte i chciałybyśmy mieć jak najwięcej zdjęć dzidziola. Ja też na ostatniej wizycie nie dostałam. Ale najważniejsze że Juliusz rośnie

24/40

Edytowane przez Malutka2509
Czas edycji: 2014-06-17 o 15:58
Malutka2509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 16:02   #498
OkoPani
Wtajemniczenie

Lilotka, i jak, to to nie placze i nie marudzi?

ja z mdłościami się meczylam jeszcze jakies 2-3tyg temu... do tej pory czasami mnie lapie. a wcześniej obywalo się bez brzydkich zapachow czy widokow - zwracałam regularnie, rutynowo
Stary 2014-06-17, 16:14   #499
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malutka2509 Pokaż wiadomość
Witam Was mamuśki)
ja dopiero wróciłam.. Matko u nas znowu ciepło i jakoś jak człowiek szybciej się męczy

Witam nową Mamusie Ewelinę moją imienniczkę

Ja uwielbiam mieć porządek ale od kiedy w ciąży miałam się oszczędzać bo plamiłam postanowiłam odpuścić. Mieszkanie nie zając nie ucieknie

A ja dzisiaj się nie mogłam powstrzymać kupiłam jesie jedne bodziaki, takie malusie trampeczki i skarpetki chyba muszę omijać wszystkie sklepy dziecięce

Powiedzcie mi skąd wy macie aż tyle energii na gotowanie. Ja chciałam kupić dziś świeży bób ale kosztuje u nas jeszcze 24 zł więc się wstrzymam.

Ktoś pisał o wymiotach ja do dzisiejszego dnia wymiotuje jak jakiś zapach mi nie podejdzie bądź coś mojemu Synkowi nie smakuje..

Lilotka No to dobrze Ci idzie.. Ale zazdroszczę normalnie sama bym wycałowała takiego maluszka

Gosia szkoda że nie dostałaś zdjęcia. My mamuśki tyle czekamy na wizyte i chciałybyśmy mieć jak najwięcej zdjęć dzidziola. Ja też na ostatniej wizycie nie dostałam. Ale najważniejsze że Juliusz rośnie
Witam Cię serdecznie!

Ja też już nie dostaję zdj małego co wizytę, ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku.

Stary 2014-06-17, 16:15   #500
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
Lilotka, i jak, to to nie placze i nie marudzi?

ja z mdłościami się meczylam jeszcze jakies 2-3tyg temu... do tej pory czasami mnie lapie. a wcześniej obywalo się bez brzydkich zapachow czy widokow - zwracałam regularnie, rutynowo
No jakoś nie marudzi narazie się najadł i spi.

Paulina
Stary 2014-06-17, 16:22   #501
nowa8686
Zakorzenienie

Lilotka ja mam dzis budyn ale jutro zaczynasz 23 tydz. Czy ja nie kumam nic haha.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 16:34   #502
Letk_a
Raczkowanie

Hejjjjj

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
To ja Mam przez to skierowanie na usg prenatalne, jadę w sobotę. Niby też wszystko w granicach normy ale lepiej sprawdzić. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok Daj koniecznie znać jak będziesz po.

A skąd wiesz, że nie lubi upałów? Ja ostatnio zauważyłam, że jak były te upały to Mała prawie w ogóle nie kopała

O tak Słyszałam, że jak robi się pierwsze papki dla dziecka z mięskiem to najlepszy ponoć królik i jagnięcina. Ja nie mam z tym problemów Każde zwierze czuje tak samo czy to świnka czy królik.

OkoPani, ja pytałam o położną w przychodni do której należę. Jutro idę na pierwsze spotkanie.
Kasia podejrzewam, że nie lubi ponieważ źle to na niego wpływa, przez to badanie serca na prenatalnych źle wyszło, ale unormowało się na szczęście. Lekarz powiedział, że często się tak dzieje gdy są upały. Na razie mam brać aspargin.

Ja też nie kupuję monitora oddechu, nani również bo mamy małe mieszkanko i zawsze wszystko słychać :P

Mojta87 zdecydowanie maluch coraz mocniej kopie a wcześniej czaiłam się by cokolwiek poczuć

Kobietki mam zapiekankę mięsną i mięso nie było wcześniej smażone, na ile do piekarnika powinnam wstawić? Na razie dałam na 170 stopni i 30 min ustawiłam hmm...

Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3
Letk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 16:38   #503
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Lilotka ja mam dzis budyn ale jutro zaczynasz 23 tydz. Czy ja nie kumam nic haha.
O w mordę nie jutro, ale w piątek
Nie ogarnęłam, że dziś dopiero wtorek głowa mnie rozbolała i może stąd ta anomalia umysłowa.

Paulina
Stary 2014-06-17, 16:39   #504
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

Koleżanka z poprzedniego forum wymiotowała do końca ciąży, nawet w dniu porodu... Nie to żebym chciała postraszyć
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 16:41   #505
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Letk_a Pokaż wiadomość
Hejjjjj

Kasia podejrzewam, że nie lubi ponieważ źle to na niego wpływa, przez to badanie serca na prenatalnych źle wyszło, ale unormowało się na szczęście. Lekarz powiedział, że często się tak dzieje gdy są upały. Na razie mam brać aspargin.

Ja też nie kupuję monitora oddechu, nani również bo mamy małe mieszkanko i zawsze wszystko słychać :P

Mojta87 zdecydowanie maluch coraz mocniej kopie a wcześniej czaiłam się by cokolwiek poczuć

Kobietki mam zapiekankę mięsną i mięso nie było wcześniej smażone, na ile do piekarnika powinnam wstawić? Na razie dałam na 170 stopni i 30 min ustawiłam hmm...
a jaką masz zapiekankę? dużo masz mięsa i warstw? 30 minut to raczej za mało, tyle piecze się pierś kurczaka
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 16:48   #506
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
a jaką masz zapiekankę? dużo masz mięsa i warstw? 30 minut to raczej za mało, tyle piecze się pierś kurczaka
zdecydowanie to za mało. Idu na plac zabaw

Stary 2014-06-17, 16:50   #507
Letk_a
Raczkowanie

Cytat:

dużo mięsa, można nawet napisać że to mięso pomieszane z innymi składnikami, moja mama faszerowała kaczkę i zostało jej trochę i spakowała do brytfanki i mi dała :P no to czekam dalej heheh zobaczymy co to z tego wyjdzie

Stary 2014-06-17, 16:52   #508
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Letk_a Pokaż wiadomość
dużo mięsa, można nawet napisać że to mięso pomieszane z innymi składnikami, moja mama faszerowała kaczkę i zostało jej trochę i spakowała do brytfanki i mi dała :P no to czekam dalej heheh zobaczymy co to z tego wyjdzie
ile kg?
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 16:53   #509
kasiakg
Rozeznanie

Witaj Ewelina!
Ja jestem dzisiaj straaaasznie śpiąca. Czekam tylko na jakąś przyzwoitą godzinę i zaraz idę spać
Stary 2014-06-17, 16:58   #510
Letk_a
Raczkowanie

Cytat:
ile kg?
oceniam na jakieś 1,5 może troszkę mniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości