|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
![]() Ewuniu Maksymilian ![]() ![]() Aneczko, ciesze sie ze zostal Aleksander, bo mi sie podoba ![]() ![]() Madziu violino super trampole ![]() Aniu annasar mam nadzieje, ze przeszly rewolucje ![]() Agus agolandia ![]() ![]() ![]() ![]() Dorotka szafy nie nosimy ![]() ![]() ![]() Justynka gratki za 3 miesiac jako zona ![]()
#483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pogoda piękna dopisała ![]() Ja wam zazdroszczę tego urządzania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
Jestem już z Wami po weekendzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Olu wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy slubu
![]() Karolciu szkoda, ze nie powiedzialas, bo teraz bedziesz sie bardziej stresowala... bedzie dobrze ![]() Kasiu trzymam kciuki za wizyte ![]() ![]() Zanetko odpoczywaj dalej ![]() ![]() U nas tez dzis prywatne swieto, tak jak u Oli, 2 rocznica slubu ![]() Na razie uciekam, bo jade z babcia na przeswietlenie. Buziaki dla wszystkich ![]()
#486 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Agolandia duuużo zdrówka i już bez żadnych komplikacji
![]() Ewuniu spóźnione ale szczere życzonka urodzinowe, spełnienia najskrytszych marzeń ![]() Natalio, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i po dzieciątku w każdym kątku ![]() ![]() Meliska myślałam, że już jesteś po rozmowie z szefostwem. Ja do swojego to też bym pewnie podchodziła z tym tematem jak do jeża ![]() Żanetka miłego wypoczynku ![]() Kasiu, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, żeby było już serduszko/serduszka. ![]() Aniutka, Annasar, Aneczka, Dorotka ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Aniutko i Olu wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- U mnie weekend cieply,spokojny, tylko mlody nie chce jesc. Mam noiwe zelazko, wreszcie bede mogla cos prasowac hehehehe ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Brzuch mi tak wywalilo, ze zaczynam sie martwic czy to nie jakies wielowodzie ![]() Jeszcze mnie pobolewa pod spodem z jednej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() dziewczyny ja pomimo pięknej pogody jestem bez życia ![]() ![]() Kordelka przyjemnego prasowania, ja nienawidzę tego robić ![]() Aga dobrze ze juz wszytsko ok i z tobą i dzidzia ![]() Kasiu trzymam ![]() ![]() Aniutka wszystkiego najlepszego ![]() Meliska moze dzisiaj powiesz...kazdy rozluzniony po impezie, wiec jest szansa ![]() Dziewczyny dla każdej z Was ![]()
#491 |
Wtajemniczenie
|
Nabieram mocy żeby iść na tą rozmowę
![]() Niech mnie któraś kopnie to może się ruszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
Meliska będzie dobrze kochana
![]() ![]()
#493 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Kasica_89, jestem zdania jak Ewa, nie warto ukrywać - bo nawet jak ukryjesz, przedłużą Ci umowę, a potem nie będą mogli zwolnić, bo się o ciąży dowiedzą, to jak wrócisz z macierzyńskiego już będą mogli zwolnić i o wiele pewniejsze, że to zrobią, właśnie z uwagi na to, że kombinowałaś. Ja bym nie była z takiej pracownicy zadowolona i zostały mi do niej uraz.
A jak spróbujesz podejść uczciwie, to przynajmniej sumienie będziesz miała czyste, a jeśli Ci nie przedłużą umowy, to będziesz wiedziała, że nie warto tam pracować i tak. Chyba że chodzi wyłącznie o kasę. To bym się ewentualnie faktycznie zastanowiła. Aczkolwiek znajoma ostatnio dobiła do 19 tygodnia, nie było prawie nic widać, a w ciągu kolejncyh 2 wywaliło jej brzuchol, że raczej nie da rady ukryć. Więc trochę ryzykujesz ![]() Ja, dziewczyny, dzisiaj pierwszy raz na kurs do college'u. Boję się, że mojemu mózgowi wyrosną nogi i spierniczy gdziekolwiek, byle dalej, od natłoku angielskiego. Od 13 do 16.15 angielski (nie kurs, ale takie coś jak u nas polski) a potem od 18 do 20.30 matma. Już się zaczynam gotować ![]() To teraz idę obiad robić, bo potem nie będzie już czasu.
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Ksuwka super, że ząbki zdrowe i oby ta dawka leków pomogła
![]() ![]() Meliska dostajesz ode mnie kopa, żeby zebrać tyłeczek i podejść do szefa ![]() Kordelka ja też nie przepadam za prasowaniem, ale jak do szafki na rzeczy do prasowania już się wysypuje i nie mogę drzwiczek dopchnąć z komody to już wiem, że muszę ![]() ![]() violino ![]() ![]() ![]() rozumiem Twoje podejście... ale nauczyłam się, że nie warto być w tej pracy uczciwą... a z kim nie rozmawiamy tak w luźnej rozmowie z pracy, to każda koleżanka mi mówi, żebym wstrzymała się z ciążą bo teraz jakbym zaszła to nie przedłuży na pewno, bo ten szef to kawał chama niestety... dlatego jestem pewna, że nie przedłużyliby... chciałam z nimi iść na układ, że po 6 miesiącach wróciłabym na dwa dni tygodniowo... kasa, kasą... moja wypłata w budżecie domowym to małe piwo bo i tak tz głównie nas utrzymuje, a moja wypłata to tylko do odłożenia, a że w przyszłym roku chcemy ruszyć z budową to wskazana byłaby moja wypłata bo na chodźby na ratę kredytu było... ehhhh sama nie wiem co powinnam zrobić... ta praca jest państwowa, ma dużo socjalnych i najważniejsze, że 15 minut drogi od domu... dlatego zależy mi, żeby ją utrzymać.. ehhh ale wylałam swoje żale, mam nadzieję, że mnie zrozumiecie... Ewunia teraz doczytałam co napisałaś... ehhh pewnie masz poniekąd rację... już sama nie wiem... zdaje sobie sprawę, że może to zostać odebrane jako kombinowanie, ale wszyscy mi tutaj dookoła tłuką do głowy w pracy, że mam czekać z ciążą do umowy na czas nieokreślony bo teraz jakbym zaszła to na pewno mi nie przedłużą.... ![]() dzięki dziewczyny za radę... może się odważę... sama nie wiem, bo zdaję sobie sprawę, że dużo ryzykuje tym...
03.05.2015 Córcia ![]() Edytowane przez kasica_89 Czas edycji: 2014-09-08 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zadomowienie
|
Kasiu, faktycznie nie wiadomo co zrobić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
A jeśli Ci przedłuży tylko do porodu (bo o tyle będzie musiał minimalnie), to macierzyński później jakiś będziesz dostawać?
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ciężko stwierdzić jak masz postącić, Ty sama najlepiej znasz sytuacje i szefostwo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Muszę pochwalić Tż był u mnie w pracy z prezentem ![]() ![]() Dziękii kochane ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
Woda morska chyba lepsza na ten Guerkowy nos. Może i na krótko, ale raczej skutecznie. I nie podrażnia śluzówki.
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
violino dzięki za wyrozumiałośc bo zdaję sobie sprawę, że zaczynam marudzić
![]() ![]() malinOla ![]() ![]() ![]() ![]()
#502 |
Zadomowienie
|
A ja mam wizytę za 30 min. a szefuńcio gdzieś pojechał i go nie ma. I nie wiem czy mam do niego dzwonić i mu powiedzieć, że wychodzę czy po prostu wyjść i już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Siedze na konferencji. .. na razie wystapienia nuzace. Pozniej nadrobie, bo ciezko mi na tel
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Ksuwka ja bym zadzwonila z info, ze wychodzę
#504 |
Zadomowienie
|
Chyba tak zaraz zrobię. Współczuję Ci wysłuchiwania nudnych referatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze chwila i przerwa
#506 |
Raczkowanie
|
dziewczynki gdzie się podziałyście, co tu taka cisza? ja dzisiaj korzystam z uroków nieobecności kierownika i mogę spędzić dzień na wizazu, a was nie ma
![]() Ksuwka daj znać jak na wizycie Karolinka powiedziałaś? jesteś już po? ![]()
#507 |
Zakorzenienie
|
Kasiu to tak zawsze na przekor. Ja mialam sob wolniejsz i tez cisza panowala
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Melisko ewunia no wlasnie czytalam o tym poronieniu. Ja we czw biore ostatnia to moze we czw zrobie test. Choc mnie sie wydaje, ze to za wczesnie. To moze w pt pojde na bete. Choc nie wiem czy jest sens bo nic nie czuje. Nawet juz jajniki nie bola
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho Edytowane przez india83 Czas edycji: 2014-09-08 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No nie wiadomo czy jeszcze jakiejś posuwki nie będzie. jak dasz radę to daj znać, bo wiesz co nas tutaj interesuje - ilość fasolek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mi owulkę o 2 dni przesunęło także 5dpo ![]()
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystkiego najlepszego
olu maz fajny prezent zrobil. u mnie we czw bedzie dopiero 10 dpo. To moze test lepiej w pt. Najwyzej jak wyjdzie bladzioch to zrobie z krwi. A jak nic nie pokaze to chyba nusze przyjac do wiad, ze to nie jest ten szczęśliwy cykl
#510 |
Wtajemniczenie
|
aniutka ola najlepszego z okazji rocznicy
![]() ![]() ![]() kasia az mi sie noz otwiera w kieszeni jak sobie pomysle o naszym prorodzinnym panstwie nosz ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.