|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
został mi miesiąc stażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie jest 3 miesiące zlecenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
U mnie to samo... bardzo mi miło, jak dzwonią znajomi i jedno z pierwszych pytań "znalazłaś wreszcie pracę?" albo wersja hard w odpowiedzi na brak entuzjazmu w głosie z mojej strony "jeszcze pracy nie znalazłaś?". Bardzo to miłe. A na kasę do Lidla to bym od razu poszła tylko nie znam się ani na kasi a i moje CV wysłane do takiej pracy może dziwnie wyglądać. 4 lata pracy w korporacjach na stanowiskach umysłowych, wyższe + podyplomówka. Błędne koło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolałabym nie pisać na forum w czym, ale napiszę Ci w wolnej chwili na pw. Edytowane przez Marbella85 Czas edycji: 2014-10-01 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczę, czasami mi się wydaje, że szukanie pracy zaczyna być kiepskim skeczem ![]() Mam nadzieję, że mnie zostawia po tym stażu w tej agencji, bo inaczej chba pracy nie znjdę w "zawodzie". Jedyne, z czego się cieszę, to że mam faceta na studiach informatycznych - przynajmniej jedno z nas nie powinno miec problemu z szukaniem roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mam studia, a ogolnie to 2 zawody. no ale potem slysze - od osob np po liceum, czyli bez zawodu - ze oni zaraz prace nową znalezli - kasa, produkcja itp. i wlasnie wychodzi na to ze ja to pracowac nie chce. ja naprawde zdaje sobie sprawe ze dzis studia nie oznaczają cudów, ale jednak chcialabym mając te 2 zawody, miec jakąs fajniejsza prace. a swoja drogą - do tesco mnie nie chcieli bo mgr ![]() Edytowane przez cyanide sun Czas edycji: 2014-10-01 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja marzę o urlopie, na który w tym roku nie mam szans (a wlasnie, wy sie znacie na kadrach - jak sie nalicza urlop przy pierwszej uop? Wiem ze 1/12 za każdy miesiąc, czyli jak pracuje od września to w październiku juz mi cos przysługuje? Pytam, bo polityka firmy jest taka, ze musimy wybrać urlop do konca roku, a ja nawet nie wiem ile dni mam i czy w ogóle), ale jak pomyślę, ze siedzialabym na bezrobociu to juz wole prace i codzienne wstawanie. Dostałam się na aplikację radcowską ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego, skoro mnie sytuacja nie ciśnie, wolę odwalać staże i dążyć do pracy w zawodzie, niż pracowac przy taśmie. Zwłaszcza, że jeśli teraz utknę na kasie, albo w CC, to bardzo możliwe, że na stałę, a bardzo tego nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Konto usunięte
|
Nie pomyślałam, ze mogłam kogoś urazić, wiec szczerze przepraszam., masz rację.
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | ||
Konto usunięte
|
Nou gratulacje.
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie na szczęście jest tak, że mogę brać tyle urlopu ile zechcę, bo nikt tego nie nadzoruję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Konto usunięte
|
Nie no, akurat tu sie zgadzam z krytyka, bo mogłam rzeczywiście zabrzmieć niefajnie i jeżeli ktos poczul sie urażony to ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#497 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem po co udziwniać nazwy zawodów np. inżynier sprzedaży. Wiem, że brzmi to o wiele lepiej niż np. sprzedawca, no ale po co takie coś. Przecież na studia techniczne nie idzie się chyba po to, żeby zostać inżynierem sprzedaży.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48358416]Nie rozumiem po co udziwniać nazwy zawodów np. inżynier sprzedaży. Wiem, że brzmi to o wiele lepiej niż np. sprzedawca, no ale po co takie coś. Przecież na studia techniczne nie idzie się chyba po to, żeby zostać inżynierem sprzedaży.
![]() ![]() Wiesz, brzmi bardziej prestiżowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48357306]Nou gratulacje.
![]() A co w tym niestosownego? To jest wątek o pracy i każdy może napisać co go w tym temacie boli, a nie tylko głaskać po główce osoby, które pracy nie mają. To, że ty się podałaś to nie znaczy, że wszyscy. Moim zdaniem postawa dziewczyn, które stwierdzają, że skoro nie mają noża na gardle mogą szukać czegoś w czym by się widziały jest dobra, sama taką mam. A osoby takie jak Nou są tu potrzebne bo pokazują, że po studiach faktycznie można coś osiągnąć i pracować w zawodzie, a nie tylko biadolić jak ty. [/QUOTE] Wiesz tylko chodziło mi o to, że ta wypowiedz pojawiła się bardzo niefortunnie, co zresztą sama jej autorka zauważyła. To tylko internet, oczywiście, ale jakiś inny uczestnik wątku może poczuć się dziwnie. I co wyrzucasz mnie z wątku? [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48357306] Nou faktycznie jeszcze przeproś, że masz pracę. ![]() A to to już sama napisałaś. Ja nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48359476]A co ja to moderator jestem?
![]() Nie, wystarczy, że nie będzie można zwrócić uwagi na nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
![]()
![]() |
#503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Nouvelle, przy pierwszej umowie o pracę liczy się urlop po każdym przepracowanym dniu, aczkolwiek jeśli pracodawca zechciałby to może dać Ci z góry.
![]() Gratuluję dostania się na aplikację! ![]() Właśnie się zastanawiam czy jak będą zmienione warunki aplikacji sędziowskiej, to czy nie startować. Nigdzie nie mogę znaleźć rzetelnych informacji o tym, jak ma wyglądać ta aplikacja. Może coś wiesz? ![]() Ja też doszłam do wniosku, że warto się uzbroić w cierpliwość w szukaniu pracy. Mam chwile załamania ale nie chcę wrzucać w błoto tylu lat nauki i doświadczenia, które do tej pory zdobyłam. Jakkolwiek na razie słabo mi idzie, właśnie zobaczyłam, że moja aplikacja do kancelarii radcowskiej została odrzucona. ![]()
#505 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do urlopu to 2 dni po przepracowanym miesiącu przysługują(a przynajmniej u mnie tak jest). Jeśli nie ma jakichś strasznnie napiętych terminów to może uda Ci się trochę urlopu wziąć ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co w tym niestosownego? To jest wątek o pracy i każdy może napisać co go w tym temacie boli, a nie tylko głaskać po główce osoby, które pracy nie mają. To, że ty się podałaś to nie znaczy, że wszyscy. Moim zdaniem postawa dziewczyn, które stwierdzają, że skoro nie mają noża na gardle mogą szukać czegoś w czym by się widziały jest dobra, sama taką mam. A osoby takie jak Nou są tu potrzebne bo pokazują, że po studiach faktycznie można coś osiągnąć i pracować w zawodzie, a nie tylko biadolić jak ty. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Nou faktycznie jeszcze przeproś, że masz pracę. ![]() Cytat:
Zacytuję zbiorowo ![]() Dzięki za gratulacje - tak, to ten egzamin, przed którym się chowałam i było przed czym, bo był bardzo trudny, zdało tylko 45%, a miałam 119 na 150 pkt, więc już taki "lepszy" wynik ![]() Tak właśnie myślałam, zresztą sprawdzałam na swoim koncie pracowniczym i na razie mam 0 przyznanych dni. Najwyżej jak mi stuknie pełny miesiąc, to podejdę do kadr i dopytam jak to jest. Nie kłóćcie się. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Dziś w pracy przyszła do mnie moja kierowniczka. Powiedziała, że kadry kontaktowały się z nią bo kończy mi się jutro umowa. Zaproponowała, że oczywiście umowa będzie przedłużona, na czas nieokreślony (!) i wreszcie 300-400 zł więcej niż jak od 1,5 roku czyli od próbnego okresu (nic nie podnieśli po próbnym mimo zapewnień na rozmowie kwalifikacyjnej).
Ja w szoku i ucieszona , ona poszła zadzwonić do dyrektora zakładu. Wróciła po 5-10 minutach z informacją, że dyrektor powiedział, że przedłużenia nie będzie. Ręce mi opadły.
#509 | |
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
![]() Głowa do góry, napewno znajdziesz coś lepszego! ![]()
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.