![]() |
#481 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Happywoman Bardzo ładny wózek ![]() ja wróciłam do domu, piorę już drugi komplet pościeli dla dzidziusia, zostaną mi jeszcze kocyki i ochraniacz na łóżeczko i pieluchy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Kostka ja mam jeden ortodontyczny aventu, a drugi dynamiczny lovi
![]() ![]()
#483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
AnetkaIzabell ciuszki super
![]() Ja miałam w szpitalu biały jeleń ale jakoś mi nie pasował. Miałam wrażenie że wysusza. Zmieniłam na Lactacyd i było już elegancko. Po umyciu i rak jeszcze używałam tantum rosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem
![]() ![]() ![]()
#486 |
Zadomowienie
|
hehehe no tak myślałam, że to może dziwnie wyglądać jak sobie z walizeczką na kółeczkach wjade na porodówke
![]() ![]()
#487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() przyszedł nareszcie materacyk! ![]() to tylko wanienka, przewijak i wozek ( zamówimy go ok 20 października ) ! yeah! ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() a kiedy pakujecie torbe?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
W kwestii kosmetyków do higieny intymnej, ostatnio namierzyłam w Rossmannie coś dla ciężarnych:
http://udziewczyn.pl/QuickUserfiles/..._mama_care.jpg I naprawdę fajnie się sprawdza ![]()
#489 |
Zakorzenienie
|
Martha ja chyba jutro zadzwonie do szpitala co trzeba itp i zaczne pakowac...wole miec, maz potem nie ogarnie jakby cos sie zaczelo dziac
![]()
#490 | |
Zakorzenienie
|
u mnie nie widziałam takiego
![]() poki co u mnie krolowal bialy jelien z chabrem ale ostatnio na wyprzedaży kupiłam nivea neutral za 3,99 zl w biedrze i już nie ma takiej rewelacji.... Cytat:
![]() ![]() ![]() ja poki co nie myslalam o pakowaniu, ale TZ wciąż dopytuje kiedy.... najpierw chyba musze jeszcze ostatnie pranie białych rzeczy wstawić i potem mogę się pakowac...
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w domu mam lactacyd i mi pasuje, a do szpitala wlasnie wzielam mala buteleczke bialego jelenia.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-09-17 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
Byłam w szpitalu w Grodzisku... i nie będę tu rodzić... brak ZZO -> dyskwalifikacja
![]() a higiena ogólnie okey... i zobaczyłam...i wielką wannę do łagodzenia bólu.. i te wielkie stanowiska porodowe... TŻ wrócił z pracy ...po raz pierwszy od 2-3 miesięcy zrobił sam od A do Z obiad... a ile się przy tym omarudził...jakie monologi i trzaskania szafkami były...ehhh... jeszcze nie wie, że będzie zmywał po tym.. ja ostatnie niecałe 2 miesiące..zamierzam się relaxować i odpoczywac... KONIEC I KROPKA dla mojego i dziecka dobra..! jak tylko zamówienie z gemini przyjdzie to biorę się za pranie, prasowanie i pakowanie walizki do szpitala... ile się czeka na zamówienie z Gemini od momentu zapłaty..?? w niedziele zamówiłam i zapłaciłam, w poniedziałek mi potwierdzili, we wtorek napisali, że zaczynają realizację mojego zamówienia.... dzisiaj głuuucho.. Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-17 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz siadam Was nadrabiać, tylko coś zjem, a tymczasem napiszę co u mnie:
Dziś do swędzenia doszły czerwone place na skórze całej górnej partii ciała, jednak dla pewności zrobiłam bad. Cholestazy zdecydowanie nie mam na szczęście, wyniki wątroby bdb. Za to musiałam jechac na IP nad czym i tak się wahałam z uwagi na wczorajszo wieczorne problemy z brzuchem i spojeniem oraz to, że gina komóka mówiła ciągle abonent czasowo niedostepny. Wyobraźcie sobie, że skoczył na mnie, a konkretniej mój brzuch pies sąsiadki - coś wilczurowatego, ciężkie bydle... nie chciał mnie ugryźć, tylko chyba pobawić się (?), ehhh w każdym razie nie dośc, że skoczył dość solidnie tym swoim wielkim cielskiem, to jeszcze jak go odpychałam odbił się łapskami o mój brzuch popychając mnie do tyłu ![]() W każdym razie z SOR-u wysłali mnie do przychodni przyszpitalnej, bo tamci byli zajęci. W przychodni położna oczywiście musiała sie powymądrzać, ale kij jej w oko ![]() Z małym wszystko dobrze, waży 1513 g ![]() Zapytałam tez o obrzęki i te problemy z drętwieniami rąk (generalnie wcześniej cały dzień prawie nie czułam palca, nie mogłam na nim polegać, był "nie mój" i miałam tez bóle jakby nadgarstka, budzę się w nocy przez te drętwienia bo nie mogę się ułożyć tak, żeby było ok). Powiedział, że rzeczywiście widać problem (dziś akurat szczególnie na nogach), natomiast co do rak, to najprawdopodobniej mam zespół cieśni nadgarstka którego przyczyną jest ciąża, a właściwie nie ciąża tylko nadmierne zatrzymywanie wody, a przez to obrzęk rąk, szczególnie prawej, co z kolei powoduje ucisk na nerw. Mam o tym powiedzieć tez ginowi za tydz. na wizycie. Aha i na samolocie gin zauważył, że mam dośc twardy brzuch, także zlecił ktg. KTG wykazało, że macica jest nieco za bardzo napięta - nie schodziła poniżej 25%, a dochodziła do 40%. Skurczy wtedy nie czułam, tzn. raz poczułam, ale taki inny, dziwny i w tym samym czasie małemu chyba tez to się nie spodobało, bo jak mi rósł skurcz to małemu tętno zmalało z 159 do 123 :/ Na szczęście później już trzymało się tak między 128 a 148. Gin kazał odpoczywać i brac moje leki. Powiedział, że chodzić mogę (mówił, że on generalnie nie popiera leżenia, bo to też nie działa tak super korzystnie), ale mocno się oszczędzać i generalnie jak poczuję, że mnie bierze, to skończyć to, co robię, iść się położyć na lewy bok, bo sama najlepiej czuję kiedy robi się niedobrze. Wpadłam do domu, pojechałam do urologa. Ten jak zobaczył moją nerkę to poleciał komentarz (!): "ale bomba..." ![]() Aaa i na zakończenie tego dnia doszły mi za to naprawdę silne skurcze (czasami myślę sobie, że przydałoby sie miec wtedy takie ktg przy sobie). Wracając od lekarza poszłam do biedronki, bo TŻ dziś wyjeżdża i muszę mu zrobic jedzenia na drogę, no i ledwo weszłam do sklepu, a się zaczęło... 3 x musiałam kucać, bo już nie mogłam. Koniec końców chwyciłam tylko kilka produktów i do chaty. a dojście do klatki (2 min drogi) zajęło mi chyba z 20min, bo kolejne 4 razy musiałam kucac (nie było gdzie usiąść), ogólnie to myślałam juz że nie wstanę ![]() Coraz bardziej zaskakują mnie te skurcze. Już nie jest tak, że powoli, stopniowo się nasila, tylko kurde jest dobrze, chwilę źle i nagle buum na całego:| Jutro odpoczywam. ehhhhh AnetkaIzabell - położna mówiła, że na Polnej ZZO nie robią raczej, bo mają zbyt wiele trudnych przypadków do których jest potrzebny anestezjolog, a jak się robi zzo to taki lekarz mówi być już cały czas, także nie dają od tak, a jedynie jak jest mocno nieciekawie i lekarz tak zadecyduje. Mówiła też, że za to prawie każdej pacjentce dają oksytocynę, ponieważ własnie mają dużo kobiet czekających na wolą porodówkę i po prostu nie mogą sobie pozwolić żeby to zajmowało aż tyle godzin, co normalnie u pierworódki się zdarza. Ja podjęłam decyzję, że jeśli będzie cc to wtedy chyba Polna, żeby mój lekarz mnie ciachał, albo ew. Raszeja, a jak uda się sn to Raszeja. ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-17 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
Jak byłam na IP to widziałam jak dziewczyny przyjeżdżały na poród z walizkami, więc chyba nikt zdziwiony nie będzie jeśli, któraś z was chce się w taka pakować. Zresztą jak się rodzi to jest wszystko jedno napewno, spakujcie się w to co macie nie ma sensu przecież nic nowego kupować.
Ja już większość mam spakowane, bo mąż to by mnie tak spakował w razie czego, że szkoda gadać ![]()
#495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
priorytet dla mnie to ZZO ![]() z drugiej strony na Polnej mam gwarancję szybkiej obsługi = szybkiego porodu na gazie ![]() zamierzam dzwonić i dokładnie się powypytywacć w szpitalu co i jak tam jest? jak mi też powiedzą, że się coś zmieniło, że ZZO nie ma (choć na forach czytam, ze jest) to jeszcze mi zostaje moje rodzinne miasto Warszawa... wtedy tam będę szukać.. lub bliżej Grodziska w Wolsztynie dowiedziałam się że dają ZZO .. Kiara_kier ODPOCZYWAJ ! ja też wybrałam sie 3 dni temu na małe zakupy - 1 km od domu... weszłam do biedry i takich duszności dostałam...tak mi słabo się zrobiło... i też kucałam przy półce...udawałam że chleb wybieram... ledwo wróciłam... stawałam co chwila...od tego czasu...sama za dom nie wychodzę Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-17 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Kiara dobrze, ze z malym wszystko ok
![]() ![]() ![]() ![]()
#497 |
Wtajemniczenie
|
Kiara już nawet nie wiem co napisać..... pod górkę masz jak mało która.... 3maj się...
nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać.... histerie Jaś zaliczył przed spaniem i wykończona jestem.... aa dziś znów mnie brzuch tak bolał jak wtedy co myślałam o IP... a może to są te przepowiadające, braxtony? ja one bolą?
#498 |
Zakorzenienie
|
Ja niby na Polnej chce rodzić ale cały czas się waham. Bo nie ma szpitalu idealnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
ocho...znowu mam delikatne bóle @ idę się położyć.. do juterka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
kupiłyście już śpiworki do wózka?
kupujecie? ja oczywiście mam dylemat.... który? http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...587972913.html http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...587972524.html
#501 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kiara ![]() myślicie, ze jak napina mi się brzuch ( ja wiem, z polowe dnia to trzyma spokojnie ) to jest powod do niepokoju? powinnam udac się do gin? czy tylko zwiekszyc magnez? mam twardawy, napięty i tak na przykład z godzine. bez większego wysiłku. Ela ja nie kupowałam śpiworka takiego do wozka i chyba nie będę kupować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Kiara - ale masz przeżycia bidulko
![]() Ja raczej nie zamierzam kupować śpiworka... Kurka wy już powoli torby pakujecie.. ja dopiero zacznę w październiku myślę... jeszcze nie mam koszul do szpitala ! na żadne się nie moge zdecydować ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() 26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-09-17 o 19:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masakra ![]() co do brzucha nie pomogę, bo też już sama nie wiem.... dziś mi się zdaje, że mam jakieś skurcze.... teraz nawet mnie ściska trochę.... nie wiem.... mam nadzieję, że dotoczę się jakoś do wizyty.... kurde, fajna piosenka ze zwiastuna Na dobre i na złe http://www.youtube.com/watch?v=cgFTQFtKw_4
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- http://www.meble.vox.pl/produkt-lozk...FUXLtAodeiwAgg fajne... tylko ta cena...
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Martha a ile bierzesz magnezu? Ja teraz juz nie biore, tzn chwilowo bo powieka mi skacze
![]() ![]() Ela ja nie kupuje spiworka do wozka. Mam taka kolderke do wozka, ew.kocyk ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Ela tez dzis zwrocilam uwage na ta piosenke ![]()
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że dziewczynce nic nie będzie i całe życie już będzie ją otaczać dobro i miłość...zdrowa miłość... no i już ryczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Ela łóżko genialne na małe przestrzenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Zanet ja jak dzis opowiadalam o tym mezowi to tez sie zryczalam...takiego s☠☠☠☠#&$* to tylko ubic!!!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.