Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 17:04   #481
magdula87
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Cytat:
Załącznik 5793336Załącznik 5793337

tego jest fuuul, wiec bardzo się cieszę..
odrzuciłam ze 30 spranych i niemiłych w dotyku zaplamionych ubranek... a reszta jest okey...
Super ciuszki miałaś wielkie szczęście

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Nie wierzę! Właśnie w tv mówili o wujku, który zgwałcił 8 MIESIĘCZNĄ dziewczynkę!! Leży w szpitalu w ciężkim stanie i przez to musieli ją operować! Na jakim świecie my żyjemy!!
Słyszałam o tym w radiu jadąc do domu że też tacy ludzie chodzą po świecie

Happywoman Bardzo ładny wózek

ja wróciłam do domu, piorę już drugi komplet pościeli dla dzidziusia, zostaną mi jeszcze kocyki i ochraniacz na łóżeczko i pieluchy a w piątek może wezmę się za prasowanie ubranek
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:11   #482
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka ja mam jeden ortodontyczny aventu, a drugi dynamiczny lovi i jeszcze jakis jeden dostalismy na warsztatach
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:15   #483
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kostka ja mam jeden ortodontyczny aventu, a drugi dynamiczny lovi i jeszcze jakis jeden dostalismy na warsztatach
a czym one sie roznią
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:19   #484
chmielinka
Zadomowienie

AnetkaIzabell ciuszki super

Ja miałam w szpitalu biały jeleń ale jakoś mi nie pasował. Miałam wrażenie że wysusza. Zmieniłam na Lactacyd i było już elegancko. Po umyciu i rak jeszcze używałam tantum rosa

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:20   #485
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
a czym one sie roznią
Nie wiem wzielam dwa jakby ktorys nie pasowal pierwszy byl avent, drugi dobralam z innej firmy w razie co
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-09-17, 17:46   #486
Keithlyn
Zadomowienie

hehehe no tak myślałam, że to może dziwnie wyglądać jak sobie z walizeczką na kółeczkach wjade na porodówke ale widziałam że niektóre dziewczyny pakują się do takich waliz

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:51   #487
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Mój wózek to Maxi - Cosi Mura 4 Plus kolor Raspberry Red. Zdjęcia nie oddają niestety piękna koloru.

naprawdę fajny się wydaje niech Wam się dobrze sprawuje!

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ło matko, dopiero dotarliśmy do domu... Małż zabrał nas na obiad, żebym nie musiała w garach stać, użyłam... pyszne jedzonko było
teraz chłopaki ganiają po podwórku, a ja powtórzę materiał na poprawkę, bo już mam termin na 4.X.

happy śliczny wózek
dasz rade Kasia, do 4 października masz trochę czasu, a skoro wcześniej zaczelas nauke, to już w ogole ja na studiach zawsze na ostatnia chwile się uczylam z roznymi skutkami

przyszedł nareszcie materacyk! uffff
to tylko wanienka, przewijak i wozek ( zamówimy go ok 20 października ) ! yeah!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
hehehe no tak myślałam, że to może dziwnie wyglądać jak sobie z walizeczką na kółeczkach wjade na porodówke ale widziałam że niektóre dziewczyny pakują się do takich waliz
ja do torby sportowej się spakuje żeby w razie czego dużej straty nie było

a kiedy pakujecie torbe?

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:57   #488
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

W kwestii kosmetyków do higieny intymnej, ostatnio namierzyłam w Rossmannie coś dla ciężarnych:
http://udziewczyn.pl/QuickUserfiles/..._mama_care.jpg

I naprawdę fajnie się sprawdza
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:59   #489
manieczka1
Zakorzenienie

Martha ja chyba jutro zadzwonie do szpitala co trzeba itp i zaczne pakowac...wole miec, maz potem nie ogarnie jakby cos sie zaczelo dziac
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-09-17, 18:09   #490
martha330
Zakorzenienie

u mnie nie widziałam takiego szkoda
poki co u mnie krolowal bialy jelien z chabrem

ale ostatnio na wyprzedaży kupiłam nivea neutral za 3,99 zl w biedrze

i już nie ma takiej rewelacji....

Cytat:
Martha ja chyba jutro zadzwonie do szpitala co trzeba itp i zaczne pakowac...wole miec, maz potem nie ogarnie jakby cos sie zaczelo dziac
mój TZ to by nic nie znalazł, nie wiedziałby co spakować zdaje się... a jakby wiedział, to by nie znalazł i kolo zamknięte :brzyda l:
ja poki co nie myslalam o pakowaniu, ale TZ wciąż dopytuje kiedy.... najpierw chyba musze jeszcze ostatnie pranie białych rzeczy wstawić i potem mogę się pakowac...

Stary 2014-09-17, 18:31   #491
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
u mnie nie widziałam takiego szkoda
poki co u mnie krolowal bialy jelien z chabrem

ale ostatnio na wyprzedaży kupiłam nivea neutral za 3,99 zl w biedrze

i już nie ma takiej rewelacji....

mój TZ to by nic nie znalazł, nie wiedziałby co spakować zdaje się... a jakby wiedział, to by nie znalazł i kolo zamknięte :brzyda l:
ja poki co nie myslalam o pakowaniu, ale TZ wciąż dopytuje kiedy.... najpierw chyba musze jeszcze ostatnie pranie białych rzeczy wstawić i potem mogę się pakowac...
Ja mam plan na przyszly tydzien - prasowanie ubranek i pakowanie torby
Ja w domu mam lactacyd i mi pasuje, a do szpitala wlasnie wzielam mala buteleczke bialego jelenia.
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-09-17 o 18:32

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 18:33   #492
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Byłam w szpitalu w Grodzisku... i nie będę tu rodzić... brak ZZO -> dyskwalifikacja tak wiec jadę na Poznań jak planowałam
a higiena ogólnie okey... i zobaczyłam...i wielką wannę do łagodzenia bólu.. i te wielkie stanowiska porodowe...

TŻ wrócił z pracy ...po raz pierwszy od 2-3 miesięcy zrobił sam od A do Z obiad... a ile się przy tym omarudził...jakie monologi i trzaskania szafkami były...ehhh... jeszcze nie wie, że będzie zmywał po tym.. ja ostatnie niecałe 2 miesiące..zamierzam się relaxować i odpoczywac... KONIEC I KROPKA dla mojego i dziecka dobra..!
jak tylko zamówienie z gemini przyjdzie to biorę się za pranie, prasowanie i pakowanie walizki do szpitala...
ile się czeka na zamówienie z Gemini od momentu zapłaty..?? w niedziele zamówiłam i zapłaciłam, w poniedziałek mi potwierdzili, we wtorek napisali, że zaczynają realizację mojego zamówienia.... dzisiaj głuuucho..

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-17 o 18:48
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:44   #493
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Zaraz siadam Was nadrabiać, tylko coś zjem, a tymczasem napiszę co u mnie:

Dziś do swędzenia doszły czerwone place na skórze całej górnej partii ciała, jednak dla pewności zrobiłam bad. Cholestazy zdecydowanie nie mam na szczęście, wyniki wątroby bdb.
Za to musiałam jechac na IP nad czym i tak się wahałam z uwagi na wczorajszo wieczorne problemy z brzuchem i spojeniem oraz to, że gina komóka mówiła ciągle abonent czasowo niedostepny. Wyobraźcie sobie, że skoczył na mnie, a konkretniej mój brzuch pies sąsiadki - coś wilczurowatego, ciężkie bydle... nie chciał mnie ugryźć, tylko chyba pobawić się (?), ehhh w każdym razie nie dośc, że skoczył dość solidnie tym swoim wielkim cielskiem, to jeszcze jak go odpychałam odbił się łapskami o mój brzuch popychając mnie do tyłu Brzuch mnie po tym bolał, a mały w ogóle wczoraj przez cały dzień tylko 2 kopnięcia zaliczył, dziś do szpitala nic (pierwszy raz poczułam dopiero w czasie ktg).
W każdym razie z SOR-u wysłali mnie do przychodni przyszpitalnej, bo tamci byli zajęci. W przychodni położna oczywiście musiała sie powymądrzać, ale kij jej w oko Doktor był sympatyczny, normalny. Zbadał na samolocie i zrobił usg. I tak:
Z małym wszystko dobrze, waży 1513 g Według wszystkich wymiarów/wyników 29+3/30+1, także cały czas jest do przodu. Mały jest niestety ułożony miednicowo, do tego dziś jeszcze plecami do mojego przodu brzucha, także dlatego go nie czuję. Doktor mówi, że niestet/stety mam dość dużo pływu owodniowego, a przez to może być takie ułożenie dziecka i przez to mniejsza szansa, że się jeszcze obróci (czyli cc wtedy). Z kolei z plusów - taka ilość płynu zamortyzowała ten "wypadek" i mały jest w brzuchu bezpieczny.
Zapytałam tez o obrzęki i te problemy z drętwieniami rąk (generalnie wcześniej cały dzień prawie nie czułam palca, nie mogłam na nim polegać, był "nie mój" i miałam tez bóle jakby nadgarstka, budzę się w nocy przez te drętwienia bo nie mogę się ułożyć tak, żeby było ok). Powiedział, że rzeczywiście widać problem (dziś akurat szczególnie na nogach), natomiast co do rak, to najprawdopodobniej mam zespół cieśni nadgarstka którego przyczyną jest ciąża, a właściwie nie ciąża tylko nadmierne zatrzymywanie wody, a przez to obrzęk rąk, szczególnie prawej, co z kolei powoduje ucisk na nerw. Mam o tym powiedzieć tez ginowi za tydz. na wizycie.
Aha i na samolocie gin zauważył, że mam dośc twardy brzuch, także zlecił ktg. KTG wykazało, że macica jest nieco za bardzo napięta - nie schodziła poniżej 25%, a dochodziła do 40%. Skurczy wtedy nie czułam, tzn. raz poczułam, ale taki inny, dziwny i w tym samym czasie małemu chyba tez to się nie spodobało, bo jak mi rósł skurcz to małemu tętno zmalało z 159 do 123 :/ Na szczęście później już trzymało się tak między 128 a 148. Gin kazał odpoczywać i brac moje leki. Powiedział, że chodzić mogę (mówił, że on generalnie nie popiera leżenia, bo to też nie działa tak super korzystnie), ale mocno się oszczędzać i generalnie jak poczuję, że mnie bierze, to skończyć to, co robię, iść się położyć na lewy bok, bo sama najlepiej czuję kiedy robi się niedobrze.

Wpadłam do domu, pojechałam do urologa. Ten jak zobaczył moją nerkę to poleciał komentarz (!): "ale bomba..." Jak się dowiedziałam mia na myśli, że jest bardzo duże poszerzenie. Ogólnie to nie dowierzał, że nie zwijam się z bólu, brał aż brwi do góry i "no skoro pani tak mówi...". a ja mówię mu, że mnie ona oczywiście boli, ale nie nieustannie, tylko np. 3 dni pod rząd przez ileś godzin, dziś jest spokój i mówię mu, że naprawdę jestem w stanie to wytrzymać, przyzwyczaiłam sie już i że miałam większe bóle nerki. Powiedział, że źle to wygląda, ale skoro mówię, że daję rade, to nie będziemy teraz nic robić. Kazał sobie obiecac, że jak sie pogorszy ból czy znowu coś będzie nie tak, to od razu zadzwonię, a jak nie odbierze to napiszę sms, mówi, że jak nie odp. w ciągu godziny to mam sie pakować i jechać do kliniki, powiedzieć, że jestem od niego. Jeśli dam radę dotrwać, to widzimy się za miesiąc. Aha i że jeśli będzie taka sytuacja, iż np. w 34tc stan się pogorszy, to wtedy już nie będziemy zakładać przetoki (bo niesie ze sobą także ryzyko i trzeba wybrac mniejsze zło), tylko trzeba będzie rozwiązać ciążę szybciej.

Aaa i na zakończenie tego dnia doszły mi za to naprawdę silne skurcze (czasami myślę sobie, że przydałoby sie miec wtedy takie ktg przy sobie). Wracając od lekarza poszłam do biedronki, bo TŻ dziś wyjeżdża i muszę mu zrobic jedzenia na drogę, no i ledwo weszłam do sklepu, a się zaczęło... 3 x musiałam kucać, bo już nie mogłam. Koniec końców chwyciłam tylko kilka produktów i do chaty. a dojście do klatki (2 min drogi) zajęło mi chyba z 20min, bo kolejne 4 razy musiałam kucac (nie było gdzie usiąść), ogólnie to myślałam juz że nie wstanę Jakaś kobieta mnie zauważyła i podeszła spytac co ze mną i czy wezwać karetkę. Dzwoniłam do TŻ, ale był daleko, także w końcu się zebrałam i resztami sił dotargałam do mieszkania, a później godzinę leżałam i dochodziłam do siebie.
Coraz bardziej zaskakują mnie te skurcze. Już nie jest tak, że powoli, stopniowo się nasila, tylko kurde jest dobrze, chwilę źle i nagle buum na całego:| Jutro odpoczywam.

ehhhhh

AnetkaIzabell - położna mówiła, że na Polnej ZZO nie robią raczej, bo mają zbyt wiele trudnych przypadków do których jest potrzebny anestezjolog, a jak się robi zzo to taki lekarz mówi być już cały czas, także nie dają od tak, a jedynie jak jest mocno nieciekawie i lekarz tak zadecyduje. Mówiła też, że za to prawie każdej pacjentce dają oksytocynę, ponieważ własnie mają dużo kobiet czekających na wolą porodówkę i po prostu nie mogą sobie pozwolić żeby to zajmowało aż tyle godzin, co normalnie u pierworódki się zdarza.
Ja podjęłam decyzję, że jeśli będzie cc to wtedy chyba Polna, żeby mój lekarz mnie ciachał, albo ew. Raszeja, a jak uda się sn to Raszeja.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-17 o 18:53
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:49   #494
sloneczko_1201
Zadomowienie

Jak byłam na IP to widziałam jak dziewczyny przyjeżdżały na poród z walizkami, więc chyba nikt zdziwiony nie będzie jeśli, któraś z was chce się w taka pakować. Zresztą jak się rodzi to jest wszystko jedno napewno, spakujcie się w to co macie nie ma sensu przecież nic nowego kupować.
Ja już większość mam spakowane, bo mąż to by mnie tak spakował w razie czego, że szkoda gadać

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:59   #495
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

AnetkaIzabell - położna mówiła, że na Polnej ZZO nie robią raczej, bo mają zbyt wiele trudnych przypadków do których jest potrzebny anestezjolog, a jak się robi zzo to taki lekarz mówi być już cały czas, także nie dają od tak, a jedynie jak jest mocno nieciekawie i lekarz tak zadecyduje. Mówiła też, że za to prawie każdej pacjentce dają oksytocynę, ponieważ własnie mają dużo kobiet czekających na wolą porodówkę i po prostu nie mogą sobie pozwolić żeby to zajmowało aż tyle godzin, co normalnie u pierworódki się zdarza.
Ja podjęłam decyzję, że jeśli będzie cc to wtedy chyba Polna, żeby mój lekarz mnie ciachał, albo ew. Raszeja, a jak uda się sn to Raszeja.
ja z ciążą donoszoną w Św Rodzinie chce rodzić... tam wszystkim ZZO proponują i opiekują się dzidzią i jak sala wolna to i poród rodzinny...
priorytet dla mnie to ZZO wszystko tłumaczą.. na Polną pojadę jakby coś się działo przedwcześnie...
z drugiej strony na Polnej mam gwarancję szybkiej obsługi = szybkiego porodu na gazie

zamierzam dzwonić i dokładnie się powypytywacć w szpitalu co i jak tam jest? jak mi też powiedzą, że się coś zmieniło, że ZZO nie ma (choć na forach czytam, ze jest) to jeszcze mi zostaje moje rodzinne miasto Warszawa... wtedy tam będę szukać.. lub bliżej Grodziska w Wolsztynie dowiedziałam się że dają ZZO ..

Kiara_kier ODPOCZYWAJ !

ja też wybrałam sie 3 dni temu na małe zakupy - 1 km od domu... weszłam do biedry i takich duszności dostałam...tak mi słabo się zrobiło... i też kucałam przy półce...udawałam że chleb wybieram... ledwo wróciłam... stawałam co chwila...od tego czasu...sama za dom nie wychodzę

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-17 o 19:08
Stary 2014-09-17, 19:02   #496
manieczka1
Zakorzenienie

Kiara dobrze, ze z malym wszystko ok pieknie rosnie mam nadzieje ze wysypka to nic powaznego. Odpoczywaj w takim razie oby ta nerka dala rade i zebys nie musiala sie do niego zglaszac szybiej. Wspolczuje takich skurczy. Opoczywaj jak tylko bedziesz mogla
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-09-17, 19:09   #497
ela_86
Wtajemniczenie

Kiara już nawet nie wiem co napisać..... pod górkę masz jak mało która.... 3maj się...

nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać....
histerie Jaś zaliczył przed spaniem i wykończona jestem....

aa dziś znów mnie brzuch tak bolał jak wtedy co myślałam o IP...
a może to są te przepowiadające, braxtony? ja one bolą?
Stary 2014-09-17, 19:09   #498
Monian
Zakorzenienie

Ja niby na Polnej chce rodzić ale cały czas się waham. Bo nie ma szpitalu idealnego
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:09   #499
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ocho...znowu mam delikatne bóle @ idę się położyć.. do juterka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 19:34   #500
ela_86
Wtajemniczenie

kupiłyście już śpiworki do wózka?

kupujecie?

ja oczywiście mam dylemat....

który?
http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...587972913.html

http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...587972524.html
Stary 2014-09-17, 19:42   #501
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam plan na przyszly tydzien - prasowanie ubranek i pakowanie torby
Ja w domu mam lactacyd i mi pasuje, a do szpitala wlasnie wzielam mala buteleczke bialego jelenia.
to ja tez będę miała taki plan razem raźniej!

Kiara uffff, dobrze, ze tak to się skonczylo!!!!

myślicie, ze jak napina mi się brzuch ( ja wiem, z polowe dnia to trzyma spokojnie ) to jest powod do niepokoju? powinnam udac się do gin? czy tylko zwiekszyc magnez? mam twardawy, napięty i tak na przykład z godzine. bez większego wysiłku.

Ela ja nie kupowałam śpiworka takiego do wozka i chyba nie będę kupować

Stary 2014-09-17, 19:47   #502
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a planujecie się pakować do walizek czy raczej jakiś mniejszych toreb ?? Mam taka mniejszą walizkę i tak sobie myślę, że będzie mi wygodniej do niej się zapakować niż brać np jakieś 2 mniejsze torby do ręki W końcu te podkłady, papmery dużo miejsca zajmują...
ja planuję do mniejszej torby podróżnej
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:48   #503
Keithlyn
Zadomowienie

Kiara - ale masz przeżycia bidulko ... moc uścisków dla was !

Ja raczej nie zamierzam kupować śpiworka...

Kurka wy już powoli torby pakujecie.. ja dopiero zacznę w październiku myślę... jeszcze nie mam koszul do szpitala ! na żadne się nie moge zdecydować , kapci, i jeszcze paru drobiazgów

Edytowane przez Keithlyn
Czas edycji: 2014-09-17 o 19:50
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 19:49   #504
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

to ja tez będę miała taki plan razem raźniej!

Kiara uffff, dobrze, ze tak to się skonczylo!!!!

myślicie, ze jak napina mi się brzuch ( ja wiem, z polowe dnia to trzyma spokojnie ) to jest powod do niepokoju? powinnam udac się do gin? czy tylko zwiekszyc magnez? mam twardawy, napięty i tak na przykład z godzine. bez większego wysiłku.

Ela ja nie kupowałam śpiworka takiego do wozka i chyba nie będę kupować
eh... ja też już nie wiem, kupować, nie kupować....
masakra

co do brzucha nie pomogę, bo też już sama nie wiem.... dziś mi się zdaje, że mam jakieś skurcze.... teraz nawet mnie ściska trochę.... nie wiem.... mam nadzieję, że dotoczę się jakoś do wizyty....

kurde, fajna piosenka ze zwiastuna Na dobre i na złe

http://www.youtube.com/watch?v=cgFTQFtKw_4
Stary 2014-09-17, 19:49   #505
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
co do moich zakupionych wczorajszych ciuszków..to super decyzja... mam zapas na cały rok.

wyszło mi około 1 zł ciuszek... nie licząc (tego co na zdjęciach poniżej) skarpetek, czapeczek kurki ciepłej zimowej i kombinezonu ciepłego zimowego i nie licząc bucików..
ciuszki - większość jest w dobrym stanie, niektóre to chyba nawet nie noszone.. .bo nie zdążyła założyć...

Załącznik 5793287Załącznik 5793288Załącznik 5793289Załącznik 5793290Załącznik 5793291Załącznik 5793292
no i super zakup, raz a porządnie
Stary 2014-09-17, 19:53   #506
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiara - ale masz przeżycia bidulko ... moc uścisków dla was !

Ja raczej nie zamierzam kupować śpiworka...

Kurka wy już powoli torby pakujecie.. ja dopiero zacznę w październiku myślę... jeszcze nie mam koszul do szpitala ! na żadne się nie moge zdecydować , kapci, i jeszcze paru drobiazgów
ooo kapcie, racja

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

http://www.meble.vox.pl/produkt-lozk...FUXLtAodeiwAgg

fajne...
tylko ta cena...
Stary 2014-09-17, 19:54   #507
manieczka1
Zakorzenienie

Martha a ile bierzesz magnezu? Ja teraz juz nie biore, tzn chwilowo bo powieka mi skacze ale szybciej jak brzuch mi sie napial do gin mowila, ze dwie tabletki rano, dwie wieczorem
Ela ja nie kupuje spiworka do wozka. Mam taka kolderke do wozka, ew.kocyk

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Ela tez dzis zwrocilam uwage na ta piosenke
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-09-17, 19:54   #508
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Nie wierzę! Właśnie w tv mówili o wujku, który zgwałcił 8 MIESIĘCZNĄ dziewczynkę!! Leży w szpitalu w ciężkim stanie i przez to musieli ją operować! Na jakim świecie my żyjemy!!

Happywoman fajny wózeczek, ładnie się prezentuje
rodzice mówili mi o tym dzisiaj poryczałam się.....ja po prostu nie wiem jakim trzeba być człowiekiem....nie, co ja mówię....to nie jest człowiek ! to nie zwierz nawet. to zwyrodnialec! zatłukłabym takiego i nie miałabym skrupułów ! : pala::p ala::pa la::pal a:

mam nadzieję, że dziewczynce nic nie będzie i całe życie już będzie ją otaczać dobro i miłość...zdrowa miłość... no i już ryczę
Stary 2014-09-17, 19:57   #509
Monian
Zakorzenienie

Ela łóżko genialne na małe przestrzenie
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:58   #510
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet ja jak dzis opowiadalam o tym mezowi to tez sie zryczalam...takiego s☠☠☠☠#&$* to tylko ubic!!!!!
23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości