|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() I: bulka pelnoziarnista z serkiem smietankowym, sopocja i ogorkiem II: banan III: piers z papirusu, dwa male ziemniaki, ogorek kiszony IV: tost z serem i poledwica V: 1/3 malego cebularza i dwa jajka na miekkno +2,5 l plynow Wiola fajnie z tym basenem, ale jmam opory aby sie rozebrac a do tego bardzo boje sie wody :-(
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-19 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
We trzy też fajnie
![]() Moje menu: 1.3 Pierogi pól razowe z mięsem 2. Muffina z wisienkami 3. Gofr z twarożku z pudrem 4. Sałatka z ananasem, szynka i selerem z majonezem niskokal. 5. Jogurt typu greckiego z malinami Do tego dochodzi znów slonecznik wiec razem ok. 1300 kcal. Tez mam opory przed basenem, ale mysle ze bym ich nie miala jakbym posiadala wlasny ![]()
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja też miałam opory przed rozebraniem się na basenie, jeszcze okazało się,że szatnie są koedukacyjne. Jak weszłam kopara mi opadła
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Wioletta 098 Czas edycji: 2014-11-19 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wiolu te stroje tuszujce to ekstra sprawa, z tym ze u mnie jeszcze uda trzeba zakrywać bo mam kupę rozstępów... Lecę pod prysznic bo wczoraj nie zdążyłam ![]()
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z uczelni z wielkim leniem
![]() ![]() Wiolka tak jest wstydze sie, ale bardziej chodzi o ten lęk przed wodą ![]() ![]() ela ja też nie lubie rozstępów, mam pod kolanami ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-20 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Witam. Dziewczyny Ja też mam rozstępy , szczególnie na brzuchu( tam to jeden wielki rozstęp
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Wiola a masz może gdzieś foto tego stroju? Jak znajdziesz coś podobnego to poproszę o namiary
![]() U mnie dieta tez w miarę ok, tylko gorzej z ćwiczeniami, na siłownię juz nie będę jeździć chyba że jeszcze ze dwa razy w następnym tygodniu... koleżanka boi się jeździć w zimie a ja jestem nie zmotoryzowana :-( gadałyśmy dzisiaj żeby razem ćwiczyć w domu ale zobaczymy co z tego wyjdzie.... Lecę kolorować zamek wiedźmy ;-)
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zobaczcie to http://pytanienasniadanie.tvp.pl/177...ym-spadku-wagi !
![]() A i jedzonko od razu: I: bulka pelnoziarnista w 'poledwica z warzywami' i papryka II: banan III: male sardynki w sosie pomidorowym (72g) +pol kajzerki IV: miseczka zupy pieczarkowej V: dwie suszone morele, berlinka, plaster zoltego sera, VI: wiesniak z dwoma plasterkami poledwicy, szczypiorkiem i pieprzem
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-20 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Ciekawy materiał, ale ja Zaliczam się do tych upośledzonych genetycznie, ćwiczyłam a skóra i tak wisi
![]() Moje menu dziś nie za piękne, ciągle meczy mnie to podjadanie. Mam nadzieje ze @ szybko przyjdzie i pozbęde się problemu... 1. 2 paroweczki bobaski te malutkie i 3/4 Kajzerki wieloziarnistej 2. Sałatka z selera 3. 3 ciasteczka owsiane 4. Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem light, surówka z białej kapusty u łyżką ziemniaków. 5. Ciastko kruche w czekoladzie, gryz liona :'( Ewelinka nie polubiłas mojej strony z dietet. Przepisami :-(
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
Hej moje menu:
I musli bez cukrowe z mlekiem 1,5%+2 śliwki+ kawa II bułka pełnoziarnista z szynką+ pokrzywa 0,5 l III kasza gryczana 30g(sucha masa)+ 125 filetu z grilla+ surówka z białej rzodkwi z marchewka i jog. nat+ kawa IV Budyń słodka chwila śmietankowy V 4 wafelki slim+ 2 jajka z łyżką majonezu winiary delikatny.+ 0,5 l zielonej 2 litry wody+ godz zajęć fitnessu Ewelinka materiał ciekawy , ale tak jak napisała Ela jak sie ma rozstępy to one się nie wchłoną( widziałaś zbyt mocno rozciągnięty balon jak spuścisz po jakimś czasie powietrze?). Zatem w niektórych przypadkach jest jak jest. Np moje nogi do 3/4 wysokości wyglądają super , a wyżej już nie koniecznie. Na ramionach mam ładne mięśnie Generalnie nadmiar skóry mam tylko na brzuchu, ale ciąże tu też mają dużo do powiedzenia.Elu przepis na sałatke znam robię go często. Naleśniki już też robiłam to z ducana prawda?( zreszta przepis od Ciebie). Nie robiła tylko gofrów spróbuje w przyszłym tyg. Wiecie może nie bardzo tak zależy mi na spadku wagi, ale hciałabym mieć bardziej płaski brzuch, pochodzę na siłownie zobaczymy. Ide poczytać PA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lecę namawiać brata na siłownię, ma dziś wolne wiec postaram się to wykorzystać ![]()
![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Wyczuwam jutro ładne spadki
![]() ![]() Cześć dziewczyny, dzisiaj sobie dłużej pospałam. Zaraz biorę się za sprzątanie a jak najdzie mnie wena zaczne pisać prace zaliczeniową na jeden z przedmiotów, aby później było mniej ![]() Ela Ty wklejałaś nam tą stronke z przepisami tutaj? ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Ewelinka wpsz sobie " przepisy jak najbardziej dietetyczne" powwinna się wyświetlić...
Z silowni nici, brat jeszcze śpi ![]()
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam, już lubie
![]() 900kcal? masz karpatke ? ![]()
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Heh, nie
![]() ![]() ... i ciastka kruche w czekoladzie ![]()
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Hej popłynęłam dziś:
I otręby z jogobellą light+ pomarańcza+ kawa II Zupa fasolowa(200ml) jarska+ mały płat śledzia w jogurcie+ 2 małe ziemniaki+ pokrzywa 0,5l III kawałek ciasta 3 bit (100g) + kawa IV 2 małe kawałki galarety wieprzowej+ 1/2 śledzia z obiadu+ 0,5 l zielonej 1,5 litra wody razem prawie 1900kcal. Koszmar , a tak ładnie mi szło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zadomowienie
|
Ja tez popłynelam , ba płyne dalej, skończyłam liczyć kalorie na 1250 a było jeszcze z 5 posiłków a do tego pięć deserów. Pierwszy raz w życiu mam taki dzień, jestem rozbita, smutna ciągle chce mi się płakać, jestem zła, nie mam siły, Szwedam się po domu i tylko nypie co tu do gęby wsadzić... Tragedia, jak jutro nie dostane @ to strzele sobie w łeb. Pierwszy raz mam takie objawy i współczuję tym kobietom które tak mają co miesiąc. Jutro będzie kilo w górę jak nic. Swojego menu nie pisze bo wątku nie starczy. Idę spać dobrej nocy..
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ;-) Dopiero wrocilam do domu (snieg pada
![]() I: bulka pelnoziarnistaz zoltym serem podgrzana w mikrofali i posypana szczypiorkiem II: miseczka czystego barszczu bialego z polowka jajka+ kotlet z selera III: dwa tosty z sopocka i zoltym serem IV: salatka z serem typu srodziemnomorskiego, mixem salat i oliwkami (kupiona w biedronce) Jestem zadowolona z menu i licze jutro na te 62kg na wadze ![]() ![]() ![]() ![]() Tymczasem uciekam, dobranoc ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-21 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziś juz jestem w lepszym humorze , wreszcie się wyspałam...no i na wadze nie jest tak źle jak myślałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Milego dnia ;-)
![]() |
![]() |
#501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Dzieńdobry wieczór, nie miałam weny ani jakoś czasu.
Póki co płynę, od tej imprezy firmowej nie mogę się ogarnąć. To chyba frustracja jakaś :P zapomniałam się dziś zważyc, ale wczoraj było 71.2 Natomiast płynę do tego stopnia że lecę na samych ciastach, wczoraj imieniny teściowej - na słodko (a tak liczyłam na tatarka) dzisiaj urodziny siostrzenicy mojego Ł - pieczarki w śmietanie i słodkoooooo domek z czekoladą, szarlota, napoleonka na krakersach .... ehhh fatalnie no Natomiast wczoraj byłam u dietetyczki Chvce mi dać dietę niskotłuszczową bezglutenową i bezmleczną dla sprawdzenia czy odpuszczą moje dolegliwości, uprzedziła że będzie głodno, ale zobaczymy. Za tydzień ma być gotowa bo tyle trwa przygotowanie. Zobaczymy. Jeśli będzie rozsądna to spróbuję, jeśli nie to cóż... kasa w błoto (przynajmniej mniej przeżarłam :P ) Menu nawet nie będę pisać bo nie ma tam chyba NIC zdrowego oo no może poza 3 małymi ziemniakami z wody o... to jedyna rzecz która miała jakieś sensowne wartości odżywcze wmoim ostatnim menu ![]() a ćwiczyć póki co nie mogę bo jakikolwiek wysiłek to plamię, mam nadzieję że w pn będą już moje wyniki cytologii i lekarz coś postanowi :/ Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-11-22 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Chciałabym do Was dołączyć.
Po krótce przedstawie swoją historię. -maj 2009 prawie 80kg -od grudnia 2009 dukan i spadek wagi na 55kg do sierpnia 2010 -sierpień 2010, styczeń 2011, luty 2011 operacje wykluczające normalne jedzenie i bardzo szybki spadek wagi do 50-52kg -sierpień 2011 waga 61kg i zachodzę w pierwszą ciążę, maj 2012 na porodówce waga 72kg - bez wielkiego odchudzania waga wróciła do 63kg i z takim wynikiem zaczynałam drugą ciążę w sierpniu 2013 - maj 2014 na porodówce waga 69kg -po tygodniu wyszłam ze szpitala z wagą sprzed ciąży, a w kilka kolejnych tygodni waga spadła do 61kg (bez żadnej diety czy ćwiczeń) Odkąd zrobiło się zimno jem i jem i dziś na wadze 63,1. Zaczęłam odchudzanie od wczorajszego wieczoru. Zrezygnowałam z wieczornej przekąski przed tv. Plan I: 5 z przodu na wadze Plan II: waga ustabilizowana 56-58kg Mam 31 lat, 165cm wzrostu i wyglądam zdecydowanie szczuplej niż ważę dzięki obfitemu biustowi i płaskiej górze brzucha. Zapisuję się do wątku, bo brak mi jakiejś szczególnej motywacji. Plan na początek to rezygnacja ze słodyczy, słonych i słodkich przekąsek (żegnajcie paluszki i czipsy) i niejedzienie po 21. Soków i słodkich napojów gazowanych nie piję od dawna, więc z tego nie rezygnuję. Na chwilę obecną nie jestem w stanie całkowicie zrezygnować z alkoholu na rzecz diety. Być może będzie to kolejny krok, jeżeli wyżej wymienione ograniczenia nie będą przynosiły oczekiwanych spadków wagi. Nie oczekuję spektakularnych szybkich efektów. Dzisiejsze śniadanie: 4 małe kromki chleba żytniego z pasztetem z pudełeczka (miałam ogromną ochotę) i serem żółtym mierzwionym (cieniutkie plasterki). Do tego duży kubek herbaty z miodem lipowym i cytryną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie , przyjmiemy Cie do naszego grona z wielka chęcia ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ja wczoraj zawaliłam diete, najadlam sie ciasta drożdżowego na wieczor.... Dziś jest w miare ok, ale to dopiero poczatek, a czeka mnie wizyta u teściów, czyli tlusty obiad i szarlotka....standard ![]() Dostalam w koncu @ wiec moze uda mi się jakos przebrnąć przez ten dzien ... Wiola sie nie melduje, chyba przybalowala.... ![]() Milego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() U mnie wczoraj dieta źle, za dużo węgli. W dzień spaghetti, wieczorem wpadła pizza i małe piwo-tak to jest jak wychodzi się z facetami do baru typowo sportowego pograć w bilard i piłkarzyki. Dzisiaj nie będzie wcale duzo lepiej z dietą, bo jade do chrześniaka zaraz, później zamierzam jeszcze do rodzinki więc wiadomo jak to jest w gościach. Apropo chrześniaka i zbliżającego się mikołaja. Dziewczyny powiedzcie mi co moge kupić pół rocznemu maluchowi na mikołaja ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Mam półroczną córkę. Może jeszcze w Biedronce dorwiesz Overballa za 21,99 - gumowa ażurowa piłka. Hit wśród rówieśników mojego dziecka. Jak dziecko jeszcze leży, to bierze to w łapki i ogląda, a jak zaczyna pełzać czy raczkować, to goni tą piłkę.
Jem drugi posiłek: miska chudego bigosu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Za mną już kawa z mlekiem 1,5% (bez cukru), a teraz trzeci posiłek:
sałatka z makaronu, papryki, ogórka konserwowanego i szynki. Z majonezem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
u mnie dziś
-2 kanapki z pasztetem/wędliną i serem żółtym z majonezem i pomidorem + latte z ksylitolem -mała kostka szarlotki z wczorajszej imprezki rodzinnej (taka 4x4cm) - 1/2 torebki kaszy jęczmiennej + gulasz z wieprzowej łopatki z marchewką i groszkiem (byliśmy w garażu i wymarzłam 2h skręcając jakiś cholerny regał) - 1/4 torebki kaszy + gulasz + duuuża herbata ze stevią i jak to podliczyłam to powinnam już zakończyć jedzenie na dziś, no ale przecież to niewykonalne :/ jakim ja cudem umiałam kiedyś tyle jeść i starczało mi to do wieczora?! od 2-3dni zastanawiam się już nad jakimiś ziołami przeczyszczającymi, albo tabletkami, albo dietą "weekendową" np... wiem że to desperacja ale już normalnie zaczynam sie załamywać. Nie wspomnę już że święta przed nami :/ ja nie wiem co to będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie w domu. Dzień kiepski, więc menu nie piszę ;/ Ale już jutro oczywiście wracam do gry. Dzisiaj na zjeździe rodzinnym ciotki powiedziały, że znowu schudłam czyli widać te moje 3 kg
![]() Dziękuje, za podpowiedź co do prezentu. Muszę się rozejrzeć w sklepach ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.