Wspaniałe stulecie, TVP1 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-05, 16:49   #481
kalinolistek
Zakorzenienie

Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1

Znajoma podrzucila mi ciekawe linki dotyczace Sulejmana i Hurrem. Jak tylko bede miala do dyspozycji komputer, to podziele sie nimi z Wami.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 16:53   #482
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Znajoma podrzucila mi ciekawe linki dotyczace Sulejmana i Hurrem. Jak tylko bede miala do dyspozycji komputer, to podziele sie nimi z Wami.
Czekam Szkoda, że ich czasy były tak dawno, w przeciwnym razie może zachowałyby się jakieś bardziej wiarygodne źródła na temat ich życia.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 16:55   #483
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Ja pałam coraz większą niechęcią do Nigar - swoimi działaniami traci szacunek kolejnych osób (Daye), a niestety nie można wytłumaczyć wszystkich głupich wyborów zasadą "serce nie sługa". Jakoś lwia część mieszkańców haremu umie oddzielić uczucia od działań przynoszących korzyści lub wręcz przeciwnie, działających na niekorzyść, i nie wplątują się w takie głupie sytuacje jak Nigar. Już nie wspomnę o jej wizytach u Hatice - nie wiem, jak może spojrzeć sułtance w oczy, jednocześnie sypiając w najlepsze z paszą.
A ponadto oferuje swoje usługi tym, którzy akurat najwięcej jej się przydają. Gul aga przynajmniej jest niestrudzenie oddany Hurrem. A Nigar to taki PSL pałacowy
Nie lubię też Gulsah, wydaje się być okrutną i żądną przywilejów osobą z natury, ale przynajmniej jest lojalna wobec swoich.
Hurrem również nie lubię, ale przynajmniej rozumiem pobudki, które nią kierują Choć nigdy nie byłam wyznawczynią zasady "cel uświęca środki", a Hurrem głównie na tym się opiera.
A to też prawda. Przez szereg odcinków wydawała się być bardzo inteligentna i w dodatku taka "weteranka" w haremie, znająca wszystkie zasady i układy a także wiele tajemnic. I nagle tak zgłupiała, dosłownie z dnia na dzień rozum jej odebrało tak jakby nie potrafiła przewidzieć co się może wydarzyć.

Chociaż można to tłumaczyć tym, że Ibrahim pasza miał plan wraz z nią uciec do Pargi i tam założyć "normalną" rodzinę, w jednym z odcinków wspomina o tym w rozmowie ze swoim bratem, ale to takie naiwne gadanie, bo przecież z góry wiedział, że to nie będzie możliwe i jeśli spróbuje to najpewniej i on i Nigar zostali by zabici z rozkazu Sułtana
Stary 2015-04-05, 18:42   #484
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Ja błędów nie robię, więc czepiać się będę, tym bardziej, że nie o ortografię czy składnię tu chodzi, ale o nieprzyjemne docinki, którymi userr częstuje i właśnie wrzucanie spoilerów i dopytywanie się, co będzie dalej i wymaganie, żeby pisać to może jeszcze wielkimi literami.

Wątek jest o tym, co użytkownicy w nim zawrą i nie Ty o tym decydujesz, o czym będą traktowały moje posty. Dopóki trzymam się nurtu i tematu postaci serialowych, to nie widzę żadnego powodu, aby nie wspominać o innych dziełach krążących wokół historii Sulejmana.

Ja pałam coraz większą niechęcią do Nigar - swoimi działaniami traci szacunek kolejnych osób (Daye), a niestety nie można wytłumaczyć wszystkich głupich wyborów zasadą "serce nie sługa". Jakoś lwia część mieszkańców haremu umie oddzielić uczucia od działań przynoszących korzyści lub wręcz przeciwnie, działających na niekorzyść, i nie wplątują się w takie głupie sytuacje jak Nigar. Już nie wspomnę o jej wizytach u Hatice - nie wiem, jak może spojrzeć sułtance w oczy, jednocześnie sypiając w najlepsze z paszą.
A ponadto oferuje swoje usługi tym, którzy akurat najwięcej jej się przydają. Gul aga przynajmniej jest niestrudzenie oddany Hurrem. A Nigar to taki PSL pałacowy
Nie lubię też Gulsah, wydaje się być okrutną i żądną przywilejów osobą z natury, ale przynajmniej jest lojalna wobec swoich.
Hurrem również nie lubię, ale przynajmniej rozumiem pobudki, które nią kierują Choć nigdy nie byłam wyznawczynią zasady "cel uświęca środki", a Hurrem głównie na tym się opiera.
Chodziło mi o to, by łagodzić obyczaje. Ty za to postanowiłaś być niemiła wobec mnie. To bardzo nie w porządku.
Yazik
Stary 2015-04-06, 00:04   #485
userrr
BAN stały

Cytat:
Ja błędów nie robię, więc czepiać się będę, tym bardziej, że nie o ortografię czy składnię tu chodzi, ale o nieprzyjemne docinki, którymi userr częstuje i właśnie wrzucanie spoilerów i dopytywanie się, co będzie dalej i wymaganie, żeby pisać to może jeszcze wielkimi literami.

Wątek jest o tym, co użytkownicy w nim zawrą i nie Ty o tym decydujesz, o czym będą traktowały moje posty. Dopóki trzymam się nurtu i tematu postaci serialowych, to nie widzę żadnego powodu, aby nie wspominać o innych dziełach krążących wokół historii Sulejmana.

czytałaś moje tłumaczenie, że nie wiedziałem o tym, że piszecie spoilery na biało ?

masz zamiar zamienić ten temat w dyskusje o mnie ?

Hatice właśnie dlatego, że ma ugruntowaną pozycje może rozstawiać wszystkich po kątach i zajmować się intrygami, chce pomóc, a że nie o wszystkim wie i różnie wychodzi to inna sprawa, akurat ona ma ładną urodę,

Gulszach jest najbardziej irytująca, mogłoby jej nie być,

Fatma, jej też nie lubię, zarozumiała choć są ładniejsze od niej,

Nigar, a co niby miała zrobić skoro sam Ibrahim pasza się nią zainreresował, gdyby się stawiała mogłaby stracić głowę, to jedna z pozytywnych postaci,

Daye jest w porządku, miała wydać Nigar na śmierć ?

oddzielać życie od uczuć w haramie piszesz, ale nie zwracasz uwagi, że to oddzielanie umieją te, które tam nie są żadnymi faworytami ani nie knują, jeśli jest na odwrót to jest z tym problem,

Hurrem się na tym opiera, oprócz niej Valide, Mahildevran, Fatma, Gulszach, Ibrahim, Mihlimah
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 00:13   #486
Matheyas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Orginalne wersje trwają 1,5h. Szkoda, że u nas dzielą to na dwa odcinki i wycinają niektóre sceny.
Bo TVP1 to reżimowa telewizja

zmykam

W telewizji tego nie mówią:
https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8

"Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać."
Janusz Korwin Mikke
Matheyas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 00:33   #487
userrr
BAN stały

w TVP liczą się reklamy, cieszcie się, że to nie jest na Polsacie albo tvn bo przerywaliby co chwile reklamami
Stary 2015-04-06, 16:48   #488
marciello
Przyczajenie

wie ktoś może co się stanie z firuze i w którym odcinku ona w końcu zniknie? nie mogę na nią patrzeć, jest irytująca
marciello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 17:25   #489
201604250941
Konto usunięte

Hatice zdecydowanie mnie irytuje, ale Sulejman niestety tez, mógłby być mniej teatralny
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 10:53   #490
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, by łagodzić obyczaje. Ty za to postanowiłaś być niemiła wobec mnie. To bardzo nie w porządku.
Yazik
Próbowałaś mi mówić, o czym mam nie pisać w wątku, nie rozumiem więc, dlaczego miałabym się do tego nie odnieść.
Nie wiem, co to yazik, niemniej jednak przesyłam znak pokoju, bo to fakt, że nie ma się co zagłębiać w takie dywagacje

Cytat:
Napisane przez userrr Pokaż wiadomość
masz zamiar zamienić ten temat w dyskusje o mnie ?
A skąd. Wtedy musiałabym odsubskrybować

Moja babcia, która też mocno ogląda serial, podsumowała: 'nie sądziłam, że ta matka księcia może być taka podła!' No i niestety, trafiła w sedno. Mahidevran straciła zupełnie rozsądek. Hurrem ją ostatnio całkiem w tym przewyższa, no bo czym się wygrywa w takich intrygach, jak nie rozsądkiem i zimną krwią?

Sulejman to jakaś ciapa zupełna, coraz większa. Zdaje się, że nie ma swojego zdania, tylko ciągle sugeruje się tym, co szepcze mu Hurrem. Niestety sułtan jest tylko głową imperium, nie zaś karkiem. Jedyna sytuacja, w której pokazał, że ma coś do powiedzenia, to oświadczenie, że za to, co zrobił Bali Bey, jest tylko jedna kara. Nie mam pojęcia, co będzie dalej, ale mam wrażenie, że Hurrem szybko wymiksuje się z zainicjowanej przez siebie historii - nie przewidywała, że tak namiesza, że będzie miała kolejną osobę na sumieniu.
Valide na plus, ma zawsze na celu ochronę haremu i rodziny sułtana i słusznie postąpiła z dziećmi Hurrem. Wszak to dalej dzieci, bez względu na to, że niektóre mniej udane

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2015-04-07, 11:40   #491
201604250941
Konto usunięte

no wlasnie to mnie razi, ze nic nie zrobili, ale kara byc musi, no ale to sa ich realia, ich kultura
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 12:10   #492
favianna
Zakorzenienie

subskrybuje

utknelam na czesci 65 na yt, w tytule mam opisany film jako z eng subtitles, natomiast niestety nie jest on tlumaczony. Nie moge znalezc nigdzie wersji tlumaczonej na angielski, moze ktos cos wie?

Co do Hurrem to mozna jej nie lubic, ale ona tylko gra w gre, ktorej zasady ustalili inni. No i nie da sie jej odmowic inteligencji. Ogolnie na swoj sposob ja podziwiam, bo wyglada to jakby utrzymala sie na powierzchni w basenie pelnym rekinow. Fajna babka, ale nie chcialabym jej spotkac.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 12:37   #493
Agaczok
wredna wizażanka

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
subskrybuje

utknelam na czesci 65 na yt, w tytule mam opisany film jako z eng subtitles, natomiast niestety nie jest on tlumaczony. Nie moge znalezc nigdzie wersji tlumaczonej na angielski, moze ktos cos wie?
Może trzeba je włączyć? albo klikajac 'cc' albo na to zębate koło i tam ustawić napisy angielskie
Agaczok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 12:49   #494
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaczok Pokaż wiadomość
Może trzeba je włączyć? albo klikajac 'cc' albo na to zębate koło i tam ustawić napisy angielskie
nie, no to ja jeszcze wiem film jest opisany jako z napisami ale nie ma ich, tam jest nic, nul, zero do ustawiania
favianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 12:54   #495
Agaczok
wredna wizażanka

Cytat:
nie, no to ja jeszcze wiem film jest opisany jako z napisami ale nie ma ich, tam jest nic, nul, zero do ustawiania
A to sorry może na innych kanałach poszukać? Ja normalnie oglądałam z angielskimi napisami, nie miałam żadnego problemu.
Agaczok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 15:52   #496
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
subskrybuje

Co do Hurrem to mozna jej nie lubic, ale ona tylko gra w gre, ktorej zasady ustalili inni. No i nie da sie jej odmowic inteligencji. Ogolnie na swoj sposob ja podziwiam, bo wyglada to jakby utrzymala sie na powierzchni w basenie pelnym rekinow. Fajna babka, ale nie chcialabym jej spotkac.
Odcinek 65 z napisami angielskimi
https://www.youtube.com/watch?v=S4A7...ature=youtu.be
Stary 2015-04-07, 17:11   #497
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Próbowałaś mi mówić, o czym mam nie pisać w wątku, nie rozumiem więc, dlaczego miałabym się do tego nie odnieść.
Nie wiem, co to yazik, niemniej jednak przesyłam znak pokoju, bo to fakt, że nie ma się co zagłębiać w takie dywagacje

A skąd. Wtedy musiałabym odsubskrybować

Moja babcia, która też mocno ogląda serial, podsumowała: 'nie sądziłam, że ta matka księcia może być taka podła!' No i niestety, trafiła w sedno. Mahidevran straciła zupełnie rozsądek. Hurrem ją ostatnio całkiem w tym przewyższa, no bo czym się wygrywa w takich intrygach, jak nie rozsądkiem i zimną krwią?

Sulejman to jakaś ciapa zupełna, coraz większa. Zdaje się, że nie ma swojego zdania, tylko ciągle sugeruje się tym, co szepcze mu Hurrem. Niestety sułtan jest tylko głową imperium, nie zaś karkiem. Jedyna sytuacja, w której pokazał, że ma coś do powiedzenia, to oświadczenie, że za to, co zrobił Bali Bey, jest tylko jedna kara. Nie mam pojęcia, co będzie dalej, ale mam wrażenie, że Hurrem szybko wymiksuje się z zainicjowanej przez siebie historii - nie przewidywała, że tak namiesza, że będzie miała kolejną osobę na sumieniu.
Valide na plus, ma zawsze na celu ochronę haremu i rodziny sułtana i słusznie postąpiła z dziećmi Hurrem. Wszak to dalej dzieci, bez względu na to, że niektóre mniej udane
Szkoda tylko, że w polskiej wersji został wycięty taki malutki fragment, kiedy wszystkie panie stoją w rzędzie a Hurrem wpycha się pomiędzy Hatice a Mahidevran. Valide tylko kiwa głową z aprobatą a chwilę później była scena, kiedy Mahi zaczyna awanturę i dostaje ostrą reprymendę od Valide. Potem Valide bierze córkę pod rękę i wychodzą, za nimi Hurrem, potem rozchodzą się inni a Mahidevran zostaje sama jak głupia

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
no wlasnie to mnie razi, ze nic nie zrobili, ale kara byc musi, no ale to sa ich realia, ich kultura
Ale Mustafa nie uwierzył, że nic nie zrobili... chociaż na szczęście zmienił zdanie. Brawo dla Mustafy!

Cytat:
subskrybuje

Ja chciałabym, ale w żadnym razie nie na wojennej ścieżce.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Też oglądam na tym kanale. To chyba jedyne tłumaczenie, które doszło tak daleko. Na innych kanałach jest mniej odcinków, niż z polskim lektorem.
Stary 2015-04-07, 17:13   #498
201610170910
Konto usunięte

Wycięto też scenę w której Mustafa mówi ojcu dlaczego zmienił decyzję odnośnie Bali Beya...
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 17:14   #499
1Patty
Raczkowanie

Zła jestem ze wycinanie scen...takie szczegóły robią olbrzymią różnice

Powrót na forum.
1Patty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-07, 18:45   #500
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Wycięto też scenę w której Mustafa mówi ojcu dlaczego zmienił decyzję odnośnie Bali Beya...
dlaczego zmienił? chociaż to było do przewidzenia
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-08, 19:03   #501
userrr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
możesz napisać co mówił Mustafa Sułtanowi ?

chyba można na czarno bo ten odcinek już był,

w odcinku 113 według numeracji polskiej,

Mustafa z wcześniejszego odcinka dowiedział się, że Hurrem kazała go otruć Efsun, potem ciekawa scena, że Sułtan podał Hurrem niby truciznę, tak myślałem, że to by było za proste gdyby otruł Hurrem od tak,

co teraz się zmieni ?

co będzie robił Mustafa, żeby uprzykrzyć życie Hurrem ?

Hatice rozwiedzie się z Ibrahimem ?

Valide będzie ukrywała przed Hatice tego co się dowie od jej szpiega ?
Stary 2015-04-09, 10:52   #502
regularkate
Zadomowienie

Daye to ładny sprzedawczyk! Jakoś musiałam wcześniej pominąć wątek z otrzymaniem przez nią chaty od Hurrem i teraz byłam tym nieźle zaskoczona. Wyszło szydło z worka, dlaczego robiła te wszystkie podchody, żeby tylko rudej było na rękę Jak dla mnie sprzedała się, bo jej tłumaczenia, że "od zawsze jej obowiązkiem było chronić rodzinę sułtana" moim zdaniem odnosiły się do jego dzieci, ewentualnie do valide jako matki, krew z krwi. Fakt, potem Sulek się z Hurrem ożenił, ale jak mówią, żona to nie rodzina (pozdrawiam Cię, Mężu )

No i oczywiście podwójna moralność - ciąże Efsun należało usunąć, a przy tym dziewczynę ukatrupić, ale Nigar to już podlega ścisłej ochronie. Zbyt łatwo dała się Daye namówić na ukrywanie ciąży, gdyby była konsekwentna, tak jak w ogóle w sprawie romansu z Ibrahimem, to kazałaby Nigar bezapelacyjnie ciążę usunąć, jeszcze sama by to przygotowała.

Ja też jestem ciekawa, co powiedział Mustafa o Bali Beyu do Sulka? Okropne jest to wycinanie, co niby tvp chce tym osiągnąć?

I muszę na koniec stwierdzić, że jak początkowo aktor grający Mustafę wydawał mi się jakiś dziwny, mało turecki (osmański ), tak teraz uważam, że jest całkiem przystojny i taki wzbudzający szacunek. Taki właśnie powinien być książę.

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2015-04-09, 11:08   #503
201610170910
Konto usunięte

Przytaczam mniej więcej dialog Mustafy i Sulejmana po odwołaniu egzekucji Bali Beya:
M: Wybacz jeśli cię zawstydziłem
S: Dlaczego uważasz, że twoja poprzednia decyzja była zła?
M: Powiedziałeś, że twoją decyzją w tym wypadku, jako władcy świata byłaby egzekucja. Nie mogłem podjąć takiej samej decyzji jakbym był równy tobie.
S: Czasami trudniejsza jest rezygnacja z własnej decyzji niż jej podjęcie. Czasami to słabość, a czasami siła.
M: A jak było w tym wypadku?
S: Uczyniłeś mnie bardzo szczęśliwym Mustafa i nie zawiodłeś mnie.

Co do Daye to żałuję, że Valide nie dowiedziała się jak została przez nią zdradzona...
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 12:32   #504
Silloe
Zakorzenienie

Mustafa będzie coś kombinować. Zrobi coś dzieciom Hurrem, bo wie, że to ją najbardziej zaboli.
Dobrze doradził mu Pasza aby był blisko ze swoim rodzeństwem swoją drogą widać że te maluchy bardzo za nim są. Widać to było kiedy po śmierci Efsun przyszedł do komnaty Hurrem
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 19:15   #505
userrr
BAN stały

co Mustafa zrobi dzieciom Hurrem ?
oni są rodzeństwem i chyba Mustafie zależy na rodzeństwie,

co będzie dalej z Daye po tym jak ją okradli ?

co teraz zrobi Valide kiedy wie, że Ibrahim był u Nigar ?

co będzie z Nigar ?

Hatice się rozwiedzie z Ibrahimem czy wcześniej zetną mu głowę ?

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-04-09 o 19:20
Stary 2015-04-09, 21:04   #506
Mija62
uparta chmura

Cytat:
co Mustafa zrobi dzieciom Hurrem ?
oni są rodzeństwem i chyba Mustafie zależy na rodzeństwie,

co będzie dalej z Daye po tym jak ją okradli ?

co teraz zrobi Valide kiedy wie, że Ibrahim był u Nigar ?

co będzie z Nigar ?

Hatice się rozwiedzie z Ibrahimem czy wcześniej zetną mu głowę ?
UWAGA SPOILER w tel nie moge zmienić koloru
Hatice zatai ciąże przed Ibrahimem, który będzie na wojnie,Hatice będzie ją więziła, Nigar sprubuje uciec udając poród i podczas ucieczki naprawde zacznie rodzić lol i zabiorą jej dziecko,powiedzą, że umarło, Nigar będzie chciała się powiesić-przeszkodzą jej, póżniej będzie egzekucja pokażą, że niby ścinają jej głowe, ale kochana Hurrem któregoś dnia przyprowadzi ją do haremu, ku zaskoczeniu Hatice

KONIEC SPOILERA

Edytowane przez Mija62
Czas edycji: 2015-04-09 o 21:07
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 21:59   #507
userrr
BAN stały

UWAGA DYSKUSJA NA TEMAT SPOILERA,

w kolejnych odcinkach rzeczywiście Hurrem rozmawiała z Hatice na temat Nigar, Hatice będzie wkurzona, że Hurrem sobie sprowadzi Nigar spowrotem do haremu czy będzie to miała gdzieś ?

jak na to zareaguje Valide ?

Hatice zostawi Ibrahima czy zginie gdzieś na wojnie albo utną mu głowę ?

KONIEC DYSKUSJI NA TEMAT SPOILERA

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-04-09 o 22:03
Stary 2015-04-10, 00:02   #508
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA DYSKUSJA NA TEMAT SPOILERA,

w kolejnych odcinkach rzeczywiście Hurrem rozmawiała z Hatice na temat Nigar, Hatice będzie wkurzona, że Hurrem sobie sprowadzi Nigar spowrotem do haremu czy będzie to miała gdzieś ?

jak na to zareaguje Valide ?

Hatice zostawi Ibrahima czy zginie gdzieś na wojnie albo utną mu głowę ?

KONIEC DYSKUSJI NA TEMAT SPOILERA
No zaspojleruję na biało: Valide na to nic, bo już nie będzie żyła. Hatice będzie reagowała alergicznie na samo wspomnienie Nigar, będzie przekonana, że Nigar nie żyje. Ibrahim zostanie uduszony we własnej sypialni.I koniec spojlera.
Stary 2015-04-10, 12:18   #509
regularkate
Zadomowienie

Ja się oczywiście nie chcę wtrącać, bo każdy robi, co lubi, ale czy nie lepiej po prostu oglądać kolejne odcinki niż dowiadywać się o wszystkie wątki, jak się potoczą? Rozumiem pytać o losy ulubionego bohatera, czy dożyje końca filmu/serialu ale spoilerować sobie absolutnie wszystko? Nie kapuję

Wczoraj nie oglądałam, nie zdążyłam dotrzeć z pracy. Ale wiem, że Daye "przypadkiem"zlikwido wała zagrożenie w postaci medyczki. Cieszę się, że została wygnana - lubię, kiedy ludzie ponoszą konsekwencje swoich czynów.

PS. czy Wam też nie działa kursywa w edytorze postów? I reszta opcji formatowania? Ciągle ulepszają wizaż, ale ten błąd wciąż występuje.

Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2015-04-10 o 12:19
Stary 2015-04-10, 14:29   #510
userrr
BAN stały

ja lubię wiedzieć co będzie dalej, bo dzięki temu bardziej można na to zwrócić uwagę,

jedno to wiedzjeć, a drugie to obejrzeć ,

Medyczka usłyszała rozmowę Daye z Nigar z łaźni i potem zaczęła szantażować Daye, że powie o czym rozmawiała z Nigar, na co Daye ręką ją w twarz tak, że głową medyczka uderzyła o wannę i było po niej, potem okradli Daye kiedy woźnica ją wiózł do jej posiadłości i wróciła do domu Nigar,
rzeczywiście Daye mogła zabić medyczkę przypadkiem, w końcu we wcześniejszych odcinkach lubiła dać w twarz ,

teraz haremem rządzi Nigar ale Valide dowiedziała się od szpiega Hatice śledzącego Ibrahima, że oni kręcą ze sobą i nie wiadomo czy nie odwoła Nigar z rządzącej haremem, w końcu pojawi się nowa do rządzenia w haremie taka starsza, taki mały spoiler ,

co do koloru to nie wiem, ja piszę na smartfonie, więc trudno byłoby się bawić w zmiany kolorów

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-04-10 o 14:42
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości