![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1
Znajoma podrzucila mi ciekawe linki dotyczace Sulejmana i Hurrem. Jak tylko bede miala do dyspozycji komputer, to podziele sie nimi z Wami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż można to tłumaczyć tym, że Ibrahim pasza miał plan wraz z nią uciec do Pargi i tam założyć "normalną" rodzinę, w jednym z odcinków wspomina o tym w rozmowie ze swoim bratem, ale to takie naiwne gadanie, bo przecież z góry wiedział, że to nie będzie możliwe i jeśli spróbuje to najpewniej i on i Nigar zostali by zabici z rozkazu Sułtana ![]()
![]() |
![]() |
#484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Yazik ![]()
![]() |
![]() |
#485 | |
BAN stały
|
Cytat:
czytałaś moje tłumaczenie, że nie wiedziałem o tym, że piszecie spoilery na biało ? masz zamiar zamienić ten temat w dyskusje o mnie ? Hatice właśnie dlatego, że ma ugruntowaną pozycje może rozstawiać wszystkich po kątach i zajmować się intrygami, chce pomóc, a że nie o wszystkim wie i różnie wychodzi to inna sprawa, akurat ona ma ładną urodę, Gulszach jest najbardziej irytująca, mogłoby jej nie być, Fatma, jej też nie lubię, zarozumiała choć są ładniejsze od niej, Nigar, a co niby miała zrobić skoro sam Ibrahim pasza się nią zainreresował, gdyby się stawiała mogłaby stracić głowę, to jedna z pozytywnych postaci, Daye jest w porządku, miała wydać Nigar na śmierć ? oddzielać życie od uczuć w haramie piszesz, ale nie zwracasz uwagi, że to oddzielanie umieją te, które tam nie są żadnymi faworytami ani nie knują, jeśli jest na odwrót to jest z tym problem, Hurrem się na tym opiera, oprócz niej Valide, Mahildevran, Fatma, Gulszach, Ibrahim, Mihlimah |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zmykam
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
BAN stały
|
w TVP liczą się reklamy, cieszcie się, że to nie jest na Polsacie albo tvn bo przerywaliby co chwile reklamami
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Przyczajenie
|
wie ktoś może co się stanie z firuze i w którym odcinku ona w końcu zniknie? nie mogę na nią patrzeć, jest irytująca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Konto usunięte
|
Hatice zdecydowanie mnie irytuje, ale Sulejman niestety tez, mógłby być mniej teatralny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, co to yazik, niemniej jednak przesyłam znak pokoju, bo to fakt, że nie ma się co zagłębiać w takie dywagacje ![]() A skąd. Wtedy musiałabym odsubskrybować ![]() Moja babcia, która też mocno ogląda serial, podsumowała: 'nie sądziłam, że ta matka księcia może być taka podła!' ![]() Sulejman to jakaś ciapa zupełna, coraz większa. Zdaje się, że nie ma swojego zdania, tylko ciągle sugeruje się tym, co szepcze mu Hurrem. Niestety sułtan jest tylko głową imperium, nie zaś karkiem. Jedyna sytuacja, w której pokazał, że ma coś do powiedzenia, to oświadczenie, że za to, co zrobił Bali Bey, jest tylko jedna kara. Nie mam pojęcia, co będzie dalej, ale mam wrażenie, że Hurrem szybko wymiksuje się z zainicjowanej przez siebie historii - nie przewidywała, że tak namiesza, że będzie miała kolejną osobę na sumieniu. Valide na plus, ma zawsze na celu ochronę haremu i rodziny sułtana i słusznie postąpiła z dziećmi Hurrem. Wszak to dalej dzieci, bez względu na to, że niektóre mniej udane ![]()
![]() |
![]() |
#491 |
Konto usunięte
|
no wlasnie to mnie razi, ze nic nie zrobili, ale kara byc musi, no ale to sa ich realia, ich kultura
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
subskrybuje
![]() utknelam na czesci 65 na yt, w tytule mam opisany film jako z eng subtitles, natomiast niestety nie jest on tlumaczony. Nie moge znalezc nigdzie wersji tlumaczonej na angielski, moze ktos cos wie? Co do Hurrem to mozna jej nie lubic, ale ona tylko gra w gre, ktorej zasady ustalili inni. No i nie da sie jej odmowic inteligencji. Ogolnie na swoj sposob ja podziwiam, bo wyglada to jakby utrzymala sie na powierzchni w basenie pelnym rekinow. Fajna babka, ale nie chcialabym jej spotkac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
wredna wizażanka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
wredna wizażanka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=S4A7...ature=youtu.be
![]() |
![]() |
#497 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#498 |
Konto usunięte
|
Wycięto też scenę w której Mustafa mówi ojcu dlaczego zmienił decyzję odnośnie Bali Beya...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Zła jestem ze wycinanie scen...takie szczegóły robią olbrzymią różnice
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
dlaczego zmienił? chociaż to było do przewidzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
BAN stały
|
Cytat:
chyba można na czarno bo ten odcinek już był, w odcinku 113 według numeracji polskiej, Mustafa z wcześniejszego odcinka dowiedział się, że Hurrem kazała go otruć Efsun, potem ciekawa scena, że Sułtan podał Hurrem niby truciznę, tak myślałem, że to by było za proste gdyby otruł Hurrem od tak, co teraz się zmieni ? co będzie robił Mustafa, żeby uprzykrzyć życie Hurrem ? Hatice rozwiedzie się z Ibrahimem ? Valide będzie ukrywała przed Hatice tego co się dowie od jej szpiega ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Daye to ładny sprzedawczyk! Jakoś musiałam wcześniej pominąć wątek z otrzymaniem przez nią chaty od Hurrem i teraz byłam tym nieźle zaskoczona. Wyszło szydło z worka, dlaczego robiła te wszystkie podchody, żeby tylko rudej było na rękę
![]() ![]() ![]() No i oczywiście podwójna moralność - ciąże Efsun należało usunąć, a przy tym dziewczynę ukatrupić, ale Nigar to już podlega ścisłej ochronie. Zbyt łatwo dała się Daye namówić na ukrywanie ciąży, gdyby była konsekwentna, tak jak w ogóle w sprawie romansu z Ibrahimem, to kazałaby Nigar bezapelacyjnie ciążę usunąć, jeszcze sama by to przygotowała. Ja też jestem ciekawa, co powiedział Mustafa o Bali Beyu do Sulka? Okropne jest to wycinanie, co niby tvp chce tym osiągnąć? ![]() I muszę na koniec stwierdzić, że jak początkowo aktor grający Mustafę wydawał mi się jakiś dziwny, mało turecki (osmański ![]()
![]() |
#503 |
Konto usunięte
|
Przytaczam mniej więcej dialog Mustafy i Sulejmana po odwołaniu egzekucji Bali Beya:
M: Wybacz jeśli cię zawstydziłem S: Dlaczego uważasz, że twoja poprzednia decyzja była zła? M: Powiedziałeś, że twoją decyzją w tym wypadku, jako władcy świata byłaby egzekucja. Nie mogłem podjąć takiej samej decyzji jakbym był równy tobie. S: Czasami trudniejsza jest rezygnacja z własnej decyzji niż jej podjęcie. Czasami to słabość, a czasami siła. M: A jak było w tym wypadku? S: Uczyniłeś mnie bardzo szczęśliwym Mustafa i nie zawiodłeś mnie. ![]() Co do Daye to żałuję, że Valide nie dowiedziała się jak została przez nią zdradzona... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Mustafa będzie coś kombinować. Zrobi coś dzieciom Hurrem, bo wie, że to ją najbardziej zaboli.
Dobrze doradził mu Pasza aby był blisko ze swoim rodzeństwem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
BAN stały
|
co Mustafa zrobi dzieciom Hurrem ?
oni są rodzeństwem i chyba Mustafie zależy na rodzeństwie, co będzie dalej z Daye po tym jak ją okradli ? co teraz zrobi Valide kiedy wie, że Ibrahim był u Nigar ? co będzie z Nigar ? Hatice się rozwiedzie z Ibrahimem czy wcześniej zetną mu głowę ? Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-04-09 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
uparta chmura
|
Cytat:
Hatice zatai ciąże przed Ibrahimem, który będzie na wojnie,Hatice będzie ją więziła, Nigar sprubuje uciec udając poród i podczas ucieczki naprawde zacznie rodzić lol i zabiorą jej dziecko,powiedzą, że umarło, Nigar będzie chciała się powiesić-przeszkodzą jej, póżniej będzie egzekucja pokażą, że niby ścinają jej głowe, ale kochana Hurrem któregoś dnia przyprowadzi ją do haremu, ku zaskoczeniu Hatice KONIEC SPOILERA
"Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" Abraham Lincoln Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2015-04-09 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
BAN stały
|
UWAGA DYSKUSJA NA TEMAT SPOILERA,
w kolejnych odcinkach rzeczywiście Hurrem rozmawiała z Hatice na temat Nigar, Hatice będzie wkurzona, że Hurrem sobie sprowadzi Nigar spowrotem do haremu czy będzie to miała gdzieś ? jak na to zareaguje Valide ? Hatice zostawi Ibrahima czy zginie gdzieś na wojnie albo utną mu głowę ? KONIEC DYSKUSJI NA TEMAT SPOILERA Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-04-09 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Ja się oczywiście nie chcę wtrącać, bo każdy robi, co lubi, ale czy nie lepiej po prostu oglądać kolejne odcinki niż dowiadywać się o wszystkie wątki, jak się potoczą? Rozumiem pytać o losy ulubionego bohatera, czy dożyje końca filmu/serialu
![]() ![]() Wczoraj nie oglądałam, nie zdążyłam dotrzeć z pracy. Ale wiem, że Daye "przypadkiem"zlikwido wała zagrożenie w postaci medyczki. Cieszę się, że została wygnana - lubię, kiedy ludzie ponoszą konsekwencje swoich czynów. PS. czy Wam też nie działa kursywa w edytorze postów? I reszta opcji formatowania? Ciągle ulepszają wizaż, ale ten błąd wciąż występuje.
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2015-04-10 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
BAN stały
|
ja lubię wiedzieć co będzie dalej, bo dzięki temu bardziej można na to zwrócić uwagę,
jedno to wiedzjeć, a drugie to obejrzeć ![]() Medyczka usłyszała rozmowę Daye z Nigar z łaźni i potem zaczęła szantażować Daye, że powie o czym rozmawiała z Nigar, na co Daye ręką ją w twarz tak, że głową medyczka uderzyła o wannę i było po niej, potem okradli Daye kiedy woźnica ją wiózł do jej posiadłości i wróciła do domu Nigar, rzeczywiście Daye mogła zabić medyczkę przypadkiem, w końcu we wcześniejszych odcinkach lubiła dać w twarz ![]() teraz haremem rządzi Nigar ale Valide dowiedziała się od szpiega Hatice śledzącego Ibrahima, że oni kręcą ze sobą i nie wiadomo czy nie odwoła Nigar z rządzącej haremem, w końcu pojawi się nowa do rządzenia w haremie taka starsza, taki mały spoiler ![]() co do koloru to nie wiem, ja piszę na smartfonie, więc trudno byłoby się bawić w zmiany kolorów Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-04-10 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.