|
|
#481 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż Kubusie pije 80% klasy;pWiecie, nie miejsce, by tu pisać, ale pokroju: rodzic w zakładzie karnym, mama na rozpoczeciu roku na kacu (myślałam, ze mi sie wydaje, ale z powierdzonych źródeł- okazało się, ze nie), rodzice nie przychodzacy po dzieci do szkoły, dzieci, które nie zdały w I klasie, ....smutne historie, a to dopiero 3 wrzesnia, co bedzie dalej.....Trochę się spodziewałam, bo "taka dzielnica", ale nie sądziłam, ze az tak... |
|||||
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijam sytuacje pt mieszkanie i szkola na dwóch zadupiach na przeciwległych końcach miasta i fanaberia ze tam koniecznie musi chodzić choc transport wymaga pierdyliarda przesiadek - ale tak normalnie?
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice deklarują. W pierwszej klasie zazwyczaj przyprowadzają i odprowadzają, potem pisza oświadczenia, że dziecko wraca samo na odpowiedzialnośc rodzica. Na razie sprowadzam do szatni oddaje rodzicom, kto zostaje odprowadzam do świetlicy, problem gdy dziecko nie jest zapisane do świetlicy- dziewczyny nie przyjmą, bo nie biorą odpowiedzialności...
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett pierwsze dwa lata u nas w post.dziecko musi byc odebrane, w klasie trzeciej po pisemnej zgodzie rodzicow moze wracac samo.
Sorce dmuchane cos- zaliczone czesciowo, dziecko niezadowolobe, bo nie moglo zjezdzac- nie dala rady w skarpetkach wyjsc. Z karuzelami jak z autkami na wakacjach, popatrzec, posiedziec itp. Pani, masz kontakt z Bzinką, co u niej? Nestelle, hello, odezwij sie
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Zawiozłam K do złoba, nie było źle ![]() Popłakiwał jak szedł ale gadałam non stop i szedł dalej. W szatni chętnie się przebrał, znalazła swoją szafeczkę (!) zobaczył inne dziewczynki i pokazywał, że chce na sale ![]() W sali zobaczył dziecko płaczące i sam też sie popłakał, Pani go zagadała, wzięła, on płakał. Zrobiłam papa, obiecałam przyjechac i poszłam. Ufff...obiecałam, że przyjedziemy wszyscy po niego także mama, tata i Zuu pojadą go odebrac
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2015-09-04 o 09:53 |
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
po wczorajszym usg wszystko dobrze ![]() Cytat:
pomyśl ile się tam nauczy![]() słodziutka a bo to prawie już jakoś 8-10 październik w tych okolicach ![]() Cytat:
"tak idę, ale znów nie będzie mamy" mówię mu "ale przecież wiesz ze po ciebie przyjdę prawda?" ![]() dzisiaj też został zadowolony zobaczymy jak będzie po weekendzie ![]() kolejny słodziak
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam z zapartym tchem i tych przedszkolakach i juz sie stresuje co to bedzie...
U nas dzis syfiasta jesień juz...
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja chodziłam do 1klasy podstawówki to moja mama wtedy nie pracująca odprowadzają cały bok 3 klatki z mojej 3 dzieci z tym ja, potem 1 z kolejnej i 2 z drugiej. I tak samo przyprowadził. W 2 klasie juz żeśmy sami chodzili taka banda po drodze zbierając inne osoby xD
Pani ja aaaaa ka śliczna pyziolka Właśnie Bznika Nestlé No i TASIA czy ona już się przeprowadziła. ...? U nas mega katar od rana ale nie obudził się w nocy i wstał o 7.15 wiec dziecko mi przespalo 12h ..!!! |
|
|
|
#489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę!Dokładnie, wczoraj w tym filmiku Zawadzka mówiła, że rodzice, dziadkowie nie są w stanie zapewnić tyle atrakcji, zabaw. Że przedszkola są bardzo dobre, pracuje tam wykwalifikowana kadra i dziecko ma kontakt z grupą rówieśniczą, co jest bardzo istotne Cytat:
![]() --- Ale wiecie co dziś w złobku widziałam jedno dziecko, maluszka mniejszego od Z i tak się bujało w leżaczku. Troche mi sie smutno zrobiło, nie wiem
|
||
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj po raz pierwszy kupiłam jakaś podróbę play doh w Carrefourze - czy one wszystkie maja jakiś dziwny ostry zapach? Czy raczej cos z moja nie teges? Pech, ze Z bawi sie na całego, a ja sie zastanawiam czy jej nie zabrac....
|
#493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale dlaczego łożysko na przedniej ścianie byłoby powodem wczesnego zakończenia ciąży? przez cc?
|
|
|
#494 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I Karolek jaki dzielny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaka fajniusia! Jeśli chodzi o przedszkole to wczoraj było lepiej. Rano popłakała, potem się uspokoiła i ładnie bawiła do 12 bo o tej godzinie po nią przyjechałam. Dziś popłakiwała cały dzień, niczym nie dała sie zabawic i Pani zadzwoniła do mnie o 11 czy ją odbiorę, bo ma kiepski dzien i żeby się zbytnio nie zniechęciła. Kinia mowi, że płakała za mamą ale lubi pania Ewę bo jest miła (wczoraj zaś twierdziła coś przeciwnego, a mianowicie, że pani jest zła bo dokucza dzieciom robiąc im gilu gilu )Dowiedziałam się też,że śniadania są niedoble.Wczoraj była ohydna (skąd ona zna to słowo?) palówka a dziś były UWAGA kwiatki... I nie jadła. no nie wiem...
|
|||||||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlet my mamy z pepco ale jakiegoś wyczuwalnego zapachu nie ma.
Dzisiaj w nocy przyszedł Filip do nas do łóżka, nie mogłam spać od 6 wiec wzięłam książkę i poszłam do F. Pokoju położyłam sie na jego łóżku i czytałam. Wstał idzie do swojego pokoju patrzy na mnie i mowi: zwariowałaś? Nie wiem skąd mu się to wzięło. |
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię do Marcela: Jesteś mój mały chłopczyk
A on mi odpowiada : nie, ty (nie, jestem swój ) Jak u dwulatka już silnie odznacza sie integralność
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak byliśmy u teściowej, to przez jej osiedle (domków jednorodzinnych) przejechał ktoś na motorze. bez tłumika, dzika prędkość, na jednym kole. Olcia bardzo się wystraszyła. od tego momentu T. boi się motorów. Podchodzi do motorzystów i pyta: "jesteś wariat czy grzecznie jeździsz? bo mój dziadek Andrzej jest grzeczny"... Jola, śliczny jest Olaf! ale trudno się dziwić. wczoraj wymiękłam przy Twojej focie na fb. Cudo Sorce, jestem bardzo zadowolona z kołyski. Wciąż używamy. w dzień mam gdzie ją odłożyć (jak T. jest niskoprzelatujący), wieczorem odkładam i przewozimy do sypialni jak T. zaśnie. Fajna jest jej mobilność. i gabaryty na naszej powierzchni. niestety to pewnie jeszcze kwestia miesiąca, dwóch. nie wiem co dalej. zero pomysłu. niby większość nocy Olusia śpi ze mną, ale jestem zdania, że dziecko zasługuje na swój spanio-kąt... heh. Chcesz kupić? może ta nasza by Ci się zdała? spytać kuzynkę czy chce sprzedać?! (byłoby to czwarte dziecko, więc i ewentualna cena pewnie nie kosmiczna )
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Małpka duży misio - imię jeszcze niewybrane? JolanT gdzie to zdjęcie Olafa? ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Villga kwiatki i niedobra parówka
|
|
#499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i co to były te kwiatki? patrzyłaś na jadłospis? oby z dnia na dzień było coraz lepiej Cytat:
mi się nadal chce śmiać jak sobie wspomne scenkę z kościoła: Tż z Karolem na rękach stoją idą w kolejce do komuni za nimi jakaś pani a za panią ja. Karol patrzy na panią i zaczyna swoją mowę: - a pani też idzie z nami do księdza?, a dlaczego pani nie śpiewa? mamo dlaczego pani nie śpiewa?
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety nie możemy się zgodzić z tż-tem na jedno
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe ![]() My zdecydowalismy zaraz po porodzie, imię idealnie pasowało do małego blondaska ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Dziś prawie zgubilabym klucze od mieszkania stoję na przystanku autobusowym i podchodzi pan i pyta czy nie wypadły mi klucze - szczęście w nieszczęściu.
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem co to te kwiatki, aż w poniedziałek podpytam panią.
Malpko, a pani co na to? Hehe. Niech śpiewa! 😉 U nas z kościelnych anegdot to zdarzenie z tzw. wiankow. Przyszliśmy do parafialnego kościoła (zwykle chodzimy gdzie indziej, gdzie małe dzieci nie wzbudzają sensacji ) Kinia uklekla i na cały głos "Ocia i syna ducha fietego Amen!! " Pani z ławki za nami dosyć głośno "pięknie! " Pani obok"brawo! " No to Kinia wyczula widownie i przezegnala się jeszcze dwa razy 😎 Moderna, to fuksa miałaś, ze ktoś zauważył bo byłby problem... |
|
|
|
#505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podlinkuj jaką masz i zapytaj kuzynki bo chętnie bym odkupiła. Cytat:
![]() Buźki dla przedszkolaków tych dzielnych i tych jeszcze nieprzyzwyczajonych.
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karol to biega po kościele i krzyczy Amen, amen :P a wogóle to zna jednego księdza który prowadzi scholę co z Julką chodzą i często w kościele potrafi wypalić "o jest ksiądz Tadzio" ![]() Cytat:
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrzuciłam dywan z ulicami z dziecięcego, na razie leży zwinięty i rozwijam w razie potrzeby w salonie - ale dzisiaj sie natknęłam na taka naklejkę na stolik ikeowy, świetna alternatywa!
![]() Zastanawiam sie czy nie kupić, a dywanik kupie jakiś normalny, ładny
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obok nas często przejeżdża Pan bez kasku Filip wtedy staje grozi palcem w jego stronę i mówi no, no, no! ![]() A co do przeżegnania to Filip mowi Ojca, Syna Ducha Świętego Amena nie. I nie chce składać rąk. |
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
wow!!!ale macie gaduły!! ja za to mam łobuza! był godzinę w przedszkolu i 4 razy na dywaniku u pani
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

(Michał od dwóch tyg. wcale już nie spał w dzień. w żłobie dzieci się kładą o 12ej i ciocia mówi, że on zasnał dopiero o 13ej... jak dla mnie kategoria: cud)

05.07.2008 

za wizytę!