|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - część 4
Baelka gratki. Tosia tez dzis konczy 4 miesiace
![]() Baset wiem co czujesz, tydzien temu prawie zlamalam palec od stopy. Dopiero dzis wyglada ok
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech w sumie to nie wiem ale plecy u nas chyba nie. Najbardziej brzuch i klatka. Kurcze ciesze się, że w końcu wiem o co chodzi! bo przecież można było kota dostać. Temperatura i nie wiadomo skąd. Ja to jeszcze pewna że to zęby, bo wszystko na to wskazywało... A tu proszę... Biedny, z tą chrypka Cytat:
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam manie sprzątania. codziennie kurze, co drugi dzień podłogi w salonie. a codziennie w kuchni.
|
|
#484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Od kiedy mam Oliwie zwracam uwage na bardzo duzo rzeczy/sytuacji na ktore przed ciaza nie zwracalam. Ale chyba nawet kobieta ktora jest bezdzietna nie przeszlaby obojetnie. Jak slysze placz z dolu mojej chrzesnicy to ryczec mi sie chce i najchetniej wzielabym Ja do siebie ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Tak wgl to witam sie rana ![]() O 8 bylismy u proboszcza zalatwic juz ostatnie sprawy slubne. Teraz w sumie tylko spowiedz za tydzien. Chyba dostane @ ![]() Aa no i w srode na 18 mam fryzure probna.Ciekawe jak wyjdzie
|
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dla Michasia
|
|
|
#487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mały je o wiele częściej i dłużej na cycku wisi, po godzinie, półtorej już zaczyna być głodny gdzie wcześniej wytrzymywał spokojnie prawie 3 godziny Cytat:
![]() Mimi, Baelka za 4 miesiące I Crumble 5! ![]() Jak ten czas leci! A do nas dziś przyjeżdżają teściowie, lecę sprzątać kuchnie, tzn. załaduję zmywarkę
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
To na te skonczone 4 i 5mies ![]() Czyli tez odradzacie ye kolory _ w sumie z mebli to tylko stol w salonie i jadalni no i jakas polka pod telewizor. Bardziej obawiam sie tych ciemnych schodow bo cala klatka jesy otwarta no i co ja mam teraz zrobic do brazowych okien i drzwi jak mamy duzy salon polaczony z jadalnia i wejsciem do kuchni,---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- To straszne z tymi placzacymi dzieciaczkami, przykro sie slyszy i patrzy na takie sytuacje, ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Tez mam jakby mmiej pokarmu tej nocy obudzil mi sie 4x a przez dzien tez czesciej cyca chce, nie wiem czy po prostu juz wiecej pptrzebuje czy co, a cyce mam jakby tam kompletna pustynia byla.---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Zmywarka ? Mamy od kilku lat a jezzvze ani razu do niej nie zapakowalam garow zwykle myje recznie ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ladna dzis pogoda, biore M. Na miasto jedziemy z moja mama na zakupy A za tydz jedziemy na sesje
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie
U nas nocki nadal kiepskie wczoraj próbowałam przesunąć kąpiel na później i położyłam małą o 9 z nadzieją że dłużej pośpimy. Nic z tego, pobudki, co dwie godziny, od 4 co godzinę i o 7 pobudka... Chciałam po 6 miesiącach zacząć wprowadzać stałe pokarmy ale zaczynam jak skończy 5 bo przy tak częstym karmieniu nie wyrabiam. Weszłam dziś na wagę i kolejne 2 kg w dół. Nie pamiętam kiedy ważyłam 50 kg... masakra.
|
|
|
#490 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja spijam już druga kawkę młoda śpi w bujaku a jak wstanie dostanie marcheweczke zobaczymy czy tym razem jej zasmakuje bardziej A potem jedziemy do rodziców w odwiedziny Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
3610 kg 55 cm godz. 10:30 |
||
|
|
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
durny ten szwagier!Brawa dla Michalka za 5 miesiac-ale ten czas zapitala ![]() Gratki dla Maksymka i Tosi za 4 mieszki ![]() Baset z Wami w lozku tez níe chce? Szara zaraz minie u nas skoku nie ma a tez wszystko be :/Madeleine nie mam pojecia jak Ci pomoc bo ja nie wiem co to bezsennosc. U mnie wrecz odwrotnie mimo ze noce przesypiam do zazwyczaj 6 rano Lily z myciem podlogi tez mam problem bo mam mopa do dupy :/ musze sobie zakupic jakiegos ale nie wiem jakiego? Moze ktoras poleci cos?
|
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
Baelka, mimi
![]() U nas noc niezla aczkolwiek od 5 bylo kopanie po plecach taty i wlazenie mamie na głowę... Po 7 godzinka snu i nawijjka sie wlaczyla ![]() Dzid mloda zjadła 1/3 sloiczka jabluszka i nawet sliniaka nie zabrudzila Z takim smakiem zajadala od tatusia Czy wadze dzieci tez się boją dzwieku blendera, miksera, odkurzacza? Bo mojej to nigdy nie ruszało a ostatnio podkowka i taki smutny ryk jakby jej matke i ojca gazeta zabili Niunia Za marchewkę ![]() Crumble ojej Az mnie zabolalol...
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze Wam.
ja znów sama, mimo, że tż w domu. ledwo widzę na oczy. powieka mi spuchła i boli, chyba jęczmień mi wychodzi. jak pech to pech. mam dość. jestem przemęczona... tż się poddaje przy usypianiu małej w dzień bo mu ryczy... nigdzie dawno nie byłam. z mężem nie wyjdziemy bo nie mamy z kim Małej zostawić... spacery uskuteczniam sama, po sklepach nie pochodzę bo mała z automatu się budzi. jakoś mi smutno. musiałam się pożalić... Dorka no nie :/ Monisia ja przy Małej moge robić wszystko. ale na odkurzacz ostatnio dziwnie patrzyła... macie może mopy parowe?
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-09-12 o 11:28 |
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorka ja kupiłam ostatnio mopa fajnego z viledy... Nie pamiętam teraZ jaki model a zaraz wyjezdzamy do moich dziadków to nie sprawdzę teraz
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Wy macie jakby mniej mleka a ja jakby więcej
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szara u Nas nie ma prawie w ogóle spania w dzień już od poniedziałku. W nocy śpi więc z rana mała bawi się i jest ok a potem im dalej w las ona coraz bardziej zmęczona ją próbuje ją uspac i wieczorem wczoraj to już był taki ryk i tylko na ręce ( co ją jej w ogóle nie nosze). W końcu tz wsadzil ją do wózka i zaczął nią tyrpac o próg (co tez tego nie robię) i usnela na 10 min i znowu ryk!! Jeść też wieczorem nie chciała. No ale koniec końców zasnęła w lozeczku. Ale nie załamuje się jak tak czytam Was to u Nas te skoki nie najgorsze- nie marudzi całymi dniami!! Tylko spokój może Nas uratować
|
|
|
|
|
|
#497 | |||
|
Raczkowanie
|
hej
a ja siedzę dzisiaj sama z dwójką eh w salonie jest już jak po bitwie ![]() nakarmię dzieciarnie i spróbuję ich na spacer wyciągnąć Cytat:
![]() czerwono-różowe plamki na skórze brzucha i klatce, na buzi nie powinno go wysypać Cytat:
jakie mleko dajesz ? kurcze mój to się w nocy co 3 godz budzi Cytat:
dla wszystkich starzejących się dzieciaczków !Wojtek się w końcu przekręcił na brzuszek, ale nie powtórzył tego wyczynu jeszcze
|
|||
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prdl dzwoniłam do położnej i stwierdziła że może to też być różyczka.
|
|
#499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliwka też jak przekrecałam się raz to potem przez dwa dni nic a teraz z nią walczę bo ona ciągle chce na brzuszek a po jedzeniu są rzygi Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
3610 kg 55 cm godz. 10:30 |
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
dla Tosi i Maksymka i dla Michalka (pieknie brzmi 5 miesiecy )Szara, skok minie |
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam w aptece, babka powiedziała, że to może niedobór magnezu i dała mi ten magnez na sen, a oprócz tego persen. Zobaczymy czy pomoże.Cytat:
Do tej pory budziła się pomiędzy 3-5 rano na jedzenie. A ostatnie karmienie przed snem ma między 19-21.
|
||
|
|
|
|
#502 | |
|
Rozeznanie
|
Dla Tosi i Maksymka buziaki !
Z tym paluszkiem to Michas chwile zaplakal i juz.. Az sie dziwie :O ale kreia duzo ubrudzil ![]() Cytat:
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co jeszcze i nie chce wiedzieć, dlatego już do niej nie zadzwonię.
A jak długo wy już macie ta wysypke?? Bo się zastanawiam ile to może trwać. Daj znać co powie lekarz
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mnie nie strasz że to może trwać 2 tygodnie
|
|
|
#505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nadzieja, Crumble zdrówka dla maluszków! Loluska zazdroszczę wagi..w ogóle to chyba ja tylko pasztet zostałam pośró Was chudzilców..waże duużo ponad 60 i waga stoi i jestem załamana..to to słodkie chyba..od wczoraj stop słodkiemu..ehh Dzisiaj z rana zaliczyłam kaufland,kupiłam 2 paki pampkow, w biedrze ostatnie chusteczki z pudełkiem i w sumie tyle..chciałam rajstopki ale rozmiary od 86 były..u was są mniejsze? ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Nadzieja jak cenowo wychodzą pampki i słoiczki w DE ? bo mam męzula w pracy i nie wiem czy się opyla coś kupować tam czy nie? Zapomniałam..u nas 1 nocka w łóżeczku i pospał bez przerwy od 19,30 do 4,20..szok..potem troszke szalal ale zasnal tym razem z mama w łózku i pospalismy do 7,10 jak ja bym tak chciala codziennie..a nie pobudki o 5,20...
Noszę serce Twoje przy sobie...Noszę je w moim sercu... <3 Karolek<3 Moje Serduszko <3 Edytowane przez majaa86 Czas edycji: 2015-09-12 o 14:23 |
||
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierzycie mi jak powiem, że moje dziecko pełza dookoła własnej osi??
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Maja Cenowo zależy od firmy sloiczki to między 50 a 90 centów. Nooo tak do 1 EUR. A pampersy pampers kolo 100 sztuk w Angebocie to nawet 18 euro
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wcale nie tanio...
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yhym czyli sie nie oplaca..ok to juz wiem dzieki
|
|
|
#509 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas wysypka znika i trwala 2 dni chyba lekarka potwierdzila ze to trzydniowka byla, a chrypka bo w czasie temperatury mu sie wysuszyla sluzowka i dlatego, za malo pil... No a wlasnie od kilku dni w nocy czesciej wstaje bo moze mu sie pic chce ![]() U nas ten skok 14-19 tygodni to trwal ze trzy tygodnie :| Cytat:
tobie zawsze uwierze, bo Kacper jest nieobliczalny :p ja ostatnio Michalka odlozylam na plecy, wracam a on nie dosc ze na brzuchu, na podlodze, to jeszcze z glowa w druga strone zaluje ze nie widzialam tego dzis za to odlozylam go na drzemke przychodze bo cos jeczal a on ma koldre na glowe nalozona i rusza raczkami wiecie jak to zabawkie wyglada, co? Jedziemy do ikea ![]() Pierozkowa- super to body w chmurki, czemu ja nigdy nie widze takich rzeczy w hm :/ ani wasow, ani chmurek czy to online?
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
U nas skok 12 tygodnia był straszny. A ten mija jakoś spokojnie. Tylko w nocy i wieczorami gorzej ciut śpi. Więcej się budzi.
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- No ale w poniedziałek 17 tydzień i od wtorku 18 zaczynamy to może wszystko przed nami :-P
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

i noce cos mamy fatalne
dla Michałka
Widze że śpiąca no ale po co spać skoro można ryczeć łeeee. Dobrze że noce przesypia 

oczywiscie jak wiem zw placze bez powodu, ew. Zw chce spac a nie chce spac etc. Jak placze tak ze widze E cos mu jest to wtedy wezme na rece, ale z drugiej strony rozumiem, ze czasami nie ma jak zlagodzic placU. Czesto wracam z placAcym michalkiem ze spaceru i nie moge go wziac na rece bo 1. Za ciezko mi po 2. Jest zimno, wieje etc... Jak jest glodny a nie mam jak go nalarmic to tez wole jak najszybciej znalezc miejsce do karmienia, wiec go nie wyjmuje.. Na mnie placz dziecka nie dziala az tak
mały je o wiele częściej i dłużej na cycku wisi, po godzinie, półtorej już zaczyna być głodny gdzie wcześniej wytrzymywał spokojnie prawie 3 godziny
przereklamowane to 

zobaczymy czy tym razem jej zasmakuje bardziej 

Za marchewkę
Az mnie zabolalol...