|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Yoolia, właśnie na fb czytałam, że mają jakiś problem ze skrzynką odczytową czy jakoś tak i wysłali do firmy, która się tym zajmuje, w celu odzyskania danych. Czyli albo odzyskają i będą netto, albo wyniki netto poleciały w kosmos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny robicie jakis trening uzupełniający? Jak tak to jaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Stasia, Yoola co to za bieg w którym brałyście udział? Dobrze rozumiem, że ulicami miasta bez zamkniętego ruchu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w razie co mogę powtórzyć ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruch nigdy nie był wstrzymywany, ale np. były fragmenty po ścieżkach rowerowych wzdłuż rzeki, albo wygrodzony pachołkami pas dla biegaczy (na ulicach, na których w jedną stronę jest kilka pasów). I w sumie teraz też tak było aż do nieszczęsnego 8 km, gdzie w każdą stronę jest tylko jeden pas, ruch spory, bo to jedyne chyba połączenie centrum miasta z co najmniej dwoma osiedlami i dojazd do akademików politechniki. Niby policja sterowała ruchem, ale jak widać coś nieskutecznie, skoro ja biegłam za jednym autobusem (momentami musiałam prawie iść, bo bym w jego tylną ścianę huknęła), przed nim były 2-3 samochody osobowe i jeszcze jeden autobus ![]() Rozumiem, że wstrzymanie ruchu to koszt i nie wszędzie się da (np. na tej ulicy, bo jak mówię- to chyba jedyny dojazd do akademików), ale jakieś wahadełko zrobić można i powoli rozładowywać korek. Po ostatniej dyszce zdecydowanie bardziej wolę biegać CT. Tam co najwyżej wyprzedza się ludzi, chociaż na ogół to ja jestem wyprzedzana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
tak, ćwiczę w domu, z Natalią Gacką, z Jillian, Gym Break.
Od marca idę na siłownie. Staśka ja miałam podobną sytuację na biegu w Oławie w październiku, wtedy jeszcze biegałam dychę powyżej godziny i puścili już wtedy ruch, masakra jakaś :/ ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- a co do City Trail to u nas na trasie dosyć ciasno jest, ja się grzecznie ustawiam w strefie 28, chociaż biegam trochę szybciej, ale mimo wszystko.A dużo ludzi, którzy biegną wolniej tą 5tkę niż 28 min staje w strefie 25' i trzeba ich wyprzedzać, a jak jest błoto, albo śnieg to jest dosyć mocno karkołomna misja.
#487 |
Raczkowanie
|
Kiedyś wypowiadałam się w wątku, ale do teraz biegać nie zaczęłam....pochrowałam się, potem sesja no ale nie będe się usprawiedliwiać
![]() Zastanawiam się jednak, czy może nie chcę wszystkiego za szybko? Jak Wy-osoby biegające- oceniacie moje szanse przy regularnych treningach 3-4/tydz. zaczynając od 3 x15 minut biegu plus przerwy 3 minutowe? Czuję się na siłach zacząć od takiego poziomu, zresztą znalazłam sobie plan treningowy w Internecie, ale wolę zapytać kogoś kto biega, choć wiem, że to też zależy od wielu rzeczy ![]() Edytowane przez qrrrczak Czas edycji: 2016-02-02 o 22:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli będziesz rzeczywiście systematycznie trenować to myślę, że spokojnie dasz radę !
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zameldować poniedziałkowego biegania i podbiegów
![]() W ogóle to zauważam pewną niesprawiedliwość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki jest w ogóle cel Twojego biegania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Już jestem po bieganiu i powiem szczerze, że rzeczywiście trochę się przeliczyłam
![]() ![]() ![]() Moim celem jest poprawienie kondycji, ujędrnienie ciała, no po prostu aktywność fizyczna, a padło na bieganie bo już dawno chciałam zacząć. Chciałam wystartować w Fortunie na 10km. ale na razie nie traktuję tego, jako czegoś co muszę osiągnąć. Małymi krokami do przodu! |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
staska zapisujesz się na bieg Tropem Wilczym?
ja się zapisałam, na 3 pętle ![]() ja jeszcze nie wyszłam po dyszce biegać, choć miałam ochotę, i świetnie się czuję, zero zakwasów jak w tamtym roku, planowałam wczoraj ale późno wróciliśmy do domu i już mi się nie chciało ![]() qrrrczak ja startowałam na 10 km jakoś po 5-6 miesiącach treningów mniej lub bardziej regularnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
Zaliczyłam pierwsze w życiu 10 km
![]() Wystartowałam 4 stycznia robiąc ledwo 3km (po drodze w sumie dużo przerw) i wczoraj pyk pyk i jest dziesięć. Szczerze zrobiłabym jeszcze więcej ale nie chciałam przesadzać. Teraz będę się starać by poprawić czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się już, ale na jedną pętlę. Tzn. najpierw na 3, ale z błędami w nazwisku i nazwie miejscowości (uroki pisania na tablecie) i wysłałam drugie poprawione.
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się do pytania
![]() Ja dotarłam po miesiącu maksymalnie do 6 km. Z 'doskoku' biegam od maja. I uwielbiam biegać, ale mam wrażenie, że jakoś mi to nie służy. Najczęściej dopadało mnie jakieś przeziębienie, ale po ostatnim bieganiu zaczęły mnie boleć stawy. Miała któraś z was ten problem? Jak sobie z tym radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Stasia, Yoola to lipnie z takim biegiem. U nas jak robią półmaraton przez miasto to ruch wstrzymany za wyjątkiem autobusów. Tego nie udało się przeskoczyć, ale negatywnych komentarzy co do tego nie czytałam. Jedynie standardowe komentarze ludzi, którzy muszą w niedziele na kilka godzin zostawic auto odłogiem. Tragedia i nadawanie, jakim prawem zatrzymują ruch dla "kilku" biegaczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Brak motywacji zupełny na bieganie zimą :/ jadę na siłkę, wskakuję na bieżnię i tyle...jak Wam idzie bieganie zimą? Dajecie radę? Może Wasze odpowiedzi mnie zmotywują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak było po -15 stopni to faktycznie siedziałam w domu, ale wtedy nawet od zwykłego wyjścia do sklepu bolały mnie zatoki. Ja po prostu się wciągnęłam. Bywa, że przychodzę o 20 z uczelni lub szkolenia i od razu przebieram się, zakładam buty i idę biegać nim uświadomię sobie, że jestem zmęczona i jest późno. Bieganie na bieżni mnie nudzi i nie lubię, zwłaszcza jak montują lustra naprzeciwko i widzę jak się męczę ![]() Nie ma co szukać wymówek, bo teraz zima, potem wiosna i mżawki, a potem lato i upały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Nie zdradzę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak lekko po tym ubitym śniegu, co prawda biegałam bardzo wolno ale nie odpuszczałam w mrozy. Dla mnie bieganie po bieżni to w ogólne nie bieganie, to ostateczność gdybym faktycznie nie miała możliwości robić tego na zewnątrz. Edytowane przez iamdanifromcalifornia Czas edycji: 2016-02-05 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
królikoholiczka
|
5km biegu zaliczone
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Muszę sobie kupić bo chcę trochę potrenować na bieżni a nie jestem w stanie tego znieść dłużej niż 15 minut ![]() Jestem całkiem zielona w temacie i nie wiem co kupić żeby nie żałować ![]() ![]()
#505 |
królikoholiczka
|
7km dziś
![]()
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Przyznaje bez bicia ze w dalszym ciagu nie wyszłam biegać. Za to byłam juz w gorach i spaceruje troche
Trenuje na siłowni. Odkryłam dzis fajna trasę na spacerze - duzo pod gore i z gory , przez las, ścieżki wsrod pastwisk. Moze w koncu sie uda wyjsć biegać . |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj 10km.
Ale ta dyszka mnie zajechała, jak nigdy normalnie ![]()
#508 |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Ja sie wlasnie powoli ubieram do biegu. Zobaczę ile mi wyjdzie - moze wyjdzie 10 moze 5km.. Pierwsze wyjście na bieg w 2016..
![]() Melduje 6,22km ![]() Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2016-02-07 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie powinnam wyjść na bieganko, ale coś samopoczucie nie to... muszę się jakoś zmobilizować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
Cześć!
![]() Niestety nie mam kondycji, nie biegałam do tej pory. Czy 4 mce wystarczą? jeśli tak, to w jaki sposób się do tego zabrać? możecie polecić mi jakiś plan treningowy? będę wdzięczna za wszelkie wskazówki! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.