![]() |
#481 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Je też dziś miałam kiepską noc, ale w sumie jak czytam o Maksiu to nie aż tak straszną. Spaliśmy od 23 do 4 a potem już się nie udało. Ciągle coś mu przeszkadzało i leżąc w łóżeczku ulał pierwszy raz taką ilość mleczka (ze 3-4 łyżki ) że oczywiście się zestesowałam, że coś jest nie tak, co mu się pewnie udzieliło i nie udało mi się go już uśpić. Przed 8 kolejne karmienie do 9 przewijanie, odbijanie itp. odłożyłam go do łóżka i po 5 minutach się obudził. Jako że była już 9 poprosiłam tż żeby się nim zajął i próbował go uśpić godzinę i też mu się udało na 5 minut...
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślicie że ten lakcid może coś pomóc na ulewanie ? Ile Wasze dzieci ulewaja tak objętościowo ? Zwykle ulewał max. 2 łyżki na raz, a ostatnio już prawie w ogóle, a dziś taka historia ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Mała kiedy Ty szczepiłaś? Chyba we wtorek ? To nie ma szans żeby to było ze szczepieniem związane. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-11-29 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
niud, ja koncze dzis Kuracje Lakcidem a nie widzialam roznicy w ulewaniu, czasem nie ulewa, czasem tak jak piszesz chluśnie jak z fontanny, od początku tak ma, ja go nawet spac klade na boczku w bawełnianym śliniaczku bo łatwiej je zmieniac niz co chwila ciuchy przebierac
![]()
![]() |
#483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | ||
Zakorzenienie
|
JAk najbardziej w K można marudzić. Musze chyba zapytać kto chce być jeszcze w K a kto nie
![]() Marudź w K. Ja będę wchodziła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lakcid to barkterie które osadzą się w jelitach więc na ulewanie to nie bardzo. Raczej na ulewanie nie ma innego sposobu niż odbaekanie, dluższe trzymanie w pozycji pionowej po jedzonku. No chyba że faszerowanie jakimiś kropelkami. Przejdzie jak układ pokarmowy bedzie dojrzalszy Moja już trochę mniej ulewa, ale był czas, że tragedia była. Ostatnio robi z ramienia fontanny na podłogę, na oparcie kanapy itd ![]() We wtorek miała szczepienie.
![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
Jeżuuu, co to dziecko od nocy wyczynia to głowa mała, po 1,5 dnia spokoju jest masakra, cały dzien ciągły ryk, cokolwiek się zrobi ryk, na rękach tak się rzuca że cała jestem skopana, ucho ogłuchłe, nic nie pomaga wszystkie mozliwe teorie zweryfikowalam
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mala, ja mam te rurki, juz 2 razy uzywalam i sa super.
![]() |
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ingunia zaczeła wołać Nel ![]() Wogole strasznie malo gada nie wiem jak ja zachecic ile wasze dzieci mialy jak zaczely wiecej mowic? Mowi takie podstawowe rzeczy ale nie łaczy ich wola pic to nie powie mama pic tylko pic i tylko am. Ucze ja, bije brawo a ta uparta po swojemu powiedz kocham Cie to zamiast powiedziec przytula mnie i buzi daje ![]()
![]() |
![]() |
#487 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie umiem się tu wbić jakoś
![]() Cytat:
![]() chętnie małą bierze ale jak zaczyna płakać to zaraz słyszę: "weź ją". No i jak mała ma się nauczyć uspokajać u taty na rękach jak zawsze ląduje u mnie :/ Cytat:
Kurcze mała godzinę temu była taka śpiąca, że oczy jej się zamykały same. Dałam jej jeść i próbuję uśpić, a ta ze mną walczy ![]() W ogóle po szpitalu jej się spanie popsuło, bo śpi w nocy po 3 godziny tylko albo krócej, a w dzień to już w ogóle najchętniej tylko na mnie, a odkładana się wybudza moment i wyje.
![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewniam Cię, ze będziesz miała dość tego gadulstwa: ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Agatka - mowa zalezy od dziecka. moje zaczely plynnie bardzo sybko mowic ok 1,5 roku ale siostry synek dopiero w okolicy 3 urodzin.
Toska- jak usnie na tobie to odkladaj do lozeczka na brzuszek wtedy ma tak jakby nadal na tobie lezala. u mnie to dziala i dluzej na brzuchu spi niz na plecach;-)
![]() |
#490 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak mi sie wlasnie wydaje ze ona jak zacznie to nie skonczy:P Cytat:
![]() Bylam na spacerku jakos o 15 Nel zasnela w wozku o 16 bylysmy w domku rozpielam jej kombinezon zdjelam czapke i tak zostawilam a ona spi ciagle cycek mi peka i zastanawias sie budzic czy odciagac ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Wstalam po laktator i sie akurat obudzila ![]() Wieczorem to chyba nikt nie ma czasu aby tu zagladac. Jak zbliza sie 21 to ja juz nie mam sily bym padla na lozko i w sekunde zasnela ,teraz Nel karmie wiec mam chwile relaksu ![]()
![]() |
![]() |
#491 |
Wtajemniczenie
|
Moj grzydl śpi od 20. Czekam na 23 będzie jedzonko i tez idę spać. Ciekawe ile da mi w nocy pospać pewnie maks 3.5h. Strasznie nie lubię tych pobudek i śpię przez to do 10 czasami do 11. Dobrze ze mlody pozwala
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
moja jęczy coś a mąż do pracy na nockę:/
Prężyła się znowu i płakała przy cycku wcześniej az poszła duuża kupka, a później i tak marudziła eh Ja nie wiem co Jej ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- w ogóle szukam ubranka jakiegoś na święta ale szału nie ma w necie. Chyba zamówię taką czerwon sukieneczkę ze Smyka ![]()
![]() |
#493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wybudzam, jak śpi to jestem wdzięczna losowi że śpi. Prawidlowo przybiera wiec nie ma co się martwić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja musze kupic te windi czy jak to tam bylo bo wczraj taki duzy brzucho miala ale pomasowalam Tz ponosil i wypoerdziala sie ale troche sie zeszlo z tym. Cytat:
![]() Ide dzis na paznokcie ! ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co to był wczoraj za dzień to masakra
![]() ![]() ![]() AgatkaSz, ja sobie 3 dni temu jak akurat maly byl bardzo spokojny, to zrobilam hybrydy (robie sama w domu) i odrazu lepiej na duszy ![]()
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
Cos mi sie wydaje ze Nel ma skaze białkowa :/ miala najpierw tradzik i bylam pewna ze to to, bo pamietam u Ingi ale teraz gdzies od tygodnia ma takie czerwone policzki okropnie to wyglada przemywalam jej woda przegotowana i linomagiem smarowalam bo az sie wysuszyla , mialam isc w piatek do lekarza ale spotkalam babke z przuchodni i powiedziala ze i tak ma do nas przyjsc w pon wiec czekam teraz na nia ale juz sie spodziewam diagnozy ...
![]() |
#498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ostatnio jak piłowałam swoje, to zastanawiałam się czy Ty już na pazurkach byłaś ![]() A ona może się pojawić tylko na twarzy? Ciekawe kiedy to się u Was skończy... Cytat:
Będziesz miała czas żeby hybrydy zdjąć?
![]() |
![]() |
#500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak wytrzymalam tyle czasu bez paznokci zrobionych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#501 |
po drugiej stronie szafy
|
Może faktycznie skaza...ja się dziko cieszę, że moja nie jest uczulona, bo moja dieta się głównie z nabiału składa, jakbym miała odstawić nabiał, to bym padła z głodu. Inna sprawa że młoda jest od początku na Delicolu
![]() Ja kremuję łapy pierdylion razy dziennie, więc nie ma opcji żebym miała suche skórki ![]()
![]() |
#502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#503 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co gorsze sama wymyśliłam że chcę sukienkę jakąś (ja która sukienkę założyłam może 5 razy w życiu) ale ciężko mi znaleźć coś co się nada do karmienia, a szukam wśród używanych niedrogich ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzis jest po nocy spokojniejszy, moze ten Infacol cos pomaga. Chociaż nie spi i tak ale to takie niespanie typu paczę i zwiedzam świat, cos tam guga sobie w łóżeczku, macha łapkami a ja mleko obok ściągam. Nie drze się dźwiękiem agonnym jak wczoraj. A zdejmowanie hybryd to chwila, max do pół h a tyle to się mąż w tym czasie jakby co młodym zajmie. Przynajmniej mam spokój z pazurami na jakieś 3 tygodnie szczególnie ze zrobilam cieliste, już mnie wkurzało to wieczne obdzieranie i piłowanie non stop przy dzidziolu. Qrde, nadal cienko z mlekiem, jeszcze wczoraj rano w 10min mialam 100ml, dziś tylko 10ml... Ehh, jak nie urok, to sr*czka ![]()
![]() |
![]() |
#505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wrazie wu jak robiłam zamówienie w aptece gemini właśnie zamówiłam Infacol ![]() Mój Pawełek jak zrobi jedna kupę dziennie to jest ok :/ dwa dni temu podałam mu dicoflor 30 w saszetkach to byly 3 kupy pod rzad ![]() Najgorzej jak tak nie robi systematycznie kup to później taka dupke wyczyścić jest ciężko ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Czy któraś słyszała o kremie na rozstepy REVITOL STRETCH MARK. Dużo osób sobie chwali i jestem tak zdesperowana że chyba kupie ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#506 | |
po drugiej stronie szafy
|
Ależ miałam sajgon, młoda wpadła w histerię diabli wiedzą czemu, ledwo ją utuliłam po milionie kombinacji. Śpi teraz na brzuszku u mnie na wyrze, udało mi się ją ze mnie zdjąć bez obudzenia, ale na przeniesienie do łóżeczka już nie miałam odwagi.
Cytat:
No i ten smrodek, oł noł. Wywietrzyć zwykły lakier/zmywacz to jest problem dla mnie ![]() No ale już tu kiedyś pisałam, że dzięki takim jak ja, przemysł lakierowy nie zginie ![]() Właśnie szukam pachnących lakierów ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Nie słyszałam, u mnie całkiem niezły efekt jest przy użyciu peelingów, gąbki syrenki i smarowania tym, co mi akurat w ręce wpadnie.
![]() |
![]() |
#507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A serio hybryda Ci śmierdzi? Bo wg mnie to zapach lakieru hybrydowego przy nakładaniu jest znikomy, w stosunku do zwyklych lakierow to w ogole lajt, a po utwardzeniu lampą praktycznie znika odrazu (no chyba, ze akurat tej firmy co mam to nie śmierdzą), m.in. tez dlategolubie hybrydy że nie ma tego wstrętnego smrodu schnącego lakieru.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie, ale śmierdzi mi aceton.
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- W sumie jedyne, co mnie kusi (i to kusi BARDZO) w hybrydach, to efekt syrenki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#509 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się zastanawiam nad kupieniem olejku arganowego i dodawaniu go do balsamu albo tak smarować hmmm... kolagen fajnie nawet działa, ale drogie cholerstwo;/ Cytat:
W ogóle stanęłam sama na wagę i później z Gabi i różnica 4900 g czyli przytyła ![]() ![]() Pasztetnik co do Twojego mleczka to może moja położna miała rację, że tych herbatek laktacyjnych nie wolno pić cały czas bo sie organizm przyzwyczai i nie działają. Mi radziła pić ze 2-4 razy w tygodniu. W ogóle wczoraj mięliśmy wycieczkę po marketach ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz po mialam wrocic po 1,5h max 2h a wrocilam po trzech
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.