|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Ja ostatnio chcialam zamowic a pani w aptece powiedziala do mnie z rozzaleniem, ze tez chciala dla siebie zamowic
ale niestety bedzie dopiero w KWIETNIU :[no i moglam sobie wziac ta 40tke ale sie wstrzymalam...ehh! Ale czy 40 to nie za malo? Co dziewczyny? |
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no cos za cos |
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo niech już będzie kwiecień
![]() Spisuję sobie wszystkie nazwy, a nawet nie ma co na poszukiwania wyruszać, bo półki w aptekach świecą pustkami. "Filtry? Teraz? Dostawa przed latem!" |
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
OOO kasiu dobrze ze mowisz
no to juz niedlugo tez sie zaopatrze w ta avenke (jesli bedzie jeszcze...)niestety zauwazylam ze ciezko przy zakupie kremow z filtrami kierowac sie recenzjami na KWC. Dziewczyny stosujace te kremy z takich pobudek jak my (a wiec codziennie i w takiej ilosci) to niewielki odsetek wsrod recenzentek... dziewczyny ja tam i do kwietnia poczekam do tej pory zylam w nieswiadomosci i w sumie dopiero od ok nowego roku nakladam filtry, "bawie" sie w zorac, kwasy sera..... ale juz nie wyobrazam sobie dnia bez takiej pielegnacji, a kiedys?! co to internet robi z ludzi naprawde:P pozdrawiam |
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra wiadomość dla warszawianek: w aptece w "Wola Park" przemiła młoda dziewczyna obdarzyła mnie dziś próbkami SVR (wszystkie 3 rodzaje!), Biodermy Creme 100 oraz Vichy 60. Poza tym powiedziała, że wszystkie te filtry mają w ciągłej sprzedaży przez okrągły rok. Wraca mi wiara w aptekarzy
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
No dziewczyny, ale się zdziwiłam w piatek
Na szczęście pozytywnie i to jeszcze jak! Gdy byłam w Krakowie zchodziłam duuuzó aptek w poszukiwaniu emulsji Avene lub jakis próbek i nic. W większości nie było filtrów w ogóle i tak, jak Wy już pisałyście, mówiłi, że dopiero na wiosnę. W jednej tylko aptece na Placu Wszystkich Sw. pani powiedziała, że mają mieć dostawę za tydzien. Ale ja musiałam wracać do mojego Krosna. Gdy wykończyłam już wszystkie próbki, jakie miałam poprosiłam męża, żeby zawiózł mnie do apteki na drugim końcu miasta, bo miałam przeczucie, że może tam będą mieli (szansa była jak 1 do 100!). Przeczucie winikało z tego, że to jedyna apteka w moim mieścia dobrze (jak na małe miasto) zaopatrzona w kosmetyki. I wyobraźcie sobie, że była jedna jedyna emusja!!! Szok! Zaznaczam, że było to 50 ml! Ale w tej aptece w ogóle tak tanio, bo Active C XL też kupiłam 20 zł taniej niż cena w KWC . Teraz będę kupować filtry tylko tam, bo mozna bez problemu zamówić . Jestem szczęśliwa |
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Pudry i podkłady mineralne
Witam!
Mimo, że właściwie nic tutaj nie piszę, to stale jestem tu obecna jako czytająca I tak się czuję, jakbym Was wszystkie już dobrze znała... ![]() Rady Basi z BU, oraz mnóstwo innych cennych uwag stąd, sprawiły, że stałam się wyznawczynią zasady: retinoidy-filtry-i własnoręcznie kręcone sera... ![]() To rzeczywiście działa cuda. Ale do rzeczy, otóż znalazłam na aukcji allegro kogoś, kto sprzedaje kosmetyki mineralne - beztalkowe i naturalne. Po prostu idelane pod filtry. Cena ich nie jest niska, firmy o tej nazwie nie znalazłam w googlach, więc nie wiem co o nich sądzić. Ich opis znajduje się tutaj: http://republika.pl/malika/index.html Niestety nie ma podanego dokładnego składu przy każdym z tych pudrów. I cena też jest taka sobie. 15g za 49 zł to dużo. Nu skin kosztuje jakieś 100 zł za 32g. Czy któraś z Was miała z nimi do czynienia?? |
|
|
|
#491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pudry i podkłady mineralne
jest taki wątek na forum o mineralnych kosmetykach, są też ocenione w KWC.
Sama chciałam posłuchać użytkowniczek. W tamtym wątku kilka się wypowiedziało. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pudry i podkłady mineralne
Cytat:
Dziękuję za wskazówkę. Przepraszam za śmiecenie tutaj. |
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Tusia ależ nie śmiecisz wcale, jak dla mnie to przydatna informacja, bo nawet nie wiedziałam o takich kosmetykach, teraz trzeba tylko przeanalizować składy
Nie wiem jaki jest skład szczegółowy, na stonie podali, że zawierają dwutlenek tytanu, tlenek cynku, mikę- i tego to raczej nie powinno sie łączyć z filtrami (ehhh, znowu trzeba odświeżyć wiadomości z BU).ale chyba chodziło ci o to, że te kosmetyki mogą się nadawać na filtry, bo to w sumie głównie pudry. |
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Zaopatrzyłam się w puderek do ciała Hauschki i jestem zachwycona. Już mi białość skrobii nosem wychodziła. Pudru na twarzy nie widać, jest całkowicie transparentny, pięknie ziołowo pachnie no i ma właściwości pielęgnacyjne.
Muszę przyznać, że to przyjemna - po mące - odmiana.
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to teraz w kropce jestem i na dodatek tuz przed zlozeniem zamowienia......tylko,ze juz sama nie wiem bo calkiem niedawno zaopatrzylam sie w sypkiego Guerlaina A tak poza tematem,to jak spisuje sie brazujacy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() składy + opis tutaj: http://www.biochemiaurody.com/DzialSun/Avene-filtry.htm |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena - 60 - 61zł nie pamiętam dokładnie. |
|
|
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Max Factor - świetny puder, ale niestety nie na filtr. Także ALchemiczko, pisz zeznania, co ze skrobią, to pójde do sklepu p kilo mąki i bede miała dosc pudru na całe życie, hehe
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o skrobie nakładaną pedzlem przez mnie to moge napisać Ci już.
Niestety, ale mąka ziemniaczana bieli mnie bardzo. Poza tym na mleczku vichy lubi się owa skrobia zważyć u mnie. Poza tym jakoś nie umiem jej nałożyć pędzlem i tak to dziwnie wyglada. No co tu dużo ukrywać, nie mam zdolności do manualnych. Jutro spróbuję puszkiem, moze bedzie lepiej teraz plusy skrobii: daje piekny mat, co prawda troszke biały, ale taki prawdziwy mat i jak nałoze rano to trzyma mi sie przez cały dzień i zmywam dopiero wieczorem około 21. Poza tym nie ściaga mi twarzy, ani nie wysusza mnie
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Podkreślam, ze to są moje odczucia odnośnie stosowania skrobii, być może Innym Osobom służy ona lepiej.
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
no ja też raczej nie zakochałam się w skrobii a w filtrach owszem, mam bioderme 100 barwioną- jak dla mnie jest super
|
|
|
|
#506 | |
|
Gość
|
Cytat:
Midi, dzięki Ci Jutro lecę tam!!! |
|
|
|
|
#507 | |
|
Gość
|
Cytat:
Dla mnie jest prawie identyczne jak 50, nie mam teraz 50, więc nie mogę na bieżąco porównywać, tylko ze wspomnień. Dlatego dla 40 na razie maks, no i bezzapachowe jak w aptekach pojawią się filtry, to kupię 50 i poprawie jak coś.A dziękuję Ci, bo tak bym nie zauważyła, że Kate już dodała do kWC
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie bym go sobie kupiła, skoro jest taki dobry jak mówisz, powiedz tylko, czy on matuje tak dobrze jak skrobia...? Chodzi mi o to, że mnie do tej pory żaden puder nie był w stanie tak dobrze po filtrach zmatować jak skrobia, ale jeśli jest jakaś jej bezbarwna alternatywa, to ja chętnie ![]() No i tak ogólnie o więcej szczegółów poproszę, czy na twarzy jest widoczny...? Dzięki z góry! |
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno w aplikacji przyjemny, nie zbija się w grudy na twarzy, nie wysusza i nie ściąga. |
|
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
A kolor? Jasny?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

ale niestety bedzie dopiero w KWIETNIU :[
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Na szczęście pozytywnie i to jeszcze jak! Gdy byłam w Krakowie zchodziłam duuuzó aptek w poszukiwaniu emulsji Avene lub jakis próbek i nic. W większości nie było filtrów w ogóle i tak, jak Wy już pisałyście, mówiłi, że dopiero na wiosnę. W jednej tylko aptece na Placu Wszystkich Sw. pani powiedziała, że mają mieć dostawę za tydzien. Ale ja musiałam wracać do mojego Krosna. Gdy wykończyłam już wszystkie próbki, jakie miałam poprosiłam męża, żeby zawiózł mnie do apteki na drugim końcu miasta, bo miałam przeczucie, że może tam będą mieli (szansa była jak 1 do 100!). Przeczucie winikało z tego, że to jedyna apteka w moim mieścia dobrze (jak na małe miasto) zaopatrzona w kosmetyki. I wyobraźcie sobie, że była jedna jedyna emusja!!!

(ehhh, znowu trzeba odświeżyć wiadomości z BU).