![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahh te hormony
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Mam w planach przed slubem zgolic dzungle, poki jeszcze jestem w stanie :p i ciekawa jestem jak to mi pojdzie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wywaliliśmy dywany ale nadal mam odkurzacz, bo miotłą jednak to wszystko zaczyna latać w powietrzu. I zawsze mam wrażenie, że jest to zrobione źle. Do tego mam mopa parowego, więc rano zawsze robię raz odkurzaczem, raz mopem i mam ciszę pod tym względem do dnia następnego. Też muszę zabrać mojego gamonia do fryzjera. To robi ogromną różnicę. Nie jestem w stanie wyczesać go tak jak oni. No i zawsze jest taki śliczny po ![]() ![]() ![]() Co do bóli jak na okres też je miewam. Najczęściej wieczorem jak się kładę spać. Położna mówi, że jeżeli są znośne to mam się nie martwić, bo dziecko ma teraz sporą fazę wzrostu (nawet 100-200g na tydzień) i niektóre dziewczyny mogą tak odczuwać rozciąganie.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | ||
Rozeznanie
|
Inspirowałam się tym -> https://smacznapyza.blogspot.com/201...ocznicowy.html czyli bita śmietana + obsypane po bokach białą czekoladą + na wierzch dałam podsmażone wiórki kokosowe. Chyba nie za słodki wg mnie, bo śmietana była nie słodka. Zobaczymy. Taki ładny jak w linku nie wyszedł, ale zawsze coś. Biszkopt wyszedł i nawet w środku dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie jest już też coraz ciężej, nic nie widzę. Pewnie już TŻ będzie to robił. Rozważam też pierwsze w życiu pójście na wosk TAM przed porodem... Ale trochę się boję ![]() ![]() Spadam do robo ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć do dzisiaj nie wiem po co skoro miałam CC i to planowaną... ![]() Muszę sprawdzić jak to wygląda tutaj, mam nadzieję, że nie trzeba być na zero bo mi ostatnio wyskakuje wielkie ropne zapalenie mieszka włosowego...a niektóre wrastają i robi się dramat. Więc wole sobie strymować...
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pysznie wyglada ten tort. Zapisałam sobie przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chyba w koncu tez gnojka na wyczesanie damy, bo nasz domowy trymer nie daje rady, na dodatek pozniej wszedzie zie klaki po czesaniu walaja. Jak go czasem u rodzicow na ogrodzie wyczesze to dopiero jest efekt, ktory mnie satysfakcjonuje, bo nie musze sie przejmowac fruwajacymi kudlami tylko po fakcie z trawnika zbieram i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taśmowo pewnie poleciały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ten szpital często się pojawia w takich artykułach. Za czasów kiedy rodziłam Oliwię, to tam panował przepiękny gronkowiec i też była afera. Gdyby nie wada Oliwii i musiałam mieć CC w wojewódzkim to właśnie tam mnie chcieli najpierw położyć miesiąc wcześniej przez tą cukrzycę. Bo tam też jest poradnia diabetologiczna. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie słyszałam same pozytywy co do klinicznej.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Moja leży pośladkowo i też się martwię czy się obróci.
Co do Słowacji i Romów to masakra. my jechaliśmy przez Słowację rowerami i też wjechaliśmy do takiej wiochy Cyganskiej. Zaczęli rzucać w nas kamieniami i szarpać za rowery mi wyrwali hak z sakwy z taką siłą naparzali. Takiego speeda z takim obciążeniem i mimo wieczora i zmęczenia dawno nie miałam. a dla porównania jechaliśmy też wtedy przez Rumunię i tam super ludzie zapraszali nas do siebie na noce/grile/obiady dawali prowiant. a przed wyprawą to właśnie Rumuni się obawiałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy pozycjach wertykalnych zazwyczaj jest się nisko przy podłożu, więc nie powinno dojść do żadnych przykrych sytuacji ![]()
![]() |
#499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyny plus, że chyba się wreszcie inaczej ułożył, bo nie dostaję kopniaków w pęcherz - ale jest już głową w dół więc może dlatego. Jedynie jak się pręży to wtedy ta jego główka mi wchodzi w bliznę po CC i wtedy mam ochotę go wypluć ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahahahah my kobiety jestesmy normalnie niesamowite ![]() A jak wasze humory? Macie cos? Bo u mnie ten 3 trymestr chyba nie bedzie dla TZ najlepszy. Straszne mam ostatnio humory potrafię sie nie odzywac cały dzien a jedno zdanie potrafi mnie wyprowadzić z równowagi. Nie mowie o tym jak cos lezy nie tam gdzie powinno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas imiona naszych aniołków są zarezerwowane dla nich. I chyba bym cały czas o nich myślała. A tak staram się nie myśleć, bo nie chcę rozdrapywać ran. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Hahahaha, muszę to wysłać TŻtowi ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NO właśnie i to mnie martwi ze nie bede mogła spojrzeć na dziecko "bez obciążenia". Rozmawiałam o tym z mężem jemu to nie przeszkadza. Na razie doszliśmy do tego ze dziecko ew. Bedzie miało dwa imiona.. Ale jakie nie wiadomo ![]() Czekam na chwile w której imię samo sie podpowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zołza straszna ze mnie... też się troche boje, albo może jak któraś tu pisała na wosk się wybrać? hmmm, choć z tym moim żylakiem to chyba wolałabym nie.... [QUOTE=superhuman;60549841]Hahahahah my kobiety jestesmy normalnie niesamowite ![]()
![]() |
#505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też kiedyś widziałam typa siekierą na pustkowiu..miał kalosze po uda, biały fartuch i siekierę i stał przy drodze na megapustkowiu, po zmroku w środku zimy.. to było 13.12.2012r. ![]() odważna siostra..ja chyba nikomu nie dam się dotknąć.. Cytat:
![]() aha ciotki melduję,że Matysia się rozkręciła..znowu wierci dziurę w swoim starym miejscu..po chyba 24h ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja całe życie marzyłam o blondzie, ale żadna z fryzjerek nie potrafiła mi dobrać odcienia i zawsze wyglądałam jak jakaś wieśniara. Więc zazwyczaj po fryzjerze szybko leciałam po farbę. Tutaj znów mi się zamarzył blond. Jest tutaj polska fryzjerka, dojeżdża do domu - i oczywiście zrąbała temat. Wkurzyłam się i poszłam do salonu - tutaj to trochę kosztuje, ale już byłam zdesperowana. I zrobiły mi dokładnie jak chciałam. Pierwszy raz w życiu mam kolor na głowie, który jest bardzo ze mną zgrany i już go nie zamienię na inny. Jedynie ostatnio przyciemniłam sobie górę - do koloru odrostu, bo postanowiłam zrobić dłuższą przerwę między rozjaśnianiem. Zawsze chodziłam robić odrost co 9-12 tygodni a teraz to ostatni raz byłam w lutym chyba a teraz pójdę na początku lipca. I zostawię sobie jeszcze górę ciemniejszą, bo WHO KNOWS kiedy ja będę miała czas po porodzie wyjść na 3 godziny z domu:P ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Jak ona mogła! bezczebelna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- To było 11 lat temu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przyznam się Wam, że w tym moim durnym Amazonie jest coraz więcej rumunów, i niektórzy mają takie twarze, że za sam wygląd wsadziłabym ich do więzienia. Normalnie bałabym się wieczorem koło nich przejść na ulicy. Do tego nie znają języka, jest z nimi straszny kłopot....Oni się denerwują, że nie rozumieją, ja się denerwuję, bo zaraz każą mi ich wywalić, a nie chciałabym dostać w moją i tak niezbyt już ładną twarz bo godzinach pracy.... ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Więc kwestia tego jak mu to przekażesz będzie tu pewnie kluczowa.
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Krefetko, mnie się ostatnio ciągle śni, że tz mnie zostawia. A ostatnio śnił mi się były, który rzucał we mnie konikami polnymi ..
Dojechalismy! Byliśmy wczoraj na TAKICH lodach i TAKICH tapas i TAKIM obiedzie, ale zanim to, to połowa knajp w naszej mieścinie okazała sie zamknięta, a w dwóch obsługa taka, że miło, iż kartami po łbie nie dostaliśmy. Ach tak hiszpańska uprzejmość ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
Miałam tu wejść tylko na chwilę do śniadania i kawy i jakoś mignęła godzina....A miałam wstać, ubrać się i odgruzować kuchnię bo szagierka się wprosiła na kawę....
Przy okazji melduję skończony 29 tyc i zaczęty 30tc! Ale to minęło!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.