Meridia - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-04, 17:28   #481
madzialka
Przyczajenie

Dot.: Meridia

Oliwka Podaje Ci moje gg 8223043.Napisz do mnie,bede niebawem.
Stary 2008-03-04, 17:44   #482
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Zaczęłam 18 lutego,ale bralam co jakis czas,bo jedna tabletka wystarczala mi na 2 dni. Biore M10.
dziuba85 nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że to za mało. 10 to chyba powinnaś brać codziennie. Ja zaczęłam od 15, też może mogłabym brać co drugi dzień, ale na razie nie chcę. Też na początku jadłam mniej, ale i teraz jem o wiele mniej niż. przed meridią - wtedy to dopiero sie jadło Jem częściej, ale mało, zresztą to zależy od dnia. Jem więcej owoców, po 16 w zasadzie już nic do rana, chleb tylko rano 1 góra 2 małe kromki i staram się jeść ciemne pieczywo, nie jem ziemniaków, kasz, makaronów itp. Opijam sie wodą i sokami swojej roboty, np.miksuję z wodą w blenderze pomarańczę z odrobina cukru. Wogóle nie mam zaparć, wręcz przeciwnie.

Myślę, że powodzenie zależy od tego, ile czasu bierzemy meridię. Im dłużej, tym lepiej nasz organizm zniesie odstawkę, bo zdąży się przyzwyczaić do zmiany naszych nawyków. To chyba o to właśnie chodzi, meridia ma nam pomóc zmienić nawyki żywieniowe.

Co o tym myślicie?

madzialka dzięki!!! napiszę
Oliwka76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 18:28   #483
dziuba85
Zakorzenienie

No zostalo mi jeszcze 17 tabletek I staram sie jesc b.malo weglowodanow,duzo warzyw,nabialu i mieska...
Wiem,ze musze poczekac troche zeby widziec wiecej efektow.
A teraz M biore codziennie...

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 21:42   #484
nnnnecia
Raczkowanie

Też biorę codziennie.. tylko teraz przerwe zrobiłam bo się przeziębiłam. A nie chciałam dodatkowo osłabiać organizmu i już nie wspominając o wysuszeniu gardła przy chrypie.
Stary 2008-03-05, 15:11   #485
Aisha2122
Przyczajenie

Witajcie

To znowu ja....Muszę sie pochwalić. Biorę Meridie15 od ok 10 dni, schudłam prawie 4 kg, w końcu na wadze coś drgnęło...Najbardziej widać po spodniach, które po prostu są luźne. Brzuszek robi się płaski, znikają boczki z bioder. Muszę jednak powiedzieć, że codziennie biegam i robię brzuszki....Tak wiec na sukces nałożyło się kilka czynników.I oto tym sposobem jestem na półmetku..
Życzę wszystkim wytrwałości w dążeniu do celu i szybkich rezultatów. Dziewczyny nie poddawajcie sie i pamiętajcie, że marzenia są po to żeby je realizować a nie tylko mieć. Trzymam za Was kciuki Buzziaki
Aisha2122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 15:40   #486
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisha2122 Pokaż wiadomość
[...] schudłam prawie 4 kg [...] I oto tym sposobem jestem na półmetku.. [...]
Ugryzę się w język i napiszę tylko tyle, że gratuluję sukcesu

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 16:02   #487
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aisha2122 Pokaż wiadomość
Witajcie

To znowu ja....Muszę sie pochwalić. Biorę Meridie15 od ok 10 dni, schudłam prawie 4 kg, w końcu na wadze coś drgnęło...Najbardziej widać po spodniach, które po prostu są luźne. Brzuszek robi się płaski, znikają boczki z bioder. Muszę jednak powiedzieć, że codziennie biegam i robię brzuszki....Tak wiec na sukces nałożyło się kilka czynników.I oto tym sposobem jestem na półmetku..
Życzę wszystkim wytrwałości w dążeniu do celu i szybkich rezultatów. Dziewczyny nie poddawajcie sie i pamiętajcie, że marzenia są po to żeby je realizować a nie tylko mieć. Trzymam za Was kciuki Buzziaki

Gratulacje Aisha!

Ale ja nie zamierzam gryźć się w język i naprawdę nie ma w tym, co napiszę ani grama złośliwości czy zazdrości. Myślę, że Aisha wróci tu za jakis czas i napisze: "brałam meridię, schudłam 8 kg w 20 dni, ale po odstawieniu wróciło mi 10. Nie bierzcie jej dziewczyny, bo nie działa".
No, chyba, że będzie ją brała dalej, tylko po co przy jej wadze? Tego leku nie można traktować, jak pomoc przy chwilowej dietce, bo to jest inaczej oszukiwanie własnego mózgu. A on po odstawieniu meridii wróci do normy, "przejrzy na oczy" i będzie domagał się swego. Tak wygląda efekt jo-jo, tak na chłopski rozum.

Życzę ci Aisha naprawdę szczerze, żeby udało ci się osiągnąć to, o czym marzysz, ale chyba nie tędy droga... buziaki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 17:37   #488
PANIUSIA69
Raczkowanie

Gratuluję wszystkim osiągnięć,ja sama już 3tydz biorę tabletki i chyba zaczynają być widoczne efekty bo koleżanka sama powiedziala,że jakoś szczuplej wyglądam ha ha ha.Mam nadzieję na dużo większe rezultaty.Pozdrawiam.pa pa.
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 18:03   #489
aguliczka
Przyczajenie

Witam wszystkich
Ja biorę M już czwarty tydzień i w pierwszych dwóch tygodniach waga poszła w dół 4 kilo a później już staneła i tak do dziś nie ma spadku (
A patrząc na to co jem to stram się nie przekraczać 1000 kcal dziennie...
Co ma zrobić aby waga zaczęła spadać ??
aguliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 18:12   #490
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aguliczka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Ja biorę M już czwarty tydzień i w pierwszych dwóch tygodniach waga poszła w dół 4 kilo a później już staneła i tak do dziś nie ma spadku (
A patrząc na to co jem to stram się nie przekraczać 1000 kcal dziennie...
Co ma zrobić aby waga zaczęła spadać ??

aguliczka jaką dawkę meridii przyjmujesz
Stary 2008-03-05, 18:16   #491
aguliczka
Przyczajenie

biorę 10
Stary 2008-03-05, 18:36   #492
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
biorę 10
aguliczka może powinnaś przejść na 15? chociaż sama nie wiem, to zależy od tego ile masz do zrzucenia...
Stary 2008-03-05, 18:41   #493
aguliczka
Przyczajenie

mam do zrzucenia ok 20 kilogramów.
Może masz rację aby przejść na 15
przy 10 jako skutki uboczne to miałam tylko przez pierwsze 2 tygodnie suchość w ustach więc przy 15 mam nadzieję,że nie będę miała dodatkowych skutków ubocznych.
Stary 2008-03-05, 19:25   #494
margaret83
Przyczajenie

hej dziewczyny! od 3 dni biore merdie jak narazie pojawily sie zaparcia i sucho w ustach ale nie jest tak zle jak inni pisali. tam czytam forum i sie zastanawiam : od czego zalezy ze jedne chudna w 2 tyg 20 kilo a inne np tylko 2-3 bo nie ukrywam ze czekam na oszalamiajace efekty heheh bo muze sporo schudnac;-/ bo mam okropna nadwage wrr
margaret83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 19:34   #495
aguliczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez margaret83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! od 3 dni biore merdie jak narazie pojawily sie zaparcia i sucho w ustach ale nie jest tak zle jak inni pisali. tam czytam forum i sie zastanawiam : od czego zalezy ze jedne chudna w 2 tyg 20 kilo a inne np tylko 2-3 bo nie ukrywam ze czekam na oszalamiajace efekty heheh bo muze sporo schudnac;-/ bo mam okropna nadwage wrr
też miałam zaparcia, ale od kilku dni biorę błonnik i przeszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 19:46   #496
margaret83
Przyczajenie

ale to co tu jeśc zeby waga spadala czy nic nie jesc?jestem hipoglikemiczka to nie moge az tak drastycznie(kupilam leki bez recepty heheh)ale chce efektu moga byc wyzecznia spoko, stosowalam diete 13-tke fakt efekt bomba schudlamw 13 dni 8 kilo ale jakim kosztem
Stary 2008-03-05, 19:50   #497
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Witaj w klubie margaret

ja tam nie wiem od czego to zależy, ale jedno jest pewne: im więcej masz do zgubienia, tym dłużej to potrwa, takie spektakularne efekty np.10 w 2tyg nie są takie dobre. Poczytaj dokładnie to forum od początku, jest tu mnóstwo informacji, pozwalają uniknąć błędów.

Sama meridia nie pomoże, dieta MŻ i ćwiczenia poprawią efekty.
Ja sama nie ważyłam się od 2 tyg, ciekawe czy ciągle 5 czy może więcej? Jeśli się zatrzymałam, to lipa, bo biorę 15. No chyba żeby podwoić dawkę? Żartowałam!

Trzymaj się i chwal się efektami!
Stary 2008-03-05, 19:52   #498
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
ale to co tu jeśc zeby waga spadala czy nic nie jesc?jestem hipoglikemiczka to nie moge az tak drastycznie(kupilam leki bez recepty heheh)ale chce efektu moga byc wyzecznia spoko, stosowalam diete 13-tke fakt efekt bomba schudlamw 13 dni 8 kilo ale jakim kosztem
Co to jest dieta 13-tka?

A to, że przy hipoglikemii bierzesz M to aby bezpieczne? Bo rozsądne na pewno nie.Czemu nie poprosiłaś o receptę?
Stary 2008-03-05, 19:56   #499
aguliczka
Przyczajenie

Pewnie dieta kopenhadzka.
Też na niej byłam-co prawda schudłam 5 kilo,ale chyba już bym nie dała rady drugi raz tego przejśc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 20:12   #500
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie dieta kopenhadzka.
Też na niej byłam-co prawda schudłam 5 kilo,ale chyba już bym nie dała rady drugi raz tego przejśc
Próbowałam kopenhadzkiej 2 razy, po 2-3 dniach wysiadka. To zdecydowanie nie dla mnie. Czytała tu na forum niedawno, że dziewczyny łączą tę dietę z meridią, wytrzymują bez problemu, ale to chyba przesada, co? Ona jest bardzo drastyczna i uboga. A może tylko dla mnie... Mój problem polega na tym, że uwielbiam gotować, dla rodziny, dla siebie... ratuje mnie tylko to, że słodycze mogą dla mnie nie istnieć. Z meridią jest mi o wiele łatwiej.
Stary 2008-03-05, 20:36   #501
dziuba85
Zakorzenienie

A ja mam kryzys chyba M juz na mnie nie dziala Bo zaczynam jesc Nie wiem,co sie dzieje. Diete stosuje dalej,ale jednak jem wiecej ;(

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-03-05, 21:20   #502
margaret83
Przyczajenie

no troche nie rozsadnie przy hipoglikemi to stosowac ale cos trzeba raczej sie kontroluje i nie stosuje az tak drastycznie jak przy diecie 13-tce ktora przeszlam dwu krotnie do konca dalam rade;-D a po recepte nie poszlam hmm kto by mi dal przy cukrze np 40 no raczej nikt a zaczynam wygladac jak wieloryb bo wzrost 166 a waga 87 w porywach 90 to az nadto i kolezanka jadla meridie i mi polecila i tak zaczelam stosowac oby skutkowala jem fakt mniej jak chce dotrwac do wagi 70 kilo ;-D boze ale mam marzenia hehe
Stary 2008-03-05, 21:22   #503
nnnnecia
Raczkowanie

A ile litrów wody (napojów) wypijasz dziennie?
Stary 2008-03-05, 21:26   #504
margaret83
Przyczajenie

wody hmmm pól litra i to max nie lubie wody bardzo wymiotować mi sie po wodzie chce, ale wypijam okolo litra soku pomaranczowego to taki moj smakolyk z ktorego nie moge zrezygnowac jezeli wiem ze bedzie efekt to moge sie katowac nie pic i nie jesc jestem twarda i zdesperowana ale nie az tak bardzo zebym na psychola nie wyszla heheh
Stary 2008-03-05, 21:29   #505
margaret83
Przyczajenie

moze mi tak latwiej sie katowac bo moja waga zawsze to max 74 kilo ale jak poznalam meza to juz kolacjk pozne itp i tak tylek boczki urosly wiem jaka bylam i wiem jaka moge byc to mnie jakos tak umacnia w tym wszystkim a jak ostatnio zobaczylam swoje foto przy wadze wlansie ok 68 to poszlam do apteki i kupilam meridie 15 odrazu zeby nie marnowac czasu na meridie 10 ktora czasem nie dziala z tego co czytalam ale moge sie mylic
Stary 2008-03-05, 21:42   #506
Oliwka76
Raczkowanie

dziuba85 trzymaj się, słyszałam, że po jakimś czasie waga nie spada już tak szybko, ale spada, nie poddawaj się, pomyśl ile już za tobą?

margaret a ja znowu swoje, mnie ta twoja hipoglikemia nie daje spokoju i to, że wiesz, że nikt by ci recepty nie przepisał

ja jak patrzę na swoje zdjęcia, to hi,hi... piękna i młoda! i chuda!!! się wyglądało...
Stary 2008-03-05, 22:15   #507
nnnnecia
Raczkowanie

margaret83 Konkretnie pytanie było do dziuba85. Ale to co Ty pijesz to także za mało. A wracając do dziuba85 - organizm wysyła informację abyś dostarczyła mu wody.. płynów ogólnie. 75 % sygnałów głodu to w rzeczywistości domaganie się wody.

Osiem szklanek wody dziennie – tyle powinniśmy wypijać, by zapewnić naszemu organizmowi właściwe funkcjonowanie. Wody potrzebuje praktycznie każda komórka naszego ciała, jest także niezbędna we wszystkich procesach metabolicznych.
Dlaczego to takie ważne? Ponieważ ludzki organizm składa się w 55-75 procentach z wody (kobiety maje jej mniej, mężczyźni więcej). A codzienne czynności – oddychanie, pocenie, wizyty w łazience – sprawiają, że wydalamy około dwóch litrów dzienne. Ten ubytek trzeba uzupełnić, by prawidłowo funkcjonować. 2 litry to około ośmiu szklanek wody – i tyle powinniśmy wypijać każdego dnia.
A oto kilka powodów, dla których woda jest taka ważna dla naszego organizmu.
Usprawnia pracę umysłu
Tak, tak – to nie pomyłka. Woda jest podstawowym budulcem naszego mózgu – stanowi aż 80 procent jego objętości! Aby dobrze działał, musi być odpowiednio nawodniony. Testy przeprowadzone w klinicznych warunkach wykazały, że odwodnienie mózgu może spowodować zaniki pamięci i problemy z koncentracją. Może też spowodować depresję. Woda w mózgu jest bowiem nośnikiem enzymów, białek i innych odżywczych składników. Jeśli organizm jest odwodniony, te składniki docierają do miejsca swojego przeznaczenia z opóźnieniem, przez co mózg pracuje dużo gorzej. Mówiąc obrazowo, mózg bez odpowiedniej ilości wody, pracuje mniej więcej tak, jak silnik bez oleju.
Zapobiega wielu groźnym chorobom
Picie właściwej ilości wody dziennie może uchronić nas przed artretyzmem, rakiem i zawałem serca. Jak to możliwe?
Po pierwsze, woda nawilża, można wręcz powiedzieć, że „naoliwia” nasze stawy. Jeśli są one odpowiednio nawodnione, jeśli w torebkach stawowych jest odpowiednia ilość płynu, stawy pracują sprawniej, jest lepsza absorbcja wstrząsów, a to wszystko sprawia, że maleje ryzyko nabawienia się artretyzmu.
Po drugie, woda wypłukuje z organizmu wszelkiego rodzaju toksyny i niepotrzebne substancje. Wydalamy je podczas każdej wizyty w toalecie - im szybsza wymiana płynu w organizmie, tym sprawniejsze usuwanie tego, co niepotrzebne. A im mniej trucizn w organizmie, tym mniejsze ryzyko pojawiania się np. nowotworu.
Po trzecie, z wodą wydalamy oprócz toksyn także nadmiar soli, której nadmiar może powodować nadciśnienie. A od nadciśnienia do problemów w sercem już niedaleko. Dlatego warto wypłukać nadmiar soli za pomocą wody. Woda zresztą wypłukuje także inne substancje, mogące szkodzić naszemu organizmowi, co pozwala uniknąć wielu chorób, nawet pospolitego przeziębienia.
Pomaga zrzucić nadwagę
Jednym z dietetycznych trików, stosowanych podczas odchudzających kuracji, jest picie szklanki wody w momencie, gdy dopadnie nas głód. Woda nie zawiera bowiem tłuszczu, ani kalorii, a hamuje apetyt i przyspiesza metabolizm. A to oznacza szybsze spalanie kalorii. Jak już wspominaliśmy wcześniej, woda dla ludzkiego organizmu jest jak olej dla silnika – usprawnia i przyspiesza jego pracę. Przeprowadzono testy z których wynika, że po wypiciu dwóch szklanek wody, spalanie kalorii przyspiesza nawet o 30 procent. Inne badania mówią, że picie sześciu szklanek wody dziennie powoduje utratę prawie 4,5 kilograma nadwagi w ciągu roku. Jeśli dodać do tego jeszcze aktywność fizyczną, otyłość nam nie grozi.
Zapobiega próchnicy
Właściwa gospodarka wodna w naszym organizmie może zapewnić nam zdrowe zęby. Tworzenie się ubytków w zębach zaczyna się bowiem od kwasów, które tworzą się podczas jedzenia posiłków. Ich neutralizowaniem zajmuje się ślina. Jeśli jest jej odpowiednio dużo i nie jesz zbyt wiele słodyczy – twoje zęby są chronione. A żeby organizm wytwarzał odpowiednią ilość śliny, trzeba go właściwie nawadniać
Co za dużo, to niezdrowo
Warto pić dużo wody, ale jak we wszystkim, tak i w tym przypadku trzeba zachować zdrowy rozsądek. Bo zbyt duża ilość wypitej wody, może nam wręcz zaszkodzić. Może zachwiać np. gospodarką mineralną organizmu, spowodować problemy z trawieniem, a w skrajnych wypadkach doprowadzić nawet do śpiączki. Ale spokojnie – żeby sobie zaszkodzić, trzeba by wypijać około siedmiu litrów wody dziennie.
Złotą zasadą jest, by pić mniej więcej tyle wody, ile jej tracimy. A człowiek traci jej mniej więcej trzy szklanki dziennie przez oddychanie i jedną w postaci potu. Jeśli dodać do tego jeszcze wodę wydalaną podczas wizyt w toalecie i wypoconą podczas ćwiczeń, otrzymamy w sumie około dwóch litrów. I mniej więcej tyle powinniśmy wypijać wody każdego dnia. Przy mniej aktywnym trubie życia może być jej trochę mniej.
Pij więc na zdrowie!

Tekst skopiowany ze strony www. fit. pl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 22:22   #508
Oliwka76
Raczkowanie

nnnecia z ta wodą to naprawdę? wiem, że jest ważna, ale żeby aż tak? 75% ? muszę zacząć pić więcej...

pisałaś wcześniej, że nie brałaś M w czasie przeziębienia, ile dni nie brałaś i jak się czułaś?
Stary 2008-03-05, 22:56   #509
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nnnnecia Pokaż wiadomość
A ile litrów wody (napojów) wypijasz dziennie?

Wypijam 1 l dziennie wody i juz wieczorem,to wlewam w siebie,zeby jesc mi sie tak nie chcialo. Jestem na diecie w ktorej jest malo weglowodanow... plusem jest ze zoladek mi nie siada...jak przy jedzeniu wiekszej ilosci jedzenia z weglowodanami.

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-03-06, 06:02   #510
Tereskaa
Zakorzenienie

Przy odchudzaniu ponoć dobrze jest pić zimną wodę, bo woda sama w sobie nie zawiera kalorii a organizm pobiera je z organizmu by sobie tą wodę ogrzać, wiec mamy w tym momencie ujemne kalorie Napisałam to co słyszałam, ale nie wiem czy picie zimnej wody jest takie zdrowe, zwłaszcza na gardło w okresie przeziebień

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości