Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 07:44   #481
Kayira
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

HappyGirl ot se Tz poradzil pogodzil i jedno i drugie

Kejka ale Wam fajnie mam nadzieje ze opowiesz jak bylo..
Siostra chodzi z mlodym ale on juz ma 8 miesiecy i zadowoleni z zajec.. a najmlodsze w grp ma 3 miesiace i czasem inne cwiczenia ma

Kopycio to koniecznie sie pochwalic musisz..
No ja w koncu mam za lopatki i mi szkoda..
Co do gina... a czemu od razu nie mozna z tym nic robic? Tylko pol roku czekac? Czy samo sie na zejsc?

Martinixxx mysmy od razu w szpitalu skierowanie dostali

Poli przemeczysz sie jakos u tesciow
A czeskie piwo najlepsze

My dzis tez szczepimy i kontrola u gina. Zobaczymy co mi gin powie... Moj X czeka na zielone swiatlo, a mi sie troche seksu nie chce.. bardziej mam nadzieje ze cwiczyc pozwoli
A szczepienia... bralyscie wszystko od razu czy na dwa razy? W sensie podstawowe i dodatkowe w jednym dniu?

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 07:49   #482
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Ineso a czemu boisz sie zostac sama? Przeciez wrocilas do sprawnosci nie? Boze ja bym w zyciu nie chciala zeby ktos ze mna zostawal na noc oprocz meza. Te wszytkie zlote rady itp...ja zosia samosia jestem. No i poki sama nie zostaniesz to zawsze bedziesz sie bać....a to przeciez Twoje dziecko

Poli ale jak maz wraca do Krk to czemu idziesz sama do jego matki?w zyciu nigdy do swoich rodzicow a z tesciowa bym sie tylko umawiala w jakies dni na spacerki albo kawe...chociaz z moja to nawet to jest niewskazane

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 08:08   #483
Ineso
Matka Smoka

Kejka - wiem ze powinnam sama zostac zeby nabrac pewnosci ze sobie poradze. Ale taka mam traume po tej pierwszej samotnej nocy, a maly naprawde czasem jes nie do uspokojenia - przedwczoraj byla np taka noc. Mnie taki dlugi placz ktorego nie mozna trwale uciszyc dobija a do tego dochodzi niewyspanie, ktore zle znosze.

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-06-07 o 08:10
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 08:17   #484
akinomka03
Rozeznanie

U nas chyba skok (w czwartek mała skończy 8 tyg) wczoraj płacze ze tylko cyc uspokajal i to też nie zawsze. Już zastanawiam się czy nie odwołać wizyty u gin. Pojechaliśmy we trójkę i mąż z małą byli u mojej siostry która mieszka blisko gin. Jakoś dalismy rade, troche spała troche mąż ją lulal i zleciało.
Mam zielone światło na seksy ale jakoś chęci brak.

Radler
Na mnie nie działa, piłam dwa razy i różnicy nie widziałam.

Poli, kayira, patulinka
Kciuki z dzieciaki na szczepieniu :-*

Kejka
Jak na basenie było?

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-06-07 o 08:19
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 08:17   #485
patulinka94
Zadomowienie

Poli Kayira my właśnie czekamy w przychodni na szczepienie.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 08:28   #486
Kayira
Zakorzenienie

Ineso bo nawet kiedy druga osoba ma byc tylko asekuracyjnie to czlowiek spokojniejszy.
Ja tak mialam z kapiela

Akinomka a z dzieckiem idziesz czy ktoz z nim zostaje? Jak by na spacer ktos poszedl?

Patulinka powodzenia my na 15.40

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-07, 08:36   #487
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Ineso bo nawet kiedy druga osoba ma byc tylko asekuracyjnie to czlowiek spokojniejszy.
Ja tak mialam z kapiela

Akinomka a z dzieckiem idziesz czy ktoz z nim zostaje? Jak by na spacer ktos poszedl?

Patulinka powodzenia my na 15.40
Tak jak napisałam, mąż był z małą w mieszkaniu u siostry bo jest blisko gin, my mieszkamy na wsi i do gin mamy ok. 10 km i początkowy plan był taki że jade sama a mąż w domu z Milena ale że tak płakała to zrobilismy inaczej żebym w razie co szybciej do niej wróciła bo momentami aż się zachodzila z płaczu i mimo tego że mąż sobie z nią radzi to cyca jej nie da :-P
Z butli nadal nie chce, zmieniłam smoczek na taki co piła na początku mm ale to też jej nie pasuje...

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-06-07 o 08:37

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 08:53   #488
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso tylko wiesz, dziecko czuje to pierwsza sprawa a druga sprawa jest taka ze mozesz miec "high need baby" i co wtedy? Do 3-4 lat nie zostaniesz z nim sama? Przelam sie a dziecko Ci to wynagrodzi. Wazne jest tez to ze...nie znam matki ktora dobrze znosi niewyspanie jesli bedziesz jakby "delegowac" marude w rece innej osoby to sie nie pryzwyczaisz. Ja np przed ciaza chodzilam spac o 22 i wstawalam o 7 a bylo mi za malo! Teraz wystarczy 5 h i normalnie funkcjonuje bez spania w dzien...takze przemysl no a ja bym nie pokazala nikomu ze potrzebuje pomocy bo mimo ze Ci nikt nie powie wprost "jest dziwna bo boi sie zostac z wlasnym dzieckiem na noc" to na pewno tak pomysli, nawet jesli jest to ukochana, wyrozumiala mama

Mikołaj <3
Stary 2016-06-07, 08:58   #489
Kayira
Zakorzenienie

Akinomka to najwygodniej by bylo by przespala Twoja wizyte

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-07, 09:16   #490
kopycio
Rozeznanie

Ineso pocieszylas mnie. Rozeszło sie gdzies z przodu bardziej. No zobaczymy, najpierw musze sie chyba napić na odwagę

Poli Niulka Kayira! Powodzenia na szczepieniach!

Samotne noce dla mnie nie straszne, tz i tak nie wstaje, wiec mi bez różnicy.. Ineso rozumiem Cie, ja tez zle znoszę płacz małego. Jesli masz sie czuć pewniej to wez kogoś do siebie

Kayira bo jeszcze sie wszystko oblurcza i jak bede niezadowolona to wtedy bedziemy kombinować.

Akinomka wez ja ze soba tak jak ja, ludzie mnie przepuścili i u gon byłam tylko 20 minut zamiast paru godzin

A ja sie zastanawiam, bo u mnie w przychodni szczepią w środy i w piątki i miałam isc jutro, bo jakby sie cos działo to potem jest czwartek i moge skoczyć do lekarza a jak pójdę w piatek to juz weekend.. Ale z drugiej strony w srode mamy usg bioderek i teraz nie wiem, czy to nie za duzo bedzie dla Małego jak na jeden dzien..

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

No i Patulinka powodzenia na szczepieniu
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 09:54   #491
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Akinomka wez ja ze soba tak jak ja, ludzie mnie przepuścili i u gon byłam tylko 20 minut zamiast paru godzin
]
To było wczoraj więc może następnym razem :-P
Mąż wczoraj zaszedl z nią do pralni oddac garnitur (akurat nie płakała) to został przepuszczony przez panią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 10:08   #492
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
To było wczoraj więc może następnym razem :-P
Mąż wczoraj zaszedl z nią do pralni oddac garnitur (akurat nie płakała) to został przepuszczony przez panią

Oj nie doczytalam wybacz kiepska noc
Stary 2016-06-07, 10:09   #493
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Oj nie doczytalam wybacz kiepska noc
Spoko ;-)
Stary 2016-06-07, 10:10   #494
Kayira
Zakorzenienie

Kopycio czyli w sumie czekasz bo moze samo wroci. Oby...
Wydaje mi sie ze jak bys miala kilka h przerwy miedzy usg a szczepieniem to by nic nie bylo

Zdecydowanie wole laktatot elektryczny. 6 minut i 50 ml... ale to chyba dzien dobry. Bo ostatnio to nic nie chcialo leciec ale chyba tez zle przystawilam
Poki co reczny wraca do pudelka

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-07, 10:17   #495
patulinka94
Zadomowienie

Jesteśmy już po. Zosia dostała dziś 3 szczepionki. Mialy byc 2 ale pani stwierdzila że jest dzielna i dala wszystkie. Biedna trochę popłakaĺa, ale dałam jej cyca i się uspokoiĺa. Teraz jesteśmy na spacerze w parku i spi ☺
Stary 2016-06-07, 10:39   #496
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Super Patulinka!!️ dlugi spacer jest dobry po szczepieniu️ Zosia dzielna dziewczynka

Trzymajcie kciuki bo jestesmy w drodze na basen. Troche sie boje, ale nie wiem czego. Hahaha. Wariatka

Milego dnia dziewczyny, piekna pogoda wiec korzystac!

Mikołaj <3
Stary 2016-06-07, 10:52   #497
Martinixxx
Zadomowienie

Do nas przychodzi dziś przyjaciółka Martyny z mamą na kawkę a za godzinę lecimy do lekarza. W nocy ogórek mały nie chciał spać. Tz chciał go uśpić to śmiał się do szafy😂Wziął go do salonu na pół godzinki, posmiali się i do wyra😉

U nas też kolejny dzień pięknej pogody.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 10:57   #498
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny nie odzywam się bo przy dwójce lobuzow czasu brak. W czwartek bylysmy na usg bioder na szczęście wszystko ok i ominie nas podwojna pielucha. Wczoraj mieliśmy pierwsze szczepienie. Mały płakał przy wkluciach a po wszystkim szybko zasnal. Moja kluseczka ma skonczone 6 tygodni i waży 5 kg ubranka 56/62 z przewaga 62. Ale 68 juz w gotowości. Pampersy 2 jeszcze Karmimy się piersią cały czas. Błażejek grzeczny, miał chwilowy kryzys ból brzuszka i wzdęcia, zakupilan espumisan i daje rade bo juz jest spokój. Nocki w miarę fajne jak go nie odkladam do łóżeczka po karmieniu to super śpi a jak go odloze to się wybudza częściej ale nie chce tez przyzwyczajac spać ze mną wiec zwykle dopiero od 5 śpimy razem
Dzisiaj idę na kontrolę do gina dopiero na 18, 20 pewnie będzie godzina poślizgu plus dojazd 40 minut w jedna stronę może mnie długo nie być i mam stres jak Maly wytrzyma. Odciagam mleczko tylko zeby nie robił cyrkow z piciem z butli. Niby juz pił z butelki ale boję się ze będzie babci płakał. Plus jeczaca Elizka moze miec babcia wesoło
Za trzy tygodnie planujemy chrzest Blazejka. Czekamy na chrzestnych bo oboje mieszkają za granicą.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po. Zosia dostała dziś 3 szczepionki. Mialy byc 2 ale pani stwierdzila że jest dzielna i dala wszystkie. Biedna trochę popłakaĺa, ale dałam jej cyca i się uspokoiĺa. Teraz jesteśmy na spacerze w parku i spi ☺
U nas wczoraj też trzy wklucia. Nie bylo tak źle.
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 11:16   #499
velika
Winter is coming

kto spał do 11? kocham moje dziecko
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
A ja sie musze pochwalic, bo mnie rozpiera energia. Maz wzial jutro urlop i jedziemy z malym na basenjuz widze jego radosc
zazdro.Szukałam zajęć z dziećmi na basenie w okolicy i nic nie ma ale mam blisko termy i na pewno się któregoś dnia wybierzemy
patulinka94 super, że już po!
kopycio współczuję problemów z raną
nadrobiłam was, po czym poszłam ogarniać siebie i małą i nie pamiętam co miałam napisać

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 11:24   #500
lulka19
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ostatni dzień u rodziców. Za dwie godzinki jestem umowiona na spacerek z przyjaciółką. Mama zabrała małego i poszli się ważyć.

Jak on już fajnie gada <3
A guuu, a grrr i takie tam. I takie uśmiechy mi strzela, że a wymiękam...

Kopycio
mam nadzieję, że z ta raną to nic poważnego. Własnie tego się bałam przy naturalnym porodzie. Dzięki Bogu mnie to ominęło. Cesarka żaden miód, ale teraz nie wyobrażam sobie rodzić inaczej. Widziałam jak przywozili na sale dziewczyny po porodach naturalnych, wyglądały okropnie

Ineso a nie możesz zostać sama i mieć mamę na telefon?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 11:30   #501
alloffkowa
Zakorzenienie

Pomyłka
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2016-06-07 o 12:28
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 11:46   #502
niulka_1985
Zadomowienie

My już po szczepieniu. Było trochę płaczu, a teraz maluszek śpi. Braliśmy te skojarzone. Były 2 ukłucia.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 12:41   #503
justyna_fli
Zadomowienie

Boziu ale mnie Pawel wczoraj przeczolgal... Nie spal do 1:15, w koncu jak odpadl po dlugiej walce to i tak sie obudzil na cycka za pol godziny i dopiero porzadnie usnal o 2 ale oczywiscie jak mowilam mezowi zeby sie z nim nie bawil o tej porze jak ja poszlam odmrozic mu mleko (myslalam ze po butli odpadnie, ale gdzie tam) to mnie nie posluchal i potem wielce obrazony ze dziecko placze i nie chce spac... No i kto musial potem usypiac? Wiadomo ze mama bo tata spiacy
No to widze ze zaczepianie popularne czyli to nie tylko wielki urok osobisty mojego dziecka
Gratki szczepien i kciuki za kolejnych delikwentow
kopycio kurde dziwne ze kaza czekac... Ale moze faktycznie samo sie zejdzie. Oby to nic powaznego
ineso kurcze ciezko masz z tymi nockami... Ja tam nie cykam bo i tak sama malego ogarniam w nocy ale moj nie potrzebuje usypiania tylko jesc i do lozeczka dobrze ze masz mame w razie co
lucy mysle ze moja siostra bedzie miala na to wywalone poza tym skojarzylam wlasnie ze to cudne wdzianko jest na dlugi rekaw i dlugie spodnie wiec na lato i tak srednio... Uff
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 12:59   #504
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Laski ale sie wyszalelismy na basenie. Matka z ojcem w brodziku razem z synem byli atrakcja dla dzieci szkolnych uczacych sie plywac. Bylo za.biście! Polecam! Maly mial taka radoche ze hej, wymeczyl sie strasznie i spi️ raz w tygodniu mam zamiar jezdzic z nim na basen bo ewidentnie lubi wode, majta konczynami zadowolony

Mikołaj <3
Stary 2016-06-07, 13:37   #505
Kayira
Zakorzenienie

Patulinka dobrze ze masz to za soba. Oby teraz bez goraczki.

Gosiulka dobrze ze z bioderkami ok. I wazne ze sobie radzicie
A przede wszystkim ze rosniecie

Niulka czyli 5w1 i wzw?
Ja dalej mysle czy od razu rota i pneumo...

Kejka super ze wypad sie udal i oby kolejne tez takie byly

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-07, 14:50   #506
kopycio
Rozeznanie

Kayira przemyślałam sprawe, pójdę w pt, bo to zawsze szczepionka, organizm osłabiony, a nie wiem ile dzieciakow moze byc w kolejce na usg i czy wszystkie zdrowe.. My Rota i pneumo rozbijamy w czasie, nie chce wszystkiego na raz, pediatra tez nam tak radziła.
Co do laktatora to próbowałaś ręcznym podczas karmienia? Ja tylko tak ściągam, bo inaczej nic nie leci prawie, a tak to w 5 minut 60ml

Patulinka brawo dla Zosi!

Gosiulka fajnie, ze u Was wszystko dobrze, odzywaj sie czesciej, jak czas Ci pozwoli

Velika nie doluj! Do 11?? Złote dziecko

Niulka to oby bez gorączki teraz

Justyna dzisiejsza noc bedzie cacy! Zobaczysz a chłopa trzeba było budzić, na drugi raz by Cie posluchal
Stary 2016-06-07, 15:13   #507
groszekpat
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Czytam Was czasami ale nie mam zbytnio czasu z dwójką dzieci pisać. Na dodatek synek ma bóle brzuszka i niestety drugi raz antybiotyk na zapalenie płuc. Sebastian urodził sie 18 kwietnia z wagą 3110g. Karmie go piersią ale je czesto i krótko do 5 minut. Wasze dzieci też tak jedzą?
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 15:22   #508
Kayira
Zakorzenienie

Kopycio pogadalam z babka od szczepien i tez rozdzielilismy.
Rota za 2 tygodnke a pneumo za 6 przy kolejnym szczepieniu.
A recznym probowalam ale akurat po karmieniu. I chodzi o to ze sie czlowiek namacha

Groszekpat moj tak je.. jak sie rozpedzi do 10 minut to w szoku jestem

Jestesmy po. Rozplakal sie strasznie ale uspokoilam. X poszedl z nim do domu bo ja dalej w kolejce do gina. Ale zaraz wchodze.
Maly wazy 5700 i ma juz 63 cm.
Najwazniejsze ze zdrowy

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-07, 15:48   #509
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Czytam Was czasami ale nie mam zbytnio czasu z dwójką dzieci pisać. Na dodatek synek ma bóle brzuszka i niestety drugi raz antybiotyk na zapalenie płuc. Sebastian urodził sie 18 kwietnia z wagą 3110g. Karmie go piersią ale je czesto i krótko do 5 minut. Wasze dzieci też tak jedzą?
Moja córka też tak krótko je. Po prostu się przyzwyczaiłam
Bo ona więcej już nie chce jeść.
Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Kopycio pogadalam z babka od szczepien i tez rozdzielilismy.
Rota za 2 tygodnke a pneumo za 6 przy kolejnym szczepieniu.
A recznym probowalam ale akurat po karmieniu. I chodzi o to ze sie czlowiek namacha

Groszekpat moj tak je.. jak sie rozpedzi do 10 minut to w szoku jestem

Jestesmy po. Rozplakal sie strasznie ale uspokoilam. X poszedl z nim do domu bo ja dalej w kolejce do gina. Ale zaraz wchodze.
Maly wazy 5700 i ma juz 63 cm.
Najwazniejsze ze zdrowy
Dzielny chłopak i jaki duży! Moja pediatra nie mierzy na długość, szkoda... spróbuję sama w domu ☺
Stary 2016-06-07, 16:34   #510
becia777
Raczkowanie

Cześć wszystkim! Mam pytanie do dziewczyn które szczepia na rotawirusy. Ile płacicie za szczepionkę? I jak ją podają w Polsce?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości