|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
HappyGirl ot se Tz poradzil
![]() ![]() Kejka ale Wam fajnie ![]() Siostra chodzi z mlodym ale on juz ma 8 miesiecy i zadowoleni z zajec.. a najmlodsze w grp ma 3 miesiace i czasem inne cwiczenia ma Kopycio to koniecznie sie pochwalic musisz.. No ja w koncu mam za lopatki i mi szkoda.. Co do gina... a czemu od razu nie mozna z tym nic robic? Tylko pol roku czekac? Czy samo sie na zejsc? Martinixxx mysmy od razu w szpitalu skierowanie dostali Poli przemeczysz sie jakos u tesciow ![]() A czeskie piwo najlepsze ![]() My dzis tez szczepimy i kontrola u gina. Zobaczymy co mi gin powie... Moj X czeka na zielone swiatlo, a mi sie troche seksu nie chce.. bardziej mam nadzieje ze cwiczyc pozwoli ![]() A szczepienia... bralyscie wszystko od razu czy na dwa razy? W sensie podstawowe i dodatkowe w jednym dniu?
![]() |
#482 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Ineso a czemu boisz sie zostac sama? Przeciez wrocilas do sprawnosci nie? Boze ja bym w zyciu nie chciala zeby ktos ze mna zostawal na noc oprocz meza. Te wszytkie zlote rady itp...ja zosia samosia jestem. No i poki sama nie zostaniesz to zawsze bedziesz sie bać....a to przeciez Twoje dziecko
![]() Poli ale jak maz wraca do Krk to czemu idziesz sama do jego matki? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#483 |
Matka Smoka
|
Kejka - wiem ze powinnam sama zostac zeby nabrac pewnosci ze sobie poradze. Ale taka mam traume po tej pierwszej samotnej nocy, a maly naprawde czasem jes nie do uspokojenia - przedwczoraj byla np taka noc. Mnie taki dlugi placz ktorego nie mozna trwale uciszyc dobija
![]() Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-06-07 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
U nas chyba skok (w czwartek mała skończy 8 tyg) wczoraj płacze ze tylko cyc uspokajal i to też nie zawsze. Już zastanawiam się czy nie odwołać wizyty u gin. Pojechaliśmy we trójkę i mąż z małą byli u mojej siostry która mieszka blisko gin. Jakoś dalismy rade, troche spała troche mąż ją lulal i zleciało.
Mam zielone światło na seksy ale jakoś chęci brak. Radler Na mnie nie działa, piłam dwa razy i różnicy nie widziałam. Poli, kayira, patulinka Kciuki z dzieciaki na szczepieniu :-* Kejka Jak na basenie było?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-06-07 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Poli Kayira my właśnie czekamy w przychodni na szczepienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Ineso bo nawet kiedy druga osoba ma byc tylko asekuracyjnie to czlowiek spokojniejszy.
Ja tak mialam z kapiela Akinomka a z dzieckiem idziesz czy ktoz z nim zostaje? Jak by na spacer ktos poszedl? Patulinka powodzenia my na 15.40
![]() |
#487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z butli nadal nie chce, zmieniłam smoczek na taki co piła na początku mm ale to też jej nie pasuje...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-06-07 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Wtajemniczenie
|
Ineso tylko wiesz, dziecko czuje to pierwsza sprawa a druga sprawa jest taka ze mozesz miec "high need baby" i co wtedy? Do 3-4 lat nie zostaniesz z nim sama? Przelam sie a dziecko Ci to wynagrodzi. Wazne jest tez to ze...nie znam matki ktora dobrze znosi niewyspanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Akinomka to najwygodniej by bylo by przespala Twoja wizyte
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
Ineso pocieszylas mnie. Rozeszło sie gdzies z przodu bardziej. No zobaczymy, najpierw musze sie chyba napić na odwagę
![]() Poli Niulka Kayira! Powodzenia na szczepieniach! Samotne noce dla mnie nie straszne, tz i tak nie wstaje, wiec mi bez różnicy.. Ineso rozumiem Cie, ja tez zle znoszę płacz małego. Jesli masz sie czuć pewniej to wez kogoś do siebie ![]() Kayira bo jeszcze sie wszystko oblurcza i jak bede niezadowolona to wtedy bedziemy kombinować. Akinomka wez ja ze soba tak jak ja, ludzie mnie przepuścili i u gon byłam tylko 20 minut zamiast paru godzin ![]() A ja sie zastanawiam, bo u mnie w przychodni szczepią w środy i w piątki i miałam isc jutro, bo jakby sie cos działo to potem jest czwartek i moge skoczyć do lekarza a jak pójdę w piatek to juz weekend.. Ale z drugiej strony w srode mamy usg bioderek i teraz nie wiem, czy to nie za duzo bedzie dla Małego jak na jeden dzien.. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- No i Patulinka powodzenia na szczepieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż wczoraj zaszedl z nią do pralni oddac garnitur (akurat nie płakała) to został przepuszczony przez panią ![]()
![]() |
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Rozeznanie
|
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Kopycio czyli w sumie czekasz bo moze samo wroci. Oby...
Wydaje mi sie ze jak bys miala kilka h przerwy miedzy usg a szczepieniem to by nic nie bylo Zdecydowanie wole laktatot elektryczny. 6 minut i 50 ml... ale to chyba dzien dobry. Bo ostatnio to nic nie chcialo leciec ale chyba tez zle przystawilam Poki co reczny wraca do pudelka
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Jesteśmy już po. Zosia dostała dziś 3 szczepionki. Mialy byc 2 ale pani stwierdzila że jest dzielna i dala wszystkie. Biedna trochę popłakaĺa, ale dałam jej cyca i się uspokoiĺa. Teraz jesteśmy na spacerze w parku i spi ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Wtajemniczenie
|
Super Patulinka!!
![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki bo jestesmy w drodze na basen. Troche sie boje, ale nie wiem czego. Hahaha. Wariatka ![]() Milego dnia dziewczyny, piekna pogoda wiec korzystac! ![]()
![]() |
#497 |
Zadomowienie
|
Do nas przychodzi dziś przyjaciółka Martyny z mamą na kawkę a za godzinę lecimy do lekarza. W nocy ogórek mały nie chciał spać. Tz chciał go uśpić to śmiał się do szafy😂Wziął go do salonu na pół godzinki, posmiali się i do wyra😉
U nas też kolejny dzień pięknej pogody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny nie odzywam się bo przy dwójce lobuzow czasu brak. W czwartek bylysmy na usg bioder na szczęście wszystko ok i ominie nas podwojna pielucha. Wczoraj mieliśmy pierwsze szczepienie. Mały płakał przy wkluciach a po wszystkim szybko zasnal. Moja kluseczka ma skonczone 6 tygodni i waży 5 kg
![]() ![]() ![]() Dzisiaj idę na kontrolę do gina dopiero na 18, 20 pewnie będzie godzina poślizgu plus dojazd 40 minut w jedna stronę może mnie długo nie być i mam stres jak Maly wytrzyma. Odciagam mleczko tylko zeby nie robił cyrkow z piciem z butli. Niby juz pił z butelki ale boję się ze będzie babci płakał. Plus jeczaca Elizka moze miec babcia wesoło ![]() Za trzy tygodnie planujemy chrzest Blazejka. Czekamy na chrzestnych bo oboje mieszkają za granicą. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Winter is coming
|
kto spał do 11?
![]() ![]() Cytat:
![]() patulinka94 super, że już po! kopycio współczuję problemów z raną nadrobiłam was, po czym poszłam ogarniać siebie i małą i nie pamiętam co miałam napisać ![]()
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ostatni dzień u rodziców. Za dwie godzinki jestem umowiona na spacerek z przyjaciółką. Mama zabrała małego i poszli się ważyć. Jak on już fajnie gada <3 A guuu, a grrr i takie tam. I takie uśmiechy mi strzela, że a wymiękam... Kopycio mam nadzieję, że z ta raną to nic poważnego. Własnie tego się bałam przy naturalnym porodzie. Dzięki Bogu mnie to ominęło. Cesarka żaden miód, ale teraz nie wyobrażam sobie rodzić inaczej. Widziałam jak przywozili na sale dziewczyny po porodach naturalnych, wyglądały okropnie ![]() Ineso a nie możesz zostać sama i mieć mamę na telefon? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Pomyłka
![]() Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2016-06-07 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
My już po szczepieniu. Było trochę płaczu, a teraz maluszek śpi. Braliśmy te skojarzone. Były 2 ukłucia.
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Boziu ale mnie Pawel wczoraj przeczolgal... Nie spal do 1:15, w koncu jak odpadl po dlugiej walce to i tak sie obudzil na cycka za pol godziny i dopiero porzadnie usnal o 2
![]() ![]() No to widze ze zaczepianie popularne ![]() ![]() Gratki szczepien i kciuki za kolejnych delikwentow ![]() kopycio kurde dziwne ze kaza czekac... Ale moze faktycznie samo sie zejdzie. Oby to nic powaznego ![]() ineso kurcze ciezko masz z tymi nockami... Ja tam nie cykam bo i tak sama malego ogarniam w nocy ale moj nie potrzebuje usypiania tylko jesc i do lozeczka ![]() ![]() lucy mysle ze moja siostra bedzie miala na to wywalone ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
Laski ale sie wyszalelismy na basenie. Matka z ojcem w brodziku razem z synem byli atrakcja dla dzieci szkolnych uczacych sie plywac. Bylo za.biście! Polecam! Maly mial taka radoche ze hej, wymeczyl sie strasznie i spi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Patulinka dobrze ze masz to za soba. Oby teraz bez goraczki.
Gosiulka dobrze ze z bioderkami ok. I wazne ze sobie radzicie ![]() A przede wszystkim ze rosniecie ![]() Niulka czyli 5w1 i wzw? Ja dalej mysle czy od razu rota i pneumo... Kejka super ze wypad sie udal ![]()
![]() |
#506 |
Rozeznanie
|
Kayira przemyślałam sprawe, pójdę w pt, bo to zawsze szczepionka, organizm osłabiony, a nie wiem ile dzieciakow moze byc w kolejce na usg i czy wszystkie zdrowe.. My Rota i pneumo rozbijamy w czasie, nie chce wszystkiego na raz, pediatra tez nam tak radziła.
Co do laktatora to próbowałaś ręcznym podczas karmienia? Ja tylko tak ściągam, bo inaczej nic nie leci prawie, a tak to w 5 minut 60ml ![]() Patulinka brawo dla Zosi! Gosiulka fajnie, ze u Was wszystko dobrze, odzywaj sie czesciej, jak czas Ci pozwoli ![]() Velika nie doluj! Do 11?? Złote dziecko ![]() Niulka to oby bez gorączki teraz ![]() Justyna dzisiejsza noc bedzie cacy! Zobaczysz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Czytam Was czasami ale nie mam zbytnio czasu z dwójką dzieci pisać. Na dodatek synek ma bóle brzuszka i niestety drugi raz antybiotyk na zapalenie płuc. Sebastian urodził sie 18 kwietnia z wagą 3110g. Karmie go piersią ale je czesto i krótko do 5 minut. Wasze dzieci też tak jedzą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Kopycio pogadalam z babka od szczepien i tez rozdzielilismy.
Rota za 2 tygodnke a pneumo za 6 przy kolejnym szczepieniu. A recznym probowalam ale akurat po karmieniu. I chodzi o to ze sie czlowiek namacha ![]() Groszekpat moj tak je.. jak sie rozpedzi do 10 minut to w szoku jestem ![]() Jestesmy po. Rozplakal sie strasznie ale uspokoilam. X poszedl z nim do domu bo ja dalej w kolejce do gina. Ale zaraz wchodze. Maly wazy 5700 i ma juz 63 cm. Najwazniejsze ze zdrowy ![]()
![]() |
#509 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ona więcej już nie chce jeść. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim! Mam pytanie do dziewczyn które szczepia na rotawirusy. Ile płacicie za szczepionkę? I jak ją podają w Polsce?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.