sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-10, 15:52   #481
canidia
Raczkowanie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez tanzanit
A jeszcze apropos woreczkow strunowych. Jesli uzywacie do przechowywania koralikow to istnieje jeszcze tez fajne rozwiazanie ze sklepu dla chemikow. Tam za male pieniadze mozna kupic szklane zamykane fioleczki. Koraliki sie w tym swietnie przechowuje bo mozna dokupic sobie stojaczek i wtedy nic sie juz nie miesza, wszystko mozna zorganizowac rzedami, fajnie poopisywac itp...
dobre

ja kupuję w empiku koraliki specjalnie dla pudełek

a koraliczki mam wszystkie w woreczkach i w takim pięęęknym pudełku drewnianym z ikea - 9 szufladek - każda na inny kolor - jakbym nie miała tak to chyba bym oszalała

ale takie fioleczki też cacy, jak najbardziej
canidia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 16:07   #482
guga1
Wtajemniczenie

kwiatki sa na artfanie takie http://www.artfan.pl/product_info.ph...oducts_id=2723 sa tez inne kolory
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 17:02   #483
alorah
Zadomowienie

Wczoraj złożyłam zamówienie na Mk_art, ciekawa jestem jak szybko dojdzie i czy będę zadowolona

Proszę odpisuj u mnie.
alorah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 17:44   #484
karolinusienka
Zakorzenienie

ooo nie wiedziałam ze artfan zmienil image strony niezle
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 17:53   #485
Ellie
Raczkowanie

Mnie się bardziej podobała ich stara szata graficzna. Teraz zdjęcia są jakby mniej wyraźne dopiero trzeba powiększyć, żeby zobaczyć ostro.
Stary 2006-05-10, 18:28   #486
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellie
Mnie się bardziej podobała ich stara szata graficzna. Teraz zdjęcia są jakby mniej wyraźne dopiero trzeba powiększyć, żeby zobaczyć ostro.
Racja, teraz dla mnie to wyglada jak w blad w obliczeniach okienek na stronie jakies duze po boku, te w srodku takie waskie.. No coz, widocznie autor mial swoja wizje

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-10, 23:17   #487
polinqa
Raczkowanie

Guga dziekuje za info faktycznie są bawi mnie tylko fakt, ze za dwukrotnie wieksza ilosci płaciłam mniej u kikii za takie identyczne fioletowe... hmmm ale choruje na kwiatki, musze to przemyslec
polinqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-11, 12:52   #488
naila
Zakorzenienie

Polinga, kwiatki są też tu: http://www.allegro.pl/item102894880_...etowe_n22.html
a wcześniej były śliczne i fioletowe u Diamic, ale teraz nie wiem, bo nie zaglądałam

...[minęła chwila]...

Tu są: http://www.allegro.pl/item102952851_..._art_nr97.html

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 13:34   #489
żurawinka
Zakorzenienie

Alorah, napisz jakie wrażenia po przyjściu zamówienia z mk artu? Bardzo jestem ciekawa bo sama dostałam u nich niedawno przesyłkę i...mam mieszane uczucia. Niektóre rzeczy mają b. ładne np. ziel. turkus , jadeit, a niektóre okazały się b.przeciętne i malutkie, niewarte swojej ceny. Gratisem były cztery kanciaste " kulki" w stylu millefiori chyba. I za przesyłkę zapłaciłam 6 zł, a na kopercie były znaczki za 4,70. To tak jakbym sama sobie kupiła te gratisy, ogólnie to zakupów tam już nie zrobię.

Zamówiłam też u bostarbb, ma dużo pozytywnych komentarzy, zobaczymy.
Kikii nie wspominam dobrze, ale o tym już pisałam.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 13:44   #490
zu_za
Raczkowanie

GG do zu_za Send a message via Skype™ to zu_za

W koszt przesylki nie wchodzi tylko znaczek, ale też koperta bąbelkowa. Dlatego przesylka wychodzi droższa.
Stary 2006-05-12, 19:49   #491
żurawinka
Zakorzenienie

Nie pomyślałam. Tymczasem przyszło zamówienie z bostarbb i tak jak przeczuwałam, żadnych problemów, szybko i jestem b.zadowolona!
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-07, 08:10   #492
anastazja
Raczkowanie

Exclamation gdzie koraliki do korali?

Dziewczyny gdzie kupujecie koraliki z duzym otworem do korali???chcę zaczac robic korale i nie wiem gdzie mozna je nabyc w necie(przejrzalam juz wszystkie sklepy internetowe).Zastanawiala m sie tez nad zakupem zawieszek do naszyjnikow i tez nigdzie fajnych nie znalazlam....Proszę pomóżcie
anastazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 10:18   #493
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: gdzie koraliki do korali?

Jeżeli przejrzałaś już wszystkie sklepy internetowe i nic dla siebie nie znalazłaś, to nikt Ci już chyba nie pomoże.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 10:51   #494
czarny kot
Zakorzenienie

A naperwno przejzalas wszystkie sklepy? Nie wiem jakiej wielkosci otwr Cie interesuje..

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 13:32   #495
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Napisane przez anastazja
Dziewczyny gdzie kupujecie koraliki z duzym otworem do korali???
co to znaczy "duży otwór"? standardowo to ma około 1 mm otworek w koraliku i przewlec mozna przez niego większość drucików, linek, rzemyków, tasiemek atłasowych i szyfonowych!
A na czym chcesz wieszać swoje korale? No sznurek konopny nawet jeśli ma swoj urok nie jest praktyczny

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 14:33   #496
anastazja
Raczkowanie

myslalam o sznurku bawałnanym i o rzemyku!w artfanie sznurki maja 1mm a koraliki ktore mi sie podobaja(w tym samym sklepie) maja otwór srednio 0,7mm ,wiec raczej sie nie zmiesci popatrze jeszcze na allegro....
Stary 2006-06-07, 15:47   #497
czarny kot
Zakorzenienie

A moze nawlekanie na kordonek? Sa takie wygladajace jak woskowany sznureczek (mam taki czarny, firmy 'monika').

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 06:39   #498
cailleach
Raczkowanie

Dostalam przed ponad tygodniem pierwsza przesylke z Qnsztu. Niestety, jestem rozczarowana. Zawieszki maja widoczne uszkodzenia. Do tego jakosc produktow posrebrzanych pozostawia wiele do zyczenia. Wygladaja jak kawalki blaszek, nierowne, porysowane. Linka biala to tez smiech na sali - pordzewiala, poza tym wyglada calkiem inaczej od innych linek, bardziej przypomina zylke.
Zobacze jak zareaguja na moje reklamacje. Prawdopodobnie to moje ostatnie zakupy w tym sklepie. Bardzo zalezalo mi na tych zawieszkach a tu taki niewypal.
cailleach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 09:10   #499
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cailleach
Dostalam przed ponad tygodniem pierwsza przesylke z Qnsztu. Niestety, jestem rozczarowana. Zawieszki maja widoczne uszkodzenia. Do tego jakosc produktow posrebrzanych pozostawia wiele do zyczenia. Wygladaja jak kawalki blaszek, nierowne, porysowane. Linka biala to tez smiech na sali - pordzewiala, poza tym wyglada calkiem inaczej od innych linek, bardziej przypomina zylke.
Zobacze jak zareaguja na moje reklamacje. Prawdopodobnie to moje ostatnie zakupy w tym sklepie. Bardzo zalezalo mi na tych zawieszkach a tu taki niewypal.
to musiałaś mieć prawdziwego pecha ja w qnszcie zamawiam już sporo czasu i jeszcze nie miałam powodów do reklamacji
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-09, 12:08   #500
anastazja
Raczkowanie

moje pierwsze zamowienie zrobilam w Artfanie i jestem zadowolona(chociaż zdarzyło sie pare odrzutów),dostałam także gratis 2 lamworki(zamowienie bylo na ponad 100 zł) plusem jest to że za zamówienie za ponad 100zł przesyłka jest gratis(ale tak jest chyba wszędzie) no i duży wybór masy perłowej na czym mi właśnie zależało,a minus to że nie dają wydruku zamówienia(rachunku) oraz drogi drut,teraz czekam na przesyłke z allegro od borys78

Stary 2006-06-09, 15:43   #501
guga1
Wtajemniczenie

ja z qnsztu jestem zawsze zadowolona, ostatnio zamawialam na ledwie 17 zl z tego 5 zl z kuferka i dostalam gratisa, takie drobne zielone koraliki, niby nic ale zawsze, napewno wykozystam jakos.
z artfanu tez jestem bardzo zadowolona zawsze reklamacje uwzgledniaja i wszystko jest pezproblemowo.
Za to na mkarcie sie troche zawiodlam, jak robilysmy z dziewczynami zamowienie dali troche gratisow, a teraz jak zamawialam sama na 30 zl nic nie daliu
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 16:24   #502
aniielica
Zakorzenienie

A ja niedawno zamówiłam na prawie 100 zł i nie dostałam ANI JEDNEGO GRATISA Swiństwo:/
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 16:36   #503
joanna_k
Joanna d'Moder

ja tam nigdy nie dostaję gratisów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-10, 09:30   #504
cailleach
Raczkowanie

Juz nawet nie chodzi o gratisy, chociaz gratis wyceniam na 30 groszy....drobniutkie rozowe koraliki, ilosc znikoma. Zamowienie bylo na ponad 50 zlotych. Moze to i nieduzo w porownaniu z innymi.

Czy poleca ktos swiatkoralikow.pl ? Ilosci wiem, ze hurtowe ale jak z reklamacja?
cailleach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 09:34   #505
mooooonia
Zadomowienie

ja w artfanie zamowilam ostatnio za 140 zl, a gratis dwa jezykowate lampworki nie musze dodawac ze liczylam na wiecej ;D mialam jeden brak, ktory zostal bardzo szybko doslany
mooooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 09:40   #506
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniielica
A ja niedawno zamówiłam na prawie 100 zł i nie dostałam ANI JEDNEGO GRATISA Swiństwo:/
anielico ja tez mam podobnie - dlatego tez nie licze na jakies gratisy, lepiej byc mile zaskoczonym niz rozczarowanym
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 10:00   #507
aniielica
Zakorzenienie

Wiesz, wydaje mi sie że skoro do zamówieć na 30 zł dostawałam gratisy to do takiego powinni juz dać. Zwłaszcza, ze np w raju korali za takie zamówienie dostałabym kilka woreczków koralików. Qnszt się psuje. I to nie tylko moja opinia
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 10:14   #508
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez cailleach
Czy poleca ktos swiatkoralikow.pl ? Ilosci wiem, ze hurtowe ale jak z reklamacja?
Ja zamawialam kilka razy i polecam, ale nie wiem jak jest z reklamacja, nie mialam potrzeby niczego reklamowac, bo wszystko bylo ok

Jesli chodzi o te wszyskie gratisy... to nie przesadzacie troche? Zaden sklep ani sprzedawca z allegro nie ma obowiazku dodawac ich do zamowienia (chyba, ze jest to zaznaczone w ofercie), to tylko jego dobra wola. Oczywistym jest, ze lepiej dostac jakis mily dodatek, niz go nie dostac, sama uwielbiam te z Raju Korali i od Eltay, ale nie przyszloby mi do glowy pomstowac na sklep/sprzedawce tylko dlatego, ze nic do zamowienia nie dorzucil
maghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 11:00   #509
anastazja
Raczkowanie

dla mnie to nie jest ważne czy dostane gratis ale jest bardzo mile jak za wieksze zamowienie sie cos dostanie(jakis maly drobiazg)mysle ze to zacheca do dalszych zakupow, ja to odbieram jako mily gest
Stary 2006-06-10, 11:29   #510
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

To ja teraz wrzucę swoje 3 grosze i zrobi się burza Ale tak poważnie, to:
-jestem zła na www.ganea.pl bo po pierwsze dostałam od nich obłupane kamyczki... Ja wiem, że kamień, to tworzywo naturalne, i nie musi być idealnie gładkie, równe itp., ale jak wytłumaczyć klientce, że jeden kolczyk jest w porządku, a drugi ma kamień z dziurkami jak wylot w dziale przeciwpancernym? Powiadamiają na bieżąco co się dzieje z paczką.
Po drugie- powrzucali mi wszystkie kamienie do jedengo woreczka No co ja jestem jakiś Kopciuszek, żeby siedzieć przez godzinę i to przebierać, oddzielać jedeno od drugiego itp.? Poza tym gratisy nawet ładne, ale II gatunku.
-jestem lekko zniesmaczona artfanem, bo dostałam dwie kuleczki kwarcu, z czego jeden ma podwójną dziurkę, no i niestety jest nie do użycia... Za to dali mi świetny gratis, dopasowany do zamówienia i pełnowartościowy. Dobierają wszystkie koraliki parami, tak jak prosiłam, i za to mają wielkiego plusa. Ale mają minusa za brak powiadomień o wpłynięciu pieniędzy, wysłaniu paczki itp.
-Raj Korali... Z nimi nigdy nie miałam najmniejszego problemu. Świetne koraliki, szybka i sprawna obsługa, powiadomienia na bieżąco, gratisy idealnie dobrane do zamówienia. Wielki plus.
-Bostarbb i Świat Koralików: bardzo miła pani, świetny towar, powiadomienia na bieżąco, gratisy dobrane do zamówienia. Raz dostałam pogięte srebro, bo nie było zapakowane w osobny woreczek, tylko luźno zwinięte, no ale był to jednorazowy incydent. Waśnie nie pamiętam, czy były gratisy... Jeżeli były, to niepodpisane, bo nie zauważyłam
-Dadaleria: miła pani, towar bez zarzutów, gratisy dobrane do zamówienia, szybko, sprawnie i miło.
-Qnszt: świetny system powiadomień, tylko niepotrzebnie przeciągają moment wysyłki, generalnie trzeba czekać ponad dobę na to, aż ktoś się przejdzie na pocztę... Towar pierwsza klasa, za to gratisy pożal się boże... No i srebro cudowne
-www.magraf.com.pl , miła pani, towar piersza klasa, bez gratisów, świetny system powiadomień, szybka wysyłka. Zaletą są duże paczki koralików, idealne do bransoletek i naszyjników.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości