![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Witam!
![]() Z trądzikiem wlacze już od 4 lat. Na początku stosowałam delikatny krem o nazwie zaczynającej się na ,,A".Niestety po miesiącu używania nie dwał żadnych efektó. Późnie zastosowałam ,,Under Twenty". Coprawda dawał afekty , ale tak samo ja poprzednik tylko przez pewien czas. Następnie użyłam tonik Loreala.Bardzo wysuszał skóre , ale nawet dawał efekty. Niestety później przestał działać. Za namową koleżanki kupiłam żel Sorayi. Ten wogóle efektów nie dawała. Nie dawno mama kupila mi żel ,,Oxy" oraz Benzacne. Po 2 tygodniach uzytkowania Benzacne zaczęłam widzieć poprawe. Wysuszał mi pryszcze.Niestety wraz z nimi skóre. Malowałam się oprócz tego kremem matowującym , antybakteryjnym. Wyglądało to strasznie. Dziś postanowiłam powcierać w twarz cebule. Jak narazie po 4 godzinach efekt jest zadawalający. Widać różnice. Tam gdzie wyprysków praktycznie nie ma skóra jest przyjemna i miła w dotyku. Nie spodziewam się jakiś wspaniałych efektów już jutro , ale może za miesiąc będzie je widać. Trzeba czekać! Będe na bierząco opisywac jak wygląda u mnie kuracja cebulowa. Z tego co wyczytałam na jednym forum pomógł już wielu osobom. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A dlugo Ci sie utrzymuje na skorze zapach cebuli?? Bo ja wlasnie zamierzalam zaczac stosowac kuracje cebulowa, jednak obawialam sie ze mi pozostanie po niej zapach na jakis czas. Ale chyba od jutra zaczne stosowac cebule punktowo ![]()
![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
Dzięki wszystkim za odpowiedzi
![]() Dziś byłam u dermatologa polecił mi 2 nowe maseczki są drogie około 60 zł ale ponoc bardzo dobre Jutro postaram sie napisac nazwe Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki <papa> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Świeta racja!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja np biore na pol szklanki 2 plasterki cytryny i je maltretuje i wyciskam ![]() ![]() ![]() ![]() ktoś się o to pytał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Rozeznanie
|
i jakie są efekty tego toniku ?
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero raz go stosowałam i jutro będzie drugi raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
No właśnie, na efekty trzeba czekać długo ;] A z tą cebulą to pomaga? Hmmm? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
no ja gdzieś czytałam że można pić drożdże, bo oprócz tego, że pomagają na cerę to jeszcze na włosy i paznokcie.. ja biorę łyżeczkę drożdży [chyba powinno się więcej ale w większej ilości są obrzydliwee xD ] i zalewam to wrzątkiem.. jeśli da się mało drożdży a dużo wody to nawet da się to wypić ; P gdzieś na necie czytałam że można je jeszcze pić z mlekiem i z cukrem.. narazie biorę je 3 dni. ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o dermatologa, to po prostu trzeba próbować różnych rzeczy, trzeba czasu, a jeśli ogólnie macie negatywne wrażenie odnośnie lekarza - trzeba poszukać innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
Ja nie wiem
Zobacze zaczełam se robić wczoraj i skóra ma juz taki inny kolor ![]() Moze bedzie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
a co do dermatologów to też się nie zgadzam.. to zależy na jakiego trafisz. ja mam w sumie dobrego lekarza.. widac, że chce jakoś pomóc a nie tylko brać kasę za nic. a co do domowych sposobów to myślę, że mogą pomóc w leczeniu ale wątpię, żeby całkiem wyleczyły trądzik.. no chyba że właśnie to jest łagodna forma ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Przyczajenie
|
Wybróbowałam cebule.
Jak narazie to efekt jest zadawalający. Zaskórniaki i wągry się zmniejszyły a czerwone plamy zbladły. Czyli dalej będe stosować. Julshka-smaruje wieczorem i jak przychodze ze szkoły. Podobnież nie czuć tej cebuli. Psikam sie perfuami dezydorantem, myje wyjątkowo dokładnie twarz rano i jest spoko. Polecam Ci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
BAN stały
|
co do dermatologii, to przecież nie od razu znajdzie się leki w sam raz dla nas... chociaż z drugiej strony rozumiem, bo nie też doprowadza do szewskiej pasji,że wydaję tyle kasy, męcze się z tym i żadnych efektów
![]() a jeszcze jedno: nie jadłam czekolady przez 2dni i dzis zjadłam i strasznie zaczęła mi swędzieć twarz, Wy też tak macie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
Wczoraj zapisałam sie na wizytę u dermatologa, jest dość oblegany bo na wizyte trzeba czeac 2 tygodnie, wcześniej chodziłam do zupełnie przypadkowych lekarzy, bo nikt z moich znajomych nikogo dobrego nie znał, poza tym ta kasa, ja chcesz sie leczyć to trzeba płacić a nie kazdego stać żeby miesiac w miesiac wydawac 100zł czy wiecej zwlaszcza ze czesto to są pieniądze rodziców
Z tą cebulą też próbowałam ale mnie nie dała rady, bo mam trądzik od ormonów a mój ginekolog powiedział ze na efekty kuracji musze jeszcze poczekać 3 miesiace ehhhhh a ja w gorącej wodzie kąpana myślałam ze odrazu mi pomoże ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Ja jestem również zainteresowana jak sie stosuje tą cebulę?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
A ja odkryłam skuteczny sposób na pryszcze!! Mianowicie dieta dieta i jeszcze raz dieta. Nie chodzi o to, żeby się odchudzać ale żeby zmienić nawyki żywieniowe. Przede wszystkim zero czekolady ale to przez cały czas a nie, że po jakimś czasie znow zacznie sie jeść bo to nic nie da. Wszystkie sery, jasne pieczywa - one też pogarszają stan skory. Kiedyś gdy o tym czytałam myślałam, że to tylko wymysł, i że na nic sie to zdaje. A teraz przekonałam się, że zdrowsze odżywianie sie powoduje powolne aczkolwiek skuteczne pozbywanie się pryszczy.
Druga sprawa to kosmetyki. Im mniej tym lepiej, kiedy codziennie rano używałam po kolei tych wszystkich specyfików skóra jeszcze szycbiej mi sie przetłuszczała, świeciłam się nie miłosiernie. Kiedy nakładałam makijaż wszystkie niedoskonałości było widać jeszcze bardziej. Teraz codziennie wieczorem myję twarz żelem, przecieram tonikiem, smaruję bevoxylem a na to dobrze nawilżający krem. Rano tylko przemywam twarz wodą, nie robię make-up'u a moja skora wraca powoli do normy, tzn. znikają wągry, grudki i o dziwo, blizny po wypryskach. Czasem jak wyskoczy coś większego to na noc maść ichtiolowa i plasterek a rano trochę inwazyjnie sie pozbywam tego niemiłego gościa ![]() Sprobujcie, może wam pomoże odstawienie niektórych specyfików. Wiadomo, ż od razu nie widać efektu i na początku wszystko wyłazi na zewnątrz ale jak już się to opanuje to na prawdę wraca łądna cera i samopoczucie od razu lepsze. Wiem to dokładnie bo nie raz gdy patrzyłam w lustro to łzy same cisnęły się do oczu na widok stanu cery... Pozdrawiam i życzę owocnej walki z intruzami.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Co do diety to fakt
![]() A co do kosmetyków, to używałam ich dużo i podobno miały pomóc...ale cóż...nic a nic nie pomogło. Teraz nakładam sobie na twarz mleko i musze przyznać że rzeczywiście pomaga ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
A ja tak go lubie... Niedługo normalnie będę musiała zrezygnować ze wszystkich przyjemności
![]() ![]()
![]() |
#506 |
Przyczajenie
|
ser też ?! ohh no.. ; P ja najczęściej jem żółty ser.. no i czekoladę ^^ ale u mnie dieta na szczęście nie ma wpływu na trądzik. tzn nie zauważyłam żadnych zmian. aaaa.. i na prawdę polecam drożdże, pije je dopiero 4 dzień i od tego nie mam żadnej 'niespodzianki' ;p ale wiadomo, że nie u każdego działa tak samo.
a robiłyście sobi już tą maseczkę aspirynową ? ja się zastanawiam, bo na razie mam dosyć dobrą cerę ; ) a jakie ona ma w ogóle działanie ? wysusza skórę ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
hmmm...ostatnio oglądałam program z jakimiś tam specjalistami (m.in. dermatologami) i oni mowili tam, ze szergi badań nie potwierdzily tezy,że czekolada wywołuje pryszcze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lol15 tez słyszałam że badania nie potwierdzają złego wpływu czekolady na cerę, ale moim zdaniem odpowiednia dieta i nie zaśmiecanie organizmu napewno pomoże, jak nie buźce to figurze ![]()
![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
dziewczyny dieta pomaga ale tylko niektorym u mnie to co jem nie ma wplywu na stan mojej cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.