![]() |
#481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia
Cytat:
![]() |
![]() |
#482 |
Przyczajenie
|
Tak co do wgłębień... kolczyk juz mam kilka miesiecy, lecz u gory wciaz jest widoczne wglebienie, kolczyk na pewno nie jest za krotki - 18mm, 20mm bylby za dlugi i strasznie przeszkadzal. Da sie cos z tym zrobic? Specjalnie mi to nie przeszkadza, ale nieciekawie wyglada :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
hej przekłułam sobie jezyk w pt tydzen temu gojenie nie bolalo juz normalnie jem. Ale 2 dni po zabiegu jezyk mi pekl krew leciala, bolalo.Teraz mam w tym miejscu gulke troszecze boli jak sie dotknę nie wiem czy to nic powaznego, niewiem czy ta ranka tak sie goi( w sumie chyba gleboko mi pekl) czy to juz cos powazniejszego jak ktos wie prosze niech napisze !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Przyczajenie
|
![]()
już dawno nikt tu nie pisał a ja pochwalę się swoim nowym nabytkiem...
rok temu zrobiłam kolczyk w języku... spuchł, bolał, nie jadłam i się męczyłam... miałam go może 3 -4 miesiące i wyjęłam ![]() ostatnio dałam się namówić przyjaciółce na zrobienie kolczyka i koleżanka <zajmuje się tym fachowo> przebiła mi jęzor na nowo ale w starym miejscu... nie spuchł mi w ogóle a bolało samo przebicie... myję zęby normalnie i nie ma problemu ![]() ![]() noo wiec powodzenia tym którzy robią kolczyk po raz pierwszy... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Przyczajenie
|
Witam.Mam pytanie.Przekułam sobie język 3 dni temu,jest spuchniety ale nie to ,mnie martwi.Bardziej od jezyka bolą mnie migdały i ogólnie szyja:/
Czy jest to normalne??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Przyczajenie
|
Hej. Myślę, że to są normalne objawy, że język Ci spuchł i to, że bolą Cię migdały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
opcje sa dwie: -reakcja na ciało obce czyli kolczyk -choroba(w tym okresie łatwo się podziębić-złapać coś na górne drogi oddechowe)
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
BAN stały
|
ja przekłułam język wczoraj, i boli mnie trochę gardło z prawej strony, i w ogóle język z prawej boli mnie bardziej, bezpośrednio po przekłuciu nawet trochę ucho, ale szybko przeszło. i wiecie co mnie spotkało wczoraj!? usta mi spuchły, najpierw dolna warga, później górna z jednej strony, dziś jak się obudziłam to miałam całą górną spuchniętą, teraz jest ok, opuchlizna z ust zeszła. ale dziwne to! nie spotkałam się jeszcze z takimi objawami! dostałam niezły ochrzan od męża za ten kolczyk, i nastraszył mnie, że pewnie mnie czymś zarazili, trochę się wystraszyłam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
fortize, radze zgłosić się do piecera, on doradzi co i jak, żeby się jakiś stan zapalny nie przypałętał... a szałwia nie pomaga??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja zrobiłam kolczyk przwie tydzien temu, w sobotę . ;P Opuchlizna chyba zeszła, nawet mnie nie boli, tylko rano jak wstaje to boli bardzo mocno .;/ zle z czasem przechodzi, a no i boli mnie troche po lewej stronie. (kłucie koło więzadełka)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Hej, ja mam kolczyka od czwartku spuchnięty jeszcze jest jeść jako tako mogę wolno bo wolno, ale jednak. Tylko mam takie pytanie bo nie znalazłam odpowiedzi w wątku.
Dolna część kolczyka że tak powiem ulokowała się na podniebieniu miękkim i to miejsce boli i czuję językiem jak jego dotykam że jest podrażnione i zrobiło się wgłębienie jak tak kuleczka. Nie wiecie czy to się przystosuje czy może przejść. Czy może stosować jakąś maść żeby się zagoiło?
Oczywiście, że nie ma miłości. Nie ma i nigdy nie było.. Edytowane przez wandzik-a Czas edycji: 2009-12-05 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
dlaczego linia dziaseł sie obniza po dlugoletnim noszeniu kolczyka? i czy mozna temu jakos zaradzic? mozna nosic aparat ortonodtyczny i miec kolczyka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć ,
jestem nową forumowiczką ![]() Czytam i czytam tak o tym kolczyku w języku bo zrobiłam sobie dzisiaj i poprostu umieram z bólu, nie moge nic zjeść ,a jak zrobiłam sobie zupkę z torebki to ten makaron zaczął mi się zaplątywać o kolczyka i tak mnie to drażniło ,że wyrzuciłam wszystko do ubikacji ;/ pije samą wodę ,ale przecież nie wytrzymam tak długo bo z głodu umre. . . . . . . . czy zna ktoś jakiś sposób na szybkie naprawde szybkie i szczere pozbycie się opuchlizny ? bo ciul tam z bólem bo już jutro koleżanka da mi tabletki bardzo dobre na ból. albo w sumie prosze o wszystkie prawdziwe rady które mogą mi pomóż w cierpieniu hehe ![]() pozdrawiam wszystkichh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez pierwsze dni po przekłuciu unikaj przetworów mlecznych i gorących pokarmów a także ostro przyprawionych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Dziękuje za odpowiedż.a mniej więcej po ilu dniach od wczorajszego przebicia będę mogła w końcu normalnie jeść ? bo wczoraj ten makaron owijający się o kolczyk dobił mnie totalnie; / |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
po mniej więcej 2 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
witam
własnie jakies 2 godz temu przebiłem sobie jezyk ![]() odziwo opuchilzny nie mam troszeczke mnie boli przy mowieniu albo przełykaniu sliny ale to nic to mój taki prezent urodzinowy ![]() ![]() przy przekłuciu nawet mnie nie bolało ból mozna opisac do letkiego zadrapania (albo cos podobnego) polecam tym co sie zastanawiaja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
![]()
Czyli że nie zjem wigilijnej kolacji !?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
![]()
Z tą wigilijną kolacją to był żart.
Dziś już zjadłam w miare normalnie powoli ale zjadłam i jestem zadowolona bo w końcu jakiś normalny posiłek :P Zamroziłam właśnie kostki lodu z szałwi za pół godz jak nie mniej powinny być gotowe zobaczymy jaki będzie efekt he;p napisze wieczorem jak stestuje ![]() i mimo cierpień które przechodze wcale nie żałuje że zrobiłam w końcu tego kolczykaa;DD pozdrawiam wszystkichhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
![]()
a ja mam problem. pojawila mi sie bombelka z ropa wokół górnej kulki znaczy nie do końca wokół lecz z dołu kulki czy można to przebić żeby się nie rozrosła za bardzo. ? czy co mam z tym zrobić prosze Was o rade, bo przebiłam w poniedziałek i martwi mnie to. odpiszcie szybko .będę czekać. dzieki z góry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zadomowienie
|
ktos wie co o tych dziaslach czy nie? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Przyczajenie
|
Witam ; ) Ja posiadam kolczyka od soboty... i co do bólu to przy przebijaniu nie bolało ; ) A potem tylko troszke bo wiadomo to rana jest.
Co do jedzenia to jadłam odrazu xd O 16 mialam przebite a po 20 jadlam kanapke normalną... Ale jeszcze nie tak dokladnie tylko musiałam bokiem jeść ; ) Przemywam dentoseptem (ok. 10zł w aptece) i rumiankiem. Narazie jest ok ; ) Chociaz pod jezykiem kolo kulki mam taką biała wydzieline? I nie wiem co to jest... pomoże ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Przyczajenie
|
Czytam i czytam i po prostu nie wiem co mam myśleć, jak widzę, że wypowiadają się dzieci po 13 lat, które chcą sobie zrobić kolczyk.
![]() Ja mam kolczyk od 2 lat, miałam 18 lat jak poszłam przebić. Nie wmawiajcie ludziom, że nie bolało. To, że nie narobiliście w gacie, nie znaczy że nie boli. Nie musicie zgrywać chojraków. Przekucie boli, może nie jest to najgorszy ból jakiego można fizycznie doświadczyć, jednak boli. W sumie może dlatego,że ja miałam przekuwane bez zamrażania. Ten ból był niczym w porównaniu do tego co czułam tydzień po przekłuciu. Nie mogłam o niczym innym mysleć tylko o tym bolącym jęzorze. Spuchł mi cały i wyglądał jak pierożek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale zauważ, że każdy organizm reaguje inaczej na coś obcego, więc jedną osobę może boleć a inną nie koniecznie. Ja jadłam już 2 godziny po przekłuciu ; ) Samo przekłucie nie bolało, może lekki ból czułam później ale to kwestia dbania o ranę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
Ja mam kolczyk od 6 lat! Z własnego doświadczenia powiem, że po 3 latach zauważyłam, że mam opadnięte dziąsła. Myslę, że to dlatego iż sama dobrałam sobie sztangę złej długości. Bo najpierw była ta długa na opuchliznę, a następnie miałam wymienioną na krótka która była idealnie dobrana i nic się nie działo. Niestety zobaczyłam ładnie mieniący sie kolczyk i postanowiłam go kupić. Sztanga była minimalnie dłuższa od tej co miałam do tej pory. No i po krótkim czasie co? wrażliwe zęby (4 przednie). Sprawdziłam dziąsła i doznałam szoku. Zaczerwienione, szyjki odsłonięte. Przeczytałam gdzieś,że owy kolczyk moze być przyczyną i szybko zmieniłam na tamten stary kolczyk(ten idealnie dobrany). Obecnie stan moich dziąseł jest lepszy trochę się"odbudowały". Byłam tez u dentysty i nic nie mówiła na ten tenmat, ani szkliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
BAN stały
|
Mam kolczyk już jakieś 6 lat, a moim problemem jest to, że od dłuższego czasu nie mogę go odkręcić no zaciął się ;/ Już raz mi się to zdarzyło i bardzo się mój chłopak namęczył żeby go odkręcić bez urwania mi języka, a ja sama się zestresowałam no i cóż bolało... Teraz jest to samo ;/ Chciałabym go odkręcić, bo wiedząc, że nie mogę czuję dyskomfort, a poza tym przydałoby się go wyczyścić... Macie jakieś rady, bo nigdzie nie mogę znaleźć odp.?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
tez tak mialam ... i to jak szlam do dentysty i musialam go wymienic na zatyczke... pol godziny sie meczylam az wpadlam na pomysl zlapania go w 2 czyste reczniki... i wtedy sie odciol... ja nie moglam go odkrecic bo byl strasznie mocno zakrecony i kolczyk byl mokry po wysuszeniu sie udalo:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
BAN stały
|
Właśnie to nie pomaga i w tym problem :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.