Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-26, 17:22   #481
piercingfun
Raczkowanie

Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

Cytat:
Napisane przez buxd Pokaż wiadomość
Ja sie nie obawiam, że rodzice zauważą czy coś ... Ale o te żyły jakieś że ktoś mi coś źle przebije i już ;/. i zastanawiam się nad koleżanką i studiem ... Ale tak w sumie kolezanka juz kilko osobom robiła i spoko było ... Ale ja w sumie nie chcę ryzykowac, a w studiu chyba duzo sie płaci .. i kasy troche szkoda ... Ale zawsze to wiecej pewności ze bedzie lepiej ...
Dajcie kilka rad ...
masz całe 16 stron rad ;>
Stary 2009-09-10, 15:36   #482
Mikusa
Przyczajenie

Tak co do wgłębień... kolczyk juz mam kilka miesiecy, lecz u gory wciaz jest widoczne wglebienie, kolczyk na pewno nie jest za krotki - 18mm, 20mm bylby za dlugi i strasznie przeszkadzal. Da sie cos z tym zrobic? Specjalnie mi to nie przeszkadza, ale nieciekawie wyglada :P
Mikusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 12:31   #483
ola100018pl
Przyczajenie

hej przekłułam sobie jezyk w pt tydzen temu gojenie nie bolalo juz normalnie jem. Ale 2 dni po zabiegu jezyk mi pekl krew leciala, bolalo.Teraz mam w tym miejscu gulke troszecze boli jak sie dotknę nie wiem czy to nic powaznego, niewiem czy ta ranka tak sie goi( w sumie chyba gleboko mi pekl) czy to juz cos powazniejszego jak ktos wie prosze niech napisze !!
ola100018pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 13:31   #484
Olenka91
Przyczajenie

GG do Olenka91
Talking Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

już dawno nikt tu nie pisał a ja pochwalę się swoim nowym nabytkiem...
rok temu zrobiłam kolczyk w języku... spuchł, bolał, nie jadłam i się męczyłam... miałam go może 3 -4 miesiące i wyjęłam
ostatnio dałam się namówić przyjaciółce na zrobienie kolczyka
i koleżanka <zajmuje się tym fachowo> przebiła mi jęzor na nowo ale w starym miejscu... nie spuchł mi w ogóle a bolało samo przebicie... myję zęby normalnie i nie ma problemu mam go w sumie 5 dni i dzisiaj zmieniam sztangę na krótszą... (prowizorycznie założyłam mi dłuższą w razie by spuchł język) bo ta długa tak mnie denerwuje....
noo wiec powodzenia tym którzy robią kolczyk po raz pierwszy...
Zero strachu, codzienna higiena
Olenka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 15:15   #485
reinrein
Przyczajenie

Witam.Mam pytanie.Przekułam sobie język 3 dni temu,jest spuchniety ale nie to ,mnie martwi.Bardziej od jezyka bolą mnie migdały i ogólnie szyja:/
Czy jest to normalne???
reinrein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 06:50   #486
beaciag21
Przyczajenie

Hej. Myślę, że to są normalne objawy, że język Ci spuchł i to, że bolą Cię migdały . Ja jak sobie przekuwałam kolczyk w maju, to w salonie piercingu powiedzieli mi, że takie będą lub mogą być objawy. Mi np. przez 3-4 dni leciała krew z języka i również miałam go spuchniętego, ale to rzecz normalna, więc dlatego się nie martw pozdrawiam, Beata
beaciag21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 12:41   #487
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reinrein Pokaż wiadomość
Witam.Mam pytanie.Przekułam sobie język 3 dni temu,jest spuchniety ale nie to ,mnie martwi.Bardziej od jezyka bolą mnie migdały i ogólnie szyja:/
Czy jest to normalne???
jestes pewna ,że to migdały-a nie np węzly chłonne czy slinianki?

opcje sa dwie:
-reakcja na ciało obce czyli kolczyk
-choroba(w tym okresie łatwo się podziębić-złapać coś na górne drogi oddechowe)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 13:24   #488
fortize
BAN stały

ja przekłułam język wczoraj, i boli mnie trochę gardło z prawej strony, i w ogóle język z prawej boli mnie bardziej, bezpośrednio po przekłuciu nawet trochę ucho, ale szybko przeszło. i wiecie co mnie spotkało wczoraj!? usta mi spuchły, najpierw dolna warga, później górna z jednej strony, dziś jak się obudziłam to miałam całą górną spuchniętą, teraz jest ok, opuchlizna z ust zeszła. ale dziwne to! nie spotkałam się jeszcze z takimi objawami! dostałam niezły ochrzan od męża za ten kolczyk, i nastraszył mnie, że pewnie mnie czymś zarazili, trochę się wystraszyłam :/
fortize jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 17:00   #489
Rudziack
Raczkowanie

fortize, radze zgłosić się do piecera, on doradzi co i jak, żeby się jakiś stan zapalny nie przypałętał... a szałwia nie pomaga??
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 14:51   #490
justiisia
Przyczajenie

Witam. Ja zrobiłam kolczyk przwie tydzien temu, w sobotę . ;P Opuchlizna chyba zeszła, nawet mnie nie boli, tylko rano jak wstaje to boli bardzo mocno .;/ zle z czasem przechodzi, a no i boli mnie troche po lewej stronie. (kłucie koło więzadełka)
justiisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-05, 20:39   #491
wandzik-a
Raczkowanie

GG do wandzik-a

Hej, ja mam kolczyka od czwartku spuchnięty jeszcze jest jeść jako tako mogę wolno bo wolno, ale jednak. Tylko mam takie pytanie bo nie znalazłam odpowiedzi w wątku.
Dolna część kolczyka że tak powiem ulokowała się na podniebieniu miękkim i to miejsce boli i czuję językiem jak jego dotykam że jest podrażnione i zrobiło się wgłębienie jak tak kuleczka. Nie wiecie czy to się przystosuje czy może przejść. Czy może stosować jakąś maść żeby się zagoiło?

Edytowane przez wandzik-a
Czas edycji: 2009-12-05 o 21:58
wandzik-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 18:43   #492
Wenja
Zadomowienie

dlaczego linia dziaseł sie obniza po dlugoletnim noszeniu kolczyka? i czy mozna temu jakos zaradzic? mozna nosic aparat ortonodtyczny i miec kolczyka?
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 18:19   #493
xxkasandra122o
Przyczajenie

GG do xxkasandra122o
Wink Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

Cześć ,
jestem nową forumowiczką
Czytam i czytam tak o tym kolczyku w języku bo zrobiłam sobie dzisiaj i poprostu umieram z bólu,
nie moge nic zjeść ,a jak zrobiłam sobie zupkę z torebki to ten makaron zaczął mi się zaplątywać o kolczyka i tak mnie to drażniło ,że wyrzuciłam wszystko do ubikacji ;/
pije samą wodę ,ale przecież nie wytrzymam tak długo bo z głodu umre. . . . . . . . czy zna ktoś jakiś sposób na szybkie naprawde szybkie i szczere pozbycie się opuchlizny ? bo ciul tam z bólem bo już jutro koleżanka da mi tabletki bardzo dobre na ból. albo w sumie prosze o wszystkie prawdziwe rady które mogą mi pomóż w cierpieniu hehe
pozdrawiam wszystkichh
xxkasandra122o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 18:32   #494
anka1709
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxkasandra122o Pokaż wiadomość
pije samą wodę ,ale przecież nie wytrzymam tak długo bo z głodu umre. . . . . . . . czy zna ktoś jakiś sposób na szybkie naprawde szybkie i szczere pozbycie się opuchlizny ? bo ciul tam z bólem bo już jutro koleżanka da mi tabletki bardzo dobre na ból. albo w sumie prosze o wszystkie prawdziwe rady które mogą mi pomóż w cierpieniu hehe
pozdrawiam wszystkichh
Zaparz sobie 7-8 torebek rumianku w litrze wody. Ostudź, wlej do woreczków na lód (najlepiej sprawdzają się patyczki, bo są węższe, niż kostki i możesz je potem łamać na dwie części) i zamroź a potem ssij. Pomaga- zarówno na opuchliznę, jak i na ból.
Przez pierwsze dni po przekłuciu unikaj przetworów mlecznych i gorących pokarmów a także ostro przyprawionych.
You opened my eyes when I couldn't see
Love was always here waiting for me"

anka1709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 15:05   #495
xxkasandra122o
Przyczajenie

GG do xxkasandra122o

Cytat:
Napisane przez anka1709 Pokaż wiadomość
Zaparz sobie 7-8 torebek rumianku w litrze wody. Ostudź, wlej do woreczków na lód (najlepiej sprawdzają się patyczki, bo są węższe, niż kostki i możesz je potem łamać na dwie części) i zamroź a potem ssij. Pomaga- zarówno na opuchliznę, jak i na ból.
Przez pierwsze dni po przekłuciu unikaj przetworów mlecznych i gorących pokarmów a także ostro przyprawionych.

Dziękuje za odpowiedż.a mniej więcej po ilu dniach od wczorajszego przebicia będę mogła w końcu normalnie jeść ? bo wczoraj ten makaron owijający się o kolczyk dobił mnie totalnie; /

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 17:33   #496
snide
Zadomowienie

GG do snide

po mniej więcej 2 tyg.
Stary 2009-12-15, 19:11   #497
kolczyk_lux
Przyczajenie

witam
własnie jakies 2 godz temu przebiłem sobie jezyk (w profesionalnym studiu)
odziwo opuchilzny nie mam troszeczke mnie boli przy mowieniu albo przełykaniu sliny ale to nic
to mój taki prezent urodzinowy
przy przekłuciu nawet mnie nie bolało
ból mozna opisac do letkiego zadrapania (albo cos podobnego)
polecam tym co sie zastanawiaja
kolczyk_lux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 07:39   #498
xxkasandra122o
Przyczajenie

GG do xxkasandra122o

Czyli że nie zjem wigilijnej kolacji !?
Stary 2009-12-16, 16:34   #499
xxkasandra122o
Przyczajenie

GG do xxkasandra122o

Z tą wigilijną kolacją to był żart.
Dziś już zjadłam w miare normalnie powoli ale zjadłam i jestem zadowolona bo w końcu jakiś normalny posiłek :P
Zamroziłam właśnie kostki lodu z szałwi za pół godz jak nie mniej powinny być gotowe zobaczymy jaki będzie efekt he;p napisze wieczorem jak stestuje
i mimo cierpień które przechodze wcale nie żałuje że zrobiłam w końcu tego kolczykaa;DD
pozdrawiam wszystkichhh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 15:19   #500
xxkasandra122o
Przyczajenie

GG do xxkasandra122o
Unhappy Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

a ja mam problem. pojawila mi sie bombelka z ropa wokół górnej kulki znaczy nie do końca wokół lecz z dołu kulki czy można to przebić żeby się nie rozrosła za bardzo. ? czy co mam z tym zrobić prosze Was o rade, bo przebiłam w poniedziałek i martwi mnie to. odpiszcie szybko .będę czekać. dzieki z góry
Stary 2009-12-18, 12:28   #501
Wenja
Zadomowienie

ktos wie co o tych dziaslach czy nie? :P
Stary 2010-01-06, 09:10   #502
Gosiek16
Przyczajenie

Witam ; ) Ja posiadam kolczyka od soboty... i co do bólu to przy przebijaniu nie bolało ; ) A potem tylko troszke bo wiadomo to rana jest.

Co do jedzenia to jadłam odrazu xd O 16 mialam przebite a po 20 jadlam kanapke normalną... Ale jeszcze nie tak dokladnie tylko musiałam bokiem jeść ; )

Przemywam dentoseptem (ok. 10zł w aptece) i rumiankiem.
Narazie jest ok ; )

Chociaz pod jezykiem kolo kulki mam taką biała wydzieline? I nie wiem co to jest... pomoże ktoś?
Gosiek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 20:51   #503
BlairWitch
Przyczajenie

Czytam i czytam i po prostu nie wiem co mam myśleć, jak widzę, że wypowiadają się dzieci po 13 lat, które chcą sobie zrobić kolczyk. Do czego Wam to teraz potrzebne ? Bo myślę i nie mogę znaleźć ani jednego mądrego powodu. Może jedynie dla szpanu przed innymi dziećmi. Są pewne rzeczy, które nie są dla małolatów, m.in. piercing. Jeszce będziecie mieć czas na szaleństwa, teraz- do książek.

Ja mam kolczyk od 2 lat, miałam 18 lat jak poszłam przebić. Nie wmawiajcie ludziom, że nie bolało. To, że nie narobiliście w gacie, nie znaczy że nie boli. Nie musicie zgrywać chojraków. Przekucie boli, może nie jest to najgorszy ból jakiego można fizycznie doświadczyć, jednak boli. W sumie może dlatego,że ja miałam przekuwane bez zamrażania. Ten ból był niczym w porównaniu do tego co czułam tydzień po przekłuciu. Nie mogłam o niczym innym mysleć tylko o tym bolącym jęzorze. Spuchł mi cały i wyglądał jak pierożek nie mogłam jeść normalnie tylko gibać się żeby nie dotknąc jedzeniem kolczyka. Przez to bardzo długo siedziałam nad talerzem. Jak patrzyłam na koleżanki, które miały kolczyk i one normalnie jadły albo normalnie mówiły to aż się dziwiłam jak one to robią i czy je nadal tak to boli ? Ale cały ból i opuchlizna zeszły po tygodniu.
BlairWitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 12:24   #504
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
dlaczego linia dziaseł sie obniza po dlugoletnim noszeniu kolczyka? i czy mozna temu jakos zaradzic? mozna nosic aparat ortonodtyczny i miec kolczyka?
Ja mam kolczyk ponad 4,5 roku i nic mi się nie obniżyło. Co do aparatu to nie wiem.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 18:19   #505
Gosiek16
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BlairWitch Pokaż wiadomość
. Nie wmawiajcie ludziom, że nie bolało. To, że nie narobiliście w gacie, nie znaczy że nie boli. Nie musicie zgrywać chojraków. Przekucie boli, może nie jest to najgorszy ból jakiego można fizycznie doświadczyć, jednak boli. W sumie może dlatego,że ja miałam przekuwane bez zamrażania. Ten ból był niczym w porównaniu do tego co czułam tydzień po przekłuciu. Nie mogłam o niczym innym mysleć tylko o tym bolącym jęzorze. Spuchł mi cały i wyglądał jak pierożek nie mogłam jeść normalnie tylko gibać się żeby nie dotknąc jedzeniem kolczyka. Przez to bardzo długo siedziałam nad talerzem. Jak patrzyłam na koleżanki, które miały kolczyk i one normalnie jadły albo normalnie mówiły to aż się dziwiłam jak one to robią i czy je nadal tak to boli ? Ale cały ból i opuchlizna zeszły po tygodniu.

Ale zauważ, że każdy organizm reaguje inaczej na coś obcego, więc jedną osobę może boleć a inną nie koniecznie.
Ja jadłam już 2 godziny po przekłuciu ; ) Samo przekłucie nie bolało, może lekki ból czułam później ale to kwestia dbania o ranę.
Gosiek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 19:13   #506
Diva1
Zadomowienie

Ja mam kolczyk od 6 lat! Z własnego doświadczenia powiem, że po 3 latach zauważyłam, że mam opadnięte dziąsła. Myslę, że to dlatego iż sama dobrałam sobie sztangę złej długości. Bo najpierw była ta długa na opuchliznę, a następnie miałam wymienioną na krótka która była idealnie dobrana i nic się nie działo. Niestety zobaczyłam ładnie mieniący sie kolczyk i postanowiłam go kupić. Sztanga była minimalnie dłuższa od tej co miałam do tej pory. No i po krótkim czasie co? wrażliwe zęby (4 przednie). Sprawdziłam dziąsła i doznałam szoku. Zaczerwienione, szyjki odsłonięte. Przeczytałam gdzieś,że owy kolczyk moze być przyczyną i szybko zmieniłam na tamten stary kolczyk(ten idealnie dobrany). Obecnie stan moich dziąseł jest lepszy trochę się"odbudowały". Byłam tez u dentysty i nic nie mówiła na ten tenmat, ani szkliwa.
Diva1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 16:48   #507
Wena90
BAN stały

Mam kolczyk już jakieś 6 lat, a moim problemem jest to, że od dłuższego czasu nie mogę go odkręcić no zaciął się ;/ Już raz mi się to zdarzyło i bardzo się mój chłopak namęczył żeby go odkręcić bez urwania mi języka, a ja sama się zestresowałam no i cóż bolało... Teraz jest to samo ;/ Chciałabym go odkręcić, bo wiedząc, że nie mogę czuję dyskomfort, a poza tym przydałoby się go wyczyścić... Macie jakieś rady, bo nigdzie nie mogę znaleźć odp.?
Wena90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 20:00   #508
Wenja
Zadomowienie

tez tak mialam ... i to jak szlam do dentysty i musialam go wymienic na zatyczke... pol godziny sie meczylam az wpadlam na pomysl zlapania go w 2 czyste reczniki... i wtedy sie odciol... ja nie moglam go odkrecic bo byl strasznie mocno zakrecony i kolczyk byl mokry po wysuszeniu sie udalo:P
Stary 2010-02-20, 18:54   #509
Wena90
BAN stały

Właśnie to nie pomaga i w tym problem :P
Wena90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 19:05   #510
Diva1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wena90 Pokaż wiadomość
Właśnie to nie pomaga i w tym problem :P
anie zrobił Ci się tam kolo kuleczki taki osad biały z pasty? Bo moja kumpela tak miała i wzięla tam oczyściła to(może to dziwnie zabrzmieć ale szpilką jakby wyskrobała) i się odkręcił
Diva1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości