![]() |
#481 | |
Raróg
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Aga, czyli kociak zostaje z Tobą?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#482 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() niedługo... Cytat:
marzyłam ostatnimi czasy o małym kotku ![]() a teraz MaM ![]() zapas żwirku już zrobiony ![]()
![]() |
#483 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() I oczekiwaniu ![]() Pomiziaj kociaka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Pomyziaj swojego ![]() Pozdrófka dla ulubionego Moda (lizusostwo - jak kot gdy chce swój przysmak ![]()
![]() |
#485 | |
Raróg
|
A tam zaraz lizusostwo
![]() A jaki chcesz przysmak? ![]() ![]() Mój porzucił elektronikę na rzecz radosnego rujkowania posterylkowego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Mamy cztery koty w sumie, cztery kocice w róznym wieku od 5 lat do 2, każdego roku właściwie zjawiała się kolejna. Teraz mieszkamy na dwa kraje, trochę tu, resztę w UK, ale nawet tam zawsze jakieś przychodzą, a my zawsze im wystawiamy miseczki z chrupkami i puszki w szafce stoja awaryjnie...
Ale historia zaczęła się dawno: moja babcia znalazła na działce miot dzikiej kotki, dwa kociaki, przygarnęła je wszystkie do altanki i odchowane dała nam i znajomej. To nasza pierwsza znajdka: Felicja vel Fela. Mimo że domowa, wśród ludzi, nigdy do końca sie nie oswoiła, jest najbardziej łowna, najbardziej płochliwa ze wszystkich, głaskanko to tak ze dwa razy i wystarczy, a na kolana to może raz na rok od święta przychodzi. Rok później postanowiliśmy przygarnąć jakieś biedactwo do kompletu, pojawiło się kilka kotków, ale potraktowały nasz dom jak przechowalnię i po prostu poszły gdzieś dalej. Pojechaliśmy więc do schroniska jesienią i wróciliśmy do domu z mysią małą, była maleńka 5-6 tygodni, odruch sierocy, chudzinka, mój TŻ trzymał ją w wewnętrznej kieszeni kurtki - taka była tycia. Potem okazało się, że ma wszystkie schroniskowe choroby na raz, owrzodzony pyszczek nie dawał jej jeść przez 2 tygodnie, ledwo przeżyła. Po ciężkim dzieciństwie ma odruch nerwowego, łapczywego wyjadania z miski (i rzygania często zaraz potem ![]() ![]() Trzecia kocia była nieplanowana ![]() ![]() Czwarta kotka została wbrew wszystkiemu po śmierci jej ojca, kocurka też przygarniętego przez teściów ze schroniska. Kiedy zabił go rozpędzony samochód, pochowaliśmy go, bo nie chcielismy go na ulicy zostawiać (żebyście widziały te spojrzenia ludzi - jacyś nienormalni, za kotem płaczą), cała rodzina był w rozpaczy (to ten, co pił pepsi i zasypiał na klawiaturze), nie chcieli więcej kotów po nim, ale w końcu postanowili zostawić jego córkę z nieślubnego ![]() ![]() Meli i Feli nie mam na tym kompie, dołączę jak przywiozę. A dlaczego je kocham? Za całokształt. Bo uczą pokory, radości, tolerancji, cierpliwości, potrafią wyciągać z człowieka to, co najgłębiej ukryte. Dlatego wierzę mojej babci, kiedy mówi, że zwierzę rozpozna dobrego człowieka. One wiedzą, do kogo podejść, a którzy to zadufane w sobie, podłe, zarozumiałe istoty, nie potrafiące dzielić się niczym pozytywnym z innymi. Żałośni są ci, co mówią, że nienawidzą kotów, psów, kanarków etc. Ja kocham moje koty, psy znajomych i nieznajomych, bo one potrafią przyjąć każdy ciepły gest, odpłacić tym samym i niczego więcej nie żądać. Tak ostatnio uświadomiłam sobie, że w życiu pomogłam kilkunastu bezdomnym kotom i psom i chyba ani jednemu człowiekowi.... Nie wszystkie udało nam się uratować, część umierała z powodu chorób, część znikała nagle, co mnie wpędzało w czarną rozpacz, ale nigdy mi nie przyszło do głowy odmówić pomocy zwierzęciu ze względu na umniejszego jego wartości - a bo to tylko kot, pies... Jak to "tylko"??? Zresztą u mnie to chyba rodzinne - część to psiarze, cześć ptasiarze, my kociarze ![]() Cieszę się, że jest nas tyle. Ściskam Kociary!!! PS. Wybaczcie - powieść mi wyszła - to nocna godzina tak nastraja..... |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W tym tygodniu zamawiamy wete do domu na szczepienia (to bylby koszmar tluc sie srodkami komunikacji miejskiej z trzema kotami z czego jeden wyglada jak dwa koty ![]() ![]() A co tam slychac u Waszych kotkow ciekawego ?? Ptiszonek Sliczne kotki ,pozdrawiam ![]() Aprzybyla ja tez chce miec malego kotka ;( ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BTW ściągnęłam sobie w końcu ten InfranView i przy okazji poprzestawiałam w kompie, co się dało, bo po co czytać przy instalacji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ptiszonek - oby jak najwięcej takich powieści ![]() ![]() I koty cudowne, dawaj więcej zdjęć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Wtajemniczenie
|
W sprawie cyfrowek to mozesz smialo pisac ,napewno pomozemy ,tzn bardziej moj TZ , ktory sie na tym "troche zna"
![]() ![]()
#490 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Jeszcze ciut poczekam, muszę dozbierać, temat "docelowy" mi tu nie pasuje, a i technika idzie do przodu jak burza ![]() Łaczę się w "rujkowych" bólach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
Dlacezgo kochamy kotki? Bo tak rozkosznie czekają na nasze mizianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | ||||
Wtajemniczenie
|
Klakiet jest de best
![]() Cytat:
![]() rozpisuj sie tak dalej ![]() Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam i przezyłam "GŁaSkI" dla Garfielda i Sugar ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a odnośnie aparatu - jak Kobitki już coś bedziecie wiedzieć to o tej wizażowej kotomaniaczce nie zapomnijcie ![]() ![]()
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Izunia, Laura, aprzybyla: ściskam serdecznie ![]() Dzisiaj Micza, ta małpa, porwała dwa kurczaki i zajączka ze stroika wielkanocnego i jeszcze pyskowała, że to nie ona. Corpus delicti leżał pod stołem obśliniony, bez oka i totalnie niestroikowy.... Mama TŻeta się oburzyła, że zezowatego zająca i kurczaka cyklopa na powrót nie włoży! Klusior nie przyjmuje namiast do wiadomości, ile waży (z cyklu: motylem byłem, ale utyłem..., teraz 4,5kg) i wspinając się po firance rączo zerwała trzy żabki, zaczepiła pazurem na amen o zasłonkę i dyndając przywaliła zadem teściowej w głowę, jak ta chciała ją delikatnie odczepić i zdjąć. Szał ciał i uprzęży. Wiosna idzie, na mózg im padło. Ot co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Garfield z racji swojego brytyjskiego ciala tez jest gruby sadzi jednak chyba ,ze jest malym kociakiem . Juz tyle razy probowal wskakiwac na okno , nie patrzy jednak ,ze miedzy nim a oknem jest ...firanka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#496 | |
Raróg
|
Ptiszonek, Izunia - ja tam dałam sobie spokój z wieszaniem firanek
![]() Kota przybyła do nowego lokum przed nimi i tak już zostało ![]() ![]() Ptiszonek - więcej takich historii! Uśmiałam się, hehe, musicie mieć niezły ubaw z Waszymi kociszczami ![]() Aguś, nie zapomnimy ![]() ![]() Ech, marzenia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jest rozkoszny i szybciutko owinął sobie wokół łapki całą moją rodzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#499 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() Chyba Wam wiadomo ,ze kocham Garfielda (tego mojego oczywicie tez ale mowie o Garfieldzie komiksowym ) Oczywiscie na ekranizacji jedynki bylam ,teraz bedzie dwojka. Nie wiem czy wszystkim przypadla jedynka do gustu, musze przyznac ,ze byly sytuacje kompletnie nie zgodne z komiksem , ale co do zachowania kotow to duzo bylo prawdziwych sytuacji. Jak teraz przypomne sobie ten film widze swojego Grubasa , sa do siebie bardzo podobni z zachowania (Garfield i Moj Garfield ![]() http://www.filmweb.pl/Garfield,2,(20...Film,id=108993
#500 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkie kocie mamusie.
Ja mam synusia kociego-Emilka. Emilek ma prawie 2 lata (urodziny 21 czerwca). Całkiem mi odbiło na jego punkcie, pozwalam mu na wszystko (prawie). Śpi ze mną w łóżku na poduszce obok i całą noc musze go trzymać za "rączke", bo inaczej zaczyna przeraźliwie "płakac". Jak wracam do domu to on lata między nogami i maiuczy tak jak by mówił "mama". Czasami jest bardzo niedobry (wógole jest agresywny) i jak mu sie coś nie podoba to poprostu gryzie, pazurki mu obcinam, ale to mu nie przeszkadza we wchodzeniu na szafe i drapaniu foteli. Piszście jak tam wasze kocie dzieci? Pozdrawiamy Ewa i Emil
![]() |
#501 |
Wtajemniczenie
|
Kochane Kociary i zaKOCONE
![]() WAŻNE PYTANIA! ![]() 1. Jak nauczyć małego Kotka sikac do kuwetki?? 2. Dlaczego Kotek ma czkawkę (tak czesto) i co z tym zrobić? 3. Kiedy małemu kotkowi dać pierwszy raz tzw. "stały pokarm"? ODPOWIADAJCIE!!!! prosze ![]()
#502 |
Zakorzenienie
|
co do pierwszego pytania to matka uczy kotki korzystania z kuwety.. mojego wujka kotka wszystkie swoje dzieciaki sam nauczyla czystosci.. wiec wydaje mi sie ze to Twoja pieszczocha powinna sie zajac tym, ale moge sie mylic
![]() a na reszte pytan to nie wiem, bo jak ja mialam swoje dwie kotki to juz umialy wszystko same i jadly same ![]()
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe i ta poza na tej lodowce czy czyms ![]() edit: moj 666 post ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
Aprzybyla podaje link do miau , tam jest kocie abc i znajdz punkt "8. DLA NOWOZAKOCONYCH " tam sa rozne rady. Jest rowniez jak nauczyc kotka siusiac do kuwetki . Pozdrawiam.
#505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jesli Filon Tobie też się podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
Na Jedynce za chwile (tzn 14 40 ) program Zwierzowiec , bedzie o rasie Ragdoll
![]() ![]() http://www.tv.wp.pl/?ticaid=11976
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. nie mam pojecia ![]() 3. moja komórkowa kicia zaczeła znosić maluchom jedzenie ( to co znalazła) jak miały ok. miesiąca a chyba mama wie najlepiej. Co prawda ja to jedzonko wyrzucałam, ale jak tylko same zaczeły chlapać mleczko, dałam im puszke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Wtajemniczenie
|
Dzikeki izunia i vilandra
![]() siku jeszcze nie wiem gdzie robi! może go mama nauczy - a z czkawką..... niewiadoma nadal?? Klakier dzis kołomnie słodko zasnął gdy leżałam w łóżku - jaki on CUDOWNY ![]()
#509 | |
Raróg
|
Aga, może on się po prostu tak opija mlekiem, albo pije łapczywie i nałyka się powietrza
![]() Odrobacz go profilaktycznie we właściwym czasie ![]() Izunia dzięki za info, zawsze zapomnę o tym programie, a dziś sobie obejrzałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: jaka ładna godzina na posta ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Klusior rozlazły, popołudniowa drzemulka... Jak widać tylko ona zmieściła się na kołdrze i w kadrze, reszta nie miała szans
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.