![]() |
#5101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
![]() ![]() Pytała mnie jak czesto Wike kąpie,co jej daje jeść,czy czesto na spacery wychodzimy,jakich klosmetyków uzywa,pieluch,takie pytania poronione. Tak jak byśmy nie wiem o nią nie dbali ![]() ![]() ![]() Dzieki Moni@ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym nie kupiła ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5103 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5104 |
Zadomowienie
|
Jastin u nas pielęgniarka środowiskowa była 2 razy , miała przyjśc jeszcze jakaś inna za 2 miesiące ale nie przyszła i bardzo dobrze bo nie wiem po co
![]() Moni@ ja bym nie kupowała tego pchacza , jeszcze trochę i Szymonek zacznie sam śmigać na nóżkach. Oliwia ma taki samochodzik w którym można jeździć, więszość dzieci naszych go ma, ale moja na początku nie jeździła w nim tylko go pchała i dzięki temu tak szybko zaczęła chodzić. U nas pogoda dzisiaj pięna, czuję wiosnę ![]() ![]()
#5105 |
Rozeznanie
|
Moni@ teraz to mawet moim zdaniem chodzika też Ci się nie opłaca kupować, bo przyjdzie czas na Szymonka i szybko zacznie sam chodzić, i chodzik ci się na długo nie przyda, szkoda teraz wyrzucać kase. U nas chodzik to był wykorzystany do maximum, przez kilka miesięcy.
#5106 |
Zakorzenienie
|
Kaasiaaa Humbak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5107 |
Zadomowienie
|
Moni potwierdzam zdanie moich koleżanek.
![]() ![]() ![]() Ninamamma dużo zdrówka dla Ninki. ![]() Jastin u mnie również nie zagląda żadna pielęgniarka,ale w sumie to chciałabym ,żeby mnie odwiedziła,bo moja Amelcia ma jeszcze ciemieniuchę i może by coś zaradziła. Czy wszystkie styczniowe maluszki były już szczepione? Bo my mamy dopiero przyjść po 13 m-cach. Ale Bartuś maluszek,życzę mu dużo zdrówka. ![]() Słuchajcie miałam wczoraj nalot ze Spółdzielni odnośnie tego grzyba w pokoju.I co wypieli się na właściciela czyli na mnie,szanowna komisja orzekła,że mam małe dziecko to pewnie mało wietrzę i stąd ten grzyb.Szlag mnie wczoraj trafiał,bo wszystko zwalają na małe dziecko. A ja akurat dużo grzeję i dużo wietrzę. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5108 |
Rozeznanie
|
Nel
![]() ![]() Cos kochane bardzo mało aktywne jesteście, więc dla Was też ![]() ![]() Wczoraj znalazłam u Lili 11-stego ząbaka ![]() U nas dzisiaj mróz niezły, byliśmy z Lili na zakupach w mieście i nosek jej zmarzł, cały czerwony miała, Ale fajny taki mróz, juz tak lepiej niż taka ciapa. Jak tam Ninka - lepiej się czuje?
#5109 |
Rozeznanie
|
dzisiaj sobota to pewnie Alien sie odezwie
![]() a tak w ogole to czesc babeczki ![]() Jastin ale to przyszla pielegniarka na jakis patronaz?? ![]() Moni@ na mamie z klasą jest wątek : chodzik pchacz czy jest bezpieczny i pare mam wyrazilo swoje opinie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5110 |
Rozeznanie
|
Prosze - zdjęcie Lilinka na zachęte do pisania i do zamieszczania zdjęć
![]()
#5111 |
Zakorzenienie
|
Czesc...Dziekuje Wam wszystkim za porade co do pchacza i chodzika...musze to przemylec...
Aha mam dobra nowine: 25 przyjezdza moja mama (nie widziala Szymka od wrzesnia) to chyba zamiast kupic pchacz ..popchne Szymonka do niej niech z nim spaceruje ![]() ![]() Lili swietna, ona to ma wiecznie minki wesole...super widziec takie beztroskie dzieciaczki... ![]() U mnie dzis piekna pogoda. ale mrozno jest, slonce swieci jak w maju, az sie cos robic chce... Alienku kochana odezwij sie jak tam w pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#5112 |
Zakorzenienie
|
No to ja Wam pokaze jaki moj syn jest spiący o 23,30 kiedy ja padam na pysk on swietnie sie bawi... i nie mysli o spaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5113 |
Zadomowienie
|
Wiecie, że moja Kasia już po zabiegu? TŻ poszedł z nią wczoraj na wizytę, a tu mówią mu, żeby rozbierał dziecko i kładł na stół. Bez znieczulenia, 3 draśnięcia skalpelem i po sprawie. Ale TŻ to przeżył strasznie, bo raz że nie był na to przygotowany, a dwa, że musiał patrzeć jak pani doktor cięła, żeby wiedzieć, jak potem zieniać opatrunki. Zwolniłam się potem z pracy, żebyśmy wszyscy razem byli w domu. Dziś już o wiele lepiej. Za to, że była taka dzielna dzisiaj dostała ogromnego miśka.
Moja Kasia nauczyła się chodzić szybciej chyba dzięki wózkowi dla lalek, który prowadzała, ale ma też taki jeździk do odpychania się nogami, jego też prowadza i łazi za nim. U mnie nie było pielęgniarki środowiskowej ani razu. Kilka razy tylko po urodzeniu położna. Ale do mojej koleżanki, która ma bliźniaki przychodziła kilka razy i uczyła ich jak postępować z dziećmi, żeby czasem razem nie spały jak będą starsze itp. Tylko ją zdenerwowała. Miała tylko szczęście, że nie było jej męża, bo by ją popędził w diabły. Idę dać dziecku obiad, bo dopiero wstałyśmy po 2 godzinach drzemki. A ja biorę się za sobotnie porządki domowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#5114 |
Zakorzenienie
|
Ojej Iwonko..ale Kasia dzielna dziecinka
![]() ![]() Nel co do tego grzyba to na jakiej on ci scianie wyszedł..czy gdzies w srodku biegna rury? Albo czy to sciana od frontu? Moze wezwij rzeczoznawce niech ci okresli co jest przyczyna grzyba, bo ze spoldzielni tak jest...wepchną czlowiekowi wszystko a czasem to ich wina... Pamietam jak mi na suficie zrobilo sie wilgotno potem wlasnie jakby grzyb..zawolalam kogos ze spoldzielni, mowia ze wg nich jest ok i ze sasiadka musiala cos wylac na gorze na podloge i nas zalała chodzilam do niej pytalam ona mowila ze wszystko okey u niej..i co? ...okazalo sie to rura w pionie pekła i cieklo na moja sciane...Takze napisz cos wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5115 |
Rozeznanie
|
Ale z Kasi dzielna dziewczynka
![]() ![]() Szymek poprostu jest bombowy ![]()
#5116 |
Raczkowanie
|
hej hej
Bylismy dzis na kontroli u lekarza-zalecil czopki(z racji ze doustnie wymiotuje)ale jak zle by sie czula po nich to zastrzyki ![]() Nina biegnie do kazdego z otwartymi raczkami, smieje sie,zaczepia:ale jestem pewna ze nie brakuje jej niczego,poprostu jest towarzyska bo przebywamy w ciaglym towarzystwie znajomych i rodziny(codziennie mamy gosci,chodzimy do pubu naszego przyjaciela-tu chodza rodzice z dziecmi). Moni ja tez bym specjalnie pchacza nie kupowala(co innego jak ktos sprezentuje ![]() Pelna podziwu jestem dla Kasienki ![]() Lilianka i Szymus-slicznosci!!! Acha,tu we Wloszech nikt nie przychodzi do domow z pomoca czy wywiadem srodowiskowym.Swoja droga powinni sie doczepic jakiejs patologicznej rodziny a nie Justin83! Dzieki za slowa pocieszenia-troche snu by sie bardzo przydalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5117 |
Zadomowienie
|
Iwonko dzielna jest wasza Kasieńka
![]() ![]() Dużo zdrówka i buziaczków dla Niny ![]() ![]() Moni@ świetne zdjęcia , widac Szymonek jest gotów do zabaw o kazdej porze dnia i nocy ![]() Jutro przyjeżdża moja siostra z synem i zostawia go u nas na tydzień ferii. Boję się że nie dam sobie rady z trójką dzieci, chociaż Bartek to już nie takie dziecko bo ma 7 lat. Już widzę jak się kłócą zJulią o komputer i jak szaleją ![]() ![]()
#5118 |
Zakorzenienie
|
Hallo Kochane Stycznióweczki!!!! Czy Mnie Jeszcze Pamiętacie? Bo Ja Owszem- I Na Dodatek Tęsknie Za Pogaduchami....
U Mnie Wiele Sie Działo- Ale Szkoda Czasu Na Opisywanie... Widzę Ze I Wy Bardzo Aktywnie Skrobiecie....pewnie Nie Ude Mi Sie Nadgonic Zaległości ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie I Mam Nadzieje Ze Uda Mi Sie Do Was Wrócic (prawdopodobnie Bede Miała Troszkę Wiecej Czasu- Wieczorkami) Buziaczki ![]() ![]() ![]()
#5119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5120 |
Zadomowienie
|
Katesiu my też za Tobą bardzo tęsknimy.
Moje dziecko dzisiaj takie zmęczone było, że poszła spać kilka minut po 20, aż dziwnie, bo przed 15 wstała. Ja tylko przyszłam na chwilę powiedzieć dobranoc, bo Tż zaraz będzie na mnie krzyczał, że długo siedzę przed kompem, a jak on chce pograć to ja go zaraz gonię do jakiejś roboty. Dziękuję za słowa uznania dla mojego berbecia. Życzę Nince powrotu do zdrowia, żeby biedactwo już więcej nie cierpiało no i wszystkim bobaskom słodkich snów. My mieliśmy dziś zrobić sobie wypad do kina i na tańce, ale niestety zostaliśmy ze względu na zaistniałe okoliczności z Kasią. Niby jest wszystko OK, ale i tak byśmy nie potrafili się dobrze bawić myśląc cały czas o niej. Śpijcie dobrze! PA! |
![]() ![]() |
![]() |
#5121 |
Zakorzenienie
|
Katesia - jak milo widziec znow Twoj avatarek
![]() Iwonamysza - wierze Ci ze myslelibyscie o małej, bo wiem po sobie, Szymek jak ma jedynie katarek czy placze na zabki to kocham go 10razy mocniej niz normalnie...A jak mała jest po zabiegu to potrzebuje mamusi i tatusia jeszcze bardziej ![]() Dobrej nocki Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5122 |
Raczkowanie
|
Dziendobry niedzielnie...
Cicho tutaj,ale pewnie szykujecie obiadek wlasnie ![]() Nina przespala ladnie nocke i wraca do zdrowia(psoci teraz jak dawniej). Moni to powinna babcia z kupa wloskich prezentow przyjechac(a tak naprawde najwazniejsze ze zobaczy sie z wnukiem...)!i pewnie tez tobie ciezko ze tak daleko masz mame? Sle wam cieplutkie sloneczko...! |
![]() ![]() |
![]() |
#5123 |
Zadomowienie
|
Dawno już nie załączałam zdjęć mojej stokrotki, więc teraz to czynię.
Z nowym misiem, na nogach, w fotelu i podczas ulubionego zajęcia czyli wyrzucania pampersów. |
![]() ![]() |
![]() |
#5124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekujemy za sloneczko, przyda nam sie, bo nie wiem jak inne dziewczyny ale ja czekam na wiosne i lato jak na zbawienie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Iwonko piekna twoja corcia stokrotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5126 |
Zadomowienie
|
Moni@ dzięki wielkie za komplementy.
My mamy to chyba tak mamy, że jak czyjeś dziecko coś ma, a nasze nie to nam wtedy smutno. Jak już prawie wszystkie dzieciaczki chodziły, a moja nie, to chciałam, żeby już chodziła. A już jak widzę te piękne włosy u dziewczynek to też bym już chciała. Ale na wszystko przecież przyjdzie czas tak jak i na to, że Szymuś zacznie samodzilenie chodzić. Była u mnie w piątek koleżanka, której córcia jest 2 tygodnie młodsza. I ta mała bardzo szybko się zaczęła przemieszczać, raczkować, wszyscy myśleliśmy, że to ona szybko ruszy na nogi i na pewno będzie pierwsza, ale niestety nogi jeszcze sztywne, chociaż wlezie w każdy najmniejszy kąt. |
![]() ![]() |
![]() |
#5127 |
Raczkowanie
|
Iwona mysza swiete slowa!wszystko w swoim tepie-kazde dziecko ma swoj etap rozwojowy.
Pamietam jak tesciowa pytala:a czemu jeszcze Nina nie chodzi-dzis juz biega! Niedawno znow sie doczepila ze nie gada-tez zacznie! Ma sie tez to samo do wloskow-urosna jeszcze ![]() ![]() Nina ma geste ale kotkie i juz niedoczekam sie jak zaczne jej robic kicki ![]() ![]() Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#5128 |
Zadomowienie
|
Ale Nina ma oczy piękne, takie wielkie i ciemne. Superanckie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5129 |
Zadomowienie
|
Moni cieszę się niezmiernie,że mama Twoja przyjeżdża także na pewno Ci będzie pomagać przy Szymonku to trochę dychniesz.
![]() Humbaczku Lilianka śliczna laseczka. ![]() ![]() Iwonka powiedz mężowi,że spisał się na medal,mój to pewnie by się ze mną kontaktował czy pozwalam na zabieg od razu. Kasieńkę również ucałuj,a propo misia chyba jest taki sam jak Amelcia dostała na roczek. ![]() Katesia nie pisz głupot czy Cię pamiętami tylko napisz w skrócie co tam u Twojej familii. ![]() Alienku napisz jak tam w pracy i w ogóle co u Was. Kasia a u Was dopiero ferie,u nas skończyły się 29 stycznia,dziwnie kiedyś cała Polska miała te same terminy odpoczynku.Dasz radę wytrzymasz tydzień. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5130 |
Zakorzenienie
|
Ja na dobranoc napisze co dzis robilam
![]() Bylam z Szymkiem na cmentarzu zapalic lampki u mojego taty...Pogoda byla cudowna, jak wiosna w maju..sloneczko zagladało do wozka...Szymek spac 3 godz ![]() ![]() Potem poszłam do niej na kawe i posiedzialam do 18...jak wrocilam do domu (pustego) ![]() ![]() Tak oto zlecial mi dzionek...nie wiem kogo to obchodzi ale napisałam bo chciałam ![]() Poza tym cos z moja skora nie tak, dostalam krost podskornych na twarzy swedza mnie i szczypie mnie skora..Jutro jade odebrac wyniki z tomografu kregoslupa..zobaczymy co tam sie dzieje w tych plecach...az sie boje..... Spijcie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.