jak schudnąć? - Strona 171 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-12, 08:46   #5101
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: jak schudnąć?

Cytat:
Napisane przez Frytówka Pokaż wiadomość
Dzięki za cenne rady na pewno się przydadzą. Czy mogłabyś mi polecić zieloną herbatę konkretnej firmy? Wiem, że jest ich sporo w sklepach ale nie jestem przekonana czy rzeczywiści jest to zielona herbata czy to tylko zachęta producenta.

Witaj Frytówka, co do zielonej herbaty to nie mam jednej konkretnej, którą mogłabym Ci polecić. Ponieważ piję jej sporo, to muszę przyznać, że szybko mi się nudzi więc ciągle kupiuję nowe aby coś urozmaicić, czasem takie w sklepach herbacianych-fusiaste, ale z nimi jest więcej zabawy a czasem zwykłe ekspresowe- do jednej z ulubionych należy Teekane z opuncją figową- ponoć kontrowersyjny smak ale jak dla mnie bomba! Najzdrowsze są te nie aromatyzowane, ale ja lubię w tej kwestii zmiany. Nie słyszałam, aby picie zbyt dużych ilości powodowało jakieś skutki uboczne, a z czerwoną tak jest, więc można pić ale nie przesadzać

Pozdrawiam
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 08:49   #5102
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sr.johanna Pokaż wiadomość
Frytowka to bedziesz musiala do jutra rana poczekac na odpowiedz bo dorinka jest tylko z rana do poludnia u nas
Szkoda,ze ja ci nie moge pomoc,ale nic a nic nie znam sie na polskich herbatkach

Kochane moje wrocilam ze spotkania ze szpitala,w zwiazku z moja operacja,no wiec w nastepny czwartek beda mnie kroic..ale ciesze sie juz..ze to juz... Pozdrawiam
Johanno jesteś niezastąpionym naszym informatorem, a swoją drogą to bardzo fajne jest, że już tyle o sobie wiemy
Johanno będziemy myślami z Tobą w czasie operacji, wszystko będzie dobrze, nie denerwuj się kochana
Stary 2007-04-12, 08:54   #5103
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, wreszcie wiosna

Sabbath ależ Ci się leniuchowanie szykuje w długi majowy weekend , no ale jak ktoś jest taki aktywny na codzień to od święta może sobie pozwolić
Nie to co ja, dopiero biorę się za siebie w kwestii aktywności ruchowo-sportowej , więc długi weekend chcę spędzić bardzo aktywnie
Stary 2007-04-12, 09:21   #5104
neska951
Zakorzenienie

Witajcie Piękne
Nawet nie wiecie jak tęsknie za ploteczkami z Wami
Jestem już zmęczona tym remontem nie pamietam kiedy położyłam się spać przed pólnocą.Czuję się wykończona a jutro mam jazdy nma 9 rano, ciekawe jak będzie
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 09:54   #5105
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Laski

Ja również uwielbiam zieloną herbatę, piję głownie bastek.

Nesko nagrodą będzie pachnące nowością swoje własne M I powodzenia na kursie kochana.

Sabbatku, bosko Ci się zapowiada weekend majowy. Ale faktycznie przy Twojej aktywości to będzie niezła regeneracja, ładowanie akumulatorkow.
Ja też będę ładowała pod warunkiem że będzie słoneczko
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 09:57   #5106
neska951
Zakorzenienie

Lewku a co u Ciebie słychać???
Stary 2007-04-12, 10:09   #5107
Chantalle
Raczkowanie

Witam,
także zamierzam schudnąć,zawsze byłam bardzo aktywna:rower,konie,joga, spacery z psem,a teraz... po kontuzji kolana nie moge prawie nic,nawet dluzsze spacery meczą i bolą, lekarz nic nie widzi w moim kolanie, dopiero umawiam sie do innego specjalisty. Kontuzja jak na moj gust to naderwanie/zerwanie więzadła w stawie kolanowym, mialo to miejsce we wrzesniu i od tego czasu przytylam 10 kg... Jak to zrzucic mając "kulawą" nogę?
Dodam ze mam tendencje do tycia na udach,posladkach i brzuchu,słodyczy nie jem,pieczywko tylko wasa lekkie.Do tego ciągła anemia(slabo przyswajam zelazo),wiec wspomagam tabletkami.
Oczywiscie nogę zamierzam wyleczyc,nawet niech mnie tną,byle bym mogla jeszcze konno jezdzic,ale schudnac mogla bym juz...

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 10:23   #5108
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
Witam,
także zamierzam schudnąć,zawsze byłam bardzo aktywna:rower,konie,joga, spacery z psem,a teraz... po kontuzji kolana nie moge prawie nic,nawet dluzsze spacery meczą i bolą, lekarz nic nie widzi w moim kolanie, dopiero umawiam sie do innego specjalisty. Kontuzja jak na moj gust to naderwanie/zerwanie więzadła w stawie kolanowym, mialo to miejsce we wrzesniu i od tego czasu przytylam 10 kg... Jak to zrzucic mając "kulawą" nogę?
Dodam ze mam tendencje do tycia na udach,posladkach i brzuchu,słodyczy nie jem,pieczywko tylko wasa lekkie.Do tego ciągła anemia(slabo przyswajam zelazo),wiec wspomagam tabletkami.
Oczywiscie nogę zamierzam wyleczyc,nawet niech mnie tną,byle bym mogla jeszcze konno jezdzic,ale schudnac mogla bym juz...
Chantelle bardzo przykra sprawa z tą kontuzją , niestety w tej kwestii nie mam doświadczenia (na szczęście) i nie mogę pomóc. Mam nadzieję, że specjaliści to w końcu zdiagnozują i zaczną leczyć.
Co do diety to cóż wiadomo, że ciężako jest odchudzać się bez aktywności fizycznej, ale jest jedna dieta, która sobie z tym radzi- Dieta South Beach
Jest to jedyna dieta, która gwarantuje chudnięcie pomimo braku ćwiczeń, wiem bo sama jestem tego przykładem
Wspominasz, że tyjesz najbardziej w pasie- uda-pośladki-brzuch a po dwóch tygodniach diety South Beach wymiary zmieniają się diametralnie. Ja jestem wielką entuzjastką tej Diety, z tym że trzeba sobie zdać sprawę, że w późniejszej fazie to już nie jest dieta to Styl Życia i Odżywiania
Jeśli jesteś zainteresowana odsyłam Cię standardowo na wątek Dieta Plaż Południowych na Dietetyce. Tam zaczynając od 1-wszej strony do trzeciej masz kompedium wiedzy o tej Diecie. Dlatego nie chcę tu wypisywać zasad, bo tam dziewczyny zrobiły to profesjonalnie

Jeśli jestes gotowa na pewne wyżeczenia to spróbuj a efekty zobaczysz szybko

Pozdrawiam
Stary 2007-04-12, 10:30   #5109
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Lewku a co u Ciebie słychać???
Neseczko, u mnie tak: przed świętami wysłałyśmy z siostrą papiery rejestracyjne do sądu (w końcu!!)
Po niedzieli wybieramy sie na pierwsze negocjacje (zakrapiane zapewne) Ale czego sie nie robi dla interesu własnego

Poza tym mój kocur ma jakieś zapalenie pęcherze, a w najgorszym wypadku piasek w przewodzie moczowym czy gdzieś tam. Ale chyba na to jest jeszcze troche za młody - roczek skończył 1 kwietnia. W każdym bądź razie jak sika to go boli. Na razie z polecenia lekarza zapodaję kotu witaminkę C, co jak wszyscy wiedzą nie jest takie proste . Po aplikacji pozostały mi dwie duże szramy na brzuchu
Stary 2007-04-12, 11:01   #5110
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Neseczko, u mnie tak: przed świętami wysłałyśmy z siostrą papiery rejestracyjne do sądu (w końcu!!)
Po niedzieli wybieramy sie na pierwsze negocjacje (zakrapiane zapewne) Ale czego sie nie robi dla interesu własnego

Poza tym mój kocur ma jakieś zapalenie pęcherze, a w najgorszym wypadku piasek w przewodzie moczowym czy gdzieś tam. Ale chyba na to jest jeszcze troche za młody - roczek skończył 1 kwietnia. W każdym bądź razie jak sika to go boli. Na razie z polecenia lekarza zapodaję kotu witaminkę C, co jak wszyscy wiedzą nie jest takie proste . Po aplikacji pozostały mi dwie duże szramy na brzuchu
Powodzenia w interesach fajnie że wszystko idzie do przodu

jeśli kocurek był kastrowany i nie podajesz mu karmy dla kastratów to może być przyczyna.Co do aplikacji Vit.C to spróbuj podawać mu płynną , ja po prostu smaruję swojemu bok a ona zlizuje sobie sama z futerka
trza być sprytniejszym niż własny kot
Stary 2007-04-12, 11:13   #5111
Lewek
Zakorzenienie

Ja mu podawałam płynną, ale wczoraj zapomnialam chyba,ze kiedy aplikowałam mu ostatnio wit. to bez problemu mogłam otworzyć pyszczek bo to był mały szkrab. Teraz byczek sie wyrwał Dzis rano zapodałam mu ze strzykawki i już było łatwiej. Ale z tym futerkiem to jest niezła myśl Dzieki.

A z tą karmą.. to szczerze mowiąc jeszcze nie znalazłam tej dla kastratów, w małym sklepiku który mam po drodze do domku nie mają takiej, a duży sklep, w którym jest większy wybór jest mi troche nie po drodze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-12, 11:27   #5112
neska951
Zakorzenienie

możesz poprosić w sklepiku żeby zamówili dla Ciebie
Na pomysł z aplikacją na futro wpadłam kiedy musiałam aplikować kotu maść na benzoary... Weterynarz kazał wysmarować jej łapki...żrobiłam tak a ta świnia podeszła do telewizora i zaczęła wycierać je o ekran....Więc posmarowałam ją tam gdzie nie może tego sama usunąć innaczej niz jęzorem
Stary 2007-04-12, 12:01   #5113
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
możesz poprosić w sklepiku żeby zamówili dla Ciebie
Na pomysł z aplikacją na futro wpadłam kiedy musiałam aplikować kotu maść na benzoary... Weterynarz kazał wysmarować jej łapki...żrobiłam tak a ta świnia podeszła do telewizora i zaczęła wycierać je o ekran....Więc posmarowałam ją tam gdzie nie może tego sama usunąć innaczej niz jęzorem
hahaha, kotecki to sprytne bestyjki

Edit: własnie nabyłam karmę dla kastratów skorzystałam z okazji, że ktoś jechał w tamtą stronę i się wyrwałam. Nesko, zdopingowałaś mnie

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2007-04-12 o 13:52
Stary 2007-04-12, 15:02   #5114
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Witam ponownie moje piekne,zgrabne Czarownice
Dziewczyny dzisiaj u Anestozjologa zapytano mnie czy pijam alkohol,jaki,jak czesto i w jakich ilosciach???????????????
Nie wiedzialam co odpowiedziec....
Ze tylko denaturacik,w nienajmniejszych ilosciach i z 2-3 razy w tygodniu,jak sie przydazy okazja??????????????????: D
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 15:16   #5115
Lewek
Zakorzenienie

Anestezjologom trzeba mówić prawdę, całą prawdę i tylko prawdę Jak się żłopało denaturacik to niestety, niestety...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-12, 18:28   #5116
Frytówka
Raczkowanie

dorinka30 Dzięki serdeczne za wyczerpujące wyjaśnienia dot. herbat. Myślę, że metodą prób i błędów na pewno coś dla siebie znajdę.
Pozdrawiam
Frytówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 19:19   #5117
Toogra
Zadomowienie

Talking Dot.: jak schudnąć?

Witam wszytskie degustatorki
nie wiem czy jestem teraz nowa tu czy stara,,,bo bywam tak rzadko.
Sr.Joanno trzymaj się na tej operacji,,,,,,bedzie dobrze....
Dorinko,Lewek,Nesko,,Taka taka,Sabath,Switezianko...buziaki
Niko dla Ciebie pozdrowienia szczegolnie za to,,ze zawsze o mnie pamietasz na gg
Witam nowe kolezanki fredziunie,Frytowke,merry huana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 450px-Denaturat.jpg (18,6 KB, 1 załadowań)
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 19:30   #5118
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

lewek ...sklamalam,powiedzialam nieprawde,ze tylko od swieta tam cos
toogra dzieki....chociaz bywasz rzadko to..stara pojawiaj sie czesciej..a jak tam twoje oczka(wiem z innego watku,ktory podczytuje)
cala reszta
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 20:07   #5119
Sabbath
Wiedźma

Widzę wielki ruch w naszym wątku... I wiecie, co myślę?
Nadeszła wiosna i zimowe leniuszki wpadają w popłoch, bo stają w obliczu pokazania świeżo nabytych wałeczków obcym ludziom... Klasyka. ;]

Kiedy chodzę na siłkę to najwięcej pań przychodzi właśnie na wiosnę - po kilka razy, a potem im się nudzi. No i jeszcze panny przed ślubem (tuż przed!). Po ślubie już nie muszą...

Oto i Sabbath w wersji zgryźliwej nieco.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-12, 20:33   #5120
neska951
Zakorzenienie

Toogra Kochana
dziękai za flaszkę ,mam ochotę sobie golnąć, jutro na 9 mam jazdy i jakiś strach mnie obleciał......Cholera wszyscy mnie straszą......... brrrrr
Stary 2007-04-12, 20:43   #5121
Toogra
Zadomowienie

sr johanna z oczami nadal mam klopot,,biorę juz 2 krople z antybiotkiem,,,i nadal nie jest oki,,,we wtorek ide z synem do okulisty więc moze i mi udzieli porady.Co do pojawiania sie na wizazu,,lubie tu byc,,,ale w pracy kompletnie nie mam jak,,,tylko czasami udaje mi sie wyrwac....a w domciu,,wiesz jak jest dziecko trudno wyrzucic z neta)),,,,a moj stary komp juz 'zdycha"powoli.
Neska nie boj się!!!!
Sabath dlaczego masz zły humorek??
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 20:50   #5122
neska951
Zakorzenienie

Toogra Co Ci się z oczkami stało???
Stary 2007-04-12, 20:57   #5123
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Toogra Kochana
dziękai za flaszkę ,mam ochotę sobie golnąć, jutro na 9 mam jazdy i jakiś strach mnie obleciał......Cholera wszyscy mnie straszą......... brrrrr
No co Ty? Neskoooo?!
Prawo jazdy to banał. Nawet ostatnie żłoby sobie radzą, to czym Ty masz się stresować?
Te wszystkie opowieści o rzekomych trudnościach to jakaś propaganda. Nie wierz w nie ani trochę.
Naprawdę wygląda to tak, że robisz kurs, podczas którego kompletnie się nie martwisz, bo i tak cała odpowiedzialność spoczywa na instruktorze, potem idziesz, zdajesz i już. Jeździsz. Egzamin jest tak prosty, że doprawdy nie potrafię wyobrazić sobie, że można nie zdać. Słowo. Kategorię B robiłam niedawno.

Toogruś, nie mam złego humorku, po prostu troszkę mnie bawi ta coroczna wiosenna mobilizacja.
Stary 2007-04-12, 21:01   #5124
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toogra Pokaż wiadomość
Witam wszytskie degustatorki
nie wiem czy jestem teraz nowa tu czy stara,,,bo bywam tak rzadko.
Toogra, oczywiściee , że stara

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Nadeszła wiosna i zimowe leniuszki wpadają w popłoch, bo stają w obliczu pokazania świeżo nabytych wałeczków obcym ludziom... Klasyka. ;]
a ja mimo, że pomyślałam o tym wcześniej, dalej mam wałeczki

Cytat:
Toogra Kochana
Nesko, pij na zdrowie, tylko, żebyś rano trzeźwa była, bo zabiorą ci prawko, zanim Ci je dadzą
powodzenia jutro

dalej chodzę jak struta, głowa mnie boli od rana i nie poszłam dziś na trening i ....... wogóle do d.....y

i zakończę tym optymistycznym akcentem

całuski dla Wszystkich
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 23:33   #5125
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty? Neskoooo?!
Prawo jazdy to banał. Nawet ostatnie żłoby sobie radzą, to czym Ty masz się stresować?
Te wszystkie opowieści o rzekomych trudnościach to jakaś propaganda. Nie wierz w nie ani trochę.
Naprawdę wygląda to tak, że robisz kurs, podczas którego kompletnie się nie martwisz, bo i tak cała odpowiedzialność spoczywa na instruktorze, potem idziesz, zdajesz i już. Jeździsz. Egzamin jest tak prosty, że doprawdy nie potrafię wyobrazić sobie, że można nie zdać. Słowo. Kategorię B robiłam niedawno.

Toogruś, nie mam złego humorku, po prostu troszkę mnie bawi ta coroczna wiosenna mobilizacja.

Ja tam totalnie na luzaka poszłam , jak zresztą wcześniej pisałam.Ale złe ludzkie języki...Wiecie jak to jest "przyjaciele"...i ich dobre rady...i wspomnienia...Ja nie wiem po co mówić takie rzeczy człowiekowi, żeby co musiał denaturat przez jazdami walić????

taka taka mnie z rana też czajnik bolał... i jako człowiek uzależniony od wszystkiedo pyk tabletkę ....Ale dzionek pod względem samopoczucia dziwny był za szybko ciepło się zrobiło chyba...
Stary 2007-04-13, 00:34   #5126
taka taka
Zakorzenienie

chciałam coś napisać, ale przychodzi mi do głowy (bolącej cały czas) samo marudzenie
poczytam trochę i idę spać (może usnę)

miłych snów
Stary 2007-04-13, 07:45   #5127
taka taka
Zakorzenienie

dzień dobry
Stary 2007-04-13, 08:05   #5128
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Ja tam totalnie na luzaka poszłam , jak zresztą wcześniej pisałam.Ale złe ludzkie języki...Wiecie jak to jest "przyjaciele"...i ich dobre rady...i wspomnienia...Ja nie wiem po co mówić takie rzeczy człowiekowi, żeby co musiał denaturat przez jazdami walić????
No wiesz... Każdy pretekst do walenia denaturatu jest dobry.

Ale szczerze mówiąc, sama nie wiem, po co te wszystkie baśnie, legendy i podania o robieniu prawa jazdy.
Najlepsza rada to ripostować: "ja tam uważam, że to banalnie proste i z pewnością dam sobie radę." Dla pognębienia straszącego można jeszcze dodać, że nawet idioci zdają, a te wszystkie opowieści o dziesięciu podejściach do egzaminów dotyczą wyjątkowych nieudaczników.
Ole! Nesko, bierz Fiacika za rogi!
Stary 2007-04-13, 08:32   #5129
mara30
Zadomowienie

Cytat:

Kiedy chodzę na siłkę to najwięcej pań przychodzi właśnie na wiosnę - po kilka razy, a potem im się nudzi. No i jeszcze panny przed ślubem (tuż przed!). Po ślubie już nie muszą...

Dokładnie i jeszcze przed sylwestrem i zaraz po nowym roku

A ja mam wałeczki i cholera jasna nie potrafię zacząć się nimi przejmować nienormalna jakaś jestem

Nesko
, Sabbath dobrze mówi na pewno sobie poradzisz. Przecież jesteś inteligentna i pójdziesz na egzamin dopiero jak będziesz wiedziała, że jesteś przygotowana wiem, że mnóstwo osób idzie zdawać kompletnie sobie jeszcze nie radząc i licząc na fuksa i pewnie stąd się biorą te legendy
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 08:53   #5130
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Masz rację Sabbath.
Nie rozumiem tej selekcji dotyczącej sytuacji PRZED ŚLBEM i PO ŚLUBIE. Nie rozumiem kobiet dla których ślub jest celem samym w sobie, a po już nic nie muszą bo są żonami, nic im się nie chce bo dużo obowiązków itp. i mogą zapuścić się i zaniedbać bo są juz po. To jakieś chore Niestety wciąż jest sporo takich kobiet, niestety także dla facetów, żenią się z "księżniczką" a później w domu mają "kopciucha"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości