![]() |
#5191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Witam po przerwie...Nie było mnie parę dni, bo...umierałam... współczułam kasiek87 i karolinusieńce(chyba?) alergii, a okazuje się, że moje jazdy zdrowotne to prawdopodobnie reakcje alergiczne. Obecnie mam zapalenie oskrzeli, ale najprawdopodobniej alergiczne
![]() ![]() ![]() postów nie nadążam czytać, przeleciałam po tych trzech zaległych stronach i co na pewno muszę napisać to: emless-bądź silna kobieto!!!!jesteśmy z Tobą!!! ![]() emeczka-nie mam bladego pojęcia jak z tym rezonansem jest...nie masz komórki do swojej orto? na razie tyle...myślę, że będę zaglądać częściej, bo wróciłam do żywych ![]() ![]() PS. smv i Ciebie nie oszczędziło ehhh...zdrowiej szybko!!!
#5192 |
Zakorzenienie
|
Ale ból:/ wczoraj tak mnie zęby bolały po tym drucie, a dzisiaj już nic, jem normalnie (?!), jakaś dziwna chyba jestem.
![]()
#5193 |
Raczkowanie
|
A ja już się umówiłam we środę, bo byłam na konsultacji, na zakładanie góry na 2 kwietnia uff wkońcu... od razu na drugiej wizycie zakładam hah... nie będe nosić separatorów, może to i lepiej widocznie nie musze... doktorek powiedział, ze narazie! nie musze nic wyrywać, ale potem moze górne piątki i dolne ósemki. Tak w ogóle to drugi otro, poprzednio byłam u takiej babki, ale ten doktorek jakos bardziej profesjonalny, poza tym to mój brat sie u niego leczył tzn zakładał u niego aparat i teraz jest rok po zdjęciu i jest wszystko gites... kurdę tyle teraz czekać żeby zakładać, no ale cieszę się. Jak ktos by chciał wiedziec jaką mam wadę to stłoczone górne jedynki, trochę dół i jakoś tak zgryz nie równo się na siebie nakłada
![]() ![]() PS. Wy cierpicie z powodu zębów lub alergii lub przeziębień a ja mało co wczoraj nie skonałam z powodu bólu pleców tzn.krzyża, matko nikomu tego nie życzę, nie wiem od czego, miałam wcześniej takie bóle ale nie az tak mocne, mam przecież dopiero 16 lat ![]()
#5194 |
Rozeznanie
|
ja w ieku 14 lat miałąm jakies dziwne "coś " bolące na plecach...Pisze "cos", bo nie kregosłup a obok, a jak mi przeskoczyło to sie wyprostować nie mogłam
![]() ![]() ![]() ps.. ale fajną emotke tu znalazłam ![]() ![]()
![]() |
#5195 | |
Kokon pro
|
Cytat:
ja dzis bylam na testach no jakze milo i sympatycznie :P doktor fajny pielegniarki o dziwo tez :P ale no wlaasnie okazalo sie mam alergie prawie na wszystko co mozliwe do tego bardzo duza hyh jak ludzie na 24 naklucia mieli popuchniete po 3 -4 ja mialam 21 spuchnietych bardzo duze tez zaczerwienienie masakra zapisal mnie na testy pokarmowe bo powiedzial ze przy takiej alergii pokarmowa tez mam na pewno i zebym przypomniala ze mam nietolerancje mleka to dostane jeszcze zestaw testow mleczny :P nastepne testy za 5 tyg ahh ten NFZ :P wizyte mialam o 9 40 jakos minely 2 h a moje bable nadal wielkie i spuchniete :P kazal mi sie zastanowic powaznie nad odczulaniem, mama musi powywalac z domu wszystkie pierza ;/ i dr powiedzial ze jesli mam kota to moge go zjesc bo mam duza alergie na koty ![]() ![]() ![]() Papryczko a nie mozesz nosic maski takiej przeciwgazowej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5196 |
Zakorzenienie
|
kasiek kobito to Ty musisz powietrzem zyc! łał!..
odczucanie jest dobre moi znajomi chodza i sobie chwalą, koleznaka ktora tez ma alergie na kotki i w ogole tez wzsadzie na wszystko teraz ma kota i nic jej nie jest wiec chyba cos tam te odczulania działają paprysia...Bidulko;* zdrowiej! ![]() w ogóle wszyscy zdrowiejcie! ja wrocilam od orto, zmieniła mi łuk na dole i toche zaczyna bolec i łb mnie boli i spać sie chce a tu obiecałam sobie ze sie poucze bo w czwartek przyszły 5 raz do zaliczenia podchodze..ciekawe czy kolejna kicha bedzie;D wolałabym nie.. i w ogóle moja orto taka dzisiaj miła dla mnie i troskliwa ![]() ![]() a i zapytałam omwyciagi, prawdopodobnie mnie ominą bo wady zgryzu nie mam ponoc ( a to dziwne!) tlyko bardziej mam stłoczenie zmykam do tej cholerrrrnej nauki ![]() have a nice day brace people NAJNOWSZE WIEśCI! Ktoś ( o imieniu AGNIESZKA)na moim blogu z zebami mnie lekko mówiąc zwyzywał paCZta i podziwiojta ale głupia jesteś, że sobie dałaś wyrwać zęby - ja mam (miałam) dużo większą wadę i nie miałam ani jednego zęba wyrwanego. teraz będziesz miała płaski profil i problemy za jakiś czas, bo masz zachwiany łuk... gratulacje!!! i kto to może być? ktoś z naszego forum bo kto inny, nigdzie indziej nie jestem zalogowana. i w ogóle co za głupoty ktoś gada! o problemach itp Powiem kkrótko na łamach forum: BUJAJ SIę ![]() MAMY ZDRAJCę!!!!!!!!
#5197 |
Kokon pro
|
smv taa powietrzem tez sie nie da, bo kichac zaczynam
![]() moj facet mial odczulanie i jemu nie pomoglo do tego kupa kasy yh znow ;/ mama mowi ze raczej sie zdecydujemy na to ale znow musza na mnie kase wywalac yh do bani a co do bloga powiem ci ze bylam kiedys zalogowana na grono.net i tam tez taka byla co sie madrzyla o wyzszosci damona nad wszystkim innym i ze jak mozna zeby wyrwac ( co tam ze np u mnie inaczej sie nie dalo bo mialabym krzywa symetrie i wygladalabym jak kon) ale coz jak zaczela bluzgac zgloszono to moderatorowi i zostala zablokowana hmm jak widzisz na blogu jej nr IP mozesz napisac do adminow na wizazu czy maja kogos z tego nr zalogowanego i wyjasnic sprawe i wtedy dowiesz sie kto to ;] chyba ze to jakas tepa dziewuszka przypadkiem weszla ci na bloga i chciala sie podbudowac ze ona taka mOOONdra a ty gÓÓpia bo dalas sobie zeby usunac yh oleeej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5198 |
Rozeznanie
|
smv nie przejmuj się
![]()
#5199 |
Zadomowienie
|
smv !! no nie mów ze ci ktoś napisał coś takiego na blogu ?? a za przeproszeniem to co ta dziewczyna orto jest ze tak sie zna na zębach ?? a h... jak chciałaś to wyrwałaś i niech sie nie wp...a do twoich zębów
![]() ![]()
#5200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam trzym sie cieplutko : *** |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5201 |
Raczkowanie
|
łooo łooo łoooo nie bylo mnie kilka dni.. a tu tyle lektury mi zostawiacie...
![]() Isenia wrrr.. co za za piękna czerwień ![]() ![]() ![]() Ktoś sie pytał cos o pierscienie.. ja ich nie mam przynajmnej na gorze.. a na dole to nie wiem co mi orto wymysli..ale podejzewam ze jak mam na gorze to na dole tez pewnie bede mieć ![]() Jak na razie nie widze u mnie zadnej zmiany.. no jedynie skrzywiła mi sie jedynka (tak jakoś do środka mi poszła) no ale zyje... juz zaczyam normalnie pałaszować jedzonko ![]() ale musze sie wybrac do dentysty (znowu) ja mam jakas obsesje na punkcie prochnicy.. tak mi sie dwa zęby nie podobają. aaaa sie usmiałam dzisiaj... rozmawiam z kolezankami z klasy a one sie pytaja.. ej ty masz aparat? a ja ze tak... one oczy na wierzch i "od kiedy?" a ja ze od ponad tygodnia... "ta nie zauwazyłyśmy" kurde.. jak zaczełam sie smiac.. rozmawiałam ![]() Nauczyciele tez jakos tak sie na mnie dziwnie patrza jak cos mowie... hehe moze seplenie ![]() ![]() takkk brat sie ze mnie śmieje (jak ja sie śmieje) mowi na mnie kupa zelastwa.... ![]() ![]() ![]()
#5202 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja liczę na to, że mi orto ściągnie hassa przed końcem maja, żebym już sesje mogła sobie spokojnie zdać bez seplenienia ![]()
![]() |
#5203 |
Zakorzenienie
|
lolitaj tak się zastanawiam jak to u mnie będzie. chociaż większość znajomych wie (tzn. tych bliższych znajomych
![]() ale nie wiem, jak można nie zauważyć ![]() ![]() smv nie przejmuj się. niektórzy ludzie mają jakieś dziury w mózgu i dziwne fazy ![]() mnie wyrwanie drugiego zęba bardziej bolało :/ w ogóle więcej krwi i jakoś gorzej było. ale żyję. ![]() ![]() a jutro orto i aparacik ![]() ![]()
#5204 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co sadzicie o wyrwaniu dwoch zebow na raz i zalozeniu od razu aparatu? Ufam mojemu lekarzowi, ale zaczynam sie denerwowac czytajac o waszych odczuciach odnosnie wyrywania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5205 |
Przyczajenie
|
Czesc Wam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5206 |
Rozeznanie
|
mój orto kazał mi odczekać około 2 tygodni od wyrwania czwórek. Ja na Twoim miejscu odczekałabym przynajmniej tydzień aż się troszkę zagoi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5207 |
Przyczajenie
|
"ja dzis bylam na testach no jakze milo i sympatycznie :P doktor fajny pielegniarki o dziwo tez :P ale no wlaasnie okazalo sie mam alergie prawie na wszystko co mozliwe do tego bardzo duza hyh jak ludzie na 24 naklucia mieli popuchniete po 3 -4 ja mialam 21 spuchnietych bardzo duze tez zaczerwienienie masakra zapisal mnie na testy pokarmowe bo powiedzial ze przy takiej alergii pokarmowa tez mam na pewno i zebym przypomniala ze mam nietolerancje mleka to dostane jeszcze zestaw testow mleczny :P
nastepne testy za 5 tyg ahh ten NFZ :P wizyte mialam o 9 40 jakos minely 2 h a moje bable nadal wielkie i spuchniete :P kazal mi sie zastanowic powaznie nad odczulaniem, mama musi powywalac z domu wszystkie pierza ;/ i dr powiedzial ze jesli mam kota to moge go zjesc bo mam duza alergie na koty ![]() ![]() ![]() Zaczynam się obawiać tych testów...... ![]()
#5208 |
Zakorzenienie
|
moja orto i moja dentystka tez kazali mi wyrywac stopniowo zeby nie ze wszytskei naraz bo nie mialabym czym jesc no i zeby troche rany sie podgoily, ale wiem ze taka osoba, ktora juz tu nie zaglada sawa sawa miala wyrywane obie czwórkiw jeden dzien i aparat jakos troche pozniej i zyje
![]() ja bym jednak wolala zaczekac chcoiaz takz tydzien, lub minimalnie ze 4 dni...
#5209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc założy. prawda? założy? heh
![]() |
#5211 | |
Kokon pro
|
Cytat:
e nie ma sie czego bac :P tylko nudne jest siedzenie z rekami do przodu bo nie mozna nimi nic robic ;P ale ogolnie to tylko male naklucia i nic wiecej :P pomijam ze robia sie babelki ktore swedza ale da sie przezyc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5212 |
Wtajemniczenie
|
Hihi wątek ortodontyczno-alergiczny
![]() ![]() tulipanna, zuzek9 mi też orto kazała odczekać (bodajże tydzień czy dwa) po wyrywaniu zębów. W sumie nie powiedziała że nie wolno od razu zakładać. Chodziło raczej o mój komfort. ranka po wyrwanym zębie może pobolewać, powodować w jakimś stopniu dyskomfort.. No a aparat też potrafi dac do wiwatu ![]() ![]() ![]() papryczko dzięki za odzew ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5214 |
Rozeznanie
|
Hmm , moja orto też kazała mi czekać po wyrwaniu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5215 |
Raczkowanie
|
tulipanna nic sie nie przjmuj mi najpierw orto wyrywał 2 zęby po jednej stronie za tydzien po drugiej stronie i na nastepny dzien zakładał.,..i powiem Ci szczerze że dużo bardziej się namęczyłam przez ten tydzień bo naprawde było tak dziwnie w buzi z tymi dziurami i np jak zęby myłam to tak się cackałam z tym z jedzieniem tak samo cały czas sie martwilam o te ranki ze coś tam wpdznie że coś tam...a tamte to nawet nie widziałam kiedy się zagoiły dzieki temu że odrazu założyłam aparat nie czułam ich wogóle i nie przeszkadzały prawie...przynajmniej duuuzo mniej od tamtych z którymi chodziłam tydzień "bez niczego" na zębach
![]() ![]()
#5216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5220 |
Zakorzenienie
|
emeczka kurcze, ale chyba ci, co ten rezonans będą Ci robić, powinni to wiedzieć
![]() taramtaram Piotr Kapera usuwał Ci zęby??? ![]() ![]() smv cóż to za bezczelny babsztyl tak Ci napisał! ![]() ![]() kasiek87 (wiem, że to nie ten wątek, ale co tam),jak poszłaś na pierwszą wizytę do alergologa to od razu dostałaś skierowanie na testy? boli to nakłuwanie? można potem normalnie ruszać rękami? no właśnie ewentualnie mogę założyć maskę, ale to jest takie gumowe badziewie, co się na twarzy odciska i w ogóle ble, no ale jak nie będzie wyjścia, to będę musiała ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.