|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Dyta spisałaś się dzielnie i masz nagrodę
![]() Minia pewnie niedlugo coś napisze do Kanci, ale wam dziewczyny dobrze. Nanusia też już widzi metę. A mi się śniło, że odszedł mi czop, to po tym poście od mini, ale nic z tego. ![]() I znowu z nóg zrobiły mi się serdelki.
#5192 |
Zakorzenienie
|
Xantia dodałaś mi jeden kilogram za dużo - rozumiem, że to jakiś gratis od ciebie
![]() ![]() ![]() Z tymi ruchami to wiesz co ja bym pojechała w razie czego to sprawdzić, jeśli nic się nie zmieni - nic nie zaszkodzi, a się uspokoisz ![]() ![]()
#5193 |
Zakorzenienie
|
Xantia robi się
![]() kasia nie martw się - ja też znów mam stopy jak parówy ![]() Ciekawe jak tam Mysz ka - jest już 2 dni po terminie, a dawno się nie meldowała ![]() Mamusie : ajanna - 22.06 ( ur. 1.06 Igor - 48cm, 2860g ; Olaf - 51cm, 2760g ) dyta19 - 30.05 (ur. 4.06 Oliwia - 3800g ) Oczekujące : nanusia_87 - 26.05.2007 - niespodzianka - Amelka lub Alan Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar Xantia – 15.06.2007 - dziewczynka - Alicja Magdalena minia99 - 15.06.2007 - dziewczynka - Oliwia minisia – 16.06.2007 - dziewczynka - Hania kasia_mw – 21.06.2007 - chłopak magma_ 29 – 23.06.2007 - dziewczynka - Viktoria katiii - 27.06.2007 - dziewczynka ewa.nea – 07.07.2007 - chłopak - Mikołaj cz.mamba - 07.07.2007 - chłopak - Antek Shemreolin – 12.07.2007 - chłopak - Oskar Izuniak – 17.07.2007 - niespodzianka - Emilka lub Tymoteusz JOANNA 16 – 19.07.2007 - dziewczynka - Wiktoria Madzia : - ) – 20.07.2007 - chłopak - Mateusz Olinda – 03.08.2007 - dziewczynka - Dominika lea35 – 08.08.2007 - chłopak - Maksymilian juleczka1980 - 09.08.2007 - chłopak - Robert kropka241 – 16.08.2007 - chłopak - Adrian Kancia - 18.08.2007 - chłopak - Adrian katia21 - 19.08.2007 - chłopak Patrilla – 22.08.2007 - dziewczynka - Pola Nikita blondie-b1 - 28.08.2007 - chłopak barwa - 31.08.2007 - dziewczynka
#5194 |
Zakorzenienie
|
oj tam, Minisia, czepiasz się kilo w tą czy w tamtą
![]() Do szpitala pojadę później, poczekam jeszcze trochę, nie będę chyba robiła paniki bo dziecko się 3 godziny nie ruszyło, no nie? Oczywiście będę się meldować na bieżąco.
#5195 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Dyta! Wspaniale cie widzieć wsród nas z malutką Oliwą. ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj sie pokłóciłam z TŻ, bo chciałąm z nim porozmawiać o tym jak sobie rozplanujemy długi weekend na porządki i przesuwanie mebli. On natomiast był bardziej zainteresowany szukaniem samochodów na Allegro. Strasznie mnie wkurzył, bo chciałabym żeby sie chociaż przejął czymkolwiek, wyraził jakieś zainteresowanie i wykazał inicjatywe. Tymczasem ja muszę za nim łazic i pokazywać mu wszystko palcem. Naprawde nie mam na to siły... I jeszcze sie dowiaduje, ze to przeciez ja SIEDZĘ wdomu, a on PRACUJE i to ja mogłabym część porządków zrobić. Wspaniale po prostu... jak byłam na zwolnieniu w lutym to tez nie omieszkał podkreślić, że on PRACUJE, a ja śpie do 12. Same jednak wiecie, że wcale do 12 nie śpię, bo o 8 rano wstaje razem z nim i potem powoli cos tam w domu robię... Zrobiło mi sie przykro, bo on zupełnie nie rozumie jak to jest jak sie nosi te 15 kilo wiecej na nogach, nie można spać, chodzi sie co chwila siku, łapią jakieś dziwne bóle, trzeba chodzic do lekarza co 2 tygodnie i w perspektywie sie ma operacje a potem zero wytchnienia, bo trzeba opiekować sie dzieckiem. Co mnie najbardziej wkurza to fakt, że on nawet do jednej ksiażki nie zajrzał. Nie ma pojęcia jak opiekować sie niemowlakiem. To po cholere on bierze wolne po porodzie? Żeby mnie tylko wnerwiać ciagłymi pytaniami w stylu: "a jak to zrobic?", a weź mi pokaz, bo ja nie wiem..." itd. Chciałabym żeby sie bardziej przejął swoja rolą, a on w ogóle to ma w dupie. Czuje sie z tym kompletnie sama i szczerze powiem, że mam ochote rzucic w kąt te wszystkie poradniki i po przyjeździe do domu powiedzieć, ze ja tez nic nie wiem na ten temat i sorry, ale mu nie pomogę i niech sobie sam radzi, a ja jestem taka zmeczona i idę spać. DOBRANOC! I niech kurde wertuje w pośpiechu książki albo dzwoni do mamusi po pomoc jak mu dziecko bedzie ryła darło nad uchem. ![]() On jest oczywiscie bardzo szcześliwy, że zostanie tatusiem, ale jedyne o czym gada to o tym jaki nasz Oskar bedzie słodki i jak sobie będzie leżał w łóżeczku i patrzył na swiat wielkimi oczami i w ogóle super. Taaa... tylko zapomniał jeszcze o kupach, kolkach, wrzaskach, wymiocinach, łażeniu po lekarzach, urzędach... Dla niego to takie słodkie BOBO, a ja czuje sie coraz bardziej przerażona tym, że wszystko co najgorsze spadnie na mnie. Np. teraz z tym przemeblowaniem to ja mam juz w dupie, wiecie? Nie chce mi sie nic... cieszyłąm sie, że razem cos zrobimy, zaplanujemy. Tymczasem on to olał. Nawet nie zadzwonił do kolegów spytać czy pomogą mu w przenoszeniu mebli, bo przeciez ja nie mogę. Taki z niego luzak, że sobie sam poradzi... A mnie to wisi i tyle. Przyjadę do domu ze szpitala to będe spać z dzieckiem w łóżku a niech on spada na kanapę skoro nie umiał sie zorganizować. Sorry, że tak sie rozpisałam, ale mnie nadal trzyma wsciekłość i żal. Nie mam ochoty z nim gadać w ogóle a co dopiero jeszcze spedzac z nim całego długiego weekendu. Mógłby sobie gdzies pójsć, bo tylko mnie wkurza... Nawet mnie nie przeprosił za swoje chamskie słowa wczoraj... ![]()
#5196 |
Zakorzenienie
|
sms od nanusi
dziś o 8.30 miałam robiony test oksytocynowy... jednak po 3 min przewali bo tętno mojego Bobaska spadło do 60 ![]() ![]() ![]() sms od minia jestem w szpitalu czekamy az mała zdecyduje sie na 100%, narazie skurcze co 5 min i centymetrowe rozwarcie ciagle mało, trzymajcie sie dzis mnie juz nie bedzie jak przyjde to zrobie liste telefonów i wyslę ją kto będzie chciał. |
![]() ![]() |
![]() |
#5197 |
Zakorzenienie
|
Mi mozesz wysłać, bo ja bedę w sumie cały czas przy necie.
![]() A TZ sie ruszył i zaczął sam meble przestawiac. ![]()
#5198 |
Zadomowienie
|
Kancia niech dziewczyny się dzielnie trzymają.
Shem mój jak na chwilę obecną to chyba też nie zdaje sobie sprawy jak to będzie, ale już ja go pogonię ![]() ![]() ![]()
#5199 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję szczęśliwym mamusiom
![]() Właśnie został mi miesiąc. I im bliżej końca, tym mniej realne to wszystko dla mnie ![]() Kurcze, jeszcze połowy rzeczy nie mam, np. wózka, kosmetyków, pieluszek. Trzeba wybrać się na zakupy w przyszłym tyg. I poprzestawiać meble w domu, żeby wstawić łóżeczko. Jutro jedziemy znowu na weekend nad jezioro. Pozdrawiam ![]()
#5200 |
Wtajemniczenie
|
Shemreolin, nie przejmuj się tak Łukaszem
![]() ![]() Ja kiedy wróciłam ze szpitala, to od razu wyszłam z psem, zostawiłam męża i Marcelka któremu trzeba było zmienić pieluchę. Wróciłam i mały był przewinięty. Pielucha zbyt luźno zapięta, ale co tam ![]() ![]() wszystko przychodzi z czasem. Mężczyznom nieco trudniej, bo brak im wyobraźni, ale chłop jak chce (i musi) to potrafi. Twój Łukasz z pewnością tez nie jest inny ![]() A ze sprzątaniem, łazienki czy jakiegokolwiek innego pomieszczenia u nas tak samo. Posprzątaj w łazience - mówię. Posprzątałem - mówi on. A umyłeś lustro?-pytam. Nie kazałaś - pada odpowiedź ![]() Powodzenia, dziewczyny! Rozmnażajcie się zdrowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5201 |
Zakorzenienie
|
No ja mam nadzieję, ze on sie jednak zmieni jak Oskar bedzie. Chyba dozna jakiegos szoku, że niemowlęta to nie tylko leżą i słodko gugają. Tez chyba go wrzucę na głęboką wodę i powiem, że źle sie czuje i muszę wypoczywać. Niech on sie zajmie dzieckiem i wsio.
A muszę przyznać, ze TŻ zabrał się za porzadki i jednak coś zrobił! Poprzestawiał sam połowę mebli, poodkurzał, powyrzucał. ![]()
#5202 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze dyta przesliczna corcia.. strasznie slodkie dziecko
![]() ![]() ![]() shem ![]() a jednak sie wzial do roboty.. bardzo dobrze ![]() ![]() minia, nanusia zycze szybciutkich porodow.. ps jakby mi ktos nacinal krocze tepymi nozyczkami to bym przywalila w lep.. no to byl horror!!!! jak tak w ogole mozna ![]() kancia jesli chcesz to moge wziasc liste.. teraz jak nie pracuje to wiecej czasu mam na wizaz ![]() ![]()
#5203 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraz uciekam na obiadek... A kiedy bedzie nowy wątek Mamus czerwcowo-lipcowo-sierpniowych 2007 na "Odchowalni"?
![]() ![]()
#5204 |
Zakorzenienie
|
No ja też tak myślę, że jedna z pierwszych mamuś powinna dostać ten zaszczyt założenia wątku na odchowalni
![]()
#5205 |
Raczkowanie
|
no witam was a ja tak jak wczoraj pisałam że byłam u lekarza wcześniej o tydzień bo ruchów nie czułam
i powiem wam sama nie wiem co zrobić czy jechać do szpitala czy nie jeszcze poczekam do wieczora moze się rozkręci no bo się rusza ale tak słabo czasem ją poczuję a specjalnie dużo leżałam dzisiaj Lekarz mi powiedział że jak będę się czuła pewniej to on ma dzisiaj dyżur i ze może mnie położyć pod kroplówkę i pod siągłe ktg więc sama nie wiem co zrobić Xantia a ty coooooooo Dyta śliczna niunia gratulacje ale ci zazdroszczęęę niech się chowa maleństwo dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#5206 |
Zakorzenienie
|
U mnie nadal bez zmian. Czyli nie rodzę.
Byłam z Paslik i jej dziewczynkami nad jeziorem wykąpać mojego psa, odprowadziłam auto na parking i zrobiłam teraz sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów i innych takich zielenin. Teraz się "gryzie" w lodówce.
#5207 |
Zakorzenienie
|
u nas dzis telepizza bo mnie boli brzuch i nie ruszam sie z lozka.. przegladam KWC.. ogolnie to nuudy..
#5208 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jadę do szpitala. Za długo już nie czuję ruchów, a dzwoniła do mnie właśnie koleżanka, jej mama jest położną i kazała mi nie czekać. Trzymajcie kciuki.
#5209 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
od przedwczoraj wieczór jesteśmy w domu ![]() dziś poszliśmy na pierwszy spacer ![]() a to adres do galerii ze zdj. chłopaków: http://picasaweb.google.pl/bluszcz/BlizniakiPoczatek chłopcy piją mleko prawie non-stop, więc padam na pysk ale jestem przeszczęśliwa ![]() Dyta: gratuluję ![]()
#5210 |
Zakorzenienie
|
ajanna witaj
![]() swietna galeria ![]() ![]()
#5211 |
Zakorzenienie
|
Xantia trzymam kciuki i czekamy na wieści
![]() ![]() kropka u nas też była dziś telepizza, teraz idziemy na spacer ze znajomymi i do knajpki na piwko - z cichą nadzieją, ze się coś ruszy ![]() Zamelduję się jak wrócę ![]()
#5212 |
Zakorzenienie
|
xantia trzymamy kciuki za was dziewczyny
![]() minsia my tez zaraz wychodzimy ![]() acha dziewczyny nigdy w zyciu nie myslalam ze bede lubila bawarke a teraz nie pje innej herbaty poza bawarka i rumiankiem
#5213 |
Zakorzenienie
|
Przyjechałam do domu tylko na chwilę. Niestety mam zawężone cośtam i muszę wracać na oddział. Okropnie się boję. Będę wam pisać smsy. Trzymajcie kciuki.
#5214 |
Zadomowienie
|
Xantia będzie dobrze, trzymaj się. Pewnie wrócisz ze szpitala już z córą.
Ajanna fajnie, że się odezwałaś, gratuluję chłopaków. Moje nogi osiągneły największy rozmiar do tej pory, posiedziałam u teściowej to klapków nie mogłam wsunąć. Teraz trzymam w lodowatej wodzie, oby tylko się nie przeziębić.
#5216 |
Zakorzenienie
|
Och, ale wieści... Xantia, jesteśmy z Wami! Wszystko będzie dobrze!
U mnie bez zmian... padam na twarz z tego upału, a jutro jedziemy o 11 z mamą TŻ zapłacic za łóżeczko i posciel a wieczorem jadę z dziadkami do tego samego sklepu zapłacić za wózek. ![]() Zabieram sie za oglądanie zdjęć chłopaków Ajanny. ![]() ![]() P.S. Buu... galeria nie chce mi sie otworzyć. ![]()
#5217 |
Zakorzenienie
|
xantia i alicja
![]() ![]() ![]()
#5218 |
Zakorzenienie
|
kurde ja nie mam czasu nawet przetrawic tego co piszecie
![]() wklejam sms od magmy Czesc jestem w szpitalu, nie rodze pojechałam bo nie czułam ruchów, dalej leze pod kroplówka, mała wazy juz 3236g Pozdrawiam Was. Kropka ja sie nie gniewam tylko nie wyrabiam a wiadomo, ze jak któras napisze smska to trzeba odpisac i pocieszyc ![]() zaraz machnę tą liste EDIT: ajanna super, ze sie odezwałaś ![]() ![]() ![]() a to takie świecące to co to jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5219 |
Rozeznanie
|
Dyta gratulacje piękna jest Twoja córcia. byłaś super dzielna, a co do cięcia, to położna powinna Cię zapytać o zgodę. straszne i przerażające, że takich szpitali jest w Polsce wiele, mój pewnie się też zalicza.
Ajanna - witamy ponownie, tym razem z chłopcami po tej stronie brzuszka. wielkie buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#5220 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak sobie myślę, ze moze ja ta liste odeśle do wszystkich mamuś, ktore na tej liscie są
![]() ![]() jak myslicie? Patrilla, ewa.nea, juleczka, blondie nie mam Waszych nr. Nie chcecie byc na liscie czy poprostu nie dałyscie? Jak chcecie byc na liscie to prosze o podanie nr to dopisze i rozesle uzupełniona liste ![]() Mam nadzieje, ze nikogo nie pominełam ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2007-06-07 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.