Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 174 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-10, 12:05   #5191
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Dziewczynki mam do was pytanie. Kupiłam sobie niedawno książkę dukana z przepisami. Patrząc na przepisy z czystych protein z II fazy znalazłam dużo przepisów z cebulą i papryką... słyszałam że nie można ale w sumie jeżeli to jego ksiązka to chyba wie chłop co pisze nie?
SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 12:08   #5192
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatek Pokaż wiadomość
O widzisz dziekuje Ci kochana....pewnie w przepisikach jest gdzies jak go zrobic.

Tak w ogole jest napisane ze 2 posilki dziennie....ale ja jem co chwila. Fakt ze te niby podjadanie to jogurt naturalny ale jednak wychodzi mi wiecej posilkow hehehehe mam nadzieje ze to nie szkodliwe.

Moj synio poszedl na chwile spac. O dziwo....bo juz nie spi w dzien. A ja studiuje ksiazke po raz setny i ogladam tv.....dobrze ze dzis sobota....
gdzie pisze ze 2 posilki - zaglodzisz sie - je sie co 3-4 h - ogolnie jak lapie glod i male porcje, bo organizm moze strawic tylko okresloną ilosc bialka

a jogurtu lepiej nie podjadaj, bo to sporo cukru ma (laktozy) a nie za duzo bialka

w sumie 13 wiec pora na spanie dla dzieci ;p moja spala dzisiaj do 10 wiec sie wyspala jak nie wiem pogoda deszczowa i taka brzydka wiec dzieciaczka tez dopadlo

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam do was pytanie. Kupiłam sobie niedawno książkę dukana z przepisami. Patrząc na przepisy z czystych protein z II fazy znalazłam dużo przepisów z cebulą i papryką... słyszałam że nie można ale w sumie jeżeli to jego ksiązka to chyba wie chłop co pisze nie?
na proteinkach w drugiej fazie mozna odrobine warzywek uzywac jako przyprawe - nikt przeciez do tego Cie nie zmusi, ale w malenkich ilosciach nie zaszkodzi
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 12:14   #5193
puchatek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
gdzie pisze ze 2 posilki - zaglodzisz sie - je sie co 3-4 h - ogolnie jak lapie glod i male porcje, bo organizm moze strawic tylko okresloną ilosc bialka

a jogurtu lepiej nie podjadaj, bo to sporo cukru ma (laktozy) a nie za duzo bialka

w sumie 13 wiec pora na spanie dla dzieci ;p moja spala dzisiaj do 10 wiec sie wyspala jak nie wiem pogoda deszczowa i taka brzydka wiec dzieciaczka tez dopadlo

HIhihihihi zle napisalam. 3 posilki...no w sumie 4 bo podwieczorek jeszcze. Ale mnie tak ciagnie do jedzenia.... musze byc silna!!!
Jutro jade do rodzicow na obiad. Juz sobie zamowilam piersi z kurczaka. Bardzo mnie rodzice wspieraja. Wiedza ze to dla mnie wazne....ze to moj przełom w zyciu. Pewien rozdzial sie skonczyl i zaczynam nowy. Musi sie udac!!!!

START: 29.10.2012 - 80 kg
CEL: 55 kg
puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 12:17   #5194
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatek Pokaż wiadomość
HIhihihihi zle napisalam. 3 posilki...no w sumie 4 bo podwieczorek jeszcze. Ale mnie tak ciagnie do jedzenia.... musze byc silna!!!
Jutro jade do rodzicow na obiad. Juz sobie zamowilam piersi z kurczaka. Bardzo mnie rodzice wspieraja. Wiedza ze to dla mnie wazne....ze to moj przełom w zyciu. Pewien rozdzial sie skonczyl i zaczynam nowy. Musi sie udac!!!!
uda sie napewno
wazne zebys glodna nie chodzila, ale tez bez przerwy nie jadla - bo to hamuje metaboliz
i nie podjadaj jakiegos smieciowego jedzenia - moze twarozek, jajko na twardo, rybke wedzoną, troche wedliny z indyka

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-10 o 12:18
Stary 2010-04-10, 12:20   #5195
puchatek
Raczkowanie

Ja uciekam ide troche ogarnac mieszkanko a potem troche nos wsciubic do dokumentów. Same sie nie zrobia hehehehehe

Przyjemnej sobotki dziewczyny!!!! Pewnie wieczorem zajrze

START: 29.10.2012 - 80 kg
CEL: 55 kg
puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 12:49   #5196
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Witam w tan smutny dzien
Nie mam czasu nadrabiac zaleglosci ale chcialam sie przywitac, powiedziec ze nadal mam zastoj i ze czekam na @ ktora teraz juz w koncu MUSZE dostac bo wlasnie skonczylam brac luteine i mam szczera nadzieje, ze zadziala
Jajecznica z 3 jaj na szynce, cebulce i pomidorku zjedzona

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 12:57   #5197
maadzia49
Raczkowanie

Cześć!
Już się wykurowałam i znów jestem pełna zapału!
Ktoś się tu pytał o jakiś pomysł na obiad, ja dziś zrobiłam mega szybkie danie, kopytka serowe na słodko
maadzia49 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-10, 12:59   #5198
Megi428
Wtajemniczenie

Witam
Ostatnio tylko was trochę podczytywałam, bo coś czasu mi brakowało. Chciałam tylko powiedzieć że po zwyżce świątecznej (2kg) waga się ładnie cofa i jeszcze tylko 0,4kg mi zostało żeby wrócić do tego co już osiągnęłam.
----------------------------

Co do tragedii samolotowej - po prostu trudno w to uwierzyć. Myślę że nie ma osoby która patrzy na to obojętnie, bo po prostu nie da się.
Ile ludzi zginęło, ile zostało bez rodzin, ojców, matek, dziadków, dzieci......
Bardzo im współczuję.
Stary 2010-04-10, 13:27   #5199
Wisienka_81
Rozeznanie

witam i ja w ten smutny dla wszystkich Polaków dzień
nasuwa mi się powiedzenie, że mądry Polak po szkodzie ale coraz częściej mam wrażenie, że mądry dopiero po tragedii....
czy naprawdę zawsze musi zginąć wiele osób by w tym kraju coś się zmieniło?

u mnie wczoraj był dzień pw a dzisiaj na wadze -0,5kg
jeszcze tylko 1,6 i koniec ale zastanawiam się czy nie przejść na III wcześniej bo jak stojąc podniosę ręce do góry to żebra mi można liczyć...

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 13:30   #5200
Sinobroda
BAN stały

Ja upiekłam wczoraj sernik Dukana, nawet da się zjeść Dziś dzień PW i w domu czeka mnie leczo Zjadłam też owocowy jogurt bez cukru (owoców miał tylko 6% a z tego co sobie przypominam z książki Dukan mówił, że można. Poza tym nie raczej nie grzeszę
Choć posmak w ustach po rzeczach słodzonych aspartamem jest naprawdę ohydny
Sinobroda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 14:01   #5201
Nusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Witam w tan smutny dzien
Nie mam czasu nadrabiac zaleglosci ale chcialam sie przywitac, powiedziec ze nadal mam zastoj i ze czekam na @ ktora teraz juz w koncu MUSZE dostac bo wlasnie skonczylam brac luteine i mam szczera nadzieje, ze zadziala
brałaś luteinę? przepraszam, że tak dopytuję, ale mnie @ spóźnia się już miesiąc, w tym tygodniu planuję wybrać się do gina i przypuszczam, że też mi przepisze właśnie luteinę... gdzieś tam w necie wyczytałam, że po tym się tyje czy Ty wiesz może coś na ten temat?

z innej beczki: waga wróciła do normy, czyli do swojego dotychczas najniższego "położenia"... dobrze

kupiłam wczoraj w Lidlu foremkę silikonową serducho co Wy dziewczynki w niej fajnego pieczecie, polećcie mi coś plisssss
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-10, 14:19   #5202
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Dziewczyny aż się wystraszyłam, że aż tyle @ Wam się spóźnia. Mi spóźnia się 3 dnień. Mam nadzieję, że lada moment przyjdzie :/

Wiele z Was miało taki zastój?

Było 86,6 kg
Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg
18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg)
18 maja - 74,3 kg(-5,9kg)
18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg)
18 lipca - 65,4kg(-4,6kg)
loletka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 14:30   #5203
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Puchatku ja też miałam tak w pierwszym i drugim dniu. Zjadłam dużego cyca i byłam głodna itd.
ale rozkminiłam i doszłam do wniosku, ze skoro zjadłam dużą porcję jedzonka, to widocznie mój organizm tym uczuciem głodu daje mi znać, ze tęskni za ziemniaczkami, chlebkiem itd.
I dziś 4 dzień i ssanie minęło.

A na śniadanko zjadłam dzis 2 placuchy dukańskie (1 zjadło mi mąż) i pół makreli. Na drugie śniadanko jednego placka i jajko na miękko, po chwili zjadłam jeszcze na twardo drugie z sosikiem czosnkowym. Na obiad planuję udko z kuraka pieczone też czymś polane
A na kolacje ma kawałek wołowinki to sobie ją upiekę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 14:35   #5204
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Puchatku ja też miałam tak w pierwszym i drugim dniu. Zjadłam dużego cyca i byłam głodna itd.
ale rozkminiłam i doszłam do wniosku, ze skoro zjadłam dużą porcję jedzonka, to widocznie mój organizm tym uczuciem głodu daje mi znać, ze tęskni za ziemniaczkami, chlebkiem itd.
I dziś 4 dzień i ssanie minęło.

A na śniadanko zjadłam dzis 2 placuchy dukańskie (1 zjadło mi mąż) i pół makreli. Na drugie śniadanko jednego placka i jajko na miękko, po chwili zjadłam jeszcze na twardo drugie z sosikiem czosnkowym. Na obiad planuję udko z kuraka pieczone też czymś polane
A na kolacje ma kawałek wołowinki to sobie ją upiekę
widze ze ostro z proteinkami dajesz

u mnie dzisiaj barszcz ukrainski z jajkami na twardro - dalm na litr 4 lychy otrebow mielonych i mi prawie budyn wyszedl wiec skrobi do niczego nie trzeba uzywac
Stary 2010-04-10, 14:40   #5205
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
widze ze ostro z proteinkami dajesz

u mnie dzisiaj barszcz ukrainski z jajkami na twardro - dalm na litr 4 lychy otrebow mielonych i mi prawie budyn wyszedl wiec skrobi do niczego nie trzeba uzywac
Chyba dobrze, co nie

Ja dziś miałam chwilową myśl, żeby zjeść więcej otrąb, żeby mnie ścigło, bo mi wczoraj ten tuńczyk tak się zasiedział, ze i dziś rano go czułam w brzuchu. Ale mówię sobie Wypiłam na czczo szklanicę wody (taką dużą) i pomogło.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-04-10, 14:42   #5206
Majlinka22
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny...
Mój dukan nadal trwa ze mną, a to już 5 tygodni!!!
Nie ważyłam się, bo i wagi nie mam, ale czytam Was często i korzystam z rad, które mi się podobają.

Nie mogę dojść do siebie po tej tragedii...W takich chwilach przystaję na chwile i zastanawiam się nad sobą i swoim własnym życiem...Nad tym, co tak naprawdę jest ważne...Łączę się w bólu z rodzinami,które straciły bliskich...Nieważne, że nie byłam sympatykiem Kaczyńskiego i jego polityki...Ale patrząc na sytuację w jakiej znalazła się jego i kilkadziesiąt innych rodzin w Polsce serce się kraja...A ja czuję strach...Czuję strach o nas i o nasz kraj...
Stary 2010-04-10, 14:47   #5207
kalija
Zadomowienie

Witam Chciałabym się przyłączyć. Jak na razie wydrukowałam sobie zasady, przestudiowałam też przepisy i jestem w trakcie robienia listy zakupowej Myśle, żeby zacząć od jutra.
Generatnie jestem na redukcji od ponad miesiąca, ale TŻ chce przejść na Ducana, więc to dobry moment, żebyśmy zaczeli razem (musze go przypilnować, bo niestety ma słomiany zapał).

Mam jeszcze pytanie -wiem, że otręby są obowiązkowe (3 łyżki) ale na 1 razie też?
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:01   #5208
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość
Witam Chciałabym się przyłączyć. Jak na razie wydrukowałam sobie zasady, przestudiowałam też przepisy i jestem w trakcie robienia listy zakupowej Myśle, żeby zacząć od jutra.
Generatnie jestem na redukcji od ponad miesiąca, ale TŻ chce przejść na Ducana, więc to dobry moment, żebyśmy zaczeli razem (musze go przypilnować, bo niestety ma słomiany zapał).

Mam jeszcze pytanie -wiem, że otręby są obowiązkowe (3 łyżki) ale na 1 razie też?
zamiast sobie spisywac jakies nie sprawadzone glupoty z neta przeczytaj ksiazke, DUKANA
Stary 2010-04-10, 15:04   #5209
23blaszka
Raczkowanie

GG do 23blaszka

witam dziewczeta
witam Was pełno prawna 30 latka hehe. Tak tak dzis mi stukneła ta magiczna z przodu .
nie było mnie troszkei myslałam ,ze juz nowy wątek bedzie, a Wy jeszcze tutaj???
Nikt nie załozył cz8?
Nie miałam jakoś weny twórczej wiec sie nie odzywałam ,ale cały czas czytałam wasze posty. widze duzo świezynek nam przybyło.

U mnie waga dzis wskazałą 65,3kg super bardzo sie cieszę po świątecznym skoku w góre nareszcie pieknie leci w dól, od dzis PW. troszke sobie poprzesówałam ,żeby na poniedziłek wielkanocny było PW, przez ten skok w góre to P pociągnęłam do dzisiaj.

Narazie uciekam ale jeszcze może tu dzisiaj zajże
08,06 59,5kgczyli -14,3kg
cel 60kg osiągnięty
bedzie 55kg
dam rade??? napewno
23blaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:10   #5210
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Chyba dobrze, co nie

Ja dziś miałam chwilową myśl, żeby zjeść więcej otrąb, żeby mnie ścigło, bo mi wczoraj ten tuńczyk tak się zasiedział, ze i dziś rano go czułam w brzuchu. Ale mówię sobie Wypiłam na czczo szklanicę wody (taką dużą) i pomogło.
bardzo dobrze szbciej schudniesz

u mnie zupa na 2 osoby byla wiec 2 lychy otrebow zaliczylam - juz trzecie w siebie pakowac nie bede bo w niej duuuzo warzywek bylo wiec blonnika tez mi dostarczyly

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 23blaszka Pokaż wiadomość
witam dziewczeta
witam Was pełno prawna 30 latka hehe. Tak tak dzis mi stukneła ta magiczna z przodu .
nie było mnie troszkei myslałam ,ze juz nowy wątek bedzie, a Wy jeszcze tutaj???
Nikt nie załozył cz8?
Nie miałam jakoś weny twórczej wiec sie nie odzywałam ,ale cały czas czytałam wasze posty. widze duzo świezynek nam przybyło.

U mnie waga dzis wskazałą 65,3kg super bardzo sie cieszę po świątecznym skoku w góre nareszcie pieknie leci w dól, od dzis PW. troszke sobie poprzesówałam ,żeby na poniedziłek wielkanocny było PW, przez ten skok w góre to P pociągnęłam do dzisiaj.

Narazie uciekam ale jeszcze może tu dzisiaj zajże
to wszystkiego najlepszego z okazji urodzin zycze Ci jeszcze szybszych spadkow, bo jeden juz dostalas w prezencie
Stary 2010-04-10, 15:10   #5211
smerfetkaaa
Raczkowanie

hej dukanowicze ostatnio mało piszę ale śledzę Was w miarę na bieżąco; u mnie waga sobie pomalutku leci, ale to dopiero niecałe trzy tygodnie, choć z dotychczasowych efektów jestem zadowolona piszecie dziewczyny że Wam się @ opóźnia a mi mój dzisiaj zrobił figla i zaskoczył 10 dni przed terminem :O
Co do otrębów to ja specjalną zwolenniczka ich nie jestem ale jak trzeba to trzeba więc je "ukrywam" w rozpustnych kanapkach, jednak najlepiej mi podchodzą w przepisie 23blaszki A'la kebab na plackach otrębowych normalnie pyyychota, składam uwielbienie dla autorki przepisu

co do tragedii dzisiejszej to naprawdę trudno opisać słowami [*][*][*]

Cel I
94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80

Cel II 80-->70
(1.02-31.03) -8 kg
smerfetkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:15   #5212
aggie30
Raczkowanie

hej kobietki, właśnie pucowałam auto z ojcem jak usłyszelismy w radiu o dzisiejszej katastrofie. Dziwnie mi jakoś.
Chciałam Was zapytać-ile tak przeciętnie utrzymywał wam się zastój na wadze?Najdłużej powiedzmy; troche sie martwie bo od świąt mi stoi i to troszkę frustrujące... dzięki za odp.

Blaszka-serdeczne życzenia urodzinowe. Ja też stoję "u wrót" 30tki.

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-04-10 o 15:17
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:26   #5213
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
hej kobietki, właśnie pucowałam auto z ojcem jak usłyszelismy w radiu o dzisiejszej katastrofie. Dziwnie mi jakoś.
Chciałam Was zapytać-ile tak przeciętnie utrzymywał wam się zastój na wadze?Najdłużej powiedzmy; troche sie martwie bo od świąt mi stoi i to troszkę frustrujące... dzięki za odp.

Blaszka-serdeczne życzenia urodzinowe. Ja też stoję "u wrót" 30tki.
mi ok tygodnia ostanio robia sie zastoje
chcesz zobaczyc wykres?
Stary 2010-04-10, 15:27   #5214
kalija
Zadomowienie

Cytat:
zamiast sobie spisywac jakies nie sprawadzone glupoty z neta przeczytaj ksiazke, DUKANA
A skąd wiesz co ja sobie spisałam i dlaczego zakładasz, że są to niesprawdzone głupoty?

Zasady diety wydrukowałam z tego wątku, bodajże był to 1 post 1 cześci. Jak książka mi wpadnie w ręce, to z chęcią ją przejże.

Dzięki za miłe przywitanie w wątku pozdrawiam
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:29   #5215
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
mi ok tygodnia ostanio robia sie zastoje
chcesz zobaczyc wykres?
taaak prosze o wykres, pewnie moje cielsko sobie walczy teraz i buntuje sie.grrr...nie dam sie.
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:31   #5216
angel001
Zakorzenienie

Kochane mam takie parcie na ciasto, słodkie że masakra
i na wszystko co z sera białego to ochoty nie mam, może upiekę śmietanowca, macie jeszcze jakieś słodkie pomysły na moją chandrę?
Stary 2010-04-10, 15:31   #5217
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Emilia dzięki za pochwałę zmobilizuje mnie do dalszej akcji. Choć już bym zjadła warzywek

A TZ gotuje ogórkową, ale bym zjadła, albo chociaż napiła się bez warzywek, bo mi się kwaśnego chce

Blaszka wszytskiego dobrego

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2010-04-10 o 15:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-10, 15:31   #5218
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd wiesz co ja sobie spisałam i dlaczego zakładasz, że są to niesprawdzone głupoty?

Zasady diety wydrukowałam z tego wątku, bodajże był to 1 post 1 cześci. Jak książka mi wpadnie w ręce, to z chęcią ją przejże.

jakby byly sparwdzone to wiedzialabys dokladnie co z otrebami
ksiazka to podstawa - to jest dieta na cale zycie i trzeba poznaj jej caly mechanizm
info z pierwszego postu przyklej sobie na lodowke - bo to sciagawka jest zeby nie wkuwac na pamiec ile mleka mozna a ile kakao
ksiazka droga nie jest, i mozna ja sobie sciagnac z neta za darmo
Stary 2010-04-10, 15:36   #5219
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:

Książkę w internecie znaleźć można. Poszukaj na chomikuj. pl. To dieta na całe życie, więc chyba warto wiedzieć jak działa na Twój organizm i co Cię może spotkać, jak złamiesz zasady

Poza książką, w internecie na temat tej diety można znaleźć różne dziwne rzeczy, niekoniecznie mądre czy prawdziwe. I niestety większość informacji taka właśnie jest, więc ryzyko, że spisałaś głupoty jest spore.
Stary 2010-04-10, 15:38   #5220
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
jakby byly sparwdzone to wiedzialabys dokladnie co z otrebami
ksiazka to podstawa - to jest dieta na cale zycie i trzeba poznaj jej caly mechanizm
info z pierwszego postu przyklej sobie na lodowke - bo to sciagawka jest zeby nie wkuwac na pamiec ile mleka mozna a ile kakao
ksiazka droga nie jest, i mozna ja sobie sciagnac z neta za darmo
Tym bardziej jak się jest poczatkującą dukanką i powinno się od czasu do czasu do niej zajżeć. Ja przeczytałam przed dietą, a wczoraj chciałam sprawdzić jak to z rybami i odkryłam kilka informacji, których wcześniej nie zauważyłam.
I raczej ta pierwsza"NIe potrafię schudnąć", bo ta nowsza wydaje mi się uboższa choć fajniejsza wizualnie

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości