![]() |
#5221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Papryka, ja tez tak myslalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5222 |
Raczkowanie
|
no usuwał, powiedział że może mi dać skierowanie a jak nie chce to moge siadać na fotel teraz to on mi wyrwie
![]() Edit: tulipanna...i nawet dobrze mu to idzie bo nic nie czuć ![]() ![]()
#5223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miło by było ale moja wychowawczyni do tego nie dopuści :P zreszta z tego co wiem to u mnie zmiana aparatu nastąpi po 4- 5 msc czyli w czerwcu lub lipcu :P i leczenie bd trwało u mnie dluuuuuugo ;| bo mam dość skomplikowaną wadę zgryzu ;|a Ty ile bd nosiła tego hass`a?? ;> Emeczka- Świetna stronka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hellononsens dziękuję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5226 |
Zakorzenienie
|
emeczka szczerze to mi się wydaje, że nie powinno się robić. właśnie dlatego, że to metal.
#5227 | |
Kokon pro
|
Cytat:
oj taki maly OT ![]() ja dostalam skierowanie do alergologa od laryngologa do ktorego musialam miec skierowanie od rodzinnego i tak dzis mialam pierwsza wizyte i pan dal mi karteczke przeszlam miedzy pokojami i od razu mialam testy to nakluwanie no hmm to takie ja mialam 24 naklucia jakbys sie po prostu uklula igla do bolesnych nie nalezy ale zbyt przyjemne to tez nie jest pozniej siedzisz na poczekalni z pol godz jakos z rekami przed soba nakluciami do gory, pozniej cie wolaja na odczyt i siadasz doktor oglada i zapisuje w karcie jaki babel sie zrobil i jak duze zaczerienienie wokol ![]() u mnie sie zdziwili bo jeszcze w trakcie nakluwania na niektorych zaczely sie robic bable, aaa no i swedzi jak cholera ![]() a wracajac to zeby mnie bola caly przod u gory ;/ blleeee za tydzien wizyta huehue ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha to już coś wiem, a jak wychodzi na coś tam uczulenie, to zapisują jakieś leki przeciwalergiczne? bosh...ależ mnie zaszczyt kopnął w tym roku łazić po lekarzach ![]() ja też ostatnio chadzam do orto co dwa tygodnie ![]() a ten Kapera niezły sadysta jest ![]() ![]()
![]() |
#5230 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hm pewnie tak o ile nie skieruje cie na dalsze testy a dwa tyg przed nie mozna brac lekow ![]() no ja co tydzien lub co dwa jestem u orto staly bywalec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5231 |
Rozeznanie
|
Ja od wczoraj mam apart na dolne zabki, wlasciwie to go nie widac ( szkoda)
![]() Za tydzien ten wewnetrzny i maska ![]() ![]() ![]() Wyobrazcie sobie ze w poprzednim gabinecie w gdansku morenie, nie dosc ze byly niemile kobiety ( wrecz bezczelne) a ceny byly 1,5 razy wyzsze to jeszcze nie zrobili mi wyciskow, ani nie chcieli mi zrobic gumek zeby wsadzic pierscienie i ona sie nawet zastanawiala nad robieniem zdjec!!! Tak sie ciesze ze jednak tam sie nie lecze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5232 |
Zakorzenienie
|
emeczka jaki wiosenny avatar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5233 |
Wtajemniczenie
|
ehh bo już chcę ciepełko..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5234 |
Zakorzenienie
|
ja dokładnie tak samo
![]() ![]() ![]() kasiek87 dzięki za informacje, mam jeszcze jedno pytanie-odległe są terminy do tych laryngologów/alergologów??? na NFZ oczywiście... kurrrde zębiska mnie bolą ![]() ![]() a co tam idę za przykładem emeczki-proszę bardzo, oto moje tulipany jako avatar ![]() ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-02-16 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#5235 |
Raczkowanie
|
nie bylo mnie na forum od srody i tu tyyyyyle czytania
![]() emeczka i papryka85 super avatarki ![]() a mnie okropnie obtarł ten drut nowy, zrobiony w taka petelke. po prostu wbija mi się w blone sluzowa. krater sie zrobil taki ze hoho...a i spuchła mi wraga ![]() zła chodzę, jeść nie mogę bo boli...eh... dzis na noc wosk i dentomix...oby cos pomogło ![]()
#5236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5237 |
Raczkowanie
|
to wyglada mniej wiecej tak jak zrobilam to w paincie. nie mam jak zdjecia zrobic :/ a one maja przechylić zęby do tyłu i zamknąc szpary.
#5238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chociaż w sumie u Ciebie na rysunku wygląda to tak, jakby te pętle były doczepione do łuku-u mnie sam łuk był wygięty w takie pętle...orto przy mnie wyginała...
![]() |
#5239 |
Raczkowanie
|
u mnie tez jest drut wygiety.zapomniałam gumki uzyc w tych miejscach... tez orto wyginała przy mnie...
boli mnie okropnie...ale wszytsko trzeba przezyc.takie są uroki noszenia aparatów...
#5240 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj obchodzę małą rocznicę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5241 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć,właśnie zarejestrowałam się na tym forum,ponieważ mam pewne pytanie dotyczące stałego aparatu ortodontycznego,a dokładniej hassa(tak to się pisze?
![]() ![]() Proszę wszystkich mających jakiekolwiek doświadczenie z hassem o informacje,zwłaszcza o tym szwie.Pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
#5242 |
Zakorzenienie
|
czesc babencje!
ja juz zdrowa, jakis jedno djiowy wirus-cholera MNie dorwał ![]() a poza tym to mnie obtarł nowy pierscien i boliiii...ale dam rade zaraz sie ociele, zjadlam pizze w Da Grasso...ble;p
#5243 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() hm do laryngologa to raz czekalam 2 dni a raz tydzien jakos czyliw sumie niedlugo a do alergologa u mnie czeka sie ok 5 tyg. ale ten moj lekarz to podobno jakis super dobry jest, nie wiem czy to prawda w kazdym razie bardzo mily i sympatyczny czlowiek ![]() mnie zeby tez bola a glowa od kataru w pon ide po leki ;] moze nie bedzie zle ![]() w ogole dowiedzialam sie ze odczulanie jakis czas temu kosztowalo pi razy ok 250 zl /msc mam nadzieje ze potanialo choc troche ;] Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5244 |
Raczkowanie
|
będzie troche taki off top no ale chodzi o te alergie... miałam kiedyś robione te testy, wykazało, ze jestem uczulona na mleko, wieprzowine chyba, i cos tam jeszcze nawet nie pamiętam, szczególnie się tym tak nie przsejmowałam, teraz nie mam żadnych objaw no może czasem od mleka mam jakaś skórę na rękach trochę szorstką, aaa zapomniałam, mam alergię na pyłki drzew o matko, co wiosnę choruję hah... mam do Was pytanko jeszcze, często mnie głowa boli jakos tak za często (kilka razu w tygodniu), moze to nie jest ogromny ból, nie chcę brać tabletek kilka razy w miesiacu, bo moja mama mówi że ja lekomanka ;// co tu robić bez brania tabletek? a tak w ogłe to jakieś straszne dawki ok. 3-4 tabletki w miesiacu? ile tabletek przeciwbólowych Wy bierzecie w miesiącu?
#5245 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5247 |
Raczkowanie
|
tydzien temu bylam u ortodonty powiedzial ze powinnam nosic 2 aparaty stale choć troche sie zdziwilam bo wyszlo na to ze krzywy zgryz....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zaskoczona jestem, myślałam, że są dłuższe terminy do specjalistów ![]() ![]() ![]() co do haasa proponuję przejrzeć parę stron wstecz-dużo było o nim pisane baby girl13 dlaczego dziwi Cię konieczność noszenia dwóch aparatów stałych jak masz nieprawidłowy zgryz? tak właśnie się go leczy. Nie przejmuj się takimi kosztami-licz na razie tylko koszty założenia aparatów (czyli jeżeli to będą metalowe to 2 razy po półtora tys) i ewentualnie leczenia jakichś ubytków jeśli takowe masz, bo za samo leczenie ortodontyczne płacisz po kawałku po każdej wizycie u orto(najczęściej 100-150 zł). Tak że jak brakuje Ci tysiąca, to nie ma co panikować-przecież nie będziesz wpłacać od razu całej kwoty za aparaty i za leczenie! A po co masz jechać jutro do tego dentysty? Leczyć coś czy usuwać? I dlaczego akurat tam? Nie możesz wybrać sobie stomatologa? ![]()
![]() |
#5249 |
Zakorzenienie
|
no to jestem z wami
![]() mam aparacik na górze ![]() więc mam takie pytanka) 1. orto powiedziała, że moja dieta ma być płynna. tylko nie wiem jak długo ![]() 2. no i kazała myć zęby po każdym posiłku. i w szkole też. i właśnie to będzie śmieszne ![]() ![]() ![]() a boleć, trochę boli. jak uderzę czy przycisnę językiem albo czymś innym to tak - boli. i wiem, że będę z niecierpliwością czekała, aż mi go zdejmą. hehe ![]() bless pzdr ![]()
#5250 |
Zakorzenienie
|
A u mnie kłótnia "małżeńska". TŻowi się nie podoba, że dzień po założeniu aparatu i wyrwaniu zębów wyjeżdżamy odpocząć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.