jak schudnąć? - Strona 175 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-16, 13:09   #5221
mara30
Zadomowienie

Dot.: jak schudnąć?

Johanko Sabbath ma rację bez okularków super
Ja powiedziałabym, że w okularach wyglądasz tak klasycznie, a bez - lekko i dziewczęco

Taka taka - trzymam kciuki za spotkanie, powodzenia!

Switezianko nareszcie wróciłaś

EDIT: Johanko, jak nie jesteś przekonana do siebie bez okularków, to może kup sobie soczewki jednodniowe? wprawdzie są w opakowaniach po 30 bodajże, ale każda hermetycznie zamknięta, więc możesz nosić sobie co kilka dni, jak akurat będziesz miała nastrój Powoli się będziesz przyzwyczajać i zobaczysz czy w ogóle Ci to odpowiada. Ja sobie takie jednodniówki bardzo chwalę - noszę wtedy jak mi w okularach niewygodnie
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 13:10   #5222
fredziunia
Rozeznanie

Now iec mykaj do okulisty znajoma ma szkla i placi jej za nie kasa chorych tutaj unas wiec porozmawiaj ze swoim lekarzem o tym ja niestety niemoge ich nosic oczy strasznie mi lzawia
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 13:32   #5223
switezianka
Wtajemniczenie

I coz Moje Kochane,
powalczyłam zawodowo i to strasznie cięzko, mam chwile pzrerwy i juz sie od Was dorwałam.

Dorinko Kochana,
strasznie za Toba tęskniłam.
latałam zaiste tak , że az mi główka odskakiwala, zakupy zrobiłam mierne, no bo i jak łowy czynic można z chłopem>
Strasznie wszystko bylo dla niego drogie, a mnie zupełnie niepotrzebne, więc zakupy zakończyły sie na artykulach chemicznych, spożywczych i odrobinie kosmetyków niezbędnych dla mnie - ale i tak chiałam więcej.

Buty trafiałam tylko straszliwie drogie, a do ciuchów juz go nie prowadzilam, bo zawału by dostał na widok wydawanych pzreze mnie na ten nędzny proceder - pieniędzy. A tak nie widziała i nie wiem, a czego oczy nie widzą
switezianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 13:38   #5224
dorinka30
Zakorzenienie

Świtezianko nie jestem z Ciebie zadowolona, jak można zrezygnować z ciuszków
A swoją drogą to normalne dla większości, mój Tż jak oglądam kolejną parę spodni czy butów pyta- a jest Ci to potrzebne, albo "Identyczne przecież masz " dlatego lepiej robić zakupy bez męskich ogonów

Ale dobrze, że chociaż kosmetyków Ci przybyło i innych produktów, będziesz mogła wydać oszczędności na przyjemności swoje

A ogólnie jak sampoczucie po wizycie Tża??? Czy coś ta wizyta zmieniła?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 13:43   #5225
switezianka
Wtajemniczenie

Johanko Kochana,
podzielam zdanie Dziewczyn - bez okularow wyglądasz bardzo dziewczęco i delikatnie, zas w okularach wyglądasz bardzo elegancko - jak dla mnie - te dwie wersje Ciebie - sa super.

Taka Taka Kochana, witaj.
Cóż u Ciebie śłychać/
Humorek masz taki troche kiepściutki, ale myślę, że to chwilowe, taka Piekna, mądra i zaradna Kobieta jak Ty w mgnieniu oka poradzi sobie ze wszystkimi problemami i pzrepędzi czarne chmurki.
Trzymam kciuki za dziejsze spotkanie

Maruś Kochana - tęskniłam za Toba, coż tam słychac nad naszym pieknym morzem?

Fredziuniu,
witam Cie cieplutko, choc jeszcze nie miałysmy okazji pogadać, to widzę, że super z Ciebie Dziewczyna i pasujesz do naszego Klubu Degeneratek

Nikuś, gdzie jestes , czy wszystko ok z remontem/
Czy tez majstrowie nie daja Ci spokoju?
Stary 2007-04-16, 13:45   #5226
switezianka
Wtajemniczenie

Dorinko Moja Kochana,
mam wrażenie, że ta wizyta może wiele nie zmieniała, ale może zapoczątkować pewne udogodnienia.
Na realizacje moich wizji , zapewne będe musiała jeszcze poczekac, ale moge mieć nadzieję, na mały własny kąt , jesli wszystko sie uda
Stary 2007-04-16, 13:47   #5227
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
albo "Identyczne przecież masz "
hi hi skąd ja to znam nieważne, że te "identyczne" buty są zupełnie inne, bo jedne są płaskie, a drugie na obcasie, jedne sznurowane a drugie z klamerką, ale przecież i jedne i drugie są czarne eh, ten męski punkt widzenia

Dorinko, możesz mi przypomnieć nazwy sklepów z Złotych Tarasach o których jakiś czas temu pisałaś? może mi się jutro uda choć chwilkę pobuszować, chociaż ostatnio zazwyczaj prosto ze spotkania wpadam do pociągu w dzikim pędzie
Stary 2007-04-16, 13:54   #5228
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez switezianka Pokaż wiadomość
Dorinko Moja Kochana,
mam wrażenie, że ta wizyta może wiele nie zmieniała, ale może zapoczątkować pewne udogodnienia.
Na realizacje moich wizji , zapewne będe musiała jeszcze poczekac, ale moge mieć nadzieję, na mały własny kąt , jesli wszystko sie uda
Cieszę się Kochana, trzymam kciuki
Zobaczysz, że wszystko się uda
Stary 2007-04-16, 13:56   #5229
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
hi hi skąd ja to znam nieważne, że te "identyczne" buty są zupełnie inne, bo jedne są płaskie, a drugie na obcasie, jedne sznurowane a drugie z klamerką, ale przecież i jedne i drugie są czarne eh, ten męski punkt widzenia

Dorinko, możesz mi przypomnieć nazwy sklepów z Złotych Tarasach o których jakiś czas temu pisałaś? może mi się jutro uda choć chwilkę pobuszować, chociaż ostatnio zazwyczaj prosto ze spotkania wpadam do pociągu w dzikim pędzie
No właśnie Maro, widzę że znasz to z autopsji

Proszę Cię bardzo, oto nazwy sklepów: Bershka, Pull&Bear, Stravivarius.
Udanych łowów , mam nadzieję że coś tam znajdziesz dla siebie i nie będziesz mnie przeklinać
Stary 2007-04-16, 14:00   #5230
mara30
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie Maro, widzę że znasz to z autopsji

Proszę Cię bardzo, oto nazwy sklepów: Bershka, Pull&Bear, Stravivarius.
Udanych łowów , mam nadzieję że coś tam znajdziesz dla siebie i nie będziesz mnie przeklinać
Dzięki pewnie, że Cię nie będę przeklinać, szczerze mówiąc to mam nadzieję, że nic nie znajdę, bo nie powinnam kasy na ciuchy wydawać
P.S. To jest oczywiście wersja oficjalna, bo tak naprawdę to bym sobie coś kupiła
Stary 2007-04-16, 14:02   #5231
Lewek
Zakorzenienie

Witajcie Kochane Dziewczynki!!!

Witaj Świtezianko!! No strasznie nam tu Ciebie brakowało! Wypoczęłąś trochę? Jak humor?

Johanko, ja sie przyłączam do chóru Czarownic - bez okularów wyglądasz lepiej, ale coby utwierdzić sie w tym przekonaniu musisz koniecznie nam wysłać jakieś większe zdjęcie!

Fredziunię również prosimy o fotki - taki to juz zwyczaj u nas

Sabbatku, ogladałam zdjęcia - bosko wygladasz . Oj, marzą mi sie czasami te czasy, kiedy to chodziło się w tych długich sukniach,halkach,gorsetac h,kapeluszach,itp itd.....
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 14:18   #5232
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

OK dziewczyny dzieki
Jak tylko zrobie sobie wieksze zdjecie(np.w sobote na tej imprezie co ide,a o ktorej juz pisalam),wtedy tez bede wygladac przyzwoicie ,to zaraz przesle
Ale przekonalyscie mnie do tych szkiel... a co mi tam...kupie na poczatek tak jak mara pisala na sprobowanie..
marus udanych zakupow...raz sie zyje
switezianka ciesze sie,ze juz wrocilas do nas
taka taka juz po spotkaniu?i jak?a jezeli jeszcze przed toba to
fredziunia wychodze z zalozenia,ze ty tez nosisz okularki?no pokaz sie wreszcie
witam leweczku teraz cie dopiero zauwazylam...cmok
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:36   #5233
switezianka
Wtajemniczenie

Leweczku Moja Kochana, witaj Ty Moja Krwiożercza Potentatko Finansowa,
humor moj w dniu dzisiejszym posuła juz moja powinnośc zawodowa. jak człoweik wroci po krotkim urlopie do tego śmietniska, w ktorym sam jedyny zdaje sie tylko pracowac, to sie falaki na druga strone wywalają.
Oczywiście nic nie zrobione, człowiek na rzęsach chodzi, żeby wszystko na ostatni guzik dopiąc dla dobra instytucji i jej kierownictwa, a potem dowiaduje się, że nic nie zrobił.
O kant d.... to wszystko potłuc - szukam innej pracy
Może Pani Prezes potrzebuje sekretarki? nie?
to może dyzuran moppowa - ja się pisze - pzrynajmniej spokoj będzie, a i Szefowa Ludzkie panisko - czy Kobiecisko -
Stary 2007-04-16, 14:44   #5234
Lewek
Zakorzenienie

Oooo Świtezianko! Sekretarkę/asystentkę bardzo chętnie bym sobie wzięła, bo jak to wszyscy wiedzą - lewki to leniwe bestie. Ja bym popijała kawkę, ewentuanie odebałabym jakiś telefon (ale też nie za dużo i nie za wcześnie rano, bo spać też lubię długo) a asystentka użerałaby sie z chłopami. Bardzo mi się ten pomysł podoba. Świtezianko jesteś przyjęta!
Żartuję, tak naprawdę to byłoby odwrotnie
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:59   #5235
switezianka
Wtajemniczenie

Leweczku,
ale bardzo chętnie moge Cię obsługiwac i kawke podawać, chłopow tez obskoczę.
Czuję sie pzryjeta, oczywiście mopem tez popracuje jak trzeba będize, bo dla dobrego szefa, to czlowiek zprzyjemnościa pracuje.

Caluje Cię Kochana

i Wszystkie Nasze przeurocze Czarowniczki, spadam z tego miejsca znienawidzonego - tuu mam na mysli miejsce pracy, a nie nasz uroczy patologiczny wąteczek.

taka dziś zaganiana jestem , że nawet nie mogłam Wam pociuciac i po pupciach poklepac, ale jutro postaram sie to nadrobic - jak sie oczywiście da, w tym życia padole.

trzymajcie sie Kochane cieplutko - do jutra i ciepłe całuski
Stary 2007-04-16, 23:22   #5236
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sr.johanna Pokaż wiadomość
cala reszta dziewczyn

Johanna ja jako ta reszta całuję Cię

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Johanko Sabbath ma rację bez okularków super
Ja powiedziałabym, że w okularach wyglądasz tak klasycznie, a bez - lekko i dziewczęco

Taka taka - trzymam kciuki za spotkanie, powodzenia!

Switezianko nareszcie wróciłaś
Tak, taaak, taaaaak i jeszcze raz tak
Cytat:
Johanko Kochana,
podzielam zdanie Dziewczyn - bez okularow wyglądasz bardzo dziewczęco i delikatnie, zas w okularach wyglądasz bardzo elegancko - jak dla mnie - te dwie wersje Ciebie - sa super.

Taka Taka Kochana, witaj.
Cóż u Ciebie śłychać/
Humorek masz taki troche kiepściutki, ale myślę, że to chwilowe, taka Piekna, mądra i zaradna Kobieta jak Ty w mgnieniu oka poradzi sobie ze wszystkimi problemami i pzrepędzi czarne chmurki.
Trzymam kciuki za dziejsze spotkanie

Taaaaaaaaaaak i jeszcze raz taaak
i wogóle taaaaaaaaaaak
Cytat:
Napisane przez sr.johanna Pokaż wiadomość
taka taka juz po spotkaniu?i jak?a jezeli jeszcze przed toba to
po, po,po

Cytat:
Leweczku,
Caluje Cię Kochana

i Wszystkie Nasze przeurocze Czarowniczki, spadam z tego miejsca znienawidzonego - tuu mam na mysli miejsce pracy, a nie nasz uroczy patologiczny wąteczek
i ja też

dziś były urodziny mojego przyjaciela, uczciłam to
bardzo dosttojne urodziny
a mi źle
i podobno źle wygądam, nie wolno chudnąć jak się ma czterdzieści i parę lat
i wszystko do d....y'
muszę chyba uwierzyć moim ulubionym mężczyznom, żle mi jak chudnę, powinnam być gruba, apetyczna i młoda
a to se ne wrati

łubu dubu, łubu, dubu, niech żyje nam Wizaz

to pisałam ja Wasza taka taka

nie mam szans pogadać z żadną z Was, Sabbath śpi co drugą noc, więc teraz śni Jej się jakiś książe na białym, tzn na czaaaaarrrrnym koniu

dobranoc, idę czytać
dawno nie dostałm nowej książi, czytam setny raz Maga, ale to moja ulubiona książka, nie narzekam więc

Spicie?
Śpijcie, należy Wam się !

Miłych snów

i jeszcze chciałm powiedzieć, że spotkanie tak sobie, do kitu jedym słwem, a ja muszę jutro wstać o 6.30 rano
chyba mnie pokręciło
czytam Maga, ale znam go na pamięć

Edytowane przez taka taka
Czas edycji: 2007-04-17 o 00:25 Powód: zmieniłam kolor dla.... jaj
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 07:49   #5237
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć Piękne i Młode

Taka taka ile schudłaś ? Prześlij nam zdjęcia na priva a my obiektywnie ocenimy Kochana czy naprawdę aż tak źle wyglądasz? Coś mi się wydaje, że przesadzasz, albo Ci Twoi panowie.........

Wiesz często Panowie uważają, że jak jesteśmy bardziej pulchne to wówczas podkreśla to naszą kobiecość, przyznaję, że niektóre kobiety pięknie wyglądają z odrobinką ciałka (jak np. już wielokrotnie wspomniana przez Sabbath Monica Belluci, albo mój ideał kobiecości Jenifer Lopez- która z przy dużej pupy zrobiła swój największy atut )
Ale to wszystko kwestia urody przecież, ja nie popieram anoreksji ale wolę jak jest mnie mniej, wtedy czuję się super kobieco, ale moze to właśnie nasz indywidualny typ urody.
Więc Taka Taka bez zdjęć się nie obejdzie
Stary 2007-04-17, 08:16   #5238
switezianka
Wtajemniczenie

Witajcie Moje Kochane Czarowniczki Piękne, Szczupłe i Wiecznie Młode.

Dorinko Kochana,
zaiste prawda wydaje sie byc zdanie mężczyzn na temat naszych delikatnych obfitości.
Zauważyłam, że wszyscy moi koledzy zgodnie twierdzili, że wyglądam atrakcyjniej i młodziej, gdy mam troche ciałka ( a mam go tera - oj mam!!!!)
I chyba w tych stwierdzeniach jaks prawda jest zawarta, bowiem ogladając swoje zdjęcia sprzed kilku lat mam wrażenie, że tak będę wyglądała za lat 10.
Mnie chudośc nie słuzyła, podkreslała tylko ostre rysy i postarzała.
Byc może w ten sposób - teraz staram sie usprawiedliwic nabyte kilogramy, ktorych nie lubie, bowiem tak jak Ty Dorinko Kochana - wole siebie szczuplejszą. Ale ostatnio gdzies dorwałam artykuł, w ktorym mądrzy ludzie napisali, że kobiety w pewnym wieku nie powinny chudnoć, a nasze nabieranie ciałka wraz z upływającym czasem jest celowym działaniem matki natury, ktora stara sie w ten sposób zakamuflowac nasze efekty starzenia się.
To tyle Kochana w kwestii mojego usprawiedliwienia, ale nie ukrywam, że tez chciałabym stracić z 10 kg.
Całuję Cię cieplutko.

Taka Taka Kochana,

nie martw się Słoneczko swoim pzrejściowym złym humorem - to minie.
Dla pocieszenia powiem Ci Kochanie, że ja tez pzrezywam frustracje zawodowe, czuje sie niedoceniona, choc tak wiele z siebie daję.
Boli mnie fakt wykorzystywania umiejętności ludzkich bez późniejszej choć słownej nagrody wymiernych efektów.
W kwestii wagi Kochana, to rzeczywiście dla panów trochę chudsza możesz wyglądać mniej apetycznie.
Przyznam Ci sie szczerze, że ostatnio poznałam Panią, ktora jest posiadaczka rozmiaru chyba 44, a wyglądała rewelacyjnie całościowo.

Trzymaj się cieplutko Piekna dla nas tez zaświeci słońce
Stary 2007-04-17, 08:23   #5239
dorinka30
Zakorzenienie

Świtezianko masz rację Ja tez oglądając zdjęcia jak byłam totalną chudziną wyglądałam brzydko i staro, widać mi było tylko NOCHAL
Teraz chciałabym to wypośrodkować i chyba udało się, ale muszę pilnować by nie przytyć i tak w kółko

Świtezianko nie wierzę w Twój nadmiar kg. w ilośći 10 !!! Przecież odchudzałaś się Kochana, więc po świętach nie przybyło Ci przecież tyle. Nie ma takiej opcji Kochana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 09:07   #5240
Sabbath
Wiedźma

Dziewczynby, coś rzeczywiście jest w tym zamiłowaniu mężczyzn do dodatkowych kilogramów i (powiedzmy) krągłości...
Mój Miły twierdzi, że od kiedy przytyłam, wyglądam lepiej - co jest oczywistą bzdurą z mojego punktu widzenia i liczę tylko na to, że na wiosnę mi to "lepiej" jakoś samo przejdzie...
A o tym, że natura mądrze nabiera kilogramów, żeby ukryć zmarszczki już pisałam w tym wątu... chyba...

Taka Taka - ja widziałam Twoje zdjęcia i rzeczywiście nie dostrzegłam potrzeby raptownego odchudzania Cię... Może zadbaj o siebie jakoś inaczej? Kosmetyczka, masaż, sauna?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 09:21   #5241
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Dziewczynby, coś rzeczywiście jest w tym zamiłowaniu mężczyzn do dodatkowych kilogramów i (powiedzmy) krągłości...
Mój Miły twierdzi, że od kiedy przytyłam, wyglądam lepiej - co jest oczywistą bzdurą z mojego punktu widzenia i liczę tylko na to, że na wiosnę mi to "lepiej" jakoś samo przejdzie...
No nie wytrzymam, Sabbath przytyła? Sabbatku to jakiś żart oczywiście
Przybyło Ci Kochana 1 kg czy 0,5 kg.
Stary 2007-04-17, 09:26   #5242
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
No nie wytrzymam, Sabbath przytyła? Sabbatku to jakiś żart oczywiście
Przybyło Ci Kochana 1 kg czy 0,5 kg.
Nie wiem, bo nie mam wagi. Miałam, ale była zielona, więc wyrzuciłam.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 09:38   #5243
switezianka
Wtajemniczenie

Dorinko Kochana,
odchudzałam się, ale mierne tego sa efekty, bowiem waga wraca choc ja sie pilnuje, to juz niestety ten wiek, kiedy widac pzryszło mi się zaokrąglać
Stary 2007-04-17, 09:39   #5244
switezianka
Wtajemniczenie

Sabbath Kochana Moja, juz sobie wyobrażam jak Ty strasznie pzrytyłaś
Stary 2007-04-17, 09:44   #5245
neska951
Zakorzenienie

Witajcie piękne
Świtezianko nareszcie wróciłaś

dorinko ja też marzę o takim weekendzie a najbardziej żeby cały dzień przeleżeć w łóżku
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 09:57   #5246
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Witam wszystkie Was piekne i zgrabne
Dopiero co wstalam...
Ale w lozku jest tak fajnie....
taka taka ,mam zrozumiec,ze ty tez jestes za szklami,okularki mam na bok odlozyc...?
sabbath...dobrze zrobilas z ta waga,nie dosc,ze napewno pokazywala nie to co chcialas,to jeszcze zielona...bleeee
Pozdrawiam was moje kochane
Stary 2007-04-17, 10:04   #5247
neska951
Zakorzenienie

Johanko
jakbym miala możliwość to raz bym nosiła szkła a raz okluary, tak dla urozmaicenia niestety ja mogę tylko soczewkę
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 10:26   #5248
switezianka
Wtajemniczenie

Witaj Neseczko Kochana,
Witaj Johhanko -
Stary 2007-04-17, 10:38   #5249
dorinka30
Zakorzenienie

Johanko ja się jeszcze nie wypowiedziałam, zgadzam się z dziewczynami, że bez okularów wyglądasz bardziej dziewczęco
A wersja z okularami jest bardziej poważna, ale też O.K.

Na Twoim miejscu spróbowałabym zmiany
Stary 2007-04-17, 11:05   #5250
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Dzieki dziewczyny,wyproboje zmiany....
Dziewczyny mam taki wewnetrzny niepokoj....to juz pojutrze...boje sie....nie wiem dlaczego tak naraz dostalam tego strachu,wszystko bylo w porzadku,humor mi dopisywal...a tu nagle dzisiaj...glowa mnie boli....z godziny na godzine coraz to blizej....nie znam sie takiej.....

Ps.Moze ktoras poleje po jednym drineczku o kolorze fioletowym i mi te czarne mysli(no i bol glowy!) przejda!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości