|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
BELSENO napisane mam na karteczce,ze 10 lat gwarancji obejmuje przesuniecie implantu,uszkodzenie,pekn iecie i deformacje a,ze ja nowa w tym temacie to nie wiem czy to zle czy dobrze i czy to malo czy duzo
![]() dla mnie porody byly istnym pieklem ale szybko przestalo bolec wiec ludze sie ,ze tutaj bedzie podobnie ![]() Pozatym witam ![]() ![]() a malo tego bylam wczoraj na zakupach i to madra glowa poszlam nogami,sniegu po lydki,buty ze spodniami mokre a w nocy juz mnie zaczelo rozbierac i mam tylko nadzieje,ze szybko przejdzie przeziebienie . |
![]() ![]() |
![]() |
#5222 |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Dzien dobry
![]() ![]() Co do wrózek to ja tez mam przygode z tym zwiazana ![]() ![]() ![]() ![]()
#5223 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam raz w zyciu do czynienia z wrozba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja Cyganki omijam z daleka , szerokim łukiem ....
![]() |
#5225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz sie z tego smieje a wtedy wracalam do domu i plakalam jak w sklepie zobaczyla,ze pieniazkow brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze dodam, że miałam i mam okazję uczestniczyć we wróżbach jako obserwator i słuchacz.... notuję co wróżka mówi, i w szoku jestem jak ludzie potem "naginają" rzeczywistość do tego co mówi wróżka...gdybym nie była nie słyszała nie miała notatek, które zresztą wysyłam odrazu zainteresowanym i w odpowiedzniej chwili podpieram się "dowodami" że wróżka mówiła co innego ale to na nic...dziewczyny które chcą wierzyć, wierzą, naginają rzeczywistośc i dalej chodzą po wróżkach tylko już mnie nie zapraszają jako świadka ![]()
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-03-25 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Już są!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dariac31 Czas edycji: 2013-03-25 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj maz mowi,ze to ja jestem wrozbitka bo mi sie nic nie sni ale jak juz cos to zazwyczaj sie sprawdza -zazwyczaj nie sa to przyjemne rzeczy niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
obydwie płakały ze siE nie sprawdziło. Gdy ja dowiedziałam się ze będę mieć córkę to nie wierzyła i dopiero w szpitalu zdała sobie sprawę ze ma wnuczkę. Doprowadziło to do nie potrzebnych stresów , przecież nie ważna jest płeć dziecka tylko jego zdrowie. Ale one brały to jako pewniak i już ? Kochana a ty masz dwie piękne panienki twoje cycunie ![]()
![]() |
#5231 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-03-25 o 11:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5232 |
Zadomowienie
|
Kiedyś czytałam książkę ,,Sekret,, jak to postrzeganie swiata i jak myślimy ma wpływ na nasze życie. Jak złe myśli przyciągają złe wydarzenia a pozytywne je odpedza. Ze wszechświat nie toleruje słowa ,,nie,,.Np. Gdy mówimy sobie nie chce być smutna , zła ,przygnebiona - wychodzi chce być zła , smutna itd. Trzeba sobie myśleć jestem szczęśliwa , mam wspaniale życie itd. Trudno to wytłumaczyć ale książkę czytałam ja i mój tz. Gdy on ma chwile zwatpieńia sięga po nią , czyta byle jaki rozdział i mu pomaga.
#5233 |
Zakorzenienie
|
BELSENO wlasnie znalazlam na stronie cliniki ,ze jest napisane ,ze gwarancji podlega : Pęknięcie implantu z powodu awarii zewnętrznej obudowy,deflacja implantu,hermetyzacja stopien 3 i 4 ....powiem szczerze nawet nie wiem o czym tu mowa
![]() jak myslicie poprosic o lekarza o sprowadzenie jakis konkretnych implantow ? |
![]() ![]() |
![]() |
#5234 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Wróciłam z kliniki i narazie jeszcze szwów nie ściągam - umówiona jestem na czwartek. Dziś tylko zmiana opatrunków - dalej bandaż noszę i mam dalej stosować się do zaleceń. Śpię już bez 100 poduszek i wstałam dziś bez pomocy męża, bo wrócił do pracy
![]() Tak się zastanawiałam jak można sobie wyobrazić swój stan po operacji i swoje możliwości.. i chyba to będzie dobre (pytały Martika i Ilonka ![]() Spróbuj przyjrzeć się swoim codziennym czynnościom (myciu się, przygotowywaniu jedzenia, czynnościach w łazience) i temu pod jakim kątem odchylasz ramiona - od barku do łokcia - w górę i na boki. Jeżeli używasz tylko przedramienia - jak podczas mieszania herbaty czy stukania na klawiaturze - wówczas nie ma problemu - mięśnie piersiowe nie pracują (uwaga! chyba, że musimy użyć siły - ja przekonałam się, o tym próbując otworzyć duże przesuwne drzwi w mieszkaniu - mimo, że robię to tylko dłonią to wymaga to siły i.. radziłam sobie nogą ![]() ![]() Co do powrotu do biurowej pracy po tygodniu... ja jutro będę w 7 dobie po operacji i na upartego mogłabym pójść do pracy - bo siedzenie przed komputerem i korzystanie z klawiatury czy myszki nie sprawia bólu, ale... czy po 8 godzinach w pozycji siedzącej dalej byłoby okey...? Nie wiem i szczerze powiedziawszy domyślam się, że pierwszy padł by kręgosłup, bo od operacji jestem ciągle lekko przygarbiona (skóra na piersi jest naciągnięta, szwy, mięsień jednak nie lubi naciągania - np odchylania do tyłu głowy więc jakoś lepiej mi być lekko pochylonej do przodu - niestety cierpią na tym plecy). Dziś pytałam o zalecenia na ten drugi tydzień i.. dalej minimum ruchów rękami, bez podnoszenia ich w górę.. czyli ściąganie segregatorów z wysokich regałów - mmm.. niebezpieczne i bolesne. Mi w skrócie lekarz zalecił tak: operacja - 2 tygodnie >>> minimum ruchów rąk, odpoczynek w domu, stanik pooperacyjny 24h, do zdjęcia szwów nie moczyć rany, leki przeciwbólowe 2 tygodnie - 1 miesiąc >>> zwiększenie ruchowości, ale nadal ograniczać podnoszenie rąk wysoko do góry, nadal bez dźwigania, stanik pooperacyjny 24h 1 miesiąc - 3 miesiące >>> bez siłowych sportów (ale basen czy rower - ok), nadal w staniku pooperacyjnym w nocy i sportowy/operacyjny w dzień, można podnieść dziecko - ale nie nosić. Spokojny powrót do normalnego funkcjonowania ![]() a co dalej.. dowiem się pewnie na konsultacji po 3 miesiącu ![]() Edytowane przez gawisz Czas edycji: 2013-03-25 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#5235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5236 |
Raczkowanie
|
Takaja czyli w drugim tygodniu będziesz sama z trójką dzieci? W jakim są wieku?
Ja mam dwóch chłopców 3,5 latka i 1,5 rocznego. Starszy pojechał na "ferie" na 2 tygodnie do dziadków, a młodszy rano jest u niani, a po pracy mąż zabiera go do domu i jesteśmy już razem. To co robię przy synku to: karmienie go gdy siedzi w foteliku, zabawa ale stacjonarna i bez wysiłku, czytanie bajek, pieszczoty - tak! ale piersi zawsze osłonięte i bez przyciskania do siebie dziecka. Pewnie gdybym została z nim sama to problmy zaczęłyby się podczas kąpieli, przebierania, usypiania, o wyjściu z domu, pchaniu wózka nie ma mowy. Co do przygotowywania posiłków to właśnie szykowałam coś do obiadu i większość rzeczy bez problemu, ale miałam wszystko w zasięgu ręki, bez sięgania w górę... trudność pojawiła się przy... czosnku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5237 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie w ten sloneczny dzionek, u mnie spacery zaliczone juz dwa
![]() a w temacie snow...dwa lata temu gdy bylam w ciazy snil mi sie autokar pelen starych ludzi i wysiedli z niego wszyscy moi dziadkowie, usmiechnieci a ja patrzylam na nich zdumiona.na drugi dzien z ranka grzbalam w necie zeby sprawdzic co taki sen znaczy bo od smierci ostatniego z dziadkow nikt mi sie nie snil. Dokopalam sie do znaczenia i przeczytalam, nagla, szybka smierc kogos bliskiego z rodziny. Pomyslalam, ze ciocia meza umrze bo ciezko chora byla....za tydzien telefon, ciocia zmarla.....po dwoch godzinach dzwoni moja mama i mowi, ze moj tata zmarl, dostal wylewu podczas obierania ziemniakow,moja 20letnia siostra go reanimowala do przyjazdu lekarza (ma ukonczone odpowiednie kursy) 2karetki byly.... a wrozki owszem sa bardzo dobre ale pelno jest takich naciagaczy ze hej i najczesciej ludzie do takich bajarzu chodza chcac wierzyc, ze im sie zycie samo naprawi, polepszy to samo z bioenergoterapeutami. Mialam do czynienia ze swietnymi ludzmi ale i z takimi klamcami, ze tragedia. Znam osobiscie czlowieka od ok 30lat o ktorym swego czasu duzo bylo w gazetach pisane. Byl inzynierem, przy budowie statkow poracowal, ateista, komunista zagorzaly. Mial wypadek, spadl z najwyzszego rusztowania stojacego przy konstrukcji statku ok 50m chyba. lezal w szpitalu pod aparatura tylko dlatego ze mial brata znanego lekarza, polamany, caly, pozrywane miesnie, uszkodzone narzady na maxa, jeszcze tylko mozg pokazywal funkcje zyciowe i pewnej nocy ktos kazal mu wstac a dokladnie kobieta, ze ma wstac i od tej pory leczyc bedzie ludzi, zmieni swoje zycie....no i wstal, odlaczyl sie i wyszedl na korytarz, nie trzeba pisac jaka byla reakcja personelu w szpitalu, pielegniarki pomdlaly. Wzywano profesorow z Polski do tego szpitala, wszelkie badania robiono i pozrastane kosci mial, wszystko pogojone, dlonie ktore w drzazgi byly polamane pozrastane ale palce np krzywo. Szok to malo powiedziane. To wszytko dzialo sie ok roku 83-84 wszytko mial udokumentowane. Zaczal chodzic do kosciola i naprawde leczyl ludzi, widzialam te kolejki do niego, widzialam jak chorzy ludzie, sparalizowani do niego przyjezdaja. I wiecie kto zbijal majatek na tym leczeniu ...ksieza....zaczeli zapraszac go do kosciolow, sprzedawac bilety. On kiedys doszedl do tego kto mu sie ukazal ale nie pamietam, trafil na obrazek i powiedzial ona mi sie ukazala. Cuda sie zdarzaja sie zdarzaja na Świecie |
![]() ![]() |
![]() |
#5238 |
Raczkowanie
|
Amorcio, cholera, historie opowiadasz mocne.
Mnie jako dziecko zabrali dziadkowie do bioenergoterapeuty gdy wada wzroku mi się pogarszała. Facet stanął za mną i zakrył mi oczy mocno dociskając, trzymał tak przez ok minutę, a później oderwał ręce i spytał czy widzę jaśniej ![]() ![]() Niestety moi dziadkowie do śmierci wierzyli, jeździli i wydawali mnóstwo pieniędzy na różne cudowne terapie. Przyszedł pan Rak i okazał się najbardziej przekonujący ze wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#5239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5240 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() ja kiedyś chciałam pójść do wróżki ale też się boję że potem będę nieświadomie podporządkowywać się do wróżby więc lepiej nie, chociaż ciekawość mnie zżera ![]() a co do snów kurczę też mi się ostatnio śniła cała op i że się wybudziłam po op i zaczęłam ryczeć że mam za duże cycki i że ja takich wielkich nie chciałam matko co za chore sny na razie mi się cycki już nie śnią może przed op znowu zaczną ![]()
![]() |
#5241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w 1 kolejnosci musze zrobic kolonoskopie ( z racji choroby),usg serca i echo serca ( jako,ze mama,babcie i dziadkowie maja problemy sercowe) a cala reszte otrzymam juz po 7 a jako,ze nie cierpie igiel i zastrzykow to juz mi sie slabo robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to też masz sporo badań do zrobienia
![]() ![]() |
![]() |
#5243 |
Raczkowanie
|
Eee Takaja, to nie jest źle
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dziś postaram się wieczorem zadzwonić do mojej koleżanki co to chodziła do tej Pani w Gdyni i dam Ci namiar,ale wiem że trudno do niej się dostać-dzwoni się tylko raz w miesiącu bo ona wówczas ustala grafik na resztę miesiąca... Ja-tak jak napisała Kahuula-zawsze w coś tam się wierzy albo chce się uwierzyć,bo to prawda,ze ludzie często chodzą do takich osób w niezbyt ciekawym momencie życia....wtedy też jest się bardziej podatnym na pewne sugestie i sami stwarzamy warunki do pewnych sytuacji, które się dzieją a potem mówimy-o!wrózka tak mi powiedziała...Myślę,ze dobra wrózka jest jednoczesnie dobrym psychologiem ![]() Kwiatuszekldn, to skoro masz termin,to wskoczysz do wyliczanki?Jeszcze nikogo na czerwiec nie ma!!
![]() |
#5245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty wiesz-ja kojarzę, jak był taki boom na tą książkę-sama ją kilka razy przeglądałam,ale jak przeczytałam to był to dla mnie taki jeden bełkot,ze odłożyłam choć kilka razy się do niej przymierzałam ![]() Miałam co do tej ksiązki mieszane uczucia-tym bardziej jak jeszcze o niej pisali,że zmieni Twoje życie itp. to juz wtedy sama nie wiem na ile cos jest faktycznie warte kupienia a na ile jest to marketing.... Ja jestem zwolennikiem psychoterapii i uważam,ze nie ma nic lepszego niż dobry psychoterapeuta raz na jakiś czas ![]()
![]() |
#5247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- uciekam jakiś obiadek robić bo zaraz dzieciaczki wstaną ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super to opisałaś!! ![]() Szczególnie na końcu-ta rozpiska!! Penwie też inaczej bedzie po zdjęciu szwów-ja po cesarce poczułam dużą ulgę... Całe szczęście,ze kupuję chleb krojony,więc jedno odpada ![]()
![]() |
#5249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez lece gotowac obiad bo to juz 1 :szok: i dzieci przez mamy Wizaz beda bez obiadu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to mamy podobnie,bo ja też z trójką sama zostanę z tym że po dwóch miesiącach!!Ale wówczas będę musiała wszystko sama robić. Znaczy mam rano nianię,ale po południu to już sama zostaję i chyba najbardziej boję się o kąpanie dzieci no i jak bede jechac po syna do szkoly to musze dwie córki do auta zapakowac....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.