|
|
#5221 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
Chyba nie będe miała w tym roku problemu z prezentami gwiazdkowymi ![]() Cytat:
Czekam tylko na jakieś rabaty ![]() Myszka, Ty swoją kupowalaś już w zimowej wyprzedaży? [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43693572] Poli kupiła sobie ostatnio fajną kurtkę w Promodzie http://www.promod.eu/women/coats/hoo...240024014.html Ale to poliester a nie gęsi puch
|
|
#5222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba czekać na wyprzedaż...Myszka dużo taniej swoją kupiłaś? Wie ktoś kiedy wyprzedaże się rozpoczynają?
|
|
|
#5223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż okazja idealna ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#5224 |
|
Konto usunięte
|
uff, zrobiłam dla tego buraka to co miałam zrobić, wysłałam i teraz niech się gila.
|
|
|
|
#5225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się w swoich poczynaniach przerzuciłam na excela-jak miło gdy się wszystko samo liczy Korzystałaś kiedyś może z zamawiania dokumentów przez neta? Będę próbowała sobie zdobyć w ten sposób dokumenty ze starostwa, będzie szał jak się uda
|
|
|
#5226 |
|
Konto usunięte
|
OMD - z tego co sobie przypominam nie zamawiałam przez neta
chociaż.... wysłałam zeskanowany wniosek do lasu i się udało |
|
|
|
#5227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5228 |
|
Konto usunięte
|
to łobuzy!
w sumie to mało która instytucja dopuszcza wysyłanie zeskanowanych pism ale głupota! |
|
|
|
#5229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinny jeszcze być, zwłaszcza że coraz więcej marek wprowadza kurtki z gęsim wypełnieniem - np. Camaieu, więc klientela się 'rozchodzi'
|
|
#5230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#5231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jakies marki?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#5232 |
|
Zakorzenienie
|
Ją też chce w tym roku kupic puchowke. myślę o mango, mają fajne modele w tym roku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#5233 | |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze Mango
![]() Cytat:
|
|
#5234 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze, ale fajnie, myślałam, że tylko Zara ma puchowe wypełnienie. Chociaż rok temu kupiłam parkę w Cubusie z wypełnieniem poliestrowym i też mi w niej ciepło.
Byłam dzisiaj na rozmowie, trudno było, strasznie wymagający facet. |
|
|
|
#5235 |
|
Pani Buka
|
Alma, gdzie tym razem? Ciekawe co im ciagle nie pasuje, a mówią ze tak łatwo studentowi znaleźć prace... W sumie to często zależy od konkretnej firmy i osoby prowadzącej rozmowę, ale zastanawiałam sie kiedyś jak najlepiej wypracować kompromis miedzy byciem szczerym a bardziej "poprawnymi" odpowiedziami.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#5236 |
|
Konto usunięte
|
W Alma24, chodzi o wystawianie produktow na strone internetowa tego sklepu.
Wiesz co, ja też już zgłupiałam. Ale ostatnio jak gadałam z TŻ, to przypomnieliśmy sobie, że jak on szukał pracy, to wysyłał masę CV, po prostu masę, a oddzwaniali tylko z call center, nie wiem kogo oni szukają na stanowisko np. sprzedawcy w głupim Media Mark. Dość łatwo jest chyba w restauracjach itp., ale nie mam książeczki sanepidowskiej i chwilowo nie stać mnie na nią, więc szukam w innych miejscach, ale jest bardzo ciężko. Gadam z ludźmi na roku, to też mówią, że dramat. Mam laskę na roku, która pracuje w jakimś projekcie dla Easy Jet i ma super zarobki itp., tylko że mówi biegle po francusku, bo mieszkała przez 10 lat w Paryżu Staram się nie łamać, bo sytuacja finansowa mnie aż tak nie nagli, no ale wiadomo o co chodzi... Ile można siedzieć w domu bez pracy. Gdyby nie to, że czasem z kimś się spotkam+zjazdy+TŻ to możnaby mnie w kaftanie wywieźć :/
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-11-14 o 17:32 |
|
|
|
#5237 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w tej przychodni Ludwin&Ludwin: 150 zł wizyta + 100-150 zł usg ;] uznałam, że dam jeszcze raz szansę Ovum i umówiłam się tym razem do innej lekarki
|
|
|
|
#5238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nawet nie mówię o pracy w zawodzie tylko jakiejkolwiek. Sorki, udało mi się wygrać dwa "castingi" Oba na pomoc barmańską i to tak, że pracodawcy wydzwaniali namawiając żebym jednak się zdecydowała. Uwaga stawka całe 6 zł, praca nocami jako pomoc barmańska + po zamknięciu posprzatanie całego lokalu, łącznie z odtykaniem kibli, a wiadomo jaki syf jest w takich klubach po imprezach. Nie mówię, bo trzeba to zrobić i ktoś podjąć się tego musi, ale nie za taką stawkę.Gdyby nie mój promotor to pewnie do teraz bym pracy szukała. Koszmarna cena za usg. Chociaż ja się nie znam. U siebie miałam zawsze usg w cenie badania. |
|
|
|
|
#5239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie najkorzystniej kupię szczotkę TT?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5240 |
|
Pani Buka
|
Alma, pamiętaj że z nami (ze mną choćby
) też możesz się spotkać i wyżalić. ja zawsze chętnie, choć głównie w weekendy ![]() pisałam niedawno że z dwoma językami obcymi jest o wiele łatwiej od razu znaleźć jakąś poważniejszą pracę. no ale w ogóle to niedługo powinny pojawiać się prace sezonowe na okres świąteczny, wiadomo że wolałabyś coś bardziej stałego, ale lepsze to niz nic. co do ginekologów - jeśli zależy Wam tylko na tym, by tanio zrobić badania, to polecam dr Ufnalewskiego (ma gabinet na Fabrycznej). dla studentek wizyta z USG 80zł, cytologia 40zł. krótkie terminy, rejestracja przez internet, chociaż niestety trzeba czasem z godzinę czy półtorej poczekać nie wiem jak sprawdza się gdy ktoś ma poważniejsze problemy, bo ja chodzę głównie po recepty i na badania profilaktyczne.
|
#5241 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Masakra. A jak wrażenia poza tym? U kogo byłaś? Cytat:
![]() Na pewno będę czegoś szukać, już się śmiałam do chłopaka, że mogę nawet chodzić jako anioł po centrum handlowym i sprzedawać opłatki w akcie desperacji. Tak swoją drogą, to uczycie się języków w domu? Ja poza tym, że mam angielski (szkoda, że zaoczni mają tylko jeden język obcy), to jeszcze chciałabym uczyć się w domu niemieckiego, bo jakieś tam podstawy mam+dobre rozumienie ze słuchu, które wyćwiczyłam w Niemczech. Zapiszę sobie, u mnie w grudniu wypadnie pół roku od ostatniej wizyty, już pora iść niedługo. Jeszcze muszę wybrać przychodnię, bo nawet lekarza ogólnego nie mam tutaj. W ogóle przeglądałam niedawno regulamin studiów i na studia stacjonarne można się przenieść po roku ze średnią 4,5. Ciekawe czy by mi się udało Nie nastawiam się na nic, bo UEK to trochę porąbana uczelnia, mam wrażenie, że tam robią wszystko, byle nie iść studentowi na rękę. Z drugiej strony nie ma co się oszukiwać, zaoczni mają w pewnych momentach ciut lżej, więc może udałoby mi się wyciągnąć normalną średnią.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-11-14 o 19:37 |
|||
|
|
|
#5242 |
|
Pani Buka
|
co do tych aniołków opłatkowych - trudno mi powiedzieć ile sztuk dziewczyny sprzedają na godzinę, ale mimo wszystko szału chyba nie ma. nie wiem jak to wygląda w Krakowie, ale na przykład u mnie zawsze chodzą ludzie z parafii i sprzedają za "co łaska".
odpowiedziałam kiedyś na takie ogłoszenie, z ciekawości, okazało się że ta atrakcyjna stawka widniejąca w treści ogłoszenia to.... 4zł podstawy i chyba 50gr od każdego opłatka. ![]() a języki - chciałabym, ale wygląda to podobnie jak z fitnessem gdyby natomiast ktoś mi zafundował kurs, to na pewno biegałabym na niego regularnie.
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-11-14 o 19:40 |
|
|
|
#5243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tak samo, na razie nie mam wolnych 600 zł na semestr, żeby sobie opłacić kurs. Pożarły mnie różne inne opłaty. Dlatego szukam sobie różnych portali do nauki języka itp., tylko że do tego trzeba duuuużo samozaparcia. W ogóle na zaocznych do wszystkiego trzeba samozaparcia Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-11-14 o 20:30 |
|
|
|
|
#5244 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Spoko, ja pracy, którą da się dostosować do planu zajęć (czyt. UZ a nie umowa o prace) szukałam prawie rok
|
#5245 |
|
Konto usunięte
|
Fajnie, że ktoś ma tak jak ja... Bo już powoli zaczynam się czuć jak jakaś sierota i nieudacznik. Nawet wyobraźcie sobie, że w niektórych sieciówkach nie mogłam zostawić CV, bo szukają osób niestudiujących.
|
|
|
|
#5246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43681386]Ja Cię przebiję. W C&A są za 40 zł, tylko że ni to jeansy, ni to jegginsy, w każdym razie elastyczne dżinsowe spodnie. Tylko, że przecierają się po jakimś roku noszenia, a te droższe za ponad 100 zł noszę po kilka lat. Tylko, że dla mnie koszta skrócenia spodni to i tak parę złotych więcej, zawsze to biorę pod uwagę jak kupuję spodnie. Z Tally Weijl miałam 2 pary spodni, dobrze mi się je nosiło.[/QUOTE] Są gdzieś na ich stronie te z C&A? [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43715019]Kurcze, ale fajnie, myślałam, że tylko Zara ma puchowe wypełnienie. Chociaż rok temu kupiłam parkę w Cubusie z wypełnieniem poliestrowym i też mi w niej ciepło. [/QUOTE] Nie tylko W tamtym roku Vero Moda i Promod mieli fajne modele [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43719573] Ja tak samo, na razie nie mam wolnych 600 zł na semestr, żeby sobie opłacić kurs. Pożarły mnie różne inne opłaty. Dlatego szukam sobie różnych portali do nauki języka itp., tylko że do tego trzeba duuuużo samozaparcia. W ogóle na zaocznych do wszystkiego trzeba samozaparcia Znalazłaś jakies fajne portale? Ja się chcę zapisać na ang. ale już sama nie wiem czy do szkoły czy umawiać się z kimś prywatnie...
|
|
#5247 |
|
Pani Buka
|
Alma, ewentualnie "wymagane: status studenta, pełna dyspozycyjność 7 dni w tygodniu"
![]() wiesz co, ja bym mimo wszystko pomyślała nad zrobieniem tej książeczki sanepidowskiej. z pracą w gastronomii można trafić lepiej i gorzej, ale jednak to daje Ci dużo większe pole manewru. żeby ważność książeczki nie "leciała" Ci bez sensu, to chyba możesz zrobić same badania (które są ważne bezterminowo), a potem iść do lekarza jak będziesz miała już na oku jakąś konkretną ofertę. dokładnie nie wiem, bo potrzebowałam tylko raz, zorientuj się ludzie najeżdżają strasznie np. na pracę w fast foodach a podobno wcale nie ma takich złych warunków. praca ciężka - jasne. ale też nie ma co porównywać np. McDonaldsa w Galerii Krakowskiej a Burger Kinga w Bonarce (do tego drugiego często widywałam ogłoszenia).
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-11-14 o 21:54 |
|
|
|
#5248 |
|
Zakorzenienie
|
Troche mnie pocieszylyscie, bo wciaz wspominam wakacje po maturze jako wielka porazke w szukaniu pracy
zostawialam cv w sieciowkach, oddzwonili z jednego miejsca (KappAhl, czy jak sie to tam pisze ), ale na rozmowie sie okazalo ze chca kogis dyspozycyjnego po wakacjach. Potem mialam jeszcze jedna rozmowe w jakims biurze, ale tez nie doczytali ze ide na studia dzienne a np. z Reserved zadzwonili chyba pol roku pozniej ;p strasznie sie ciesze, ze aktualna i de facto pierwsza prace mam w sprzyjajacych godzinach i warunkach, a dostalam ja w sumie z marszu, nawet bez oficjalnej rozmowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#5249 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja po maturze nie znalazłam nic :P
|
#5250 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43719022]Dokładnie. To tak jak ja byłam na rozmowie w hostelu, 700 zł podstawa za 15 zmian 12-godzinnych i jak są goście to premia 200-300 % (ta jasne). Obowiązki: recepcja, robienie śniadań, szykowanie szwedzkiego stołu, sprzątanie pokoi, łazienek itp. Może jakbym nie miała za co żyć, to bym się zdecydowała, ale póki mam pieniądze od rodziców i szukam pracy dla siebie, to nie będę pracować 180 godzin w miesiącu za 700 zł.
[/QUOTE] ja kiedyś w wakacje pracowałam w sklepie, praca popołudniami do 21, stawka 6 zł/h. Miała być premia jak będzie dobry zysk. Zysk był niesamowity, z samego alkoholu jako że było lato była taka kasa że hoho. No i dostałam na koniec miesiąca 20 zł premii i to u rodziny...Cytat:
Cytat:
ja też nie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Chyba nie będe miała w tym roku problemu z prezentami gwiazdkowymi 

Trzeba czekać na wyprzedaż...

Staram się nie łamać, bo sytuacja finansowa mnie aż tak nie nagli, no ale wiadomo o co chodzi... Ile można siedzieć w domu bez pracy. Gdyby nie to, że czasem z kimś się spotkam+zjazdy+TŻ to możnaby mnie w kaftanie wywieźć :/