Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 176 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-08, 08:37   #5251
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

apropos kasia to ja nawet nie chce myslec co będą miały dziołchy z końca listy nikt pewnie nie zauwazy, ze urodziły dzidziusie jak tu sie juz tyle pojawi wczesniej Wtedy to chyba tylko czerwcówki z samego poczatku będa zaglądac czasem na forum a gadac bedzie moze z 4 dziewczyny z samego konca...No ale cóz tak musi byc, później pójdziemy na odchowalnie
Stary 2007-06-08, 08:55   #5252
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Cześć dwupaki i mamuśki !!

ajanna - śliczne bobaski. Witaj wśród nas ponownie.

minia - gratulacje i całuski. Czekamy na zdjatka i nowe wieści.

magma, nanusia, minisia, xantia - do rozdwajania gotowe marsz !!

kancia - mysle, ze z tymi numerami to dobry pomysl. kto bedzie mial czas to akurat da znac nam co i jak o ktorejs z nas. ja niestety nie jestem czesto na wizazu, ale jak tylko mam czas to sie pokazuje.

ja ubranka to bym najchetniej juz prala, a jestem dopiero w 30 tyg, ale ja jestem taka niecierpliwa, ze najchetniej juz bym teraz rodzila.
zaprawilam wkoncu wczoraj 24 sloiki kompotu i wyszly mi jeszcze 9 sloiczkow dzemu truskawkowego. truskawkowe zapasy na zime juz mam. teraz pozostaje czekac az beda wisnie, maliny, jezyny, agrest.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 09:04   #5253
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

GRATULACJE MINIA! Leciałam z rańca do komputera zobaczyć jakies nowe wieści i proszę.

A ja miałam noc koszmarną, bo miałam jakieś straszliwe bóle brzucha i przez chwilę myślałam, że to skurcze i że zaraz urodzę. Okazało sie, że dostałam jakiegos rozwolnienia i skurcze miałam, ale jelit. Tak jakby mnie ktos ściskał za cały brzuch. Tylko, że terazte jelita to ja mam w jakis dziwnych miejscach i dlatego bolało mnie tak dookoła macicy. Dzieciak oszalał a ja płakałam prawie na kiblu. Na szczęście jak juz mnie przeczyściło to mogłam jakoś zasnać.

A wczoraj przed pójściem spać... TŻ zaczął czytac ksiazke o niemowlętach. No chyba go cos tknęło. Nie taki z niego zły facet, ale czasami trzeba go chyba kopnać w dupsko i tyle.

Ja sie zwijam, bo za 30 minut musimy lecieć na autobus i idziemy z mama TŻ zapłacić za łóżeczko i posciel.

buziaki dla wszystkich rozpakowanych i nierozpakowanych!

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 09:08   #5254
cz.mamba
Raczkowanie

Gratuluję szczęśliwym mamom!!!

Ja jeśli wszystko ułoży się po mojej i lekarza myśli za dwa tygodnie też już będę mamą. No i jesli Antek bedzie już na tyle duzy, żeby zrobić cc.

Troche się boję, zazwyczaj boję się tego co jest poza moją kontrolą i co jest nieuniknione.

Do szpitala jesteśmy już spakowani, wczoraj zrobiłam małemu porządek w łóżeczku (nowy materacyk, bo ten co był z łóżeczkiem nie był zbyt wygodny, powlekłam pościel).

Na dworzu masakra, nawet na ogród nie wyjdę bo skwar wielki, więc włączyłam wentylator i tak siedzę w domu.
Stary 2007-06-08, 09:22   #5255
Kancia
Zakorzenienie

cz. mamba no to szybko

shem haha ja miałam dzis dokłądnie to samo z jelitami i tez mam wrazenie, ze znajduja sie wokół macicy bo jak mnie gdzies Adrian zahaczy z boku to wtedy czuje
Stary 2007-06-08, 09:50   #5256
barwa
Rozeznanie

Gratulacje dla Mini, trzymamy kciuki za czekające na rozdwojenie!!!

Ajanna pięknych masz synów, w końcu udało mi się obejrzeć galerię, dwa cudeńka, trzymajcie się cieplutko napisz mi kiedyś przy okazji, bo wiem, że jestes teraz zajęta, ile musiałąś leżeć po cc, czy dali Ci od razu maluchy do karmienia czy dokarmiali sztucznie? mnie ostatnio powiedzieli w szkole rodzenia, że będę leżala plackiem przez 24h, dziecka mi nie przyniosą, a będzie leżało na sali ogolnej i będą dokarmiać glukozą. a mąż nie będzie mnie mógł odwiedzić. trochę mnie to przeraża...

Kancia prześlij mi też listę numerów.

u mnie dziś żar leje się z nieba, zaraz biorę się za porządki i prasowanie, a potem jakiś obiadek. i znó minie kolejny dzien...

buziaki dla Was wszystkich
basia
barwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 09:52   #5257
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

hej
gratulacje dla mini
kanciu kochana moja rada to wylanczanie dzwonka na noc.. ja tak robilam i dzieki temu udawalo mi sie przetrwac nocke kiedy o 6 rano trzeba bylo wstac do pracy

ja sie wlasnie obudzilam.. tzn pierwszy raz obudzilam sie juz o 1:00 rano i nie spalam do okolo 5:00. potem usnelam z nogami w misce, na fotelu.. nie wiem kiedy i jak dokladnie..
wiecie najbardziej to mi tego biednego dziecka szkoda.. ze sie musi meczyc ze mna.. TZ nie wie jak mi pomoc.. dzis wizyta u lekarza..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 10:01   #5258
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Przerwa drugo- śniadaniowa.

magma, nanusia, xantia,
trzymam za Was mocno kciuki, zasyłam całuski, do szybkiego "rozsypania się" !!!
Może już dzisiaj będzie jedna mamusia więcej, kto wie...

nie da się ukryć, minisiu, że następna w kolejce jesteś właśnie ty, i szalenie Ci tego zazdroszczę. Podobnie, jak katia, chciałabym już rodzić, a najlepiej już od razu mieć Maksymilianka przy sobie. Choć te wszystkie przygotowania tez są fajne, jak tylko wrócę do Polski, to zabieram się za składanie łóżeczka, pranie ciuszków i ostateczne układanie ich w szafkach. Po ostatnich obdarowaniach mam ich tyle, że komoda nie wystarczy, muszę jeszcze jakąś półkę w szafie wnękowej wygospodarować.

Kobietki, pisałyście niedawno o jakimś specyfiku do podmywania się po porodzie, przypomnijcie , proszę, nazwę, bo zapomniałam spisać, a nie chce mi się szukać.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 10:01   #5259
Patrilla
Zakorzenienie

Mnie nadal brzuch ściska, ale zastanawia mnie czy to także nie pogoda i to że mam "nerwa" bierność nie znoszę tego ....
izuniak super bryka my też 3 kołowca implast drivera mamy bardzo ąldnei dwie Panny wyglądacie na tej fotce
no przeczułam sypią sie dzieciaczki
zaczęłam jednak prać taki upał szybko i ładnie wyschną
Stary 2007-06-08, 10:28   #5260
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Kancia - Właśnie przejrzałam wszystkie rzeczy dla dziecka co mam, a czego mi brakuje i muszę jeszcze też wybrać się przede wszystkim do apteki.
Dla siebie już kupiłam: 1 koszulę do karmienia (chcę jeszcze 1 ale na razie nie było takiej jak chcę), 1 stanik do karmienia (dokupię jeszcze 1), majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic do szpitala i kapcie . Jeszcze trochę mi zostało właśnie "kosmetykowych" rzeczy i zastanawiam się nad kółkiem dmuchanym do siedzenia po porodzie ... nie wiem czy faktycznie będzie mi potrzebne . Na razie usłyszałam taką opinię tylko od 1 osoby.
Zastanawiam się też czy prać rożek dla dziecka i kołderkę?? Boję się że mogą się nieładnie zbić po praniu ...

Katia -ależ z Ciebie robotnica

Cz. mamba - wszystkie się boimy tego, czego nie znamy. Ale bądź dobrej myśli, musi być dobrze . Ja też siedzę ciągle przed wentylatorem
Shem - ja też ostatnio często mam rozwolnienie
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 10:31   #5261
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Lea ten specyfik to Tantum Rose w saszetkach, rozpuszcza się go w wodzie.
Stary 2007-06-08, 10:44   #5262
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

dziękuję za komplementy
Ja piorę od rana - wszystko po kolei:pościele, ręczniczki, ubranka. Troszkę mi zejdzie..
Teraz idę "przerobić" truskawki na dżemy - mniam
A po południu jadę sobie kupić jakąś kreację na wesele 19 czerwca. Akurat skończy mi się 36 tydzień i będę wyglądać jak hipcio, cokolwiek nie założę. Śmieję się, że powinnam obrazić się na moją psiapsiółkę za to, że robi wesele w ostatnim miesiącu mojej ciąży. Ale ona też jest w ciąży i chce się z tym szybko uwinąć.
Stary 2007-06-08, 10:52   #5263
blondie-b1
BAN stały

juleczka-ja na pewno zabiorę kółko poporodowe. Ale mam takie z wypełnieniem, nie dmuchane. Wiem, że mi się przyda, bo przy pierwszym porodzie w szpitalu ledwo siedziłam tak mnie bolał tyłek , a że pierwszy raz karmiłam piersią to położna radziła mi abym robiła to na siedząco, ponoć mniej błędów się wtedy popełnia i łatwiej nauczyć się karmić. No i zaraz po powrocie do domu mąż kupił mi to kółeczko i rewelacyjnie się sprawdziło. Co prawda, przydaje się mniej więcej przez tydzień, bo potem ból mija
blondie-b1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 11:00   #5264
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

blondie - napisz mi proszę z jakim wypełnieniem masz? styropianowym czy jeszcze innym?
Znalazłam na allegro takie:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...99935641#photo
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...99545213#photo
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...00573636#photo

Warto wydać więcej czy uważasz że nie różnią się jakoś specjalnie??
Stary 2007-06-08, 11:29   #5265
Konto usunięte

kasia_mw dzięki za przypomnienie, już sobie zapisałam, kupie w aptece po powrocie. A ile tego trzeba kupić?

Jak ty chcesz, izuniak, wytrzymać na weselu na cztery tygodnie przed planowanym rozwiązaniem? Jeszcze teraz, jak jest taka duchota. Mam nadzieję, że będzie sala z klimatyzacją, bo inaczej padniesz jak mucha...
Ale mi robisz smaki z tymi przetworami.. mniam... aż ślinka cieknie...

Skończyliśmy panelować duży pokój, jeszcze tylko taki mały pokoik i przedpokój. Ale duchota straszna, na dworze 35 stopni, a pokoje, któe układamy są od południa, padamy tu...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 11:50   #5266
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Cześć dziewczyny,
ale się u nas dzieje , kurcze same newsy.Do domu wracamy w pomiedziałek to powklejam fotki mojej czarnulki. Nawet nie wiedziałam , że w moim małym brzucholku takiego klocka nosiłam, jest największa na sali . Teraz śpi sobie smacznie obok mnie, rano dała takiego czadu, że pół dzieciaków obudziła .
Poród I klasa, nie nacinali mnie, nie popękałam, porządnej akcji porodowej miałam niecałe 4 godz. więc oki. Położna, na którą trafiłam to boska kobieta, tak szybciutko wszystkim kierowała, że nawet nie zauważyłam, że już po. Mój mąż stanął na wysokości zadania i pomimo wcześniejszych wątpliwości teraz nie wyobrażam sobie żeby go przy mnie nie było. Kurcze prawie wogóle nie spałam, wcześniej prawie dobę nic nie jadłam a mam energii za 100.
Naprawdę polecam szpital w Rydultowach, Minisia ja położyłam sie na miejse dziewczyny z Chorzowa, normalnie cały Śląsk tu jest.
Trzymajcie się mocno. Życzę Wam tak przyjemnych porodów, jaki ja miałam.
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 12:07   #5267
kropka241
Zakorzenienie

dziewczyny jak sie takich poduszek uzywa??

minia jak ty to slonko zrobilas?? masz netka w szpitalu??
gratulacje ja tez juz chce mlodego ale to jeszcze troche.. wracaj teraz szybciutko do formy

Stary 2007-06-08, 12:14   #5268
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Kropka mąż mi laptopa podrzucił bo wie jaki ze mnie nałóg . A co do poduszki to Ci nie pomogę, no ale ja nie potrzebuję na szczęście, więc mogę siedzieć bez niej
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 12:19   #5269
kropka241
Zakorzenienie

czyli rozumiem ze to do siedzenia na niej
ja mysle ze tez bede miala laptopa w szpitalu tylko jak sie go podlancza do internetu??
miniu swoja droga to niezlego masz wrzeszczuna jak wszystkich pobudzila to ma niezly glosik mala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 12:23   #5270
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czyli rozumiem ze to do siedzenia na niej
ja mysle ze tez bede miala laptopa w szpitalu tylko jak sie go podlancza do internetu??
miniu swoja droga to niezlego masz wrzeszczuna jak wszystkich pobudzila to ma niezly glosik mala
jak chcesz wziąśc laptopa i chcesz miec internet to w erze jest blue conekt i mas dostep do neta plus tez cos wymysli iplus czy jakos tak.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 12:38   #5271
Kancia
Zakorzenienie

jezuuuu nałogi minia rozwaliłaś mnie, Ty juz nie mozesz bez nas zyc
mamo własnie wrociłam z 3h spaceru roztapiam sie jest masakra w słoncu !! ale nie było tak źle, piesiuń sie wybiegał wymeczyl i jest happy małż mi kupił czeresienki i bede szamać jak je wymyje wykapałam sie, pachne to teraz moge zrobic jakis obiadek

Juleczka no ja mniej wiecej to samo co Ty musze kupic plus kosmetyki dla dzidziusia

a to sms od Xantii
Po obchodzie, Nie beda porodu wywoływac bo poranne ktg było ok! Mam liczyc ruchy i czekamy. Rozwarcie 3 cm jest ale lepiej zeby akcja zaczeła sie sama. Pozdrawiamy nadal 2 w 1

aha juz mam prawie cała liste prócz ewy.nea i chyba ja dopiszemy jak sie pojawi i poda nr. Zaraz powysyłam na PM ta liste, tylko dajcie mi znac czy podochodziły, najlepiej na forum, bo podobno PM czasem sa puste bez wiadomosci.
Stary 2007-06-08, 14:14   #5272
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Ja na chwilę wpadam, bo lecimy zaraz do sklepu z TŻ obejrzec szafeczki do kuchni. Musimy kupic jedna, bo nam sie rzeczy nie mieszczą... A po 18 jedziemy jeszcze raz do sklepu dzieciecego zapłacić z wózek z dziadkami.

Upał nieznosny jest i ledwo można wytrzymać. PUF PUF...

Odezwę sie wieczorkiem.

P.S. Minia99, ty jestes MANIACZKĄ!

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 14:27   #5273
blondie-b1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
blondie - napisz mi proszę z jakim wypełnieniem masz? styropianowym czy jeszcze innym?
Znalazłam na allegro takie:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...99935641#photo
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...99545213#photo
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...00573636#photo

Warto wydać więcej czy uważasz że nie różnią się jakoś specjalnie??

Mam tą drugą,ale wydaje mi się, że wypełnienie to nie styropian. Nie mogę tam zajrzeć, ale te kuleczki są takie drobne i twarde, może to ta gryka?
Styropianowe wypełnienie mam w bananie i widać różnicę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 14:34   #5274
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

blondie - dziękuję Ci bardzo za odpowiedź .
Zamówię sobie na pewno tylko jeszcze nie wiem którą. Mówisz lepsza jest twarda (gryka) niż miękka (styropian)?
Stary 2007-06-08, 14:49   #5275
Kancia
Zakorzenienie

a moze najlepiej kupic koło ratunkowe dmuchane

rozsyłam liste laski

do dyty, ajanny i mini nie wysylałam, no chybaze chcecie to wysle
Stary 2007-06-08, 15:27   #5276
ajanna
Wtajemniczenie

Minia: gratulacje

dziewczyny, pomyślałam, że napiszę Wam na gorąco o paru akcesoriach, które okazały się trafione/nietrafione - może Wam się te rady na coś przydadzą

- jednorazowe majtki poporodowe - tylko z siateczki i najlepiej takie z nogawkami jakby - wyglądają dziwnie, ale naprawdę są super - wkładki (bella oczywiście) się nie wysuwają, no i brzuch, który po porodzie przez jakiś czas tak nieprzyjemnie się przelewa jest dobrze uciśnięty
- dla dziewczyn, które poważnie chcą karmić piersią - kupcie sobie muszle/nakładki na piersi - takie z dziurkami, które nosi się między karmieniami, żeby piersi się wietrzyły (widziałam Aventu albo Medeli) i jeszcze polecam czystą lanolinę do smarowania brodawek, bo na początku karmienie rzeczywiście bywa bolesne (mi TŻ kupił Purelan Medeli, ale lepsza okazała się lanolina w saszetkach La Leche Ligue, tylko chyba nie ma jej w Polsce)
- poduszka do karmienia - super wynalazek - mam już 2
- a i nie kupujcie staników do karmienia przed porodem - ja wszędzie szukałam tych 85A i w końcu okazało się, że teraz mieszczę się tylko w 90B
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 15:50   #5277
blondie-b1
BAN stały

ajanna-też uważam, że te siateczkowe majtki są najlepsze Rewelacyjnie się sprawdzają, nie grzeją, nie pocą, a dobrze trzymają podkład
juleczka-sama nie weim co Ci doradzić. Ja chyba mam grykę i byłam zadowolona. A z bananem, czyli tą osławioną poduszką do karmienia śpię od połowy ciąży, bo mi wygodnie tak wyżej nogę trzymać i ten styropian w środku strasznie grzeje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 15:58   #5278
minisia
Zakorzenienie

Melduję się 2w1 Dziś jest super dzień, bo odebraliśmy brykę dla Hani Spacerówka też do tego jest, ale nie składaliśmy jej - siedzi sobie w szafie i czeka na swoją kolej

minia ty nałogowcu - szkoda, że jeszcze podczas porodu do nas nie pisałaś Fajnie, że wszystko ci tak łatwo poszło - ja też tak chce Czekamy na zdjęcia Oliwki

lea no ja następna Ale to brzmi Ciekawe czy tak się stanie, czy któraś mnie przegoni
kropka ty bidulko z tymi swędzeniami Daj znać co i jak po lekarzu
No to wklejam zdjęcia bryki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aa 002.jpg (101,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aa 005.jpg (119,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb 001.jpg (108,7 KB, 32 załadowań)

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 16:01   #5279
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Kancia - lista doszła, dzięki . Co do koła ratunkowego to o tym też myślałam, ale boję się pod moim ciężarem mogłoby nie wytrzymać ...

Ajanna - wielkie dzięki za rady . Na pewno się przydadzą. Choć szczerze mówiąc myślałam o kremie Bepanthen na brodawki ...

Blondie - kupię tą z gryką, bo nie chcę żeby mnie jeszcze pupa parzyła po porodzie

[B]Minisia[/] - fajna bryka, bardzo podoba mi się kolor
Stary 2007-06-08, 16:31   #5280
Konto usunięte

Ja też dostałam listę telefonów. Dzięki, Kanciu.

Ładny wózek, minisiu takie modne kolorki, podobają mi się. Córcia będzie mieć śliczną brykę.

Ja wciąż z TŻ paneluje, jeszcze dwie godzinki, i kończymy, już mamy dość.

minia, ekstra masz z tym internetem. Szkoda, że nie mam żadnego Blueconect, czy cosik stylu w moim laptopie, bo jak przyjdzie moja pora, to smutno mi będzie przez kilka dni Was nie czytać. Chociaż tyle dobrze , że mamy swoje numery telefonów i możemy przekazywać informacje od siebie.

Ja też chyba skuszę się na taką podusie pod dupę, skoro tak zachwalacie.
ajanna, każda rada jest na wagę złota, pisz, co tylko Ci przyjdzie do głowy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości