|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
apropos kasia to ja nawet nie chce myslec co będą miały dziołchy z końca listy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5252 |
Rozeznanie
|
Cześć dwupaki i mamuśki !!
ajanna - śliczne bobaski. Witaj wśród nas ponownie. minia - gratulacje i całuski. Czekamy na zdjatka i nowe wieści. magma, nanusia, minisia, xantia - do rozdwajania gotowe marsz !! kancia - mysle, ze z tymi numerami to dobry pomysl. kto bedzie mial czas to akurat da znac nam co i jak o ktorejs z nas. ja niestety nie jestem czesto na wizazu, ale jak tylko mam czas to sie pokazuje. ja ubranka to bym najchetniej juz prala, a jestem dopiero w 30 tyg, ale ja jestem taka niecierpliwa, ze najchetniej juz bym teraz rodzila. zaprawilam wkoncu wczoraj 24 sloiki kompotu i wyszly mi jeszcze 9 sloiczkow dzemu truskawkowego. truskawkowe zapasy na zime juz mam. teraz pozostaje czekac az beda wisnie, maliny, jezyny, agrest. |
![]() ![]() |
![]() |
#5253 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE MINIA!
![]() ![]() A ja miałam noc koszmarną, bo miałam jakieś straszliwe bóle brzucha i przez chwilę myślałam, że to skurcze i że zaraz urodzę. Okazało sie, że dostałam jakiegos rozwolnienia i skurcze miałam, ale jelit. Tak jakby mnie ktos ściskał za cały brzuch. Tylko, że terazte jelita to ja mam w jakis dziwnych miejscach i dlatego bolało mnie tak dookoła macicy. Dzieciak oszalał a ja płakałam prawie na kiblu. Na szczęście jak juz mnie przeczyściło to mogłam jakoś zasnać. ![]() A wczoraj przed pójściem spać... TŻ zaczął czytac ksiazke o niemowlętach. ![]() ![]() ![]() Ja sie zwijam, bo za 30 minut musimy lecieć na autobus i idziemy z mama TŻ zapłacić za łóżeczko i posciel. ![]() buziaki dla wszystkich rozpakowanych i nierozpakowanych! ![]()
#5254 |
Raczkowanie
|
Gratuluję szczęśliwym mamom!!!
Ja jeśli wszystko ułoży się po mojej i lekarza myśli za dwa tygodnie też już będę mamą. No i jesli Antek bedzie już na tyle duzy, żeby zrobić cc. Troche się boję, zazwyczaj boję się tego co jest poza moją kontrolą i co jest nieuniknione. Do szpitala jesteśmy już spakowani, wczoraj zrobiłam małemu porządek w łóżeczku (nowy materacyk, bo ten co był z łóżeczkiem nie był zbyt wygodny, powlekłam pościel). Na dworzu masakra, nawet na ogród nie wyjdę bo skwar wielki, więc włączyłam wentylator i tak siedzę w domu.
![]() |
#5255 |
Zakorzenienie
|
cz. mamba no to szybko
![]() shem haha ja miałam dzis dokłądnie to samo z jelitami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5256 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Mini, trzymamy kciuki za czekające na rozdwojenie!!!
Ajanna pięknych masz synów, w końcu udało mi się obejrzeć galerię, dwa cudeńka, trzymajcie się cieplutko ![]() Kancia prześlij mi też listę numerów. u mnie dziś żar leje się z nieba, zaraz biorę się za porządki i prasowanie, a potem jakiś obiadek. i znó minie kolejny dzien... buziaki dla Was wszystkich basia |
![]() ![]() |
![]() |
#5257 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() gratulacje dla mini ![]() ![]() kanciu kochana moja rada to wylanczanie dzwonka na noc.. ja tak robilam i dzieki temu udawalo mi sie przetrwac nocke kiedy o 6 rano trzeba bylo wstac do pracy ![]() ja sie wlasnie obudzilam.. tzn pierwszy raz obudzilam sie juz o 1:00 rano i nie spalam do okolo 5:00. potem usnelam z nogami w misce, na fotelu.. nie wiem kiedy i jak dokladnie.. wiecie najbardziej to mi tego biednego dziecka szkoda.. ze sie musi meczyc ze mna.. TZ nie wie jak mi pomoc.. dzis wizyta u lekarza..
![]() |
#5258 |
Konto usunięte
|
Przerwa drugo- śniadaniowa.
![]() magma, nanusia, xantia, trzymam za Was mocno kciuki, zasyłam całuski, do szybkiego "rozsypania się" !!! Może już dzisiaj będzie jedna mamusia więcej, kto wie... ![]() nie da się ukryć, minisiu, że następna w kolejce jesteś właśnie ty, i szalenie Ci tego zazdroszczę. Podobnie, jak katia, chciałabym już rodzić, a najlepiej już od razu mieć Maksymilianka przy sobie. ![]() Kobietki, pisałyście niedawno o jakimś specyfiku do podmywania się po porodzie, przypomnijcie , proszę, nazwę, bo zapomniałam spisać, a nie chce mi się szukać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5259 |
Zakorzenienie
|
Mnie nadal brzuch ściska, ale zastanawia mnie czy to także nie pogoda i to że mam "nerwa" bierność nie znoszę tego ....
izuniak super bryka my też 3 kołowca implast drivera mamy ![]() ![]() no przeczułam sypią sie dzieciaczki ![]() zaczęłam jednak prać taki upał szybko i ładnie wyschną ![]()
![]() |
#5260 |
Zadomowienie
|
Kancia - Właśnie przejrzałam wszystkie rzeczy dla dziecka co mam, a czego mi brakuje i muszę jeszcze też wybrać się przede wszystkim do apteki.
Dla siebie już kupiłam: 1 koszulę do karmienia (chcę jeszcze 1 ale na razie nie było takiej jak chcę), 1 stanik do karmienia (dokupię jeszcze 1), majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic do szpitala i kapcie . Jeszcze trochę mi zostało właśnie "kosmetykowych" rzeczy i zastanawiam się nad kółkiem dmuchanym do siedzenia po porodzie ... nie wiem czy faktycznie będzie mi potrzebne ![]() Zastanawiam się też czy prać rożek dla dziecka i kołderkę?? Boję się że mogą się nieładnie zbić po praniu ... Katia -ależ z Ciebie robotnica ![]() Cz. mamba - wszystkie się boimy tego, czego nie znamy. Ale bądź dobrej myśli, musi być dobrze ![]() ![]() Shem - ja też ostatnio często mam rozwolnienie ![]()
#5261 |
Zadomowienie
|
Lea ten specyfik to Tantum Rose w saszetkach, rozpuszcza się go w wodzie.
![]() |
#5262 |
Rozeznanie
|
dziękuję za komplementy
![]() Ja piorę od rana ![]() Teraz idę "przerobić" truskawki na dżemy - mniam ![]() A po południu jadę sobie kupić jakąś kreację na wesele 19 czerwca. Akurat skończy mi się 36 tydzień i będę wyglądać jak hipcio, cokolwiek nie założę. Śmieję się, że powinnam obrazić się na moją psiapsiółkę za to, że robi wesele w ostatnim miesiącu mojej ciąży. Ale ona też jest w ciąży ![]()
#5263 |
BAN stały
|
juleczka-ja na pewno zabiorę kółko poporodowe. Ale mam takie z wypełnieniem, nie dmuchane. Wiem, że mi się przyda, bo przy pierwszym porodzie w szpitalu ledwo siedziłam tak mnie bolał tyłek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5264 |
Zadomowienie
|
blondie - napisz mi proszę z jakim wypełnieniem masz? styropianowym czy jeszcze innym?
Znalazłam na allegro takie: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...99935641#photo http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...99545213#photo http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...00573636#photo Warto wydać więcej czy uważasz że nie różnią się jakoś specjalnie??
#5265 |
Konto usunięte
|
kasia_mw dzięki za przypomnienie,
![]() Jak ty chcesz, izuniak, wytrzymać na weselu na cztery tygodnie przed planowanym rozwiązaniem? ![]() Ale mi robisz smaki z tymi przetworami.. mniam... aż ślinka cieknie... ![]() Skończyliśmy panelować duży pokój, jeszcze tylko taki mały pokoik i przedpokój. Ale duchota straszna, na dworze 35 stopni, a pokoje, któe układamy są od południa, padamy tu... |
![]() ![]() |
![]() |
#5266 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
ale się u nas dzieje ![]() ![]() ![]() Poród I klasa, nie nacinali mnie, nie popękałam, porządnej akcji porodowej miałam niecałe 4 godz. więc oki. Położna, na którą trafiłam to boska kobieta, tak szybciutko wszystkim kierowała, że nawet nie zauważyłam, że już po. Mój mąż stanął na wysokości zadania i pomimo wcześniejszych wątpliwości teraz nie wyobrażam sobie żeby go przy mnie nie było. Kurcze prawie wogóle nie spałam, wcześniej prawie dobę nic nie jadłam a mam energii za 100. Naprawdę polecam szpital w Rydultowach, Minisia ja położyłam sie na miejse dziewczyny z Chorzowa, normalnie cały Śląsk tu jest. Trzymajcie się mocno. Życzę Wam tak przyjemnych porodów, jaki ja miałam.
#5267 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak sie takich poduszek uzywa??
![]() minia jak ty to slonko zrobilas?? masz netka w szpitalu?? gratulacje ![]() ![]()
#5268 |
Zadomowienie
|
Kropka mąż mi laptopa podrzucił bo wie jaki ze mnie nałóg
![]()
#5269 |
Zakorzenienie
|
czyli rozumiem ze to do siedzenia na niej
![]() ja mysle ze tez bede miala laptopa w szpitalu tylko jak sie go podlancza do internetu?? miniu swoja droga to niezlego masz wrzeszczuna ![]() ![]()
#5270 |
Zakorzenienie
|
jak chcesz wziąśc laptopa i chcesz miec internet to w erze jest blue conekt i mas dostep do neta plus tez cos wymysli iplus czy jakos tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5271 |
Zakorzenienie
|
jezuuuu nałogi
![]() ![]() mamo własnie wrociłam z 3h spaceru roztapiam sie ![]() ![]() ![]() ![]() Juleczka no ja mniej wiecej to samo co Ty musze kupic plus kosmetyki dla dzidziusia ![]() a to sms od Xantii Po obchodzie, Nie beda porodu wywoływac bo poranne ktg było ok! Mam liczyc ruchy i czekamy. Rozwarcie 3 cm jest ale lepiej zeby akcja zaczeła sie sama. Pozdrawiamy nadal 2 w 1 aha juz mam prawie cała liste prócz ewy.nea i chyba ja dopiszemy jak sie pojawi i poda nr. Zaraz powysyłam na PM ta liste, tylko dajcie mi znac czy podochodziły, najlepiej na forum, bo podobno PM czasem sa puste bez wiadomosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#5272 |
Zakorzenienie
|
Ja na chwilę wpadam, bo lecimy zaraz do sklepu z TŻ obejrzec szafeczki do kuchni. Musimy kupic jedna, bo nam sie rzeczy nie mieszczą...
![]() ![]() Upał nieznosny jest i ledwo można wytrzymać. PUF PUF... Odezwę sie wieczorkiem. ![]() P.S. Minia99, ty jestes MANIACZKĄ! ![]() ![]()
#5273 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam tą drugą,ale wydaje mi się, że wypełnienie to nie styropian. Nie mogę tam zajrzeć, ale te kuleczki są takie drobne i twarde, może to ta gryka? Styropianowe wypełnienie mam w bananie i widać różnicę. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5274 |
Zadomowienie
|
blondie - dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
![]() Zamówię sobie na pewno tylko jeszcze nie wiem którą. Mówisz lepsza jest twarda (gryka) niż miękka (styropian)?
#5275 |
Zakorzenienie
|
a moze najlepiej kupic koło ratunkowe dmuchane
![]() rozsyłam liste laski ![]() do dyty, ajanny i mini nie wysylałam, no chybaze chcecie to wysle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5276 |
Wtajemniczenie
|
Minia: gratulacje
![]() dziewczyny, pomyślałam, że napiszę Wam na gorąco o paru akcesoriach, które okazały się trafione/nietrafione - może Wam się te rady na coś przydadzą ![]() - jednorazowe majtki poporodowe - tylko z siateczki i najlepiej takie z nogawkami jakby - wyglądają dziwnie, ale naprawdę są super - wkładki (bella oczywiście) się nie wysuwają, no i brzuch, który po porodzie przez jakiś czas tak nieprzyjemnie się przelewa jest dobrze uciśnięty - dla dziewczyn, które poważnie chcą karmić piersią - kupcie sobie muszle/nakładki na piersi - takie z dziurkami, które nosi się między karmieniami, żeby piersi się wietrzyły (widziałam Aventu albo Medeli) i jeszcze polecam czystą lanolinę do smarowania brodawek, bo na początku karmienie rzeczywiście bywa bolesne (mi TŻ kupił Purelan Medeli, ale lepsza okazała się lanolina w saszetkach La Leche Ligue, tylko chyba nie ma jej w Polsce) - poduszka do karmienia - super wynalazek - mam już 2 ![]() - a i nie kupujcie staników do karmienia przed porodem - ja wszędzie szukałam tych 85A i w końcu okazało się, że teraz mieszczę się tylko w 90B ![]()
#5277 |
BAN stały
|
ajanna-też uważam, że te siateczkowe majtki są najlepsze
![]() ![]() juleczka-sama nie weim co Ci doradzić. Ja chyba mam grykę i byłam zadowolona. A z bananem, czyli tą osławioną poduszką do karmienia śpię od połowy ciąży, bo mi wygodnie tak wyżej nogę trzymać i ten styropian w środku strasznie grzeje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5278 |
Zakorzenienie
|
Melduję się 2w1
![]() ![]() ![]() minia ty nałogowcu - szkoda, że jeszcze podczas porodu do nas nie pisałaś ![]() ![]() ![]() lea no ja następna ![]() ![]() ![]() kropka ty bidulko z tymi swędzeniami ![]() ![]() No to wklejam zdjęcia bryki ![]()
#5279 |
Zadomowienie
|
Kancia - lista doszła, dzięki
![]() ![]() Ajanna - wielkie dzięki za rady ![]() Blondie - kupię tą z gryką, bo nie chcę żeby mnie jeszcze pupa parzyła po porodzie ![]() [B]Minisia[/] - fajna bryka, bardzo podoba mi się kolor ![]()
#5280 |
Konto usunięte
|
Ja też dostałam listę telefonów.
![]() Ładny wózek, minisiu takie modne kolorki, podobają mi się. Córcia będzie mieć śliczną brykę. ![]() Ja wciąż z TŻ paneluje, jeszcze dwie godzinki, i kończymy, już mamy dość. minia, ekstra masz z tym internetem. Szkoda, że nie mam żadnego Blueconect, czy cosik stylu w moim laptopie, bo jak przyjdzie moja pora, to smutno mi będzie przez kilka dni Was nie czytać. ![]() Ja też chyba skuszę się na taką podusie pod dupę, skoro tak zachwalacie. ajanna, każda rada jest na wagę złota, pisz, co tylko Ci przyjdzie do głowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.