|
|
#5251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Dzwoniłam do gine
Moge być wg niej spokojna ale i tak mam troche cykora!!! |
|
|
|
#5252 |
|
Zadomowienie
|
dzis caly dzien boli mnie glowa;/ i albo ketem przewrazliwiona albo hmm.. Ws tez bolala na poczatku?
|
#5253 |
|
Raczkowanie
|
Mnie nic nie boli, nawet zapominam że tabletki zaczęłam brać
|
|
|
|
#5254 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję, że te dolegliwości miną przy kolejnym opakowaniu
|
|
|
|
|
#5255 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Mam takie pytanie do was zapomniałam wziąść 21 tabletki między czasie kochałam się ze swoim chłopakiem i dopiero wtedy przypomniałam sobie o tabletce zażyłam ją po 18 godz. wedle tego co pisze w ulotce powinnam połączyć opakowania i tak zamierzam zrobić jest jeszcze ta druga metoda ale jej nie zastosuje Dalej w ulotce pisze że jeśli zastosuje się którąś z tych metod to jest się zabezpieczonym, więc tak sobie myślę że do ciąży chyba nie dojdzie chyba w ciągu 18 godz nie dojdzie do jajeczkowania? Im więcej o tym myślę tym więcej mam wątpliwości czytam ten wątek i jest tak pół na pół, co o tym myślicie? jutro zadzwonię do swojej gin. proszę o odpowiedz |
|
|
|
#5256 |
|
Zakorzenienie
|
Co do robienia przerw w braniu pigułek. Mój gin mówił, że takie coś jest wręcz zakazane. Ponoć po przerwie po pierwsze - bałagan w organizmie, po drugie - wzmaga się płodność, w związku z tym zajście w ciążę jest bardziej prawdopodobne. Nie wiem czy to prawda, skoro niektóre z Was piszą, że robienie przerwy jest wręcz wskazane.
|
|
|
|
#5257 |
|
Zadomowienie
|
mnie bolala dzis od rana glowa... powiem ze po wzieciu tabletki nie dzieje sie u mnie nic. Mzoe ten bol to czysty przypadek. Zobaczymy jutro... a przytylyscie po nich? słyszalamz e sie nie tyje... ale ze piersi rosną heh.
|
#5258 |
|
Raczkowanie
|
Ja nei przytyłam po nich, piersi urosły tylko na 3 miesiące potem wróciły do normalności
Edytowane przez zla_zakonnica Czas edycji: 2009-12-23 o 09:41 |
|
|
|
#5259 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny właśnie wróciłam od gin. i okazało się że już przerwa świąteczna i nie przyjmuje nie wiem co mam robić szukać innego gin. i prosić o przepisanie tabletki "72 godz po" czy co robić?
Nie martwiłabym się tak gdyby nie to że odbyłam stosunek zanim zażyłam zapomnianą tabletke |
|
|
|
#5260 |
|
Różowy Jednorożec
|
Szukaj innego jeżeli uważasz wzięcie "72 po" za konieczne
|
#5261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak już Ci szalona fragolo pisałam w pw - to zupełnie niepotrzebne! przecież łącząc opakowania zapobiegasz obniżonej skuteczności - zabezpieczenie dzięki temu będziesz miała cały czas na odpowiednim poziomie i żaden stosunek czy to odbyty przed zapomnianą tabletką czy po nie jest zagrożony ![]() stosując się do ulotki nie ma potrzeby szprycowania się dodatkowymi hormonami zawartymi np w escapelle |
||
|
|
|
#5262 |
|
Przyczajenie
|
Już Ci dziękowałam ale zrobię to jeszcze raz, teraz już na spokojnie uważam że to najlepsze rozwiązania ulotka nie kłamie tylko miałam wątpliwości co do tego stosunku ale wdowa_po_leninie wszystko rozwiała za co dziękuje
|
|
|
|
#5263 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Jestem w trakcie brania tabletek YAZ, dokładnie biorę je 22 dzień. Zaczełam prawidłowo pierwszego dnia okresu. Mam Takie dwa pytanka i z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi Po pierwsze, 19 dnia zażywania tabletek jasnoróżowych dostałam okresu, myślałam, że to plamienie śródcykliczne ale trwa to trzy dni i czuję się tak jak przy normalnym okresie.. W ulotce jest napisanem że powinnam dostac w czasie brania tabletek placebo a ja juz teraz dostalam.. i niewiem czy mam iśc do mojej gin czy to mieści się w normalności?:p A drugie pytanko to: po jakim czasie mam tą najwyższą skutecznośc osiągniętą i mogę kochac sie bez zabezpieczeń? Pozdrawiam
|
|
|
|
#5264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. po pierwszej tabletce - później skuteczność się nie zmienia, wciąż jest taka sama jeśli stosujesz się do ulotki |
||
|
|
|
#5265 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdr i Wesołych Świąt hehe
|
|
|
|
|
#5266 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Czesc dziewczyny
od nastepnego okresu zaczyam brac Yaz. Przez 1,5roku brałam novynette jednak przytyłam po nich 5kg zobaczymy jak długo przy nich pozostane..
|
#5267 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny pomóżcie mi... to moje pierwsze opakowanie i jestem na 20 tabletce i mam jakiś ciemno brązowy śluz... pojawił się po paru tabletkach ale potem znikł to się nie przejmowałam i znowu teraz jest już 5 dzień... czy to jest coś na zasadzie plamienia ( bo wiem, że może byc przy pierwszych opakowaniach tabletek...) czy coś poważnego i mam sie przejmowac... ?
Edytowane przez elajnaa Czas edycji: 2009-12-23 o 17:36 |
|
|
|
#5268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bierz tabsy dalej i mam nadzieję, że przy II opakowaniu nie będziesz już plamić ![]() Przez pierwsze 3 miesiące możesz plamić. Natomiast jak sytuacja przy IV opak. też się będzie powtarzać, to należy udać się wtedy do gina. |
|
|
|
|
#5269 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Mam pytanie (odpowiedzi się domyślam, ale wolę się upewnić). Biorę pierwsze opakowanie Yaz, zaczęłam je 30 listopada, dzisiaj wieczorem będę brać drugą białą tabletkę. Od wczoraj trochę mnie boli gardło, a teraz jestem osłabiona i mam lekką gorączkę. Czy powinnam martwić się brakiem krwawienia (może przecież wystąpić dopiero jutro...)? Jeśli miesiączki dalej nie dostanę to czy mogę spokojnie zaczynać drugie opakowanie? Czytałam ulotkę, ale wolę się jeszcze upewnić, a do lekarza teraz przecież nie zadzwonię ;/ I czy jeśli krwawienie nie wystąpi, zacznę drugie opakowanie (od razu po tym pierwszym) to czy dalej będę zabezpieczona i mogę współżyć bez zabezpieczenia? Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź! |
|
|
|
#5270 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio dostalam miesiaczkea dopiero na 4bialej tabletce.
tez juz sie zaczynalam troche denerwowac jak nie dostalam ani na 2 ani na 3. wiec radze poczekac najpierw do4 bialej tabletki.
|
#5271 |
|
Przyczajenie
|
Mam problem. Jestem po 2 opakowaniach Yazu. Na przełomie listopada i grudnia miałam miesięczną przerwę w braniu z powodów zdrowotnych. 17 grudnia (czwartek) zaczęłam nowe opakowanie (w pierwszy dzień @). W piątek współżyłam. TŻ skończył we mnie. A w sobotę zapomniałam tabletki. Wzięłam ją dopiero z niedzielną (minęły 24 h). Wg ulotki mam skonsultować się z ginekologiem. Ale mój nie przyjmuje do nowego roku. A do innego czeka się ponad 2 tygodnie. Może któraś z was miała coś podobnego i mogłaby mi coś doradzić (oprócz testu ciążowego który zrobię najszybciej jak się da). Z góry dziękuję.
|
|
#5272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5273 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za odpowiedzi
![]() Mam już dzisiaj ciemniejszy śluz to może okres jutro lub pojutrze nadejdzie. |
|
|
|
#5274 |
|
Zakorzenienie
|
Wbrew temu co mowiła ginekolożka, że jak zacznę brać YAZ @ może mi się przedłużyć nawet d0 2 tygodni z radością stwierdzam, że nic takiego się nie zdarzyło, trwało to standardowe 4-5 dni
|
|
|
|
#5275 |
|
Różowy Jednorożec
|
Ja jutro biorę ostatnią różową tabletkę i przechodzę do placebo. Po raz pierwszy.
Ciekawa jestem jak będzie z okresem.
|
#5276 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, jestem tu nowa
biore tabletki od miesiąca dziś przyjmuje drugą placebo i okresu nie mam, w ciązy nie jestem bo przez ten miesiąc stosowalismy prezerwatywy dla zabezpieczenia psychicznego chce tylko sie upewnic ze to normalne. Co do skutków ubocznych to jak dla mnie bomba piersi mi urosły o rozmiar z B na C ![]() pierwszy dzien po przyjęciu tabletki czułam sie okropnie myslalam ze umre ale teraz juz jest ok. Ochote na sex mialam zawsze za dużą ale sie nie zmniejszyła Zastanawiałam sie nad tymi zastrzykami ale podobno tyje sie strasznie po nich. Mam jeszcze jedno pytanie co do pory przyjmowania to musi byc strikte np. 11:00 ? bo raz sie spóźniłam i zazyłam o 14.
|
|
|
|
#5277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale lepiej nastawić sobie jakiś budzik na jedną stałą godzinę i wtedy przyjmować, żebyś nie przypomniała sobie o przegapionej tabletce dzień później i się niepotrzebnie nie stresowała
|
|
|
|
|
#5278 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mam budzik ale nie chciało mi się wstać a później zapomniałam Mam tylko nadzieje ze ten okres dostane wiem ze jest wszystko w pożądku i ze organizm musi sie przyzwyczaic dlatego tak jest (przecztałam 100 str wątku) ale tak dla świętego spokoju bym chciała go mieć
|
|
|
|
|
#5279 |
|
Przyczajenie
|
czesc Dziewczyny
własnie sie zalogowałam na tym forum, ja stosuje te tabletki juz 2 miesiac i u mnie nie wystapily zadne skutki uboczne ![]() ale mam teraz problem, mam nadzieje ze mi pomozecie zazywam tabletki o 21 i wczoraj o polnocy wymiotowalam nie mam blistra drugiego no a tabletke zazylam byla to 14 tabletka i teraz nie chodzi mi o ciaze bo teoretyczxnie to niemozliwe tylko czy jak bede dalej stosowala je do konca tego opakowania to nie zmniejszy to skutecznosci i dalej bede zabiezpieczona czy powinnam sie obawiac czegos?? prosze pomozcie mi
|
|
|
|
#5280 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Ja kupuje za 35 zł w Malborku
Mamy w miescie apteke, w ktorej leki sa bardzo tanie. Całe szczescie ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A drugie pytanko to: po jakim czasie mam tą najwyższą skutecznośc osiągniętą i mogę kochac sie bez zabezpieczeń? Pozdrawiam [/QUOTE]Z tego co mi wiadomo, to po 14 dniach. Tak powiedziała mi gin
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

(Wito, 22.01.2020

zazywam tabletki o 21 i wczoraj o polnocy wymiotowalam