puzzle -układacie? - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 20:54   #511
danka00
Raczkowanie

Dot.: puzzle -ukladacie?

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
ja jednak nie dam rady moich ułożyć bez pudełka a były takie piękne chociaż może kiedyś spróbuję jeszcze raz
dasz radę

teraz układam 3000 bez pudełka, idzie wolno(brak czasu) i dość ciężko z górami i nie tylko (straszna mozika) ale jaka satysfakcja jak widać efekty

teczka bardzo fajna, tylko ciekawe ile trzeba zapłacić na taką na 2000-3000 el.

Edytowane przez danka00
Czas edycji: 2012-03-20 o 20:56
danka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 07:17   #512
queila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Teczka jest w sam raz na maks 1000części,w środku jest kawałek twardego, masywnego kartonu na którym się układa, przegródki na części w teczce ułatwiają układanie, jest tak zrobiona, że dobrze dociska części do siebie i wyciąga się je bez szwanku
Wizażanki poleciły ją w tym, wątku
teczka świetna, ale cena!!!! i to tylko na 1000 elementów
queila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 10:43   #513
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez queila Pokaż wiadomość
teczka świetna, ale cena!!!! i to tylko na 1000 elementów
Dlatego to było życzenie do "mikołaja" samej by mi było szkoda wydać tyle mozna było podobno kupić na allegro w jakiejś niższej cenie, może stanieją z czasem, albo zrobi je jakaś konkurencyjna firma. Dla mnie jest to idealne rozwiązanie, nie zajmuje stolika i koty nie rujnują mojego wysiłku włożonego w układanie kiedys przykrywałam je matą kuchenną taką dużą ale się przyklejały do niej jak ktoś postawił coś gorącego

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 10:48   #514
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego to było życzenie do "mikołaja" samej by mi było szkoda wydać tyle mozna było podobno kupić na allegro w jakiejś niższej cenie, może stanieją z czasem, albo zrobi je jakaś konkurencyjna firma. Dla mnie jest to idealne rozwiązanie, nie zajmuje stolika i koty nie rujnują mojego wysiłku włożonego w układanie kiedys przykrywałam je matą kuchenną taką dużą ale się przyklejały do niej jak ktoś postawił coś gorącego
O Ty cwaniaro no właśnie bo jak zobaczyłam cenę to troszkę mnie przeraziła a Ty list do Mikołaja napisałaś super pomysł a co do kotów czy psów wiem coś o tym bo jak kiedyś układałam na podłodze a moja sunia była malutka to jak przyszłam do domku puzzli nie było bo bardzo jej posmakowały więc od tamtej chwili układam na stole a teraz mogę pokój zamknąć więc podłoga też jest oblegana
Stary 2012-03-22, 07:28   #515
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
O Ty cwaniaro no właśnie bo jak zobaczyłam cenę to troszkę mnie przeraziła a Ty list do Mikołaja napisałaś super pomysł a co do kotów czy psów wiem coś o tym bo jak kiedyś układałam na podłodze a moja sunia była malutka to jak przyszłam do domku puzzli nie było bo bardzo jej posmakowały więc od tamtej chwili układam na stole a teraz mogę pokój zamknąć więc podłoga też jest oblegana
Raz też jedne musiałam wyrzucić to było 1500 części mały kotek w ogrodzie, ułożone czekały pod biurkiem aż kupię antyramę, nie wiem co napadło mojego kota, ale załatwił się na nie nawet nie zamierzałam ich odratowywać

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2012-03-22, 11:05   #516
Misantka
Przyczajenie

Uwielbiam puzzle. Aktualnie się zmagam z tysiąco elementowymi
Misantka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 13:15   #517
MacyRose
Rozeznanie

Ja też uwielbiam puzzle ale zazwyczaj układam te internetowe, np. na ipuzzle, bo nie trzeba się logować. Na początku trudno było się przyzwyczaić do ich kwadratowego kształtu ale z czasem to już tak nie razi a zajęcie na deszczową niedzielę w sam raz.

mad86 zakochałam się w Twoim podwodnym raju

Edytowane przez MacyRose
Czas edycji: 2012-03-22 o 13:36
MacyRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:28   #518
natalkaa7522
Zakorzenienie

Puzzle internetowe a puzzle prawdzie Nawet nie będę tłumaczyć jaka przepaść między nimi jest.
Stary 2012-03-22, 15:47   #519
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Puzzle internetowe a puzzle prawdzie Nawet nie będę tłumaczyć jaka przepaść między nimi jest.
Dokładnie

Malenstfo, o matko kochana też bym nawet ich nie chciała ratować
Stary 2012-04-24, 14:08   #520
kkatarzynkaa
Przyczajenie

Odkopuje wątek, bo ja ostatnio znowu mam fazę na układanie
Ostatnio układałam trzy opakowania Wasgij i bardzo podoba mi się sam pomysł tych puzzli. Teraz czekam na kolejne pudełko.
Czy są tu jakieś puzzlomaniaczki które teraz układają czy raczej układacie tylko w długie zimowe wieczory?
kkatarzynkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 19:05   #521
agnyska81
Zakorzenienie

Witam się
Nie tylko w zimowe wieczory układam Wczoraj schowałam puzzle 1500 elementów (pożyczone), ale zrobiłam zdjęcie. Bardzo fajny obrazek, niestety zdjęcie nie oddaje szczegółów.
Nie mam żadnych puzzli w ramach, wszystkie gotowe do ponownego układania, czasem też pożyczam - w poprzednim miejscu zamieszkania miałam koleżankę z tą samą pasją i się wymieniałyśmy, teraz odkryłam, że mój sąsiad układa i od niego pożyczyłam.
I niestety też mam kota, który uwielbia puzzle
Układam na starym blacie z biurka, bo mam tylko mały stolik w pokoju. No i niestety, więcej niż 1500 się tam nie zmieści, a na podłodze nie ma szans. Taka teczka, tylko większa byłaby super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0007.jpg (140,9 KB, 94 załadowań)

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2012-04-24 o 19:18
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 21:08   #522
kkatarzynkaa
Przyczajenie

Super te puzzle Bardzo takie lubię, bo dużo się na nich dzieje. Jakoś krajobrazy nie bardzo do mnie przemawiają. Dlatego tak polubiłam puzzle Wasgij. Niestety nie pochwalę się zdjęciem, bo nie będę komuś psuć zabawy pokazując jak wygląda obrazek po ułożeniu. A Wasgij mam akurat oprawione i wiszą u syna w pokoju
Stary 2012-04-25, 07:50   #523
queila
Raczkowanie

fajne te Wasgij, chociaż osobiście jeszcze nie układałam, musze sobie takie sprezentować
Stary 2012-04-25, 18:46   #524
agnyska81
Zakorzenienie

Aaa, teraz dopiero wygooglowałam te puzzle Wasgij Jakie to fajne! Coś mi się zdaje, że mój sąsiad ma takie (jego dziewięcioletnia siostra opowiadała, ale nie zrozumiałam za bardzo o co jej chodzi, ale ten opis mi rozjaśnił ), to chyba je sobie jako następne zażyczę.
Jestem teraz na wychowawczym, a że dziecko mam nie jakieś bardzo absorbujące, to co dzień mam chwilkę na swoje przyjemnności Tylko swoje puzzle w ostatnim czasie chyba wszystkie już ułożyłam, szkoda że zdjęć nie probiłam.

Edit: i cena bardzo przyjazna

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2012-04-25 o 18:47
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 19:48   #525
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

wow przyłączam się do zachwytów nad puzzlami wasgij chyba będę musiała sobie sprawić
wiecie może gdzie można je kupić stacjonarnie?
Stary 2012-04-25, 20:58   #526
kkatarzynkaa
Przyczajenie

Hehe Cieszę się, że się zainteresowałyście Wasgji
Na pewno będziecie zadowolone. Ja już czekam z utęsknieniem na kuriera bo mam ochotę na kolejne.
Niestety nie wiem gdzie można kupić je stacjonarnie, ja zamawiałam w merlinie ale widziałam je też na allegro.
Szkoda tylko że w Polsce jest dostępnych tylko 6 wzorów bo jest tego duuuużo więcej. I z tego co wyczytałam i oglądałam w necie są jeszcze dwie inne serie Wasgij których w Polsce wcale nie ma Destiny (czyli przyszłość) i Mystery (rozwiązanie zagadki).
Mam nadzieję że Trefl i te wyda na polskim rynku.
Jak już kupicie dajcie znać czy Wam się podobają
Stary 2012-04-26, 06:52   #527
pitahaya
Zakorzenienie

Ja znalazłam Wasgij w hipermarkecie także polecam poszukać, szczególnie przed dniem dziecka bo wtedy więcej tego się pojawia.
Stary 2012-05-01, 10:48   #528
tennen
Raczkowanie

Dokładnie, polecam poszukać w hipermarketach W Carrefourze mieli kilka wzorów no i wychodzi taniej niż zamawiając przez internet.
tennen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 14:07   #529
201702090901
Konto usunięte

Ja czasami na świetlicy w szkole, ale to bardzo rzadko, ale lubię
201702090901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 11:40   #530
Paula SHIN
Zakorzenienie

Odswiezam temat Zainteresowalyscie mnie puzzlami wasgij, wczoraj ukladalismy Naprawde ciekawe. Szkoda ze nie ma ich wiecej w PL.
Teraz planuje ulozyc jakies wieksze, 3000 elementow i dac na sciane. Myslalam o tych:
http://www.sklep.trefl.com/media/cat.../3/33025_2.png
Tylko przy dziecku raczej bede musiala kupic mate pod puzzle, zeby latwo schowac

Moze polecacie jakies fajne firmy? Zazwyczaj kupowalam trefl, bo tylko takie widzialam w sklepach, ale na internecie widze mnostwo pozycji Ravensburger, ale nie wiem jak z jakoscia?
W treflu zdarzylo sie, ze nie bylo jakiegos puzzla, niektorzy pisali, ze nawet w wasgij nie bylo jakiegos elementu. Boje sie ze tak bedzie przy 3000 wkurzylabym sie Wiec zastanawiam sie czy nie lepiej kupic taka ilosc elementow z innej firmy...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 07:03   #531
queila
Raczkowanie

Ja nigdy z Treflem nie miałam problemu, Ravensberg to bardzo dobra firma, ale ceny....
Stary 2012-06-02, 17:02   #532
danka00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Moze polecacie jakies fajne firmy? Zazwyczaj kupowalam trefl, bo tylko takie widzialam w sklepach, ale na internecie widze mnostwo pozycji Ravensburger, ale nie wiem jak z jakoscia?
W treflu zdarzylo sie, ze nie bylo jakiegos puzzla, niektorzy pisali, ze nawet w wasgij nie bylo jakiegos elementu. Boje sie ze tak bedzie przy 3000 wkurzylabym sie Wiec zastanawiam sie czy nie lepiej kupic taka ilosc elementow z innej firmy...
Na kilkanaście opakowań puzzli nigdy nie brakowało mi elementów, w treflu miałam natomiast o jednego za dużo z ramki.
Jak na ścianę to nie ma znaczenia jakiej firmy.
Cytat:
Ja nigdy z Treflem nie miałam problemu, Ravensberg to bardzo dobra firma, ale ceny....
Niemieckie są świetne, grubsze, trwalsze poprostu lepsza jakość do kilkakrotnego układania polecam jeszcze włoskie, ciekawe kształty w trakcie układania strasznie ruchome ale w całości super.
danka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 20:37   #533
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danka00 Pokaż wiadomość
Na kilkanaście opakowań puzzli nigdy nie brakowało mi elementów, w treflu miałam natomiast o jednego za dużo z ramki.
Jak na ścianę to nie ma znaczenia jakiej firmy.

Niemieckie są świetne, grubsze, trwalsze poprostu lepsza jakość do kilkakrotnego układania polecam jeszcze włoskie, ciekawe kształty w trakcie układania strasznie ruchome ale w całości super.
Kupilam juz Ravensburger. Fajna jakosc
na nowo dopada mnie mania puzzli
Zaluje ze wczesniej ciagle ukladalam trefla, inne pozycje sa ciekawsze, w dodatku dziwnie sie uklada po takiej przerwie

Nasze Drugie Dziecko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 11:05   #534
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Odswiezam temat Zainteresowalyscie mnie puzzlami wasgij, wczoraj ukladalismy Naprawde ciekawe. Szkoda ze nie ma ich wiecej w PL.
Teraz planuje ulozyc jakies wieksze, 3000 elementow i dac na sciane. Myslalam o tych:
Tylko przy dziecku raczej bede musiala kupic mate pod puzzle, zeby latwo schowac

Ja polecam Castorland miałam kilka pudełek i bez niespodzianek co do części jedno pudełko Hana deka też bez niespodzianek no i ravensburger oczywiście dobre

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2012-06-07, 13:18   #535
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:

uwielbiam ten zamek

Akurat puzzle z zamkiem mam firmy Castorland i moim zdaniem nie są najlepsze, jakieś cienkie się wydają przy Treflu i Ravensburgerze. Ta ostatnia firma jest bardzo dobra, niestety ceny już nie
Stary 2012-06-12, 00:27   #536
kami932
Zadomowienie

witam was serdecznie ja aktualnie koncze 3tys jakiegos niemieckiego budynku noca, niebo to juz wyzsza szkola jazdy, przynajmniej dla mnie, jakby ktos pragnal to moge pokazac zdjecie
kami932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-12, 10:22   #537
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam Castorland miałam kilka pudełek i bez niespodzianek co do części jedno pudełko Hana deka też bez niespodzianek no i ravensburger oczywiście dobre
Castorland nie do konca mi przypadl do gustu. Faktycznie sa wszystkie elementy (mialam dopiero 3 pudelka), ale jakosciowo nie sa za dobre. Za to niektore obrazki naprawde sa przepiekne

Cytat:
Napisane przez pitahaya Pokaż wiadomość
uwielbiam ten zamek

Akurat puzzle z zamkiem mam firmy Castorland i moim zdaniem nie są najlepsze, jakieś cienkie się wydają przy Treflu i Ravensburgerze. Ta ostatnia firma jest bardzo dobra, niestety ceny już nie
Zdarzylam juz kupic pare firm
Castorland najmniej przypadl mi do gustu. Puzzle kiepsko do siebie pasuja, sa bardzo luzne, do tego faktycznie dosc cienkie...

Tak jak pisalam, znowu mam puzzlomanie
Do tego wszystkiego kupilam mate do puzzli, ta z ravensburgera. Bardzo fajna do 3000 elementow. Naczytalam sie, ze nie sa sie na niej przesuwac puzzli, ze sie rozdzielaja itd. A okazalo sie, ze jest naprawde wygodna, na spokojnie mozna ja codziennie skladac, a jaki porzadek w domu

Cytat:
Napisane przez kami932 Pokaż wiadomość
witam was serdecznie ja aktualnie koncze 3tys jakiegos niemieckiego budynku noca, niebo to juz wyzsza szkola jazdy, przynajmniej dla mnie, jakby ktos pragnal to moge pokazac zdjecie
Pokaz zdjecie

Nasze Drugie Dziecko

Edytowane przez Paula SHIN
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:23
Stary 2012-06-12, 21:19   #538
kami932
Zadomowienie

no to prosze bardzo.

http://img266. imageshack.us/img266/582/img20120612001.jpg

http://img33. imageshack.us/img33/244/img20120612002.jpg

bez spacji. moze dla was to pikus, ale ja sie mecze.. zaraz koncze tu pogaduszki, siade do nich i posiedze znow do 2 w nocy.. ;d
kami932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 07:59   #539
queila
Raczkowanie

Cytat:
no to prosze bardzo.

bez spacji. moze dla was to pikus, ale ja sie mecze.. zaraz koncze tu pogaduszki, siade do nich i posiedze znow do 2 w nocy.. ;d
obrazek jest prześliczny

Z dobrych firm, całkiem dobre sa tez Clementoni
Castorlandu nie przepadam bo np przy 1500 puzle po ulożeniu maja wymiar jak przy 1000 co oznacza że elementy są duzo mniejsze niz standardowe... grrr
Stary 2012-06-13, 08:13   #540
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no to prosze bardzo.

Bardzo fajne
Co nastepne w kolejnosci?
Ja wlasnie ukladam te: http://img3.burak.pl/img/5/d/e/d/rav...gaz-163694.jpg
1500 elementow, pozniej biore sie za 3000 trefla.
Cytat:
obrazek jest prześliczny

Z dobrych firm, całkiem dobre sa tez Clementoni
Castorlandu nie przepadam bo np przy 1500 puzle po ulożeniu maja wymiar jak przy 1000 co oznacza że elementy są duzo mniejsze niz standardowe... grrr
Duuzo mniejsze. Niewygodnie sie je uklada, prawie nic na nich nie widze. To samo jest z ich puzzlami 3000. A szkoda, bo niektore obrazki 1500 i 3000 sa naprawde ladne

Nasze Drugie Dziecko

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości