Efekty biegania - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-30, 11:23   #511
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)

ehhh...a ja się ostatnio strasznie obijam z tym bieganiem...
w czwartek nie "bo w piątek egzamin",
w piątek nie "bo trzeba pójść oblać egzamin",
w sobotę nie pamiętam :P
w niedzielę nie "bo chrzciny"
w poniedziałek też coś się znalazło... i tak do dzisiaj...
a dzisiaj też zapewne nie "bo jade nad jeziorko".... i tak cały tydzień zleciał... ja nie wiem... brak motywacji czy coś.
Muszę się pozbierać i wziąć w garść ale jak to zrobić skoro tak gorąco? nawet po 21?

Pozdrawiam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 11:32   #512
Nati02
Zakorzenienie

Maya dzis jest fajnie chłodno Nawet teraz mozna isc spokojnie pobiegac
Stary 2006-06-30, 13:54   #513
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Maya dzis jest fajnie chłodno Nawet teraz mozna isc spokojnie pobiegac
masz rację, tylko że ja nie lubię biegać w dzień...próbowałam kilka razy i to nie jest "to co Tygryski lubią najbardziej", poprostu przyjemniej mi się biega jak już się ciemno zaczyna robić może dzisia zrobie rundkę dookoła jeziorka... kto wie...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 14:42   #514
Nati02
Zakorzenienie

Dla mnie każda godzina jest odpowiednia
Ale dookoła jeziorka się wspaniale biega... ostatnio wlasnie sobie taką 4km trase wyznaczylam
Stary 2006-06-30, 15:33   #515
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Co lepsze dla zrzucenia tłuszczyku: marszobieg czy bieg?
szybki marsz albo wolny bieg

Maya, znam to uczucie, biegać kiedy miasto śpi. Dostaję wtedy takiego powera....
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 15:47   #516
Nati02
Zakorzenienie

No to nie schudne
Takim średnim tempem sobie biegam. A co tak, i tak to robie dla przyjemności
Stary 2006-06-30, 16:00   #517
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Inch bardzo sprytny ten pas
Stary 2006-06-30, 16:21   #518
stefan666
Przyczajenie

Dot.: Efekty biegania

Bieganie to znakomita sprawa. Poprawia kondycję, wydolność organizmu, poranne – znakomita rozgrzewka. Właściwie to podczas joggingu trenujemy całe ciało, nie tylko nogi. Bieganie to super sprawa również jeśli chodzi o zapobieganie wielu chorobom, np.: układu krążenia. Dużo pić trzeba jak się biega. Wody oczywiście i do tego niegazowanej. To dzięki niej mamy dużo energii, a nasz organizm się nie przegrzewa.
stefan666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 17:00   #519
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alternatywa
dziewczyny mam do was pytanie, od jutra zaczynam biegać myślę, że będzie to na początku marszobieg lub marsz naprzemian z truchtem, coś ok.30 min. powiedzcie czy mogę robić tak, że jednego dnia biegam, a następnego wykonuję ćwiczenia siłowe czyli hantelki, pompki, brzuszki itp. następnie kolejnego dnia bieg, a później siłowe? chcę ćwiczyć rano przed śniadaniem, po wypiciu kawy. czy taki zestaw jest ok, czy lepiej byłoby gdybym robiła wszystkie ćwiczenia jednego dnia (bieg+siłowe) i robiła jeden dzień przerwy?
doradzcie mi proszę, bo w tych sprawach jestem zielona
Trening siłowy np. 3 x tygodniowo, bieganie 3 x tyg. w dni wolne od siłowego, 1 dzień w tygodniu wolny od ćwiczeń. Może byc oczywiście mniej, ale więcej raczej nie.
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 17:03   #520
Midi
Zakorzenienie

Inch, a ten pas to wygodny jest? Bo ja nie lubię takich dodatkowych elementów... Biegam w takim bezrękawniku sportowym, w którym mam kieszenie na chusteczki, klucze mieszczą się w spodniach we wszytej wewnątrz kieszonce. ale przy dużych upałach to mi oczywiście za gorąco w tym bezrękawniku... A jak się ten pas zapina? A są takie bez miejsca na bidon albo z odpisnanym miejscem na bidon? (żeby się mniej majtało )
Stary 2006-06-30, 18:53   #521
inch
Zakorzenienie

no pewnie, że są,
jest wiele róznych kształtów i wersji,
ja widziałam tez takie na rękę, sama mam taki jeden na odtwarzacz mp3

nosi się dobrze, nie obciera i co ważne, nie podchodzi do góry. Bidon na dalekie trasy to jak buty, rzecz pierwszego uzytku.

A spodni z wewnętrzną kieszenią Ci, Midi, zazdroszczę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-30, 19:40   #522
Midi
Zakorzenienie

Ta kieszeń jest w przybliżeniu powierzchni pudełka od zapałek więc nie ma tak znowu czego zazdrościć Ale klucze akurat się mieszczą, gorzej będzie w sierpniu, bo mamy zamiar trochę czasu spędzić u rodziców, których klucze przekraczają rozmiar tej kieszeni
Stąd m.in. moje zainteresowanie pasami...
Nosisz odtwarzacz mp3 NA RĘCE?? (czy ja coś źle kojarzę przez ten upał?) I kabel Ci się tak wzdłuż całej ręki plącze...? Moja wyobraźnia jest jakoś ograniczona chyba...
Stary 2006-07-01, 10:00   #523
inch
Zakorzenienie

kabel chowam tam, gdzie wzrok ludzki nie sięga.
tak, na ramieniu
ale słuchawki mam na uszach oczywiście

do tej pory nie myślałam o tym, jakie to dziwne
Stary 2006-07-01, 10:40   #524
alternatywa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Midi
Trening siłowy np. 3 x tygodniowo, bieganie 3 x tyg. w dni wolne od siłowego, 1 dzień w tygodniu wolny od ćwiczeń. Może byc oczywiście mniej, ale więcej raczej nie.
wielkie dzięki za odpowiedź
alternatywa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 12:13   #525
Nati02
Zakorzenienie

Inch opowiedz cos wiecej o tym playerze na ramieniu bo ja caly czas kombinuje jak to mojego gdzies wcisnac
Stary 2006-07-01, 15:44   #526
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

No ja też się wzięłam za bieganie, bo po ostanio dość długo trwającej brzydkiej pogodzie trochę się zapuściłam. Dziś starałam się trochę urozmaicić bieganie i skorzystałam ze schodów (ale nie klatki schodowej tylko takich jakby pomnikowych, no nie wiem jak to nazwać w każdym razie były ich dużo więc trochę się namęczyłam wbiegając na nie). I jeszcze mam do Was takie pytanie: biegacie w butach z amortyzatorami? Wiem, że takie buty są dobre jak ktoś biega po asfalcie, ulicy, ale ja biegam raczej po parku gdzie jest żwir albo goła ziemia i czy w takiem sytuacji również są wskazane buty z amortyzatorami? Byłam niedano oglądać takie adidasy ale powiem szczerze, że ceny mnie troszkę zszokowały i w najbliższym czasie napewno nie pozwolę sobie na taki wydatek, a biegać bym chciała. Pozdrawiam!
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 18:08   #527
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Inch opowiedz cos wiecej o tym playerze na ramieniu bo ja caly czas kombinuje jak to mojego gdzies wcisnac
ten pas na ramię kupiłam razem z mp3 playerem. bardzo wygodne
Stary 2006-07-02, 15:02   #528
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inch
ten pas na ramię kupiłam razem z mp3 playerem. bardzo wygodne
Musze obczaić to, bo ja już nie wiem gdzie mam wkładać mojego podczas biegu. Z reguły zwisa mi na szyi co mnie drażni niestety.
Stary 2006-07-02, 16:00   #529
*jamajka*
Zakorzenienie

mam pytanko: co robić, jak łapie kolka? biegam z przyjaciółką, która dostaje praktycznie zawsze, nie pomaga zwolnienie tempa (choć i tak biegniemy raczej powoli), oddechy, skłony, postój też nie.. ja sama nawet wczoraj też dostałam, ale biegłamz tą kolką, bo wiedziałam, że mało co zdziałam postojem.. choć potem było już coraz gorzej jak na to reagować i co może być przyczyną?? raczej nie biegamy zaraz po jedzeniu.. mi się zdarzyła dopiero raz, a jej zawsze..

niu lajf.. va bene?
*jamajka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 18:37   #530
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Ja zauważyłam, że od kiedy biegam na czczo nie łapie mnie kolka i dużo lepiej mi się biega. Kiedyś biagałam ok 3 godzin po jedzeniu a i tak zawsze złapalo mnie to paskudztwo
Stary 2006-07-03, 07:16   #531
Takietam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nati02
Musze obczaić to, bo ja już nie wiem gdzie mam wkładać mojego podczas biegu. Z reguły zwisa mi na szyi co mnie drażni niestety.
Nati, ja mój pas kupiłam w Saturnie za grosze - mp3 playera kupowałam osobno. Podejrzewam, że we wszystkich sklepach ze sprzętem + allegro można je spokojnie znaleźć.
Taki pasek na ramię jest genialny. Jak zaczniesz używać to już nie przestaniesz
Ja korzystam z niego głównie na siłowni - nie muszę słuchać tego, co puszczają na cały klub , a jednocześnie bez problemu wykonuję ćwiczenia (zarówno aeroby jak i ćwiczenia siłowe z maszynami).
Takietam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 12:49   #532
Dorotka <3
Raczkowanie

GG do Dorotka <3
Wink Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)

Kolka. .. przyczyny sa rozne. Zazwyczaj pojawia sie jesli jesz przed bieganiem, wtedy jest w zasadzie murowana ;/ ,ale moze byc tez inna przyczyna a mianowicie nierówny oddech ;> sproboj biegac równo i równo oddychac, to moze pomoc a poza tym jak juz Cie zlapie, to wygnij cialo do tylu tak jakbys chciala zrobic "mostek ze stania", wtedy jak gdyby rozciagniesz miesnie.. mi zawse pomaga pozdrawiam ;*
Dorotka <3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 12:58   #533
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Takietam
Nati, ja mój pas kupiłam w Saturnie za grosze - mp3 playera kupowałam osobno. Podejrzewam, że we wszystkich sklepach ze sprzętem + allegro można je spokojnie znaleźć.
Taki pasek na ramię jest genialny. Jak zaczniesz używać to już nie przestaniesz
Ja korzystam z niego głównie na siłowni - nie muszę słuchać tego, co puszczają na cały klub , a jednocześnie bez problemu wykonuję ćwiczenia (zarówno aeroby jak i ćwiczenia siłowe z maszynami).
Dziekuje Zaraz przeszukam allegro

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-03, 12:59   #534
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Podczytuje Was cały czas, biegam systematycznie, ale mam dni (o dziwo już coraz rzadziej), że po 400 metrach marzę o linii końcowej. Powiedzcie mi, jak oddychacie?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 13:04   #535
Nati02
Zakorzenienie

Oddychanie u mnie to dziwna sprawa. Początkowo oddcycham tylko nosem, ale gdzieś po 2 km już i nosem i ustami. Gdy tylko zauważam- staram się zamykać usta. Tempo biegu średnie, niestety nie potrafię się powstrzymywać do truchtu. Wychodzi mi co 2-3 krok oddech, jak sprawdzałam gdzieś 2 tygodnie temu.
Stary 2006-07-03, 14:23   #536
Takietam
Zadomowienie

Suzana, z oddychaniem podczas biegania jest u mnie podobnie jak podczas ostrego podchodzenia w górach - po pewnym czasie wzrasta mi tętno i wtedy dostaję zadyszki, ale gdy przetrzymam ten moment oddech się uspokaja i dalej mogę już zapodawać

Ja natomiast mam ogromny problem z oddechem podczas ćwiczeń na ramiona i grzbiet, którymi ostatnio się katuję. Po prostu duszę się po chwili. Masz jakiś pomysł co to może być? (przepraszam za off-topic)
Takietam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 14:39   #537
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Chyba głupie pytanie ale czy oddychacie przez nos czy raczej przez usta?
Stary 2006-07-03, 16:05   #538
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez Nati02
Oddychanie u mnie to dziwna sprawa. Początkowo oddcycham tylko nosem, ale gdzieś po 2 km już i nosem i ustami. Gdy tylko zauważam- staram się zamykać usta. Tempo biegu średnie, niestety nie potrafię się powstrzymywać do truchtu. Wychodzi mi co 2-3 krok oddech, jak sprawdzałam gdzieś 2 tygodnie temu.
Ja ostatnio też "przyglądam się" oddychaniu podczas biegu i trochę mnie to rozprasza Nie wiem, czy dobrze robię, ale oddycham ustami - nie umiem oddychać nosem

Cytat:
Napisane przez Takietam
Suzana, z oddychaniem podczas biegania jest u mnie podobnie jak podczas ostrego podchodzenia w górach - po pewnym czasie wzrasta mi tętno i wtedy dostaję zadyszki, ale gdy przetrzymam ten moment oddech się uspokaja i dalej mogę już zapodawać
Ostatnio jakoś nie mogę przejść punktu przełomowego - kiedyś (dwa lata temu) mogłam biegać i biegać a teraz oddech mi szaleje już po kilometrze - a biegam juz długo - przynajmniej tak mi sie wydaje Stąd moje podejrzenia, że źle oddycham.

Cytat:
Napisane przez Takietam
Ja natomiast mam ogromny problem z oddechem podczas ćwiczeń na ramiona i grzbiet, którymi ostatnio się katuję. Po prostu duszę się po chwili. Masz jakiś pomysł co to może być? (przepraszam za off-topic)
U mnie wygląda to tak: robię wydech w pozycji wyjściowej, np. przy podnoszeniu ciężaru. A gdy wracam do pozycji pierwotnej wykonuję wdech. Ale teraz się zaczęłam zastanawiać, czy we wszystkich ćwiczeniach tak robię

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2006-07-03, 16:09   #539
Nati02
Zakorzenienie

Gdzieś czytałam (nie pamiętam już gdzie), że nie ważne jak oddychamy byle dobrze się z tym czujemy. Pisało również, że nie ma generalnej zasady prawidłowego oddychania, jest tylko indywidualne dla każdego.
Stary 2006-07-03, 16:15   #540
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez Nati02
Gdzieś czytałam (nie pamiętam już gdzie), że nie ważne jak oddychamy byle dobrze się z tym czujemy. Pisało również, że nie ma generalnej zasady prawidłowego oddychania, jest tylko indywidualne dla każdego.
Właśnie też o tym czytam I doszłam do wniosku, że nawet w miarę dobrze biega mi się oddychając w następujacy sposób: dwa szybkie wdechy i jeden długi wydech - ale nie wiem czy jest to dobry sposób. Przynajmniej u mnie pozwala złapać równy rytm (zwłaszcza w końcowej fazie biegu).

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości