|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zabobony/ głupie rady żywieniowe i inne teorię z tyłka
![]()
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;88096007]podoba mi się Twój tok myślenia
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- znajoma ostatnio zachwalała wino bezalkoholowe, podobno pyszota[/QUOTE] Kupiłam sobie 2 butelki jakiegoś wina bezalkoholowego jak byłam w ciąży. Wywalone, jakieś totalne nieporozumienie. Piwo bezalkoholowe czasem pijam, głównie jak prowadzę albo jak brałam jakiś lek, a akurat mam ochotę. Raz trafiłam na jakieś piwo z polskiego browaru Pinta (dostałam od mamy) i było naprawdę dobre. Nawet nie zorientowałam się, ze jest bez alkoholu, dopiero mnie mama pod koniec oświeciła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nienawidzę szampana. ![]() A raz postanowiłam poznać tą rozkosz z filmów romantycznych i połączyć szampana z truskawkami. ![]() Co to była za rewolucja trawienia i ból brzucha... :/ Innym razem kolega przybombil na treningu z konia i zgodnie z tradycja jeździecka na kolejny raz przyniósł szampana. Wypiłam może ze 20-30 ml, symbolicznie, i już miałam z głowy trening. Tak mnie brzuch skręcił ze mnie musieli z konia zdejmować.:/ Od tamtej pory na weselach oszukuje ze to pije, a na sylwestra nawet nie kupuję. Jeszcze tak odchorowałam przygodę z Beaujolais Nouveau. W Wiedniu byłam akurat jak zaczął się sezon na to. Zdegustowałam w ekskluzywnej lokalnej piwniczce, kwach nieziemski z mojego punktu widzenia to poprzestałam na 1 kieliszku i łaska pańska, bo tak się po tym pochorowałam, ze do dziś omijam, do ust nie wezmę. Reszta znajomych degustatorów też miała miny bardzo nietęgie, ale tylko mnie tak sieknelo, choć najmniej wypiłam bo dla mnie tragicznie okropne było.
![]() |
![]() |
#514 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Konto usunięte
|
![]()
Bąbelki to moja miłość
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#517 |
jestem kotem
|
![]()
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88096013]Ja jeszcze nie znalazłam piwa bezalkoholowego, które by mnie satysfakcjonowało, ale pijam prawie wyłącznie ciemne, nie widziałam jeszcze ciemnego 0%[/QUOTE]Widziałam ostatnio w żabce.fortune czarna 0%, może to?
![]() Ja najbardziej lubię miloslawa, ale to IPA.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 | |
Konto usunięte
|
![]()
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88095800]Spoko, jak masz potrzebę nazywać to uzależnieniem to nie mam z tym osobiście problemu. Natomiast nadmienię tylko, ze ja nie raczę sie winem codziennie, raczej co 2-3 dni. Chociaż w pandemii faktycznie wpadało częściej. Mój mąż pochodzi z kraju mega winnego, codzienne picie wina to norma od pokoleń, sąsiad wpada na wino, rodzina wpada na posiłek obojętnie kiedy i jest wino, nie zauważyłam żeby to był problem w tym społeczeństwie aczkolwiek statystyk dokładnych nie znam. W każdym razie w rodzinie męża nikt alkoholikiem nie jest i codzienne wino nie jest uważane za problem, a tak po prostu jest, normalka.
Zasadniczo to dużo rzeczy jest szkodliwych, taki lajf. I tak już sporo robię dla zdrowia, dobrze się odżywiam, kupuje dobre jakościowo jedzenie, nie pale papierosów także zniesie to wino ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] To ty zaczelas o winie, w jego przypadku mowa byla o alkoholu wysokoprocentowym jak whisky czy wodka. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() I ja też z tych co w ogóle uwielbiają wino (dobre ofkors). Niestety wynalazki 0% mogą się schować. Szkoda i gdyby nie to, że to jednak alko to piłabym bez umiaru. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Wcale nie wiedźma!
|
![]()
Według mnie butelka wina tygodniowo, to dużo, ale zgadzam się ze stwierdzeniem, że
Cytat:
![]() [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88095998]Ja traktuję go raczej jako wzmacniacz smaku tak samo jak np. sól. Sama cola jest dobra, ale z kroplą wódki jest lepsza. Piwo bezalkoholowe czy kwas chlebowy albo podpiwek - pycha, ale jednak zwykłe piwo "ma to coś" ![]() ![]() Mogłybyśmy dzielić lodówkę, nie pobijemy się o trunki ![]() ![]() ![]() itp. itd... A szampan to ZUO! Raz piłam i był ohydny, jednocześnie kwaśny i gorzki, i te nieprzyjemne bąbelki...
![]() |
![]() |
#522 |
Konto usunięte
|
![]()
a propos alkoholi to lekarz rodzinny mojej mamie jakos 10 lat temu na problemy sercowe proponował pol kieliszeczka koniaczku.
lekarz wtedy 60+ ( obecnie nadal leczy w przychodni, więc zdrowie to on ma 'końskie') |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Konto usunięte
|
![]()
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88095998]Ja traktuję go raczej jako wzmacniacz smaku tak samo jak np. sól. Sama cola jest dobra, ale z kroplą wódki jest lepsza. Piwo bezalkoholowe czy kwas chlebowy albo podpiwek - pycha, ale jednak zwykłe piwo "ma to coś"
![]() ![]() Mam tak samo, dodatek alkoholu do ciasta poprawia smak, a cola smakuje tylko z czymś mocnym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- [1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88096872]Mam tak samo, dodatek alkoholu do ciasta poprawia smak, a cola smakuje tylko z czymś mocnym. ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Konto usunięte
|
![]()
To ja jestem po stronie "uwielbienia" dla białego wina musującego
![]() ![]() ![]() Oczywiście mam na myśli najbliższą rodzinę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Konto usunięte
|
![]()
Najbardziej mnie wkurza jak ktoś zwraca innej osobie uwagę, ze ojej butelka wina na tydzień to tak dużo, to uzależnienie, a sam na przykład jara paczkę fajek dziennie albo je najgorsze śmieci i ma problemy z otyłością. Wydaje mi się to skrajna hipokryzja i jakbym w realnym życiu spotkała taka osobę, to zabije śmiechem. Nie chodzi mi nawet o ten wątek, ale generalnie tak w życiu bywa. Mam znajoma, która w ciąży fajki jarała (nawet nie, ze jedna tylko normalnie paka dziennie, jak przed ciąża), a mi potrafiła zwrócić uwagę, ze jak ja mogę się kąpać w wannie będąc w ciąży.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Konto usunięte
|
![]()
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88097278]Najbardziej mnie wkurza jak ktoś zwraca innej osobie uwagę, ze ojej butelka wina na tydzień to tak dużo, to uzależnienie, a sam na przykład jara paczkę fajek dziennie albo je najgorsze śmieci i ma problemy z otyłością. Wydaje mi się to skrajna hipokryzja i jakbym w realnym życiu spotkała taka osobę, to zabije śmiechem. Nie chodzi mi nawet o ten wątek, ale generalnie tak w życiu bywa. Mam znajoma, która w ciąży fajki jarała (nawet nie, ze jedna tylko normalnie paka dziennie, jak przed ciąża), a mi potrafiła zwrócić uwagę, ze jak ja mogę się kąpać w wannie będąc w ciąży.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Konto usunięte
|
![]()
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88097278]Najbardziej mnie wkurza jak ktoś zwraca innej osobie uwagę, ze ojej butelka wina na tydzień to tak dużo, to uzależnienie, a sam na przykład jara paczkę fajek dziennie albo je najgorsze śmieci i ma problemy z otyłością. Wydaje mi się to skrajna hipokryzja i jakbym w realnym życiu spotkała taka osobę, to zabije śmiechem. Nie chodzi mi nawet o ten wątek, ale generalnie tak w życiu bywa. Mam znajoma, która w ciąży fajki jarała (nawet nie, ze jedna tylko normalnie paka dziennie, jak przed ciąża), a mi potrafiła zwrócić uwagę, ze jak ja mogę się kąpać w wannie będąc w ciąży.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Hmm to troche bez sensu bo rownie dobrze mozna powiedziec, ze czym sa te uzaleznienia w porownaniu do heroiny. Takie porownywanie sie nie ma sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
BAN stały
|
![]()
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88097276]To ja jestem po stronie "uwielbienia" dla białego wina musującego
![]() ![]() ![]() Oczywiście mam na myśli najbliższą rodzinę ![]() piona ![]() sylwester to mój dzień, tyyyyle szampana dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88097278]Najbardziej mnie wkurza jak ktoś zwraca innej osobie uwagę, ze ojej butelka wina na tydzień to tak dużo, to uzależnienie, a sam na przykład jara paczkę fajek dziennie albo je najgorsze śmieci i ma problemy z otyłością. Wydaje mi się to skrajna hipokryzja i jakbym w realnym życiu spotkała taka osobę, to zabije śmiechem. Nie chodzi mi nawet o ten wątek, ale generalnie tak w życiu bywa. Mam znajoma, która w ciąży fajki jarała (nawet nie, ze jedna tylko normalnie paka dziennie, jak przed ciąża), a mi potrafiła zwrócić uwagę, ze jak ja mogę się kąpać w wannie będąc w ciąży. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] myślę, że praktycznie każdy jest w mniejszym lub większym stopniu od czegoś uzależniony. telefonu, internetu, cukru itd. grunt to chyba zdawać sobie sprawę i kontrolować w ramach rozsądku. a to nie można brać kąpieli będąc w ciąży? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Konto usunięte
|
![]()
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88097294]
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Że nie możesz leżeć długo w gorącej wodzie, o to jej chodziło myśle. I faktycznie, nie powinno się leżeć w ukropie 40 minut, ale bez jaj. Ja po prostu powiedziałam jej (w rozmowie wyszło), ze wzięłam kąpiel i coś tam coś tam, a ona na to oburzona, ze przecież w ciąży się nie wolno kapać w wannie. Rzekła osoba, która jarała paczkę fajek mając przed sobą brzuch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Z tym się z Tobą w pełni zgadzam. Wyjaśniłam wyżej o co chodzi z kąpielą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
BAN stały
|
![]()
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88097278]Najbardziej mnie wkurza jak ktoś zwraca innej osobie uwagę, ze ojej butelka wina na tydzień to tak dużo, to uzależnienie, a sam na przykład jara paczkę fajek dziennie albo je najgorsze śmieci i ma problemy z otyłością. [/QUOTE]
Tak. Poza tym jednak: otwarte wino już na drugi dzień znacznie gorzej smakuje a co dopiero po tygodniu. Nawet gdy w lodówce przechowywane. To co Dziewczyny, po jednym? Ja dziś trochę wcześniej, bo mam trening o godz. 17 @Pani_Mada: jeszcze nie czytałem, jakoś rozkojarzony jestem, na wiatr chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Konto usunięte
|
![]()
Ja najbardziej lubię jednak winko mojego taty. Robi je coraz bardziej hurtowo i bardzo popieram jego hobby
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Konto usunięte
|
![]()
Lubie takie winka niespodzianki. Kiedyś mnie takim domowym poczęstowano, to po szklaneczce się czułam jak po butelce sklepowego
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Konto usunięte
|
![]()
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88097822]Lubie takie winka niespodzianki. Kiedyś mnie takim domowym poczęstowano, to po szklaneczce się czułam jak po butelce sklepowego
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Różne wychodzą. Jedne słodkie, inne mniej. Zresztą kiedyś nawet miód pitny wyszedł bardzo wytrawny. Nie udało się tego powtórzyć niestety, a szkoda, bo coś o zapachu miodu a zupełnie niesłodkie było naprawdę ciekawe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jak zawsze pije tylko czysta wodke, tak teraz zakochalam sie w Baileys.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#538 |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]()
Wczoraj gotowałam sobie boczniaki na obiad i przyjechali teście.
Jak to zobaczył to do mnie z tekstem.;" Co ty robisz?! Przecież kobietom w ciąży nie wolno jeść grzybów, bo urodzi się chore dziecko!' O Jezu normalnie myślałam, że poziom zabobonów u teściów ma jakieś granice jednak nie ![]() ![]() ![]() Jeszcze potem.ze 3 razy napomniał żebym czasem nie jadła tych boczniaków, bo mi nie wolno ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#539 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Moja bratowa to wręcz unikała patrzenia na niepełnosprawne dziecko, bo się jeszcze "zapatrzy" i jej dziecko też się urodzi z niepełnosprawnością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ja nie wiem czy chociaż raz jako dorosła osoba robiłam coś takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.