![]() |
#511 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88100179]hahaha mózg płata nam figle zaraz po przebudzeniu - jeszcze trochę jest we śnie, mimo, że jesteśmy już świadome, to czasem jest mega straszne ![]() ja ostatnio miałam tak, że obudziłam się w samym środku nocy, pewna że słyszę odgłosy, jakby tsunami nadciągało (nawet nie mam obok siebie małego oczka wodnego, więc nie wiem skąd ten pomysł), zadarłam się do męża, że koniec świata i wybiegłam w samych majtkach na balkon zobaczyć - nienajlepsza strategia ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jak wczoraj pisałam że trochę zluzowałam gacie w tym cyklu tak dzisiaj mnie to dopadło na 200%.
Przeglądałam Facebook, a robię to rzadko, mam wszystko poblokowane i bardzo mało osób w znajomych. I wyświetliło mi się zdjęcie na którym moja kumpela ze studiów (widzimy się jakieś 3 razy w roku) jest z dwoma innymi dziewczynami i one obie już mają małe bajtle... Bardzo je lubiłam w tamtym czasie, 2-2,5 roku temu, ale studiowaliśmy zaocznie, one obie miały w głowie raczej imprezy i używki. Jedna była z facetem 3 lata, stosowali stosunek przerywany i nie chcieli dziecka. Rok temu latem wzięli ślub i córka już ma 3 miesiące. Musiała zajść od tak... A druga to już w ogóle, fatalne odżywianie, miała sporą nadwagę, zaburzenia emocjonalne, leczyła się u psychiatry, paliła papierosy, ciągle czipsy, piwko. Totalnie nie dorosłe życie i rodzina. Dziewczyna kompletnie oderwana od rzeczywistości, ale faceta miała świetnego i się dogadywali. No i też już młody ma na oko z 5 miesięcy. Nie wiem kiedy to się stało, wydaje mi się że dopiero co skończyliśmy studia, później faktycznie się nie widzielismy, ja kupowałam mieszkanie j nie miałam czasu a oni się umawiali w środku tygodnia na piwko pod blok, a teraz co... One mogły a ja już 3 miesiące nic, suple biorę z pół roku i to okropne przekonanie że coś ze mną nie tak. Jak one to zrobiły... Ja wiem że moje starania to jest nic, ale ja już czuję się pusta w środku. Od roku już bardzo chciałam dziecko, ale zarobki były nie, później trzeba było kupić mieszkanie, później je wykończyć, później trochę się odkuć z kasą od dna i jak już wszystko jest to co, gówno. Naprawdę jestem sama w szoku że aż tak źle na to zareagowałam, myślałam że jeszcze nie jestem na tym etapie. Tym bardziej że to ostatni nasz cykl i później chce przerwać do wiosny starania (prywatne sprawy). Teraz to sobie myślę po co przerywać skoro nic się z tego nie dzieje. Ja tu szaleje z wiesiolkami, ananasami, czarnuszką, chłopa zmuszam do picia jakiś wielkich pigul i soku z pomidorów, zaraz ☠☠☠☠a chyba zaczne przy ognisku skakać i klaskać bo może to pomoże i zajde w ciążę. Naprawdę czuję się żałośnie a to dopiero 7dc, powinnam pozytywnie patrzec, w przyszłym tygodniu owu i starania. A mnie zmiotło dzisiaj z planszy totalnie Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
Frezjan
Rozumiem Cię doskonale ![]() A wiec jeTEm ja która od roku również po” Bożemu” się kochany wiec mogliśmy „ wpasc „ bo wiem ze w Ala dni płodne były przytulanki a przez rok nic i teraz 3 mc intensywnych starań tez .... wiec jak najdzie mnie smutek to wyje jak głupia ze i mnie się nie uda . Ale staram się na ogóle patrzeć pozytywnie i wierzyć ze Bozia ma dla mnie i tez mojej siostry plan z Fasolkami 🥰❤️ Także cZaem daj upust swej frustracji nie warto tego dusić , ale potem głowa do góry 🌸😘i idź do przodu z szczęśliwa myślą |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Generalnie na co dzień jakoś leci, dużo pracuje więc nie mam czasu na analizy, ale odkąd nie mam czegoś na głowie poza pracą typu studia albo wykończenie mieszkania a zajmuje się swoimi dyrdymałkami, jak samotne górskie wycieczki albo zwykle szydełkowanie (jak stara baba ![]() Rozmawiałam już o tej sytuacji dzisiaj z moim. On też już by bardzo chciał, jak widzę jak zagaduje do małego sąsiada to aż mi serce pęka a on nie rozumie za bardzo. Mówi że przecież spokojnie, że to jest przecież proces, a ja mówię jaki kurde proces, wszyscy wkoło są w ciąży jak za pstryknięciem palca a my chłopie mamy po 25lat i nic. Wiem że sam był zdziwiony bo myślał że w ogóle będzie złoty strzał w ogóle w niepłodne dni, tak se on to wyobrażał, że tak się dzieci robi... Ale im to generalnie jakoś łatwiej znieść i przetrawić w głowie. Po prostu reaguje,że ok, innym razem i tyle, mamy czas, jest fajnie. A ja się już czuję jak chodzący wariatkowy hormon ![]() Zaraz pójdę spać, bo to zawsze pomaga. Wstanę w trochę lepszym humorze ale muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie na weekend żeby znowu czasem nie mieć czasu dopuścić do głowy myśli Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Zaczynamy starania ale jakoś tak dziwnie bo dzisiaj owu według kalendarzyka ale będziemy dopiero od jutra niestety. Od razu napisze mam hashimoto z niedoczynnością i podwyższona prolaktyne. W lipcu dostałam leki letrox 50 i spadło tsh z 8 na 6 a prolaktyna z 117 na 50 (mój giń nie chciał dawać leków bob uważa że prolaktyna wysoko z powodu niedoczynnością i póki co się chyba sprawdza) teraz od 2 tyg dawka 75 i w weekend 100 więc mam nadzieję że spadnie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
`Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` Edytowane przez Ashya_ Czas edycji: 2020-08-28 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
Frezjan
Tak dojladnie najgorzej być samej , jak masz czas by zacząć myśleć albo w nocy . Teraz się się kładę włączam filmik ASMR i nyny ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Będzie dobrze Frezjan 😘wiek tez jest waszym sprzymierzeńcem , ja mówiłam ze 2 dzieci przed 30 . Mam 30 i starań się o 1 wiec 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poprostu glowa do góry, one pewnie nie planowały i tak o im wyszło, też mam takie znajome. Nie bez powodu mówi się że jak się odpuści to się pojawia ciąża, więcej luzu ![]() Bd dobrze, jak nie teraz to za miesiąc, jaak nie za miesiąc to za dwa, w końcu będzie ![]() A te sprawy to aż tak poważne żeby przerywać starania ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() A teraz tsh masz 6 ? Trochę dużo jak na moje oko przy staraniach ![]() Ja też hashi i niedoczynność, od 2 miesięcy reguluję prolaktyne dostinexem ![]() I w końcu wyniki mam w normie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() I ciągle powtarzam sobie że jak nie zajdę do konca roku to nie będzie dzieci wcale ![]() A moje 1 przyjaciółki też zaczęły starania niedawno, z tym że o 2go bobasa, i jakbyśmy tak zaszły razem och ale by było uh pięknie, a znając życie one zajdą raz dwa a ja zamiast mamą będę super.ciocią ![]() Ah chyba lampke wina sobie wypiję, Frezjan polecam na rozluźnienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- To będzie wspólna lampka wina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ale jak mnie zaczęły boleć piersi nie tyle przed @ co cały cykl co nigdy nie miałam i wyszla prolaktyna 117 tak teraz już jest ok wgl nie bolą nawet przed @. Cykle miałam zawsze ok 31 dni po lekach mam teraz 28 dni cały czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#519 |
...
|
Frezjan jak ja Cię dobrze rozumiem. Też mam czasami takie kryzysowe dni.
Ja miałam 2 wersje - najpierw chciałam być młodą mamą, potem nie chciałam wcale. Teraz nawet nie ma opcji, żebym się wyrobiła z planowaną 2 lub 3 przed 30. :/ Właśnie przyszły mi wyniki Tsh. W styczniu było 2,6, w lutym 1,6 samo z siebie, a teraz znów 2,8. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tsh 0.68 ostatnie badanie a prolaktyna spadła do 1.5 jakoś i w koncu mialam normalny cykl, 27 dni a nie 40 ;p Mnie przy prolaktynie podwyższonej nie bolały wcale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ile się staracie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
...
|
Możliwe. Ale ogólnie mam trochę za małą tarczycę i czasami nie wyrabia. Mam umówioną wizytę u endokrynologa na 4 września i chyba porozmawiam o letroxie.
Wzięłam się dzisiaj za odnawianie starej toaletki mojej babci. Będzie pięknie jak skończę, ale szlifuję u rodziców, więc zejdą mi jeszcze ze dwa weekendy, bo w ten pracuję :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Wtajemniczenie
|
Frezjan, Shadow, cichazabawka, też mam takie nastrojowo zjazdy
![]() Ashya_ witamy, powodzenia w staraniach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny 🌸
Tak to jest jak wczoraj poszłam do Rossmana po coś a miałam dziś o przy okazji kupiłam testy jeden pink a drugi ten paskowy z roska ale pisze ze ma czułość 10 i sobie go zrobiłam dziś rano :P i tak jak myślałam biel ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Chociaż już będzie po nocy ![]() ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Moszka spokojnie KochanaTobie tez się uda zajść w ciąże i urodzisz zdrowego bobaska 😘zobaczycie uda ise w końcu każdej z Nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
Shadow, przykro mi że wyszła biel
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Shadoww90, przykro mi, ale tam jak mówisz, noc poślubna jest Wasza ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem czy uda mi się dzisiaj zrobić tą betę. Oczywiście najbliższe laboratorium, które jest otwarte w sobotę, jest w Poznaniu (mieszkam w wiosce pod PZN) i przede mną jest chyba z 20 osób w kolejce, a ja o 9 muszę ruszać dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
Hej laski, nawet nie wiecie jak to dobrze usłyszeć że macie podobnie. Pół nocy przeryczałam guglujac dlaczego nie mogę zajść w ciążę
![]() ![]() Mialam jechać z rana polazic samotnie w góry, ale deszcz mi pokrzyżował plany za to jutro ma być bezchmurnie i 30 stopni ![]() Miłego dnia, nie przejmujcie się, naprawdę w końcu każda z nas się doczeka ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Shadow, póki małpa nie przyszła to jest szansa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#532 |
Przyczajenie
|
Ja zaczęłam się starać miesiąc przed obroną inżyniera (styczeń) 2 znajome ze studiów już w ciąży, ze szkoły średniej (było mas 5 dziewczyn w klasie) wszystkie już mają dzieci tylko nie ja
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Mogę oficjalnie powiedzieć, że zaczęliśmy starania
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#534 |
Konto usunięte
|
Hej! Myślę, że bardzo niezdrowe dla psychiki jest porównywanie do innych. Z tego co mi się wydaje, jest to dość wybiórcze - widzimy tylko, to co chcemy widzieć w danym momencie. Chcemy zajść w ciążę = jakoś nagle wydaje się, że jest więcej kobiet w ciąży, że wszyscy mają dzieci, reklamy z bobasami itp. Tak działa nasz mózg, kieruje na to niestety uwagę. Ale jakoś potrafi ominąć drugie 50% ludzi, którzy tych dzieci/ciąż nie mają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
Aliczee, fajnie to napisałaś
![]() ![]() U nas starania w toku, 10dc 🔥😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
Aliczee sama prawda
#537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, odnośnie wiesiołka. Teraz jest mój pierwszy cykl z nim, dzisiaj 8dc i chłop stwierdził że nie widzi różnicy oprócz tego że uwaga, mam nadzieję że nikogo nie obrzydze, jest słodszy w smaku ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki dokładnie z drugiej strony nie mamy co się porównywać
![]() Hehe niby tak jak nie ma @ jest nadzieja ale spoko ja wiem ze ona przyjdzie także 😬 czekam aż będzie po i działamy mówiłam ze jak po 4 cyklu nie piknie . Pójdziemy ma badania ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Frezjan Ludzka sprawa czym tu obrzydzać 😬😬hmmm a my właśnie jak się staramy wymyśliliśmy ze nasze śliny mogą osłabiać plemniki i nic z tych rzeczy nie robimy ale to chyba głupio myślimy nie 😂😂 ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Frezjan Ludzka sprawa czym tu obrzydzać 😬😬hm mm a my właśnie jak się staramy wymyśliliśmy ze nasze śliny mogą osłabiać plemniki i nic z tych rzeczy nie robimy ale to chyba głupio myślimy nie 😂😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
Shadow, wow widzisz ja takie rozkminy na pół nocy miałam czemu w ciąży nie jestem,a nie wpadłam na to że przez ślinę
![]() ![]() Mam nadzieję że jak mój miał słabych żołnierzy to już są gladiatorami bo łyka fertilman, do posiłku zawsze czarnuszką albo pestki dyni i codziennie szklanka soku pomidorowego ![]() ![]() ![]() Ja w środę mam wizytę u gina. Mam nadzieję że podejrzy na USG czy będzie/była owu. Na razie robię te testy już trzeci dzień ale ta druga kreska jak była słaba tak nadal jest. Nie widzę żeby w ogóle ciemniała, ale jeszcze niby jest czas. Aplikacja mi pokazuje termin owu właśnie na wtorek/środę. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
No u mnie te testy owu tez tak serdnio jakoś się sprawdzają . Ja mam we wrześniu 14 i powinnam być tak chyba 2/3 dni po owu zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.