Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 23:06   #511
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Dieta 1000 kcl

Myślę że nie potrzebnie zakładasz nowy wątek, gdyż istnieje już jeden o takiej tematyce ->http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157439 Na pewno znajdziesz w nim interesujące Cię informacje.
Pozdrawiam i osobiście odradzam dietę 1000kcal.
funky87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 23:09   #512
Mraaau
Przyczajenie

Dot.: Dieta 1000 kcl

Aha...a to dziekuje slicznie i juz tam zagladam
Mraaau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 23:12   #513
Mraaau
Przyczajenie

Red face Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Hej! Ja właśnie od jutra zamierzam stosować tą diete. Słyszałam, ze idzie szybko zrzucić zbędne kilogramy, otóz ja warze 74 kg przy wzroscie 174 cm. i zalezy mi bardzo aby zrzucic ok 10 kg. Jak myslicie uda mi sie?
Mraaau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 11:37   #514
glizdka
BAN stały

GG do glizdka
Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Cytat:
Napisane przez wooow12 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, jeśli chcesz schudnąć musisz jeść więcej (oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie energetyczne i od tego odejmij 200-300 kcal) i zadbać o jakość posiłków (czyt. dużo białka, mało węglowodanów, o tym zresztą możesz znaleśc info na forum). Do tego ładnie rozłóż ilość dziennego jedzenia na posiłki co 2-3 godziny. Do dietki dorzuć ćwiczenia siłowe /hiit ewentualnie umiarkowane aeroby i zobaczysz jak waga pójdzie w dół . Do ciągnąc dalej dietę 1000 nie dość, że rujnujesz sobie metabolizm (co chyba sama juz zauważyłaś) to jeszcze fundujesz sobie efekt jojo.
a jak się oblicza to zapotrzebowanie kaloryczne???

tak w ogóle to czy na tej diecie 1000 kcal chydnie się w miarę szybko????
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 13:21   #515
wooow12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glizdka Pokaż wiadomość
a jak się oblicza to zapotrzebowanie kaloryczne???
np za pomocą kalkulatora http://http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205.html

a tu masz przydatny wątek

http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 13:59   #516
paooolka23
Raczkowanie

ja uważam że diete 1000 kcal powinien prowadzic lekarz i już! ja właśnie w czw ide na badanie mojej nowej kaloryczności i ostatnie 5 kg schudne już na diecie 1200 i tak dalej. lekarz zwiększa mi kaloryczność az dojde do takiej jaka powinnam jesc - własnie po to żeby nie było jojo. ktos pisał że chwalimy 1000 kcal bo mamy szybkie efekty a poźniej napewno bedzie jojo. czy wysuwasz takie opinie na podstawie doświadczeń? czy poprostu stwierdzasz ze to mało jedzenia ot tak poprostu?
z jakiegoś powodu lekarze stosują ta diete prawda?

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 15:27   #517
wooow12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paooolka23 Pokaż wiadomość
ktos pisał że chwalimy 1000 kcal bo mamy szybkie efekty a poźniej napewno bedzie jojo. czy wysuwasz takie opinie na podstawie doświadczeń? czy poprostu stwierdzasz ze to mało jedzenia ot tak poprostu?
z jakiegoś powodu lekarze stosują ta diete prawda?
Jeśli to pytania do mnie - a zakładam, że tak - to z chęcią odpowiem. Po pierwsze, nie mam w zwyczaju wyciągać wniosków "od tak poprostu". Dietę 1000 wypróbowałam na własnej skórze już nie raz. Czy działała? Oczywiście tak, chudłam, ale wracałam spowrotem po jakimś czasie do poprzedniej wagi, pomimo tego, że ćwiczyłam, jadłam w miarę normalnie. Ok, ktoś mógłby mi zarzucić, że nie konsultowałam diety z lekrzem itp itd.

Faktycznie zauważyłam, że lekrze bardzo chętnie polecają tą dietkę. Moja mama choruje na cukrzyce. Jest osobą mocno otyłą. Poszłam z nią kiedyś do lekarza, który stwierdził, że musi schudnąć. I miła Pani Doktor podarowała mojej mamie wyrwaną z notesiku karteczke z dietą 1000 - zupełnie jakby to był złoty środek na wszystko. Oczywiście karteczka wylądowała w koszu, ale nie w tym rzecz. Kilka miesięcy później mama wylądowała w szpitalu, mieli jej tam coś uregulować i dobrać odpowiednie dawki insuliny. A przy okazji postanowili ją odchudzić - oczywiście 1000 kcal. Fakt,w ciągu 2 tygodniowego pobytu schudła ponad 9 kg w efekcie czego ważyła 92 kg. Lekkie śniadanko o 9, około 11.30 jabłuszko lub kefirek, o 14 obiad, 16.30 znowu jabłko lub śliwka, i o 18 leciutka kolacja i tyle . Mama - osoba energiczna i żywiołowa - stała się autentycznie niedołężna, cały czas zmęczona, wygłodniała, czuła się poprostu ŹLE, zupełnie jakby coś z niej wysysało energię. Rzecz się działa w sierpniu ubiegłego roku. Po kilku miesiącach takiej diety pod okiem lekarza, stoniowo zwiększała kalorie. Na dzień dzisiejszy waży 110 kg. Łatwo przyszło, łatwo poszło. Takie historyjki dotyczące moich bliższych i dalszych znajomych mogłabym opowiadać w nieskończoność, ale to nie ma sensu. Człowiek uczy sie na WŁASNYCH błędach.

Oczywiście, jeśli ktoś jest zadowolony z efektów tej diety, jeśli komuś ona odpowiada - to czemu nie, nic mi do tego, to Wasza sprawa. Mi się nigdzie nie śpieszy i wolę pomalutku i zdrowo dochodzić do mojego celu.
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 19:04   #518
sephorka3
Raczkowanie

Moim zdaniem sama dieta bez sportu i ćwiczeń to chyba nie da za wiele. Prawda jest taka, że człowiek potrzebuje ok. 1800-2000 kcal. 1000 to naprawdę bardzo niewiele, i zgadzam się, że można się przy takiej diecie źle czuć, osłabnąć, a przecież nie w tym rzecz. Ja ćwiczę i jem mniej, ale nie jem tylko produktów "light", i nie wiadomo czego. Jem normalnie, tyle że mniejsze porcje, no i faktycznie nie jem słodyczy i staram sie gotować a nie smażyć. Przyklejam też plastry odchudzające. Najważniejsze, by się nie głodzić, bo to wg mnie jest najzwyczajniej w świecie niezdrowe. I duzo wody, płynów ogółem.
sephorka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 15:03   #519
Gotusia
Raczkowanie

Jestem tu nowa bo stwierdziłam że można się tu dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy
a więc mój "problem" ze swoim ciałem polega na tym iż przy wzroście 170 ważę 72 kilo ;| Moim celem jest pozbycie się 20 kilo.To stanowczo za dużo! Dlatego od poniedziałku postanowiłam przejść na dietę 1000 kcl.Nie powiem,że jest lekko bo czasami odczuwam głód, ale staram sie nie myśleć o jedzeniu. Polecono mi kupienie sobie chromu oraz aplefitu by zmniejszyć łaknienie i ograniczyć chęc na słodycze . I powiem,żę to naprawde działa! ;-) w pierwszym dniu myślalam ze zjem ze sklupu wszystko co jest słodie, a teraz nawet mnie nie ciągnie do słodyczy ;-) Dzisiaj zaczełam odczuwać tylko straszny ból żołądka ;/ mimo,że nie czułam głodu. Myslicie,że to może już być efekt tego iż się skórcza ?
wydaje mi się, że pierwszy etap do podjęcia decyzji o zastosowaniu diety musi być poukładanie sobie wszystkiego w głowie, i powiedzenie sobie DAM RADE! Ja nie mam silnej woli, dlatego pomaga mi w tym wszystkim moja Siostra.To ona mnie zmotywowała i dzięki niej powiedziałąm STOP i wzięłam się za siebie! ;-)
Jak myślicie, ile czasu mi potrzeba by zrzucić te upragnione 20 kilo ?
pozdrawiam ;*
Stary 2008-05-07, 18:21   #520
sephorka3
Raczkowanie

Hej Gotusia! no 20 kg to sporo, ale tylko nie przesadź- bo waga 52 kg przy 170 cm to już bardzo mało... Jedni na łaknienie biorą chrom, ja z kolei mam te plastry. Biorę już i tak sporo różnych leków, więc nie chcę dodatkowo łykać prochów na odchudzanie jeszcze, stąd mój wybór. Ale w sumie podstawą jest by jeść mniej, nie ma rady tylko jakś z tym uczuciem głodu trzeba sobie radzić.
Stary 2008-05-07, 20:18   #521
Gotusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sephorka3 Pokaż wiadomość
Hej Gotusia! no 20 kg to sporo, ale tylko nie przesadź- bo waga 52 kg przy 170 cm to już bardzo mało... Jedni na łaknienie biorą chrom, ja z kolei mam te plastry. Biorę już i tak sporo różnych leków, więc nie chcę dodatkowo łykać prochów na odchudzanie jeszcze, stąd mój wybór. Ale w sumie podstawą jest by jeść mniej, nie ma rady tylko jakś z tym uczuciem głodu trzeba sobie radzić.

Oj bardzo bym chciala schudnac ale boje sie ze nie zjade do takiej wagi
a daja cos te plastry ? drogie sa? dla mnie aplefit jest super! rzadko czuje glod
Stary 2008-05-07, 20:42   #522
sephorka3
Raczkowanie

Gotusia, ale czy to aby naprawdę nie za duży spadek będzie? nie to żebym się czepiała, tylko z troski to mówię, bo czasem łatwo przegiąć. Te plastry z tego co pamiętam, kosztują coś ok. 35 zł, w aptece kupiłam. Mało to może nie jest, ale ich jest 28, na cały miesiąc (1 na jeden dzień). Wiesz, dają to, że nie trują wg mnie jak chemiczne, i zawierają same naturalne składniki w zasadzie, które pomagają w spalaniu tłuszczyku. Ale- wiadomo- bez ruchu i mniejszego jedzenia to nic nie pomoże. Ja traktuję to jako wspomagacz.
Stary 2008-05-07, 20:46   #523
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

a jaka jest dokładna nazwa tych plastrów? chetnie bym zakupiła

ekstrawagancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 20:59   #524
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez ekstrawagancja Pokaż wiadomość
Poczytaj o plastrach na Wizazu, a ochotra na nie Ci minie .
Lepszy bedzie juz chyba Therm Line II.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 22:17   #525
Gotusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sephorka3 Pokaż wiadomość
Gotusia, ale czy to aby naprawdę nie za duży spadek będzie? nie to żebym się czepiała, tylko z troski to mówię, bo czasem łatwo przegiąć. Te plastry z tego co pamiętam, kosztują coś ok. 35 zł, w aptece kupiłam. Mało to może nie jest, ale ich jest 28, na cały miesiąc (1 na jeden dzień). Wiesz, dają to, że nie trują wg mnie jak chemiczne, i zawierają same naturalne składniki w zasadzie, które pomagają w spalaniu tłuszczyku. Ale- wiadomo- bez ruchu i mniejszego jedzenia to nic nie pomoże. Ja traktuję to jako wspomagacz.
aha rozumiem
Nie wiem możę to jakas desperacja ale chce zrzucić te kilogramy!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 12:22   #526
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

hej wszystkim odchudzającym sie ja tez mam zamiar schudnąć bo moj mąż przyjeżdża około 12 lipca i chcę zrobić na nim wrażenie ( on pracuje w Anglii) Mam 171 cm wzrostu i waże 64 kg a chciałabym 55 kg jak myslicie dam rade to zrzucic??? No i jeszcze ta wstrętna pomarańczowa skórka?? Jak sie jej pozbyć?? Obecnie stosuje Evelina termoaktywne serum wyszczuplające, biore CLA, nie wiem czy są jakies zmiany może małe. Chcę stosować dietę 1000 kalorii i jakieś cwiczenia, mam dużo czasu bo nie prauję( studjuję zaocznie) ale jestem leniwa poprostu :P Muszę się zmobilizować ale potrzebuje też wsparcia i dlatego postanowiłam tu napisać rozne czytałam opinie o diecie 1000 kalorii ale jednak zaryzykuje i będę ją stosować do tego satram się pić czerwoną herbatę tak 4 razy dziennie tak już piję od 2 tyg do tego jeszcze staram się chodzić 3 razy w tyg na step no a teraz też będę chodzić na wzmacnianie, POMÓŻCIE MI co moge jeszcze zrobić żeby to schudnąć i zrobić ogromne wrażenie!!!!!
aguszabrze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 13:02   #527
sephorka3
Raczkowanie

Cytat:
Plastry nazywają się VitaSLIM.

Hmm, ja tam nie wiem skąd taki negatywne nastawienie do plastrów. Jeśli ktoś sądzi, że przykeli plaster i już schudnie 5 kg w ciągu paru dni, no to się grubo myli. Same plastry nie dadzą wiele, to normalne. Trzeba robić masę innych rzeczy, zmienić nawyki żywieniowe i ćwiczyć. Plastry to dodatek, dla mnie to oczywiste. Nie nastawiam się, że stracę od nich niewiadomo ile. Chodzi raczej o nie branie leków, preparatów chemicznych, co dla mnie ma ogromne znaczenie. Ale to tylko "pomoc" w ogromie innych rzeczy koniecznych przy zbijaniu wagi Ale jako dodatek są jak dla mnie OK.
Stary 2008-05-08, 14:59   #528
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

sephorka3 to znaczy ty je stosujesz??

ekstrawagancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 15:04   #529
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguszabrze Pokaż wiadomość
hej wszystkim odchudzającym sie ja tez mam zamiar schudnąć bo moj mąż przyjeżdża około 12 lipca i chcę zrobić na nim wrażenie ( on pracuje w Anglii) Mam 171 cm wzrostu i waże 64 kg a chciałabym 55 kg jak myslicie dam rade to zrzucic??? No i jeszcze ta wstrętna pomarańczowa skórka?? Jak sie jej pozbyć?? Obecnie stosuje Evelina termoaktywne serum wyszczuplające, biore CLA, nie wiem czy są jakies zmiany może małe. Chcę stosować dietę 1000 kalorii i jakieś cwiczenia, mam dużo czasu bo nie prauję( studjuję zaocznie) ale jestem leniwa poprostu :P Muszę się zmobilizować ale potrzebuje też wsparcia i dlatego postanowiłam tu napisać rozne czytałam opinie o diecie 1000 kalorii ale jednak zaryzykuje i będę ją stosować do tego satram się pić czerwoną herbatę tak 4 razy dziennie tak już piję od 2 tyg do tego jeszcze staram się chodzić 3 razy w tyg na step no a teraz też będę chodzić na wzmacnianie, POMÓŻCIE MI co moge jeszcze zrobić żeby to schudnąć i zrobić ogromne wrażenie!!!!!
Przy 1000kcal nie radzę ćwiczyć,bo będziesz jedynie spalała mięśnie i spowalniała metabolizm to zbyt mała dawka,aby zawrzeć w niej wszystkie niezbędne składniki odżywcze
Jak masz jakieś pytania odnośnie diety,jadłospisu wal śmiało,jednak z dobrego serca radzę jeść więcej .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 15:35   #530
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze
to jaką diete powinnam stosować żeby do lipca schudnąć?? i dzięki za rade

No i mi tez jest lepiej jeść 4 posiłki dziennie bo więcej już poprostu nie dam rady

Edytowane przez agness51
Czas edycji: 2008-05-08 o 15:53 Powód: post pod postem ;)
Stary 2008-05-08, 15:51   #531
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
to jaką diete powinnam stosować żeby do lipca schudnąć?? i dzięki za rade
4-5 posiłków dziennie,powyżej 1000kcal (myślę,że 1300-1400) + ćwiczenia.
Dużo białka,im bliżej wieczora tym mniej węgli,ostatni posiłek albo na 1h przed snem (czysto białkowy) albo na 2-3h przed snem i wtedy możesz dodać trochę węgli.
Pij dużo wody,herbat bez cukru,unikaj fast-foodów i staraj się unikać lub ograniczyć słodycze.
Pamiętaj o błonniku,warzywach oraz NNKT.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 16:04   #532
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

a czy np na kolacje moze być taki serek naturalny homogenizowany czy nie za bardzo?? No i staram się nie jadać fast-foodów, wody pije 1,5 litra dziennie, herbatę tylko czerwoną a nie słodzę już od nie pamiętam kiedy a słodycze to różnie u mnie czasem nie jem przez jakiś czas a potem paczkę ciastek na raz ale te 4 posiłi dziennie co staram się jeść mysle że są ok. Kurcze tak bardzo chciałabym to schudnąć. A co do ćwiczeń to ile powinnam ćwiczyć??
Stary 2008-05-08, 16:23   #533
anniaa

Cytat:
a czy np na kolacje moze być taki serek naturalny homogenizowany czy nie za bardzo?? No i staram się nie jadać fast-foodów, wody pije 1,5 litra dziennie, herbatę tylko czerwoną a nie słodzę już od nie pamiętam kiedy a słodycze to różnie u mnie czasem nie jem przez jakiś czas a potem paczkę ciastek na raz ale te 4 posiłi dziennie co staram się jeść mysle że są ok. Kurcze tak bardzo chciałabym to schudnąć. A co do ćwiczeń to ile powinnam ćwiczyć??
mozesz serek homo.
do cwiczen to najszybciej i najlepiej chudnie sie cwiczac trening siłowy i interwały/aeroby - ponieważ nie spalasz miesni tylko tłuszcz i dzieki takiemu zestawieniu pomaranczowa skórka tez powinna zniknac

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-08, 16:30   #534
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

dzięki za rady : są dla mnie bardzo cenne i widzę że mam wsparcie i pomoc a to się dla mnie liczy męzowi nic nie mówie o odchudzaniu bo to ma być niespodzianka a mieszkam sama więc nie ma mnie kto wspierać
Stary 2008-05-09, 20:39   #535
sephorka3
Raczkowanie

Cytat:
sephorka3 to znaczy ty je stosujesz??
Tak, stosuję.
No tylko tak jak mówię, ja nie będę polecać tego na zasadzie, że nie trzeba robić nic więcej tylko te plastry no bo sama ćwiczę i jestem na diecie, tzn. staram się zdrowiej odżywiać i mniej jeść. A plastry jako plus, dodatkowo, na zasadzie, że wszystko może pomóc, a tu akurat nie ma co szkodzić, bo są naturalne składniki.
Czas wyciągnąć rower i w drogę dobrze, że już jest ładna pogoda
Stary 2008-05-10, 19:35   #536
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

a co na diecie lepiej jeść na śniadania bo nie mam pomysłu na kolacje to zawsze zjem jakis serek czy cos ale śniadanie. Tez mam problem co moge jeść a czego powinnam unikać żeby schudnąć?? Pomożecie??
Stary 2008-05-10, 20:21   #537
anniaa

przejrzyj wątek: nasze codzienne jadłopisy - jest tam sporo osób na R napewno znajdziesz cos ciekawego.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 10:29   #538
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
a co na diecie lepiej jeść na śniadania bo nie mam pomysłu na kolacje to zawsze zjem jakis serek czy cos ale śniadanie. Tez mam problem co moge jeść a czego powinnam unikać żeby schudnąć?? Pomożecie??
Sniadanie jemu duże i węglowodanowe niezależnie czy jesteśmy na redukcji, utrzymaniu czy przytyciu. Tak więc: mogą byc kanapki, może być owsianka, płatki jęczmienne, otręby, nie słodzone musli, płatki śniadaniowe bez cukru.
To jedyny posiłek w którym właściwie nie liczymy kalorii.

Czego unikać?
1) słodyczy
2) wysoko przetworzonej zywności- np. hot-dogów itd...
3) tłustych potraw
4) soli
5) dużych ilości alkoholu
6) podjadania
7) braku śniadań
To jak z grubsza, reszty szukaj w wątakch podwieszonych, odwiedź też wątek "Nasze codzienne jadłospisy"- tam znajdziesz wiele dobrych rad i świentch pomysłów jak jeść zdrowo i smacznie... a co najważniejsze.. nie głodować!
Stary 2008-05-11, 17:23   #539
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

WIELKIE DZIĘKI przydadzą mi się te rady
Stary 2008-05-12, 13:56   #540
aguszabrze
Raczkowanie

GG do aguszabrze

a jeszcze chciałam się zapytać bo nigdzie nie moge znaleźć, takie zupy w torebce moża jeść na redukcji?? Chodzi mo i zupe ogórkową firmy Profi, ona jest juz płynna wystarczy podgrzać, bo własnie nie wiem czy moża takie jeść.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości