Tajlandia - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 15:13   #511
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Tajlandia

oczywiście kolejną wskazówką było, żeby zabrać jak najmniej rzeczy tzn ciuchów, ale to już chyba wszyscy polecali mi pozostał tylko 1 miesiąc i 1 dzień
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 18:26   #512
DAVIDKA
Raczkowanie

A mi zostalo juz 2 tygodnie z haczykiem do wyjazdu i juz jesteśmy po szczepieniach
kurcze mam tyle obowiązków ze w ogolę nie myślę o wyjeździe , muszę się nakręcić pozytywnie ,)
Stary 2012-10-07, 18:40   #513
Malgos_12
Zakorzenienie

ale fajnie.... zazdroszczę, że masz już tak blisko! ja muszę jeszcze przemyśleć drogę powrotną z Koh Lipe do BKK...
Stary 2012-10-10, 19:15   #514
DAVIDKA
Raczkowanie

Wiesz my idziemy na żywioł , na miejscu będziemy wszystko załatwiać ;hotele i przeloty na wyspy , online tylko 2 pierwsze noce w Bangkoku , znajomi którzy byli w Azji juz kilkukrotnie przekonali nas ze to najlepsza opcja i najtańsza
Stary 2012-10-10, 23:22   #515
Malgos_12
Zakorzenienie

ja bilety kupuję wcześniej, bo widzę że idą do góry z czasem, zresztą mam scisłe terminy ... a poza tym na noclegach rezerwując je duzo wcześniej jak na razie wyszłam bardzo dobrze (na jednym z nich prawie 250 euro)... bo jakoś wolę wiedzieć gdzie śpię a nie chodzić i szukać noclegów z bagażami, chyba szkoda mi na to czasu - przynajmniej wiem jakie mają warunki itd czy blisko plaży itd - akurat nam się nie chce szukac na miejscu, ale rozumiem, że każdy podrózuje inaczej...
Stary 2012-10-11, 20:19   #516
justine_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DAVIDKA Pokaż wiadomość
Wiesz my idziemy na żywioł , na miejscu będziemy wszystko załatwiać ;hotele i przeloty na wyspy , online tylko 2 pierwsze noce w Bangkoku , znajomi którzy byli w Azji juz kilkukrotnie przekonali nas ze to najlepsza opcja i najtańsza
My tak zrobilismy i to byla wspaniala przygoda,wiec napewno nie bedziecie zalowac my dodatkowo zwiedzalismy wietnam i kambodze i wlasnie najfajniejsze bylo to ze nie mielismy presji zeby zostac/wyjechac z danego miejsca. Jak nam sie podobalo to zostawalismy dluzej, jak nie to krocej. a wszedzie poruszalismy sie pociagami / autobusami. Powodzenia
justine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 20:54   #517
Malgos_12
Zakorzenienie

co kto lubi pewnie gdybym miała więcej czasu tzn urlopu (np miesiąc), to bym zorganizowała to właśnie w ten sposób, ale z drugiej strony ja dokładnie wiem w jakie miejsca chcę jechać...

ja akurat chcę też trochę odpocząć i przez chwilę nie myśleć o niczym, nie szukać, rezerwować... poza tym przede wszystkim cieszyć się odrobina słońca bo nie widziałam go w tym roku za wiele

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 08:18   #518
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Malgos_12 my też zarezerwujemy wcześniej hotele bo szkoda mi tam czasu na szukanie

tylko się jeszcze nie mogę zdecydować jakie wyspy wybrać i co chwilę zmieniam zdanie

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-13, 12:27   #519
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
Malgos_12 my też zarezerwujemy wcześniej hotele bo szkoda mi tam czasu na szukanie

tylko się jeszcze nie mogę zdecydować jakie wyspy wybrać i co chwilę zmieniam zdanie
a jakie obecnie bierzesz pod uwage? i kiedy dokladniej jedziesz?
Stary 2012-10-13, 17:01   #520
Olencjaaa

GG do Olencjaaa

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
a jakie obecnie bierzesz pod uwage? i kiedy dokladniej jedziesz?
my dopiero 4 kwietnia

aktualnie na dłuższy pobyt biorę pod uwagę Koh Lante

obowiązkowo też wysypy Similan ale tu się waham czy jednodniowa wycieczka czy zostać tam na parę nocy- z tym, że z tego co się już orientowałam to tu nocleg trzeba załatwić przez tajlandzkie strony albo tajlandzkiego pośrednika i jest trochę z tym zachodu

mieliśmy też zostać parę nocy na Phi Phi ale z opinii jakie czytałam, stwierdziłam, że jednodniowa wycieczka wystarczy

a wy na jakie wysypy się wybieracie?

Stary 2012-10-13, 18:23   #521
Malgos_12
Zakorzenienie

do kwietnia masz jeszcze troszkę czasu też swego czasu zastanawiałam się nad Koh Lantą ale wygrało Koh Lipe ...
ja będę w takich miejscach: Bangkok, Phuket, Phi Phi, Krabi i Koh Lipe i znów Bangkok

nie wiem jakim sposobem jakoś zupełnie umknęły mi Similany - właśnie próbuję troszkę zmienić swój plan...

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-10-13 o 18:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 11:41   #522
Malgos_12
Zakorzenienie

Olencjaa - właśnie przez ciebie zmieniłam plan mojego pobytu ach ty niedobra dziewczyno. Nie wiem jakim sposobem umknęły mi te wyspy... no ale teraz już wiem, że je zobaczę, jednak my zdecydujemy się na 1-dno dniową wycieczkę.
Stary 2012-10-14, 13:29   #523
Fureyka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie macie jakis notatek, planów wakacji, listy hoteli czy innych zbiorów informacji, którymi mogłybyście sie podzielić z tymi, którzy zaczynaja planować swój wypad? )
Stary 2012-10-14, 14:25   #524
Malgos_12
Zakorzenienie

ja czytam fora, np to następnie wiele stronek o Tajlandii, a potem jeśli chodzi o noclegi to booking.com (szukam według ceny i opinii klientów). Wcześniej jednak zakładam sobie co chcę zobaczyć i dostosowuję swój nocleg. Zwracam uwagę na to co lubię, czy wolę mieć blisko do pubów, czy wole spokojniejsze miejsca, ale głównym źródłem jest jednak net i mój ulubiony przewodnik Lonely Planet (jest świetny poleca miejsca do spania, jedzenia, zwiedzania - z podanymi mniej więcej cenami) czyli dla każdego coś miłego.
Stary 2012-10-14, 15:39   #525
sonia2003
Raczkowanie

ja tez czytam fora, blogi ludzi ktorzy byli w tamtych okolicach. Ponadto spotkalam sie tez ze znajomymi ktorzy 3 lata temu byli w Tajlandii.
Ja szczegolnie szukam informacji dla rodzin podrozujacych z plecakami po Tajlandii i Kambodzy.
Na obecna chwile polowe noclegow mamy juz zarezerwowana i rozpisany caly pobyt aby jak najbardziej wykorzystac kazdy dzien.
Jeszcze 5 tygodni...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 16:50   #526
Malgos_12
Zakorzenienie

o tak jeszcze są blogi
ja mam jeszcze 25 dni więc troszkę ponad 3 tyg ale chyba jeszcze zdecydujemy się na podróż pociągiem hihi im więcej siedzę tym bardziej kombinuję
Stary 2012-10-15, 13:39   #527
52arotka
Raczkowanie

GG do 52arotka

Cytat:
Napisane przez scoryska Pokaż wiadomość
Witam
Ja tez marze o podrózy do Tajlandii, najlepiej chciałabym wybrac sie na własna reke, ale niestety nie mam z kim, a sama sie po porstu boje. Z biura podrózy nie chce bo tak jak mowiłyscie, buiro nie zapewnie mi tylu atrakcji.
Narazie jestem na etapie zbierania pieniedzy i mam nadzieje, ze kogos znajde kto bedzie chciał sie ze mna wybrac

moze ktoras chetna ??
ja chetnie sie wybiore moge od 10 stycznia ew luty najchetniej na miesiac lub dluzej
jestem z wawy mam 28 lat i znam angielski

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

moi znajomi bylli na tych wyspach-symilian islands i powiedzieli z e sa tam tylko wycieczki jedniodniowe iz limitami miejsc gdyz jest park anrodowy ale polecali zreszta zdjecia stamtad sa piekne
52arotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 17:00   #528
Malgos_12
Zakorzenienie

52arotka - na te wyspy spokojnie można pojechać na kilka dni i jak widziałam to więcej jest ofert właśnie kilku dniowych (z noclegiem na łodzi) niż jedno z tym, że te wycieczki są nastawione głównie na nurkowanie... ja rozglądnę się na miejscu
Stary 2012-10-15, 17:43   #529
sonia2003
Raczkowanie

my mamy wykupione bilety na trasie BKK - Sura Thani (nocny) zobaczymy jak bedzie w 2 klasie z klima

ponizej link to informacji zwiazanych z ruchem pociagow
http://www.seat61.com/Thailand.htm

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
o tak jeszcze są blogi
ja mam jeszcze 25 dni więc troszkę ponad 3 tyg ale chyba jeszcze zdecydujemy się na podróż pociągiem hihi im więcej siedzę tym bardziej kombinuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 18:18   #530
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia2003 Pokaż wiadomość
my mamy wykupione bilety na trasie BKK - Sura Thani (nocny) zobaczymy jak bedzie w 2 klasie z klima

ponizej link to informacji zwiazanych z ruchem pociagow
http://www.seat61.com/Thailand.htm
hehehe właśnie z powodu tej stronki zapragnęłam podróży pociągiem ale my jeśli będziemy jechać to z Sura Thani do Hat Yai - bardzo przydatna stonka
Stary 2012-10-16, 15:42   #531
adam12345
Przyczajenie

Oj ta Tajlandia,wciąż jeszcze przede mną.
adam12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 12:20   #532
Malgos_12
Zakorzenienie

Przypomniało mi się jeszcze coś o czym czytałam w przewodniku i 52arotka przypomniała mi w wątku o Indiach, jednak tyczy się to również Tajlandii... warto wcześniej zaopatrzyć się w tampony jeśli ich używacie i jeśli przewidujecie wystąpienie kobiecych dolegliwości - na tamtych terenach są bardzo trudno dostępne... co do podpasek nie wiem, ale może też warto, nie wiadomo jak one wyglądają i jakich są rozmiarów
Stary 2012-10-18, 10:34   #533
Olencjaaa

GG do Olencjaaa

Malgos_12 Koh Lipe
będziecie tam płynąć statkiem czy jak a masz już tam upatrzony nocleg

a na Krabi gdzie się konkretnie zatrzymacie bo też je biorę pod uwagę ale za dużo miejsc do wyboru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 13:02   #534
DAVIDKA
Raczkowanie

Hej Dziewczyny , no ja juz powoli się pakuje mój mały strasznie podekscytowany , dziś nie chciał zjeść naleśników na śniadanie -stwierdził ze do Tajlandii sobie spakuje u mnie w pracy tez poruszenie (80 % to Azjaci ) każdy chce mi coś poradzić no bo przecież jadę w ich rodzinne strony
Stary 2012-10-18, 19:19   #535
kwiatuszek_25
Przyczajenie

tajlandia to były wakacje mojego zycia - krabi, koh lanta... bajka po prostu! bawcie sie dobrze i niezapomnianych wrazen zycze
kwiatuszek_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 21:24   #536
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
Malgos_12 Koh Lipe
będziecie tam płynąć statkiem czy jak a masz już tam upatrzony nocleg

a na Krabi gdzie się konkretnie zatrzymacie bo też je biorę pod uwagę ale za dużo miejsc do wyboru
na Koh Lipe dostaniesz się tylko promem (np z Trangu lub Pak Bara), lub speedboat-em nawet z Phuket, ale to zajmuje cały dzień... dlatego my jedziemy do Trangu albo Pak Barry
tam zaszaleliśmy z noclegiem (bo to nasza podróż poślubna) i będziemy mieszkać tutaj:
http://www.booking.com/hotel/th/moun...h-lipe.pl.html
duży premium z widokiem na morze zabookowany jeszcze w lutym i jedyny którego nie zmieniłam, bo powiem ci że pod wpływem twojego linku o Similanach zmieniłam cały swój pobyt... więc teraz mój plan wygląda tak
Dublin -Dubaj (tutaj przesiadka i kilka godzin czekania) - BKK (jedna noc - hotel obok lotniska Don Muang), rano wylot na Phuket (tam 7 dni i 3 wycieczki: Similan, Phi Phi i Krabi), pewnie też pojeździmy na skuterze i słoniach, następnie .... i teraz dokładnie nie wiem,... albo autobus 4,5 godz do Surat Thani i łapiemy pociąg - rano jesteśmy w Hat Yai - potem znów 2 godz autobusem do Pak Barry, łapiemy speed boat i po godzinie jesteśmy na Koh Lipe, albo po prostu łapiemy autobus na Phuket i wysiadamy albo w Trangu albo na Pak Bara (około 6-8godz)... Na Koh Lipe 4 noce - nic nie robienie - bo zapomniałam wspomnieć, że chcemy również wypocząć hahah, potem znów łódką do Trangu, tam samolotem do BKK, gdzie spędzimy 3 noce... taqm chcemy zwiedzić pałac i świątynie, oraz wybrać się na wycieczkę do tygrysków i zobaczyć most na rzecze Kwai i obowiązkowo Siam Ocean... po którkim ale intensywnym pobycie w BKK, wsiadamy wieczorem w samolot i znów przez Dubaj lecimy do domku

a na Krabi mieliśmy zatrzymać się tutaj, ale przez Ciebie nie wyszło, w sumie dzięki temu może choć 2 dni na plaży poleżymy
http://www.booking.com/hotel/th/j.pl...98c6cc5;dcid=1

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Davidka - udanego wyjazdu! wracaj do nas z mnóstwem zdjęć i radami
Stary 2012-10-18, 22:42   #537
52arotka
Raczkowanie

GG do 52arotka

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
Cześć,

od długiego czasu chciałam się wybrać do Tajlandii. W końcu zarówno jest na to odpowiedni czas jak i fundusze. Chciałabym wylecieć na 2-3 tyg. Idealnie by było przełomem grudnia i stycznia, aczkolwiek innej "około terminy" są pożądane.

Narazie wybieramy się w 4 osoby. Czy jest może ktoś chętny na taką podroż? W większej grupie raźniej
hej jakbyscie po 10 stycznia ew. po 10 lutym jechli , marzec j chetnie
52arotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 07:55   #538
Ania Wol
Przyczajenie

Jedziecie rozumiem z plecakami i planujecie caly pobyt czy całkowicie w ciemno i na miejcu kombinowanie co i gdzie?
że tak spytam towarzystwo o jakiej średniej wieku?
Ania Wol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 11:06   #539
Olencjaaa

GG do Olencjaaa

Malgos_12 rzeczywiście zaszaleliście z Koh Lipe ale jaki cudny ośrodek, zazdroszczę szkoda tylko, że tyle czasu zajmuje dostanie się tam

no i bardzo fajny program ułożyliście! my lecimy z przesiadką w Abu Dabi prosto na Phuket także niestety BKK zwiedzimy jak będziemy następny raz w Tajlandii tym razem same rajskie wysepki i leniuchowanie- to też będzie nasza podróż poślubna

Stary 2012-10-19, 18:22   #540
Malgos_12
Zakorzenienie

Olencjaaa - my musimy być jednak przynajmniej co drugi dzień w ruchu bo nam się nudzi leniuchowanie tak, że nasz plan napięty...
a co do Koh Lipe to szybciej można np z Koh Lanty dotrzeć w ciągu 3 godz więc nie jest tak źle... ja jeszcze się zastanawiam jak tam dotrzeć
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości