![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajlandia
oczywiście kolejną wskazówką było, żeby zabrać jak najmniej rzeczy tzn ciuchów, ale to już chyba wszyscy polecali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
A mi zostalo juz 2 tygodnie z haczykiem do wyjazdu
![]() kurcze mam tyle obowiązków ze w ogolę nie myślę o wyjeździe , muszę się nakręcić pozytywnie ,)
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
ale fajnie.... zazdroszczę, że masz już tak blisko! ja muszę jeszcze przemyśleć drogę powrotną z Koh Lipe do BKK...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Wiesz my idziemy na żywioł , na miejscu będziemy wszystko załatwiać ;hotele i przeloty na wyspy , online tylko 2 pierwsze noce w Bangkoku , znajomi którzy byli w Azji juz kilkukrotnie przekonali nas ze to najlepsza opcja i najtańsza
![]()
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
ja bilety kupuję wcześniej, bo widzę że idą do góry z czasem, zresztą mam scisłe terminy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
co kto lubi
![]() ja akurat chcę też trochę odpocząć i przez chwilę nie myśleć o niczym, nie szukać, rezerwować... poza tym przede wszystkim cieszyć się odrobina słońca bo nie widziałam go w tym roku za wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Organizatorkaaa :)
|
my dopiero 4 kwietnia
aktualnie na dłuższy pobyt biorę pod uwagę Koh Lante obowiązkowo też wysypy Similan ale tu się waham czy jednodniowa wycieczka czy zostać tam na parę nocy- z tym, że z tego co się już orientowałam to tu nocleg trzeba załatwić przez tajlandzkie strony albo tajlandzkiego pośrednika i jest trochę z tym zachodu mieliśmy też zostać parę nocy na Phi Phi ale z opinii jakie czytałam, stwierdziłam, że jednodniowa wycieczka wystarczy a wy na jakie wysypy się wybieracie?
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
do kwietnia masz jeszcze troszkę czasu
![]() ja będę w takich miejscach: Bangkok, Phuket, Phi Phi, Krabi i Koh Lipe i znów Bangkok nie wiem jakim sposobem jakoś zupełnie umknęły mi Similany - właśnie próbuję troszkę zmienić swój plan... ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-10-13 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Olencjaa - właśnie przez ciebie zmieniłam plan mojego pobytu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie macie jakis notatek, planów wakacji, listy hoteli czy innych zbiorów informacji, którymi mogłybyście sie podzielić z tymi, którzy zaczynaja planować swój wypad?
![]()
![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
ja czytam fora, np to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
ja tez czytam fora, blogi ludzi ktorzy byli w tamtych okolicach. Ponadto spotkalam sie tez ze znajomymi ktorzy 3 lata temu byli w Tajlandii.
Ja szczegolnie szukam informacji dla rodzin podrozujacych z plecakami po Tajlandii i Kambodzy. Na obecna chwile polowe noclegow mamy juz zarezerwowana i rozpisany caly pobyt aby jak najbardziej wykorzystac kazdy dzien. Jeszcze 5 tygodni...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
o tak jeszcze są blogi
![]() ja mam jeszcze 25 dni więc troszkę ponad 3 tyg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem z wawy mam 28 lat i znam angielski ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- moi znajomi bylli na tych wyspach-symilian islands i powiedzieli z e sa tam tylko wycieczki jedniodniowe iz limitami miejsc gdyz jest park anrodowy ale polecali zreszta zdjecia stamtad sa piekne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
52arotka - na te wyspy spokojnie można pojechać na kilka dni i jak widziałam to więcej jest ofert właśnie kilku dniowych (z noclegiem na łodzi) niż jedno z tym, że te wycieczki są nastawione głównie na nurkowanie... ja rozglądnę się na miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
my mamy wykupione bilety na trasie BKK - Sura Thani (nocny) zobaczymy jak bedzie w 2 klasie z klima
![]() ponizej link to informacji zwiazanych z ruchem pociagow http://www.seat61.com/Thailand.htm
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Przyczajenie
|
Oj ta Tajlandia,wciąż jeszcze przede mną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się jeszcze coś o czym czytałam w przewodniku i 52arotka przypomniała mi w wątku o Indiach, jednak tyczy się to również Tajlandii... warto wcześniej zaopatrzyć się w tampony jeśli ich używacie i jeśli przewidujecie wystąpienie kobiecych dolegliwości - na tamtych terenach są bardzo trudno dostępne... co do podpasek nie wiem, ale może też warto, nie wiadomo jak one wyglądają i jakich są rozmiarów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny , no ja juz powoli się pakuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#535 |
Przyczajenie
|
tajlandia to były wakacje mojego zycia - krabi, koh lanta... bajka po prostu! bawcie sie dobrze i niezapomnianych wrazen zycze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam zaszaleliśmy z noclegiem (bo to nasza podróż poślubna) i będziemy mieszkać tutaj: http://www.booking.com/hotel/th/moun...h-lipe.pl.html duży premium z widokiem na morze ![]() Dublin -Dubaj (tutaj przesiadka i kilka godzin czekania) - BKK (jedna noc - hotel obok lotniska Don Muang), rano wylot na Phuket (tam 7 dni i 3 wycieczki: Similan, Phi Phi i Krabi), pewnie też pojeździmy na skuterze i słoniach, następnie .... i teraz dokładnie nie wiem,... albo autobus 4,5 godz do Surat Thani i łapiemy pociąg - rano jesteśmy w Hat Yai - potem znów 2 godz autobusem do Pak Barry, łapiemy speed boat i po godzinie jesteśmy na Koh Lipe, albo po prostu łapiemy autobus na Phuket i wysiadamy albo w Trangu albo na Pak Bara (około 6-8godz)... Na Koh Lipe 4 noce - nic nie robienie - bo zapomniałam wspomnieć, że chcemy również wypocząć hahah, potem znów łódką do Trangu, tam samolotem do BKK, gdzie spędzimy 3 noce... taqm chcemy zwiedzić pałac i świątynie, oraz wybrać się na wycieczkę do tygrysków i zobaczyć most na rzecze Kwai i obowiązkowo Siam Ocean... po którkim ale intensywnym pobycie w BKK, wsiadamy wieczorem w samolot i znów przez Dubaj lecimy do domku ![]() a na Krabi mieliśmy zatrzymać się tutaj, ale przez Ciebie ![]() ![]() http://www.booking.com/hotel/th/j.pl...98c6cc5;dcid=1 ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Davidka - udanego wyjazdu! wracaj do nas z mnóstwem zdjęć i radami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
Jedziecie rozumiem z plecakami i planujecie caly pobyt czy całkowicie w ciemno i na miejcu kombinowanie co i gdzie?
że tak spytam towarzystwo o jakiej średniej wieku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Organizatorkaaa :)
|
Malgos_12 rzeczywiście zaszaleliście z Koh Lipe ale jaki cudny ośrodek, zazdroszczę
![]() no i bardzo fajny program ułożyliście! my lecimy z przesiadką w Abu Dabi prosto na Phuket także niestety BKK zwiedzimy jak będziemy następny raz w Tajlandii ![]() ![]()
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Olencjaaa - my musimy być jednak przynajmniej co drugi dzień w ruchu bo nam się nudzi leniuchowanie
![]() a co do Koh Lipe to szybciej można np z Koh Lanty dotrzeć w ciągu 3 godz więc nie jest tak źle... ja jeszcze się zastanawiam jak tam dotrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.