|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Suri: Dzięki
![]() emememsik: A różnie. Głównie noszę go w torebce i w razie potrzeby smaruje nim usta, albo wysuszone miejsca na ciele (np. stawy palców) Jest dobry, kosztuje grosze, ale mógłby być lepszy ![]() Do twarzy go nie używam, bo się boję. Nie mam zaufania do produktów, które są "do twarzy i ciała".
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
emememsik to jest odzywka bez spłukiwania
|
#513 |
|
po prostu Em :)
|
Dostępna w Polsce?
Ta seria jest jedną z moich ulubionych, a ja nic o tej odżywce nie słyszałam Jakie ona ma właściwości? Nawilża, wygładza?
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam ją w zestawie razem z szamponem i balsamem. Ma takie same właściwości jak one czyli wyładza, odżywia i poprawia kolor włosów.
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
rzyrafka: Tisane to akurat balsam do ust, ale to ta sama firma - Herba Studio. Spisuje się świetnie! Za 6zł kupiłam specyfik lepszy niż Sally Hensen za 40zł
Smaruje nim paznokcie codziennie wieczorem. Już po kilku dniach widać efekty. Napisałam szczegółową recenzję w KWC, poczytaj sobie
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
A balsam do ust Tisane to mialam juz w podstawowce czyli 9 lat temu i nic sie nie zmienil od tego czasu.
Nuitarii bardzo fajna kolekcja, calkiem zblizona do mojej
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#519 |
|
Rozeznanie
|
ancia powiedz jak sie sprawuje total turnaround ? bo sie zastanawiam nad nim, ale kurcze drogii...ale mowisz ze te dwa mini zestawy to sa takie po ok 40 zł (3 prdukty) i tam jest ten koncentrat czy o jakich zestawach mowa ?
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu doszła do mnie Weleda irysowa na noc
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wczoraj przybyło 5 nowych kosmetyków z Avonu:
- krem z oliwka - scrub z oliwką - krem do stóp - szampon z odżywką - odżywka w sprayu do włosów
|
#522 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie przybyly krem do ciala Topialyse Sensitive, Oilatum Emulsja do kapieli, Emolium kremowy zel do mycia ciala, Cethapil krem i Cethapil emulsja do mycia skory czyli mowiac krotko - mam zimowy wyprysk skorny
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I to wszystko - dalej pracuję nad zmniejszeniem kolekcji pielęgnacyjnej i wykańczam flaszkę po flaszce - po nowe pójdę dopiero, jak już od synka będę musiała pożyczać .
|
||
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kremy z serii zarówno irysowej, jak i różanej są bardzo dobre. Pięknie nawilżają, odżywiają i regenerują skórę.
|
||
|
|
|
#527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję wytrwałości w wykańczaniu, mam nadzieję, że po pożyczek od synka nie będzie musiało dojść Cytat:
|
||||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie problem jest glownie taki, ze nienawidze smarowac ciala balsamami, bo mam wrazenie, ze sie cala kleje,a tu sie takie nieszczescie stalo, ze MUSZE sie smarowac, wiec cierpie okrutnie i mam wrazenie, ze zbieram wszystkie roztocza z promienia kilometra. |
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Mimbi..no wesoło nie jest...i tak pół biedy, że zima jest i ubranie pelni funkcję maskującą Muszę opatrzeć tą udoskonaloną serię, ale Emolium powiem ci jest zupełnie przyzwoite za niewysoką cenę, ma dobre składy dla suchej skóry, zerknij sobie na: http://www.emolium.pl/ A jeśli chodzi o roztocza....to ja też mam paranoję na tym punkcie od kiedy zobaczyłam w jakimś pisemku powiększone zdjęcie tego potwora a juz jak przeczytałam, że one głównie w łóżku siedzą, bo żywią się naszym naskórkiem z pościeli to.....yyyyyy...tragedia, mam świra na punkcie higieny.Edit:Właśnie doczytałam, że też masz Emolium więc pewnie znasz dobrze tę serię, niepotrzebnie tego linka dałam, ale może komuś innemu się przyda
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba musze zmienic opinie co do Irysowej Weledy-chyba dostalam uczulenia od niej-za kazdym razem jak sie nia smaruje rano wyskakuja mi takie bolace krosty na czole-uzywalam tylko jej to musi byc ta Weleda-co do krost Okresowych to zmylily mnie chyba-zazwyczaj mialam 1 krostke przed okresem-a jak sie zaczelam smarowac Weleda to wyskoczylo mi z 5 i do tej pory sa a okres juz sie skonczyl.Tak chcialm zeby dzialal ten krem bo nawilza swietnie i chyba sobie tak wmawialam ze to od okresu albo od pogody-odstawiam Welede-zobaczymy czy cera sie poprawi.
Az sie boje teraz ten Skin Food uzyc
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2007-02-09 o 07:10 |
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Elfir, no strasznie mi przykro
nie wiem, co tam może być co cię zapych...może jakiś olejek?masz skład jeszcze? bo jak nie, to ja ci poszukam w domu, może się ostał, przeklepię tu i pomyslisz co tam jest żebyś następnym razem już się tak nie wpakowała.
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 |
|
BAN stały
|
hej!
ja przylatuje zlozyc raport ze wszystkie moje zbiory wrzucilam do szuflady i oddalam sie w rece dr. Hauschki. Cala pielegnacja. Czasami pzed olejkiem doktorka 'przesmaruje' sie 100% olejkiem tea tree. I musze powiedziec, ze taka kuracja robi mi o niebo lepiej niz te wszystkie lancomy, clinique i inne drogie pasci. Mialam ochote na Welede, ale troche mnie Elfie odstraszylas
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kremem Topialyse Sensitive smaruje sie ze lzami w oczach, bo nienawidze tego robic i jest to dla mnie straszna meka. Ma on dziwna konsystencje - niby jest tlusty, ale po kontakcie ze skora wywoluje u mnie takie wrazenie, jakbym sie smarowala tlustym kremem z woda. Przez jakis czas zastanawialam sie nawet, czy mam mokre rece. Krem zachowuje sie tak samo nawet w przypadku jak rece mam suche jak pieprz i dokladnie wytarte w recznik. Wchlania sie przecietnie szybko, ale dobrze nawilza, chociaz - podobnie jak zelu - uzywam go raczej z przymusu niz z przyjemnosci. |
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyprobuj sobie probki Weledy
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Krem specjalny Emolium zachowuje sie podobnie, ale u mnie w 5 sekund się wchłania w sucharowe miejsca... Sterydy zamieniłam na Protopic, bo po kilku latach ich stosowania miałam obsesję, że skóra w miesjcach najczęściej smarowanych robi się cieńsza, szczególnie zgięcia łokci i kolan. Najgorsze są dla mnie teraz łokcie od zewnętrznej strony, nawet opieranie rąk o blat stołu je drażni i boli ale myślę, że jeszcze kilka dni i będzie lepiej
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie taka niekobieca, zawsze w zapaszkach i wsrod pieknych kosmetykow, a teraz jedyne pachnace kosmetyki, z jakimi mam stycznosc to szampon, intymniak, dezodorant i mydlo...
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Jak oglądałam niektóe zbiory to normalnie
![]() A ja mam skromne ![]() 1. Do ciała 2. Do twarzy 3. Do mycia ciała + peelingi 4. Do włosów, mało ![]() 5. Takie rózne, tez mało. |
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

Ta seria jest jedną z moich ulubionych, a ja nic o tej odżywce nie słyszałam
Jakie ona ma właściwości? Nawilża, wygładza?
Smaruje nim paznokcie codziennie wieczorem. Już po kilku dniach widać efekty. Napisałam szczegółową recenzję w KWC, poczytaj sobie 

dzięki Mimbi..no wesoło nie jest...i tak pół biedy, że zima jest i ubranie pelni funkcję maskującą
ale myślę, że jeszcze kilka dni i będzie lepiej