![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
to nie takie trudne
![]() sama robie takie z 4 zmiennymy i w kazdym po 4 wykresy ![]() a wiec ja to robie w wordzie ![]() klikasz na wstaw wykres: i potem pojawia ci sie okienko w którym musisz nazwy kategorii (tyle wykresów bedziesz miała) i nazwy jeszcze zmiennych. wsyztsko bedziesz tam miała. tylko nazwy pozmieniaj. ja zawsze robie tabelki i wykresy w wordzie a nie w exelu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie zajmuję się teoretycznymi zagadnieniami, ale jak przyjdzie do opracowywania badań własnych to przyda mi się krótki instruktarz.
Dziś się podłamałam, miałam straszny kryzys twórczy - przesiedziałam kilka godzin - i nie mogłam ugryźć tematu (choć materiały miałam i ogólnie wiedziałam, co powinnam zawrzeć). Mnie na razie osłabia ta odtwórczość, kompilowanie różnych poglądów, badań, żeby nakreślić tło problemu...Czuję się z tym beznadziejnie, choć wiem, że to potrzebne. Nie lepiej byłoby podać odsyłacze do źródeł i od razu przejść do meritum? Eh.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma ktoras z was
Podstawy ekonomii Milewski Roman Kwiatkowski Eugeniusz potrzebuje ten rozdzial o przyczynach bezzrobocia. pomozcie mi prosze ![]()
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam. W bibliotece nie znalazłaś? To może Empik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
własnie sie zabrałam za moja magisterkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
![]() niestety nie znalazlam ![]() a macie jakies przydatne materialy z doradztwa zawodowego, prosze pomozcie mi ![]()
![]() |
#517 |
Raczkowanie
|
Mi idzie jak po grudzie, ręce załamuje...chyba przesadziłam z tematem, ambicja wzięła górę i ateraz będzie płacz i zgrzytanie zębami....
![]()
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
a jaki temat masz pracy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś ma chemiczne, matematyczne, fizyczne etc. to polecam.
![]() |
![]() |
#520 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
jak Wam idzie? ja w weekend tradycyjnie ODPOCZYWAŁAM ![]() ale teraz się biorę, mam trochę pomysłów i mam nadzieję że natchnienie mnie nie opuści... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
a ja własnie w weekend siedziałam na moja magisterką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Ja cały weekend się uczyłam - mam dziś egzamin (nie pytajcie o mój tryb studiów i stosunki z sesją zimową i letnią;-))
Ale po powrocie mam zamiar działać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Egzamin zdany
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
gratulaje i zazdroszcze ze przed toba juz tylko obrona zostala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Wlasnie mam zamiar zabrac sie za pisanie czesci metodologicznej pracy mgr.. Tylko nie bardzo wiem od czego zaczac, jak ma wygladac ta czesc pracy.. Najlatwiej byloby oprzec sie na innej pracy.. Czy jest taka mozliwosc aby ktos mogl wyslac pod moj email czesc metodologiczna swojej pracy mgr? Bede baaardzo wdzieczny za pomoc.. moj mail: solafi@wp.pl Pozdrawiam cieplo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że bez trudu znajdziesz w bibliotece poradnik "Jak pisać pracę mgr" - tam wszystko jest bardzo dokładnie opisane na przykładach.
Jasne, że fajnie jest podejrzeć czyjąś pracę - możesz mieć wgląd do prac magisterskich w Twojej bibliotece wydziałowej. Ja kilkakrotnie zaglądałam. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie trzeba mieć taki świstek z podpisem promotora i pieczątką dziekanatu i na to ).dostaje się 3 prace mgr do wglądu w czytelni (z możliwością odłożenia na później). Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Oooo temat dla mnie
![]() Ja w tym roku zaczynam pisać, obrona w przyszłym roku. Nie wiem jeszcze na jaki temat będę pisać, chocdzą mi po głowie dwa tematy. Czekam co powie promotro, a pierwszy spotkanie za miesiąc. Ach. A poradniki są w bibliotekach sa są, ostatnio nam na zajęciach pan okrot wyciągał kilka egzpelarzy. polecał m.in. http://merlin.pl/Prace-magisterskie-.../1,516192.html http://merlin.pl/Jak-pisac/browse/product/1,524719.html http://merlin.pl/Pisze-akademicka-pr.../1,421942.html http://merlin.pl/Technika-pisania-pr.../1,505729.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudowne to uczucie, aczkolwiek ciąży na mnie wciąż dużo obowiązków, które zabierają czas, przede wszystkim praktyki i dokumentacje ![]() Ale - uporanie się z tym to już kwestia mojej organizacji czasu ![]() Pozdrawiam wszystkie Piszące! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
mam pytanko: czy wy metodologie piszecie tylko wg jednego autora np pilcha?? czy korzystacie z kilku ksiązek??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar pisać z jednego - tzn. napisać, że korzystam np. z Pilcha, bo... i już konsekwentnie się na nim opierać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam te wykresy w AutoCadzie i wyszły śliczniutkie. To były bardzo skomplikowane wykresiska. Dzisiaj mam zamiar oddać do sprawdzenia ostatnią częśc pracy.
![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
![]()
nam promotroka dawno temu powiedziała ze lepiej się opierać na jednym autorze
![]() ![]() włąsnie co do promotorki mam już jej dość gdybym wiedizała ze bedzie jak jest><czyli wcale albo nie ma z nią kontaktu ![]() w maju trzeba oddać pracę a u nas w grupie seminaryjnej chyba tylko 3/15 osób prace napisało przynajmniej mówią ze coś mają...żeby mżna sie chociaż z nią było spotkać zeby ten głupi spis treści popatrzyła<ewntualnie coś podpowiedizała pokazała wzór jakieś pracy mgr..ale nieeee nie ma jej i o!!!dlatego większosć z nas zaczęła pisać"w ciemno" potem jak sie okaze ze nie tak nie bedzie nawet czasu zmienić... mi juz zaczyna dół przez to łapać...niby jakieś ksiazki mam ale tak naprawdę nic nie wiem czy moje zamierzenie jest ok... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
A nie pytałaś straszych studentów jaka jest ta pani
![]() Na twoim miejscu porządnie bym kobietę przycisnęła.
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny bo ja nie wiem czy dobrze napisalam: otóz korzystalam z pilcha i według niego mam metody i techniki badawcze, ale przy definicjach np cel badan, probmey badawcze jzu brałam defincje nie koniecznie jego. Tak samo jak opisywałam co to jest sondaz, to oprócz pilcha korzystałam tez z innych wiec juz sama nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem możesz opisywać wg innych badaczy, ale powinnaś określić z jakiej definicji Ty będziesz korzystać i dlaczego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałam np ze cel wg (kogos tam) to...... i oczywiscie przypis |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale ja np. projektując swoje badania po wypisaniu różnych definicji mam napisać (takie zalecenie promotorki), że np. będę w moich badaniach korzystać z definicji ankiety kogośtam, gdyż.... (bo w niektórych przypadkach są pewne rozbieżności). <co do celu, to nie wiem>.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Hej hej. Nie wiem czy tutaj ,ale poszukuję wiadomości o FILMIE ANIMOWANYM.
Piszę pracę magisterską związaną z technikami w jakich tworzone są filmy animowane - poszukuję kogoś kto wie gdzie szukać CIEKAWYCH publikacji albo generalnie- gdzie można znależć dodatkową wiedzę na ten temat /oczywiście net już przeszukałam/ ;P Może znacie kogoś z Łódzkiej "filmówki"....? ![]() Z góry dzięki- pozdrawiam wszystkie magisterki ![]()
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam, powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
ja też się zmobilizowałam i zaczęłam pisać swoją pracę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.