![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się
Próbowalam tego maceratu - nakladalam na 5-7 h i zmywalam szamponem- u mnie zero efektu przyrudzającego, ale ladnie nawilża i odzywia.
Co ciekawe odkąd przestalam farbować wlosy, odstawilam silikony i myję odzywką ( szamponem po olejach i dodatkowo co 2 tygodnie), kolor zrobil się mniej wyplowialy.
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
loss_lauri - da się, polecam ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=267906
Ach, ale przede wszystkim chciałam się przywitać <dyg> Jestem (stety- lub niestety) zdiagnozowanym Latem, ale przez wiele lat byłam ruda i ludzie dziwili się, dowiadując się, ze to farba ![]() Podziwiam rude i zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Przyczajenie
|
oj tak, w nas siła!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
rudywroobel, dziękuję
![]() tydzień temu odświeżyłam kolor i w końcu zaczyna przypominać rudy, a nie czerwony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-4...em-z-henny.htm nie niszczy włosów, bardzo fajny balsam, możesz przy nakładaniu zmieszać z odżywką ![]() ja czasami go stosuje jak chce sobie podbić rudość włosów ![]()
![]() |
![]() |
#517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
A ja nie polecam tego balsamu, jest napakowany chemią, po pewnym czasie wysuszy. Polecam za to naturalną hennę (z mazideł lub czasem w zielarniach firmy eld odcień chna)
Mi też pomaga w wydobyciu rudości macerat z marchwii, zalewam startą marchewkę olejem z winogron tak, żeby olej pokrywał ją tak z 3 cm, odstawiam na jakieś 2 tygodnie(ciepło musi tam być!) i codzienne wstrząsam słoik, później przefiltrować przez gazę do butelki z ciemnego szkła i trzymać z dala od słońca. Trzymany kilka godzin przed myciem daje ładne rudawe refleksy.
![]() |
#519 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() a ja mam rudy farbowany i też często sie mnie pytają czy to mój naturalny kolor, bo mam bardzo bladą cerę ( ale bez piegów niestety), nawet pewien stylista z którym kontaktowałam się w sprawie zmiany koloru włosów na platynę się dziwił, ze to farbowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi zależy na czymś co by wzmocniło rudość bo przez lato moje włosy nabrały złotych refleksów - ale takie w sumie też są fajne ![]() czy stosujecie latem jakieś filtry do włosów?
![]() |
![]() |
#521 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post21564768 - to wątek o farbowaniu na rudo ![]()
![]() |
![]() |
#523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
loss_lauri, przepraszam, że tak późno, ale dawno nie zaglądałam do tego wątku. macerat nakładasz jak olej i tak go zmywasz
![]() Myślałaś może o czymś takim jak henna gloss? Z 25 g henny (zależy jakie masz długie włosy i jak mocno chcesz je "wyglossować") przygotuj normalnie jak do farbowania, wymieszaj ze sztywną odżywką, np waxem i tak z godzinkę posiedź z tym w cieple. Ja niestety nie próbowałam tego sposobu ale myślę, że efekty będą. Dziewczyny na laboratorium urody pisały też o wyrudzających właściwościach oleju z rokitnika, ale proporcje ceny Polska-Rosja tak mnie wnerwiają, że nie spróbuję póki sama się do Rosji nie wyrobię i nie kupię oleju za 8 zł a nie za ponad 50.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moich włosów nie wysuszył, ale ja go stosuje bardzo rzadko w proporcji pół balsamu i pół odzywki zmieszane na włosy na 30 min., henny nie chce stosować, bo daje trwałe efekty, a ja się już pożegnałam na dłuższy czas z odrostami, koniecznością farbowania, wypłowiałym kolorem, itp. etc... A macerat chętnie wypróbuje ![]()
![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#528 |
Zakręcony Chochlik
|
Idealny watek dla mnie
![]() Jak dbacie o wlosy farbowane? Nie cierpie kiedy mi sie farba zmywa. ![]() ![]()
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
coś ostatnio pusto na tym wątku
![]()
![]() |
#530 |
Zakręcony Chochlik
|
Trzeba pisac i pisac.
![]() ![]()
![]() |
#531 |
Rozeznanie
|
kuku!!!!
Znow jestem!!! Chcialam sie pochwalic poczynionymi zakupami mineralnymi! A wy rudzielce uzywacie mineralow??? Ponadto ostatnio zdazylo mi sie przeczytac jakiegos newsa o Lilly Cole i komentarze polakow mnie zmrozily. Ale to moze w nastepnym poscie, bo nie wiem czy nie pisze do sciany... ![]()
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale muszę się poskarżyć - czasami muszę użyć korektora, np na cienie pod oczami, i nie mogę znaleźć wystarczająco jasnego... wybaczcie mi offtop, ale ostatnio dopadły mnie kompleksy na punkcie mojego koloru włosów i ogólnie typu, czyli bardzo jasna skóra+rude włosy i jakoś zaczynam powątpiewać w tą naszą oryginalną, wyróżniającą z tłumu urodę... czy wszystkim facetom podobają się kalifornijskie blondyny chodzące na solarium?! sorki, ale musiałam się gdzieś wygadać ![]()
![]() |
![]() |
#533 |
Wtajemniczenie
|
hmm nie wszytskim, ale wielu sie podobaja blondyny, brunetki itd. natomiast moim zdaniem generalnie o postrzeganiu urody decyduje pewnosc siebie (niestety) i rysy twarzy . chyba nawet tutaj napisalam, ze dostalam kiedys oferte spotykania jak tylko sie przefarbuje
![]() ![]() a ze na polskich portalach komentuje sie lily cole?? polska natura sprawia, ze komentuje sie najpiekniejsze kobiety swiata jako brzydkie, stare(po 30), po operacjach itd. nie rozumiem tylko dlaczego mialabym brac pod uwage opinie internetowych frustratow, ktorzy czesciej ogladaja dno paczki chipsow niz innych ludzi na zywo ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Rozeznanie
|
chcialam tylko szybko skrobnac, ze was nie olewam tylko zajeta troszke jestem a chcialam napisac dluzszego posta.Moze jutro cos skrobne...
EDIT: jest juz oobiecane jutro... Wiec wklejam linka do posta na stronce plotkowej ktory mnie tak zdenerwowal. http://www.lansik.pl/21146/znana-mod...sja-od-lat-18/ Reakcje ludzi sa niesamowite. I zeby to byla jedna osoba. Najbardziej zszokowala mnie opinie typu: 'nie ma nic bardziej obrzydliwego niz posiadanie rudego bobra'. Ja sie pytam co szokujacego jest w tym ze naturalnie ruda dziewczyna ma rude wlosy lonowe??? Nie to, zeby mnie interesowaly opinie zapryszczonych nastolatkow, ale kobiety tez tam sie wypowiadaja i bardzo w to watpie, ze sa to jedynie zapryszczone gowniary. Kurcze przeciez tyle osob farbuje sie na rudo z zazdrosci. Fakt, nie farbuja sobie wlosow lonowych, wiec nie jest to standard. Zreszta naturalne rudzielce stanowia jedynie 1% spoleczenstwa stad taka ciemnota i nietolerancja. Wydaje mi sie (prawie jestem tego pewna), ze gdybymogli palic na stosie tak jak w sredniowieczu to pierwsze bysmy tam wyladowaly 'za czary'. Zal, po prostu zal!!! Kiedys czytalam cos tez o pani Dowbor. Posrod komentarzy posypalo sie mnostwo obrazliwych tekstow na temat koloru jej wlosow i tego jak nieprawdopodobnie jest ponoc obrzydliwa. Czytanie tego bylo zenujace... Wierzcie mi to nie tylko gowniarze. Tak calkiem niedawno jechalam sobie na rowerze boczna uliczna. Widzialam rodakow wracajacych z pracy(trzech panow 35-50lat). Kiedy przejezdzalam obok nich uslyszalam glosne 'Ooooo RUDA!!!!!' A ja sobie mysle 'no i co ze ruda? gryzie czy co?' ![]()
![]() Edytowane przez la songerie Czas edycji: 2010-12-07 o 21:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wogole porwacajac do mojego mineralnego zamowienia to sporo sie dzialo. Zrobilam znow zapasow a zapasow! Teraz czekam na dostawe. Zamowilam z Lumiere cosmetics tym razem. A mianowicie: Podklady wedlug opini kilku osob pasujace do mojej skory: (zaznaczam, ze nie uzywalam zadnych probek z Lumiere - nie zdazylam nabyc) - VV Fair Golden - Casm. Fair Golden - FF Light Neutral Do tego duzy roz Delicate Pink i probki nastepujacych precjozow(rozow): - Violaceous - Ditto "O" - Sugar Berry - Poppy ... ![]() Jako puder wykanczajacy Sand Silk Powder, a rozswietlacz zamiast Sundew (jego wzielam probke)wybor padl na Winter Silk. Mieli promocje 50% na duze opakowania wiec zaszalalam.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez la songerie Czas edycji: 2010-12-07 o 21:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję że w końcu trafię na jakiegoś rudo-fila ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#537 |
Wtajemniczenie
|
la songerie niestety w avatarku jest modelka ( Cintia Dicker- polecam jej fotki jako inspiracje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no nutka egzotyki pasuje, zreszta kazdy rudzielec to egzotyczny typ ![]() ![]() ![]() ehhh co do polskiego krytykanctwa,, chamstwa itp powiem tak mialam gleboka nieprzyjemnosc poznac wiele osob tego rodzaju i nauczyly mnie jednego -> " poniewaz debile to inny gatunek zgodnie z prawami przyrody nie mozna sie z nimi krzyzowac ![]() natomiast co do atrakcyjnosci rudzielcow to mysle, ze po prostu nasze najwieksze wyzwanie to wyraziste podkreslanie naszego typu urody ![]() ![]() ![]() ![]() loss lauri mysle, ze jest mnostwo rudofili ![]() wlasnie Dziewczyny od siebie polecam dla podkreslenia koloru saszetki delii ( piszemy o nich na watku o farbowaniu na rudo ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rudej myszki - ja tego unikam i na co dzień mam zawsze jakiś delikatny makijaż czyli tusz, kredkę do oczu lub eyeliner i róż do policzków, ( z resztą mogę nawet wrzucić jakieś zdjęcia jeśli znajdę je na moim sformatowanym kompie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#539 |
Wtajemniczenie
|
loss lauri jak znajdziesz odpowiednie miejsce na cytat daj znac , ja nosze w portfelu
![]() no tu sie zgodze, ze czern sama w sobie jest dla nas za mocna. dlatego jak daje czarny eyeliner to go wykanczam brazowym cieniem ![]() ![]() ech pin up- marzy mi sie tatuaz w tym klimacie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do brązu to tylko zdanie na mój temat - po prostu ja się źle czuję w czerni i wolę brąz - jako tusz do rzęs albo eyeliner ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.