Rudowłose Wizażanki...Łączmy się - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 14:05   #511
restless
Raczkowanie

GG do restless
Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się

Próbowalam tego maceratu - nakladalam na 5-7 h i zmywalam szamponem- u mnie zero efektu przyrudzającego, ale ladnie nawilża i odzywia.

Co ciekawe odkąd przestalam farbować wlosy, odstawilam silikony i myję odzywką ( szamponem po olejach i dodatkowo co 2 tygodnie), kolor zrobil się mniej wyplowialy.

Poszukuję starych zapachów Guerlain !!!

restless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 14:26   #512
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez restless Pokaż wiadomość
Próbowalam tego maceratu - nakladalam na 5-7 h i zmywalam szamponem- u mnie zero efektu przyrudzającego, ale ladnie nawilża i odzywia.

Co ciekawe odkąd przestalam farbować wlosy, odstawilam silikony i myję odzywką ( szamponem po olejach i dodatkowo co 2 tygodnie), kolor zrobil się mniej wyplowialy.
naprawdę da się umyć włosy odżywką? nie są wtedy obciążone, przyklapnięte?
Stary 2010-08-18, 19:18   #513
bhokarala
Raczkowanie

loss_lauri - da się, polecam ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=267906

Ach, ale przede wszystkim chciałam się przywitać <dyg> Jestem (stety- lub niestety) zdiagnozowanym Latem, ale przez wiele lat byłam ruda i ludzie dziwili się, dowiadując się, ze to farba Niestety, farby zmasakrowały mi czuprynę i teraz jestem naturalna...nudno-szaro-brązowo-mysia. Chcę być wiewiórą! TUP! ...i będę, jeszcze poodżywiam kudełki i do dzieła.

Podziwiam rude i zazdroszczę
bhokarala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 20:06   #514
xdjc
Przyczajenie

oj tak, w nas siła!
xdjc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 20:14   #515
Ayrine
Zakorzenienie

rudywroobel, dziękuję

tydzień temu odświeżyłam kolor i w końcu zaczyna przypominać rudy, a nie czerwony
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 09:13   #516
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Cytat:
Napisane przez bhokarala Pokaż wiadomość
l
Ach, ale przede wszystkim chciałam się przywitać <dyg> Jestem (stety- lub niestety) zdiagnozowanym Latem, ale przez wiele lat byłam ruda i ludzie dziwili się, dowiadując się, ze to farba Niestety, farby zmasakrowały mi czuprynę i teraz jestem naturalna...nudno-szaro-brązowo-mysia. Chcę być wiewiórą! TUP! ...i będę, jeszcze poodżywiam kudełki i do dzieła.

Podziwiam rude i zazdroszczę
Spróbuj tego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-4...em-z-henny.htm
nie niszczy włosów, bardzo fajny balsam, możesz przy nakładaniu zmieszać z odżywką
ja czasami go stosuje jak chce sobie podbić rudość włosów
Stary 2010-08-19, 19:00   #517
bhokarala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez erzebet Pokaż wiadomość
Spróbuj tego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-4...em-z-henny.htm
nie niszczy włosów, bardzo fajny balsam, możesz przy nakładaniu zmieszać z odżywką
ja czasami go stosuje jak chce sobie podbić rudość włosów
erzebet, dziękuję serdecznie, wypróbuję! Poczytałam opinie o produkcie, różne, ale co tam! Oj, jedno pytanie: czy ten balsam "puszcza" na włosach mokrych od potu (fitness!) Wolałabym nie płacić za zniszczoną matę po zajęciach
bhokarala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 19:48   #518
Delave
Raczkowanie

A ja nie polecam tego balsamu, jest napakowany chemią, po pewnym czasie wysuszy. Polecam za to naturalną hennę (z mazideł lub czasem w zielarniach firmy eld odcień chna)
Mi też pomaga w wydobyciu rudości macerat z marchwii, zalewam startą marchewkę olejem z winogron tak, żeby olej pokrywał ją tak z 3 cm, odstawiam na jakieś 2 tygodnie(ciepło musi tam być!) i codzienne wstrząsam słoik, później przefiltrować przez gazę do butelki z ciemnego szkła i trzymać z dala od słońca.
Trzymany kilka godzin przed myciem daje ładne rudawe refleksy.
Stary 2010-08-19, 20:00   #519
201610310857
Konto usunięte

Hej
a ja mam rudy farbowany i też często sie mnie pytają czy to mój naturalny kolor, bo mam bardzo bladą cerę ( ale bez piegów niestety), nawet pewien stylista z którym kontaktowałam się w sprawie zmiany koloru włosów na platynę się dziwił, ze to farbowane.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 08:07   #520
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delave Pokaż wiadomość
A ja nie polecam tego balsamu, jest napakowany chemią, po pewnym czasie wysuszy. Polecam za to naturalną hennę (z mazideł lub czasem w zielarniach firmy eld odcień chna)
Mi też pomaga w wydobyciu rudości macerat z marchwii, zalewam startą marchewkę olejem z winogron tak, żeby olej pokrywał ją tak z 3 cm, odstawiam na jakieś 2 tygodnie(ciepło musi tam być!) i codzienne wstrząsam słoik, później przefiltrować przez gazę do butelki z ciemnego szkła i trzymać z dala od słońca.
Trzymany kilka godzin przed myciem daje ładne rudawe refleksy.
czyli można go nałożyć np na całą noc a potem zmyć, jak normalny olej?
mi zależy na czymś co by wzmocniło rudość bo przez lato moje włosy nabrały złotych refleksów - ale takie w sumie też są fajne
czy stosujecie latem jakieś filtry do włosów?
Stary 2010-08-23, 13:13   #521
sparx
Rozeznanie

hej dziewczyny ! Ja marzę o takim kolorze jak w załączniku mam teraz lekkie pasemka blond na naturalnych (ciemny blond). Jaką farbą uzyskam taki kolorek ??
sparx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 15:28   #522
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sparx Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ! Ja marzę o takim kolorze jak w załączniku mam teraz lekkie pasemka blond na naturalnych (ciemny blond). Jaką farbą uzyskam taki kolorek ??
polecam zapytać tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post21564768
- to wątek o farbowaniu na rudo
Stary 2010-08-25, 11:01   #523
sparx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
polecam zapytać tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post21564768
- to wątek o farbowaniu na rudo
Dziękuję
sparx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 21:32   #524
rudywroobel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez restless Pokaż wiadomość

Nie zniechęcisz mnie jakoś się uparłam ,że go wypróbuje i już. Mam dość jasne włoski więc może da efekty... no a jak nie to będzie robił za odżywkę
Stary 2010-08-25, 21:53   #525
Delave
Raczkowanie

loss_lauri, przepraszam, że tak późno, ale dawno nie zaglądałam do tego wątku. macerat nakładasz jak olej i tak go zmywasz . Mi nadaje rudo-miedziane refleksy jaśniejsze niż reszta włosów, być może Tobie jeszcze bardziej wyzłoci, a tego pewnie chcesz uniknąć

Myślałaś może o czymś takim jak henna gloss? Z 25 g henny (zależy jakie masz długie włosy i jak mocno chcesz je "wyglossować") przygotuj normalnie jak do farbowania, wymieszaj ze sztywną odżywką, np waxem i tak z godzinkę posiedź z tym w cieple. Ja niestety nie próbowałam tego sposobu ale myślę, że efekty będą.

Dziewczyny na laboratorium urody pisały też o wyrudzających właściwościach oleju z rokitnika, ale proporcje ceny Polska-Rosja tak mnie wnerwiają, że nie spróbuję póki sama się do Rosji nie wyrobię i nie kupię oleju za 8 zł a nie za ponad 50.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 09:03   #526
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Cytat:
Napisane przez bhokarala Pokaż wiadomość
erzebet, dziękuję serdecznie, wypróbuję! Poczytałam opinie o produkcie, różne, ale co tam! Oj, jedno pytanie: czy ten balsam "puszcza" na włosach mokrych od potu (fitness!) Wolałabym nie płacić za zniszczoną matę po zajęciach
Istnieje taka możliwość, bo jest on zmywalny i jak myje włosy to widzę, że się wymywa
Moich włosów nie wysuszył, ale ja go stosuje bardzo rzadko w proporcji pół balsamu i pół odzywki zmieszane na włosy na 30 min.,
henny nie chce stosować, bo daje trwałe efekty, a ja się już pożegnałam na dłuższy czas z odrostami, koniecznością farbowania, wypłowiałym kolorem, itp. etc...
A macerat chętnie wypróbuje
Stary 2010-08-26, 10:21   #527
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delave Pokaż wiadomość
loss_lauri, przepraszam, że tak późno, ale dawno nie zaglądałam do tego wątku. macerat nakładasz jak olej i tak go zmywasz . Mi nadaje rudo-miedziane refleksy jaśniejsze niż reszta włosów, być może Tobie jeszcze bardziej wyzłoci, a tego pewnie chcesz uniknąć

Myślałaś może o czymś takim jak henna gloss? Z 25 g henny (zależy jakie masz długie włosy i jak mocno chcesz je "wyglossować") przygotuj normalnie jak do farbowania, wymieszaj ze sztywną odżywką, np waxem i tak z godzinkę posiedź z tym w cieple. Ja niestety nie próbowałam tego sposobu ale myślę, że efekty będą.

Dziewczyny na laboratorium urody pisały też o wyrudzających właściwościach oleju z rokitnika, ale proporcje ceny Polska-Rosja tak mnie wnerwiają, że nie spróbuję póki sama się do Rosji nie wyrobię i nie kupię oleju za 8 zł a nie za ponad 50.
dzięki za odpowiedź ja w sumie to nie potrzebuje aż tak mocnego 'przyrudzenia' - pewnie gdybym stosowała filtry na włosy to nie nabrałyby takiego złotego połysku, teraz - gdy słońce będzie coraz słabsze to chyba powinny być bardziej ogniste
Stary 2010-10-04, 19:21   #528
Trinette
Zakręcony Chochlik

Idealny watek dla mnie Siedzicie tu jeszcze?
Jak dbacie o wlosy farbowane? Nie cierpie kiedy mi sie farba zmywa. Po farbowaniu jest taki piekny kolor

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 14:05   #529
loss_lauri
Zakorzenienie

coś ostatnio pusto na tym wątku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 16:08   #530
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
coś ostatnio pusto na tym wątku
Trzeba pisac i pisac. Moze w koncu wiecej osob się tu zjawi...

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-28, 21:35   #531
la songerie
Rozeznanie

kuku!!!!
Znow jestem!!! Chcialam sie pochwalic poczynionymi zakupami mineralnymi! A wy rudzielce uzywacie mineralow??? Ponadto ostatnio zdazylo mi sie przeczytac jakiegos newsa o Lilly Cole i komentarze polakow mnie zmrozily. Ale to moze w nastepnym poscie, bo nie wiem czy nie pisze do sciany...
Stary 2010-12-01, 12:47   #532
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la songerie Pokaż wiadomość
kuku!!!!
Znow jestem!!! Chcialam sie pochwalic poczynionymi zakupami mineralnymi! A wy rudzielce uzywacie mineralow??? Ponadto ostatnio zdazylo mi sie przeczytac jakiegos newsa o Lilly Cole i komentarze polakow mnie zmrozily. Ale to moze w nastepnym poscie, bo nie wiem czy nie pisze do sciany...
nie piszesz ja nie używam minerałów, bo ogólnie nie używam podkładu a stosuję filtry przez cały rok więc trochę nie wiem jak miałabym nałożyć na filtr podkład mineralny. filtr przypudrowany samorobionym pudrem (skrobia puder perłowy, puder diamentowy, jedwab w proszku) mi wystarcza zresztą nie chcę się wciągnąć w kolejny nałóg - mineralny bo już jestem uzależniona od Mazideł
ale muszę się poskarżyć - czasami muszę użyć korektora, np na cienie pod oczami, i nie mogę znaleźć wystarczająco jasnego...
wybaczcie mi offtop, ale ostatnio dopadły mnie kompleksy na punkcie mojego koloru włosów i ogólnie typu, czyli bardzo jasna skóra+rude włosy i jakoś zaczynam powątpiewać w tą naszą oryginalną, wyróżniającą z tłumu urodę... czy wszystkim facetom podobają się kalifornijskie blondyny chodzące na solarium?! sorki, ale musiałam się gdzieś wygadać
Stary 2010-12-01, 15:05   #533
julianna-p
Wtajemniczenie

hmm nie wszytskim, ale wielu sie podobaja blondyny, brunetki itd. natomiast moim zdaniem generalnie o postrzeganiu urody decyduje pewnosc siebie (niestety) i rysy twarzy . chyba nawet tutaj napisalam, ze dostalam kiedys oferte spotykania jak tylko sie przefarbuje itd. niemniej kiedy mnie dopadaja kompelsky nieco zmieniam typ (czytaj zmieniam odcien wlosow, uzywam olejkow zlocacych skore, zmieniam makijaz, bizuterie itd -zwykle daje swietne efekty). no i przede wsyztskim staram sie (jak tylko o tym pamietam) unikac "bycia szara-ruda myszka". nasz typ urody wymaga podkreslenia i oprawy (jak kazdy zreszta) o czym wiele z nas zapomina i co czesto daje efekt brzydkiego rudzielca

a ze na polskich portalach komentuje sie lily cole?? polska natura sprawia, ze komentuje sie najpiekniejsze kobiety swiata jako brzydkie, stare(po 30), po operacjach itd. nie rozumiem tylko dlaczego mialabym brac pod uwage opinie internetowych frustratow, ktorzy czesciej ogladaja dno paczki chipsow niz innych ludzi na zywo

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 21:30   #534
la songerie
Rozeznanie

chcialam tylko szybko skrobnac, ze was nie olewam tylko zajeta troszke jestem a chcialam napisac dluzszego posta.Moze jutro cos skrobne...

EDIT: jest juz oobiecane jutro...
Wiec wklejam linka do posta na stronce plotkowej ktory mnie tak zdenerwowal.
http://www.lansik.pl/21146/znana-mod...sja-od-lat-18/
Reakcje ludzi sa niesamowite. I zeby to byla jedna osoba. Najbardziej zszokowala mnie opinie typu: 'nie ma nic bardziej obrzydliwego niz posiadanie rudego bobra'. Ja sie pytam co szokujacego jest w tym ze naturalnie ruda dziewczyna ma rude wlosy lonowe??? Nie to, zeby mnie interesowaly opinie zapryszczonych nastolatkow, ale kobiety tez tam sie wypowiadaja i bardzo w to watpie, ze sa to jedynie zapryszczone gowniary. Kurcze przeciez tyle osob farbuje sie na rudo z zazdrosci. Fakt, nie farbuja sobie wlosow lonowych, wiec nie jest to standard. Zreszta naturalne rudzielce stanowia jedynie 1% spoleczenstwa stad taka ciemnota i nietolerancja. Wydaje mi sie (prawie jestem tego pewna), ze gdybymogli palic na stosie tak jak w sredniowieczu to pierwsze bysmy tam wyladowaly 'za czary'. Zal, po prostu zal!!! Kiedys czytalam cos tez o pani Dowbor. Posrod komentarzy posypalo sie mnostwo obrazliwych tekstow na temat koloru jej wlosow i tego jak nieprawdopodobnie jest ponoc obrzydliwa. Czytanie tego bylo zenujace... Wierzcie mi to nie tylko gowniarze. Tak calkiem niedawno jechalam sobie na rowerze boczna uliczna. Widzialam rodakow wracajacych z pracy(trzech panow 35-50lat). Kiedy przejezdzalam obok nich uslyszalam glosne 'Ooooo RUDA!!!!!' A ja sobie mysle 'no i co ze ruda? gryzie czy co?'

Edytowane przez la songerie
Czas edycji: 2010-12-07 o 21:15 Powód: dopisek
la songerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 21:20   #535
la songerie
Rozeznanie

Cytat:
nie piszesz ja nie używam minerałów, bo ogólnie nie używam podkładu a stosuję filtry przez cały rok więc trochę nie wiem jak miałabym nałożyć na filtr podkład mineralny. filtr przypudrowany samorobionym pudrem (skrobia puder perłowy, puder diamentowy, jedwab w proszku) mi wystarcza zresztą nie chcę się wciągnąć w kolejny nałóg - mineralny bo już jestem uzależniona od Mazideł
ale muszę się poskarżyć - czasami muszę użyć korektora, np na cienie pod oczami, i nie mogę znaleźć wystarczająco jasnego...
Loss lauri ja wciagnelam sie w mineraly z powodu nawrotu tradziku poltora roku temu. Cere wyleczylam dzieki kwasom i mineralom. Staram sie uzywac teraz jak najabardziej naturalnych rzeczy, zeby niepotrzebnie nie zapychac ani nie podrazniac cery. Stosuje tez czasem BB cream Missha Perfect Cover spf40 chyba (kolor nr 13) - jest jak mocniej kryjacy krem tonujacy z filtrem. Fajny efekt do wyrownania kolorytu, no i jasniutki jest. Na ebayu kupilam z Korei (i tylko z Korei) od sprzedawcy rubyruby. Zreszta jest tez caly watek o bb kremach. Kiedy moja cera jest bardziej nawilzona wyglada on fajniej, kiedy mam wiecej niespodzianek wole mineraly. Chcialam ci jednak powiedziec, ze gdybym nie musiala nie uzywalabym podkladu. Moja cera nie jest poprostu piekna od czasow kiedy zaczelam miec pierwsze problemy skorne. Mala wiedza plus tania pielegnacja oraz niedostepnosc skutecznych i prostych produktow jakie mamy teraz spowodowala co spowodowala. Nie mam sie czym chwalic, wiec wole lekko przykryc... Ale jak ja za to polubilam kolorowke!!! Dzieki roznym odcieniom rozu moje policzki wygladaja zdrowo i promiennie. Ludzie nie pytaja mnie wtedy czy zdrowa aby jestem. Do tego jakis rozswietlacz, delikatny cien, brazowa mascara (kiedys mialam faze na fioletowa) i brwi delikatnie musniete ciemniejszym cieniem (specjalnym do brwi lub zwyklym - ja uzywam brazowego z B0urjois i scietego pedzelka jak do kresek, latwiej mi taki cien transportowac w torebce).
Wogole porwacajac do mojego mineralnego zamowienia to sporo sie dzialo. Zrobilam znow zapasow a zapasow! Teraz czekam na dostawe. Zamowilam z Lumiere cosmetics tym razem. A mianowicie:
Podklady wedlug opini kilku osob pasujace do mojej skory: (zaznaczam, ze nie uzywalam zadnych probek z Lumiere - nie zdazylam nabyc)
- VV Fair Golden
- Casm. Fair Golden
- FF Light Neutral

Do tego duzy roz Delicate Pink i probki nastepujacych precjozow(rozow):
- Violaceous
- Ditto "O"
- Sugar Berry
- Poppy
...
Jako puder wykanczajacy Sand Silk Powder, a rozswietlacz zamiast Sundew (jego wzielam probke)wybor padl na Winter Silk. Mieli promocje 50% na duze opakowania wiec zaszalalam....

Cytat:
wybaczcie mi offtop, ale ostatnio dopadły mnie kompleksy na punkcie mojego koloru włosów i ogólnie typu, czyli bardzo jasna skóra+rude włosy i jakoś zaczynam powątpiewać w tą naszą oryginalną, wyróżniającą z tłumu urodę... czy wszystkim facetom podobają się kalifornijskie blondyny chodzące na solarium?! sorki, ale musiałam się gdzieś wygadać
Nie badz smutna loss lauri!!! Zreszta to nie zaden offtop - jestesmy tutaj by sie wspierac i popierac!!!! Takich facetow, ktorym nie podobaja sie rude nalezy po prostu olac! Nie sa warci twojej uwagi i nerwow. A ze sa tacy, ktorzy rudych nie cierpia to zadna nowina. Pocieszajace jest to, ze niektorzy uwielbiaja rude! A co do solarium - dawno juz nie jest w modzie. Teraz znowu bladosc jest trendy! Wiec glowa w gore i cycki do przodu!!!

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
hmm nie wszytskim, ale wielu sie podobaja blondyny, brunetki itd. natomiast moim zdaniem generalnie o postrzeganiu urody decyduje pewnosc siebie (niestety) i rysy twarzy . chyba nawet tutaj napisalam, ze dostalam kiedys oferte spotykania jak tylko sie przefarbuje itd. niemniej kiedy mnie dopadaja kompelsky nieco zmieniam typ (czytaj zmieniam odcien wlosow, uzywam olejkow zlocacych skore, zmieniam makijaz, bizuterie itd -zwykle daje swietne efekty). no i przede wsyztskim staram sie (jak tylko o tym pamietam) unikac "bycia szara-ruda myszka". nasz typ urody wymaga podkreslenia i oprawy (jak kazdy zreszta) o czym wiele z nas zapomina i co czesto daje efekt brzydkiego rudzielca
Uwielbiam sie 'wyszykowywac' i lubie bizuterie orientalna taka 'na bogato' z nutka orientu. Naprawde jest to bardzo efektowne przy naszej urodzie! Btw. sliczny masz avatarek moja droga!!! To ty na nim jestes? Jak tak, to sie zakochalam!

Cytat:
a ze na polskich portalach komentuje sie lily cole?? polska natura sprawia, ze komentuje sie najpiekniejsze kobiety swiata jako brzydkie, stare(po 30), po operacjach itd. nie rozumiem tylko dlaczego mialabym brac pod uwage opinie internetowych frustratow, ktorzy czesciej ogladaja dno paczki chipsow niz innych ludzi na zywo
Polacy sa niestety zawistnym narodem - to fakt. Najbardziej bije to po oczach za granica....

Edytowane przez la songerie
Czas edycji: 2010-12-07 o 21:27
la songerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 12:54   #536
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la songerie Pokaż wiadomość
Loss lauri ja wciagnelam sie w mineraly z powodu nawrotu tradziku poltora roku temu. Cere wyleczylam dzieki kwasom i mineralom. Staram sie uzywac teraz jak najabardziej naturalnych rzeczy, zeby niepotrzebnie nie zapychac ani nie podrazniac cery. Stosuje tez czasem BB cream Missha Perfect Cover spf40 chyba (kolor nr 13) - jest jak mocniej kryjacy krem tonujacy z filtrem. Fajny efekt do wyrownania kolorytu, no i jasniutki jest. Na ebayu kupilam z Korei (i tylko z Korei) od sprzedawcy rubyruby. Zreszta jest tez caly watek o bb kremach. Kiedy moja cera jest bardziej nawilzona wyglada on fajniej, kiedy mam wiecej niespodzianek wole mineraly. Chcialam ci jednak powiedziec, ze gdybym nie musiala nie uzywalabym podkladu. Moja cera nie jest poprostu piekna od czasow kiedy zaczelam miec pierwsze problemy skorne. Mala wiedza plus tania pielegnacja oraz niedostepnosc skutecznych i prostych produktow jakie mamy teraz spowodowala co spowodowala. Nie mam sie czym chwalic, wiec wole lekko przykryc... Ale jak ja za to polubilam kolorowke!!! Dzieki roznym odcieniom rozu moje policzki wygladaja zdrowo i promiennie. Ludzie nie pytaja mnie wtedy czy zdrowa aby jestem. Do tego jakis rozswietlacz, delikatny cien, brazowa mascara (kiedys mialam faze na fioletowa) i brwi delikatnie musniete ciemniejszym cieniem (specjalnym do brwi lub zwyklym - ja uzywam brazowego z B0urjois i scietego pedzelka jak do kresek, latwiej mi taki cien transportowac w torebce).
Wogole porwacajac do mojego mineralnego zamowienia to sporo sie dzialo. Zrobilam znow zapasow a zapasow! Teraz czekam na dostawe. Zamowilam z Lumiere cosmetics tym razem. A mianowicie:
Podklady wedlug opini kilku osob pasujace do mojej skory: (zaznaczam, ze nie uzywalam zadnych probek z Lumiere - nie zdazylam nabyc)
- VV Fair Golden
- Casm. Fair Golden
- FF Light Neutral

Do tego duzy roz Delicate Pink i probki nastepujacych precjozow(rozow):
- Violaceous
- Ditto "O"
- Sugar Berry
- Poppy
...
Jako puder wykanczajacy Sand Silk Powder, a rozswietlacz zamiast Sundew (jego wzielam probke)wybor padl na Winter Silk. Mieli promocje 50% na duze opakowania wiec zaszalalam....

Nie badz smutna loss lauri!!! Zreszta to nie zaden offtop - jestesmy tutaj by sie wspierac i popierac!!!! Takich facetow, ktorym nie podobaja sie rude nalezy po prostu olac! Nie sa warci twojej uwagi i nerwow. A ze sa tacy, ktorzy rudych nie cierpia to zadna nowina. Pocieszajace jest to, ze niektorzy uwielbiaja rude! A co do solarium - dawno juz nie jest w modzie. Teraz znowu bladosc jest trendy! Wiec glowa w gore i cycki do przodu!!!

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

.
dzięki akurat wtedy musiałam wylać swoje żale
mam nadzieję że w końcu trafię na jakiegoś rudo-fila
Stary 2010-12-08, 18:33   #537
julianna-p
Wtajemniczenie

la songerie niestety w avatarku jest modelka ( Cintia Dicker- polecam jej fotki jako inspiracje) , ale mam teraz taki kolor( chociaz ja uwielbiam sie bawic rudosciami i nie wyobrazam sobie znowu udawac, ze mam jakis inny kolor- robilam kilka ladnych lat- wiec nigdy nie wiadomo kiedy znowu bedzie inny)

no nutka egzotyki pasuje, zreszta kazdy rudzielec to egzotyczny typ, mozesz podrzucac inspiracje ( ja np kolekcjonowalam i zamierzam do tego wrocic bizuterie z indii), no i nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam u siebie makijaz z kohlem, na dzien pasuje mi ten z egiptu jest subtelniejszy, na wieczor - marokanski np

ehhh co do polskiego krytykanctwa,, chamstwa itp powiem tak mialam gleboka nieprzyjemnosc poznac wiele osob tego rodzaju i nauczyly mnie jednego -> " poniewaz debile to inny gatunek zgodnie z prawami przyrody nie mozna sie z nimi krzyzowac"

natomiast co do atrakcyjnosci rudzielcow to mysle, ze po prostu nasze najwieksze wyzwanie to wyraziste podkreslanie naszego typu urody, nam akurat nie wolno ulegac "modzie na naturalnosc" bo po prostu z brakiem make upu lepiej wygladaja inne typy (zwlaszcza w galeriach-> kiedy ostatnio bylam zdolowana wybralam sie do galerii prawie bez makijazu efekt nie byl specjalny bo podkreslone since nie dodaja urody). badzmy ze soba szczere- skoro jestesmy tak rzadkim typem urody to zaslugujemy na porzadna oprawe. ja np zamierzam tepic w sobie ( jak tylko znowu sprobuje sie pojawic) "ruda szara myszke"

loss lauri mysle, ze jest mnostwo rudofili

wlasnie Dziewczyny od siebie polecam dla podkreslenia koloru saszetki delii ( piszemy o nich na watku o farbowaniu na rudo) - mi kolor chwyta na piekny ognisty rudy lacznie z odrostem naturalnym mimo, ze jako dorosla mam kolor blizej kasztana czy ciemnego miedzianego blondu

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
Stary 2010-12-08, 20:49   #538
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
la songerie niestety w avatarku jest modelka ( Cintia Dicker- polecam jej fotki jako inspiracje) , ale mam teraz taki kolor( chociaz ja uwielbiam sie bawic rudosciami i nie wyobrazam sobie znowu udawac, ze mam jakis inny kolor- robilam kilka ladnych lat- wiec nigdy nie wiadomo kiedy znowu bedzie inny)

no nutka egzotyki pasuje, zreszta kazdy rudzielec to egzotyczny typ, mozesz podrzucac inspiracje ( ja np kolekcjonowalam i zamierzam do tego wrocic bizuterie z indii), no i nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam u siebie makijaz z kohlem, na dzien pasuje mi ten z egiptu jest subtelniejszy, na wieczor - marokanski np

ehhh co do polskiego krytykanctwa,, chamstwa itp powiem tak mialam gleboka nieprzyjemnosc poznac wiele osob tego rodzaju i nauczyly mnie jednego -> " poniewaz debile to inny gatunek zgodnie z prawami przyrody nie mozna sie z nimi krzyzowac"

natomiast co do atrakcyjnosci rudzielcow to mysle, ze po prostu nasze najwieksze wyzwanie to wyraziste podkreslanie naszego typu urody, nam akurat nie wolno ulegac "modzie na naturalnosc" bo po prostu z brakiem make upu lepiej wygladaja inne typy (zwlaszcza w galeriach-> kiedy ostatnio bylam zdolowana wybralam sie do galerii prawie bez makijazu efekt nie byl specjalny bo podkreslone since nie dodaja urody). badzmy ze soba szczere- skoro jestesmy tak rzadkim typem urody to zaslugujemy na porzadna oprawe. ja np zamierzam tepic w sobie ( jak tylko znowu sprobuje sie pojawic) "ruda szara myszke"

loss lauri mysle, ze jest mnostwo rudofili

wlasnie Dziewczyny od siebie polecam dla podkreslenia koloru saszetki delii ( piszemy o nich na watku o farbowaniu na rudo) - mi kolor chwyta na piekny ognisty rudy lacznie z odrostem naturalnym mimo, ze jako dorosla mam kolor blizej kasztana czy ciemnego miedzianego blondu
muszę sobie gdzieś powiesić ten cytat
co do rudej myszki - ja tego unikam i na co dzień mam zawsze jakiś delikatny makijaż czyli tusz, kredkę do oczu lub eyeliner i róż do policzków, ( z resztą mogę nawet wrzucić jakieś zdjęcia jeśli znajdę je na moim sformatowanym kompie), bo wiem, że taki delikatny typ urody wymaga oprawy - inaczej ginie cały urok wg mnie rudowłose fajnie wyglądają w makijażu a la pin up girl - tylko że w brązie zamiast czerni bo czerń jest wg mnie dla nas za mocna
Stary 2010-12-09, 12:44   #539
julianna-p
Wtajemniczenie

loss lauri jak znajdziesz odpowiednie miejsce na cytat daj znac , ja nosze w portfelu

no tu sie zgodze, ze czern sama w sobie jest dla nas za mocna. dlatego jak daje czarny eyeliner to go wykanczam brazowym cieniem ( i mysle, ze tusz brazowy lepiej pasuje, chociaz zdarza mi sie uzyc czarnego)
ech pin up- marzy mi sie tatuaz w tym klimacie

Stary 2010-12-12, 09:06   #540
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
loss lauri jak znajdziesz odpowiednie miejsce na cytat daj znac , ja nosze w portfelu

no tu sie zgodze, ze czern sama w sobie jest dla nas za mocna. dlatego jak daje czarny eyeliner to go wykanczam brazowym cieniem ( i mysle, ze tusz brazowy lepiej pasuje, chociaz zdarza mi sie uzyc czarnego)
ech pin up- marzy mi sie tatuaz w tym klimacie
ok, pomyślę, gdzie mogłabym to umieścić
a co do brązu to tylko zdanie na mój temat - po prostu ja się źle czuję w czerni i wolę brąz - jako tusz do rzęs albo eyeliner

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości